Paměti Corsair
Dobrý den mám objednáný MB GYGABYTE X48-DQ6 , CPU Intel E8500, prosím jaké paměti ??
Moje představa je -- Corsair DHX 4096MB (Kit 2x2GB) 800MHz CL4
Nebo mám pořídit CORSAIR 2x2GB DDR2 PC8500 1066MHz
Jaké paměti vlastně využije na max tento procesor ??
Podotýkám, že bych si rát i "zataktoval" jak MB, CPU, GPU tak i RAM
Moje představa je -- Corsair DHX 4096MB (Kit 2x2GB) 800MHz CL4
Nebo mám pořídit CORSAIR 2x2GB DDR2 PC8500 1066MHz
Jaké paměti vlastně využije na max tento procesor ??
Podotýkám, že bych si rát i "zataktoval" jak MB, CPU, GPU tak i RAM
za pameti je zbytecne utracet, jejich vliv na vykon je minimalni a nejdulezitejsi je kapacita
dnes je nejlepsi brat 800MHz moduly, at uz CL4 nebo CL5 stejne vetsinou jdou vytocit pres 1GHz, casto na 1,1GHz
cenove vyhodne a pritom dobre taktovatelne jsou A-DATA vitesta a nebo corsairy 800MHz CL5
dnes je nejlepsi brat 800MHz moduly, at uz CL4 nebo CL5 stejne vetsinou jdou vytocit pres 1GHz, casto na 1,1GHz
cenove vyhodne a pritom dobre taktovatelne jsou A-DATA vitesta a nebo corsairy 800MHz CL5
Než A-Data bych bral radši Corsairy. Nevím,mám k nim větší vztah a ať si říká kdo chce co chce,tak ze skušenosti vím,že A-Data se víc reklamují ....
Podle toho kolik máš financí si vyber 1066Mhz,nebo 800Mhz podle toho,jestli chceš taktovat nebo ne
Podle toho kolik máš financí si vyber 1066Mhz,nebo 800Mhz podle toho,jestli chceš taktovat nebo ne
Nejdůležitější je kapacita a v době kdy 4GB stojej 2500,- teda 800MHz A-DATA EE mam je a vím že se dají celkem jednoduše provozovat kolem 1000Mhz ale zatím jsem to ani nezkoušel protože nemyslím že by to mělo zásadní vliv těch pár jednotek procent cca 5% ale určitě to testnu jen ze zvědavosti ... no jak již říkaly ostatní nejvíc záleží na kapacitě až pak další info.
Z dlouhodobých zkušeností bych jednoznačně doporučil spíše Corsairy než A-DATA. Sám je mám v PC (viz podpis) právě teď to bude cca půl roku a maximální spokojenost. Bez zvedání napětí jedou v pohodě na 888 Mhz.Zkoušel jsem i 1000Mhz při 2.0V a taky pohoda, jen se celkem hřály a jelikož mám "HTPC" skoro celé pasivně chlazené, tak jsem to krapet snížil.