Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 11 z 11

Téma: a data viesta extreme edition 2xG 800+ casovani

  1. #1
    Nováček Avatar uživatele spissa
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    34

    Cau mam takowy problem ví si nekdo rady s timhle biosem??(viz foto) Potrebuju nacasowat tyhle pameti. Jinak deska msi p35 neo2 fr, cpu e6750 mam to taktle na 3.3GHz
    dik za radu
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: bios.JPG 
Zobrazení: 187 
Velikost: 458.3 KB 
ID: 3655  
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    no a co na tom nechapes? proste tam nastavis casovani jaky potrebujes. ted tam je 6-6-6-15 tak si nastav jaky potrebujes - nejspis 5-5-5-15
    taky bacha na napeti.

    co znamena 2xG? 2x1GB nebo co?

    jo a pis jako clovek bez w kde nema byt
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček Avatar uživatele spissa
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    34

    jojo to wim aji bez tebe ze si to tam dam sam ale zarazil me zbytek tech cisel si to newidel na tom obrazku??

    jo a je to 2x 1G

    myslim tim to- trfc-twr atd....
    Naposledy upraveno uživatelem mech13: 11-04-2008 v 17:46 Důvod: Sloučení
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    treba v everestu se podivej na tyto hodnoty v SPD (nebo dej auto a podivej se do memsetu jak jsou RAM nastavene)

    mam ty same moduly a hodnoty SPD jsou videt treba zde: http://www.svethardware.cz/forum/showthread.php?p=86135 v druhem postu ve fotkach biosu

    a pouzivej tlacitko EDIT
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Citace Původně odesláno od spissa Zobrazit příspěvek
    myslim tim to- trfc-twr atd....
    No já teda newim (dobrý ne ), ale co třeba zkusit trochu hledat Třeba tady....
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček Avatar uživatele spissa
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    34

    dikec mrknu na to
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček Avatar uživatele spissa
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    34

    je to spatny furt to nak nechapu ani to nikde nemuzu najit (trfc,twr,twtr trrd,trtp) v ewerestu sem to nasel(to spd) ale zkousel sem to nastavit v biosu a neslo to bylo to spatne.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Nastav ty 4 základní hodnoty a na ostatní se vykašli

    A nebo to holt budeš muset po jedný nastavovat a zkoušet.
    Co která přesně znamená ti stejně není nic platný a kolik máš přesně kde nastavit se nikde nedočteš.... navíc tyhle hodnoty ti výkon ramek určitě nijak zázračně nezvýší.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    husky14: prave ze se pletes, ja testoval na notasu vliv RAM na integrovanou grafiku, a "vedlejsi" casovani mely na vykon mnohem vetsi vliv nez snizeni latenci z 4-3-3-9 na 4-2-2-4 (s CL bohuzel pohnout nejde)

    jinak chytremu napovez... stacilo vzit si foto mojeho biosu vedle tveho, a:
    TRFC 42 - Refresh to ACT
    TWR 6 - Write to Precharge
    TWTR 3 - Write to Raed
    TRRD 3 - ACT to ACT
    TRTP 3 - Read to Precharge

    to je pro 800MHz CL5
    jiny hodnoty pro OC nebo vetsi napeti ti nikdo neda, toto je podle SPD. co ti pameti fakt zvladnou si musis zjistit sam

    http://www.svethardware.cz/forum/att...5&d=1207923057
    http://www.svethardware.cz/forum/att...9&d=1201825319
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček Avatar uživatele spissa
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    34

    dikec zkusim to tak nastavit a uvidime
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček Avatar uživatele spissa
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    34

    tak uz to mam nastavene na 5-5-5-18 42-6-4-3-4 akorat me zarazilo ze v biosu mi neslo nastavit to twtr melo byt 3 a mam to 4 a trcp to same taky 4. Jinak vse jede jak ma jeste prilozim foto z ewrestu zlepseni rychlosti zapisu a cteni ze zlepsilo asi o 1 ns (nic moc)

    http://www.svethardware.cz/forum/vbi...img&imgid=2066

    http://www.svethardware.cz/forum/vbi...img&imgid=2081
    Naposledy upraveno uživatelem speedsnail: 15-04-2008 v 14:02 Důvod: sloučeno, příště použij tlačítko "EDIT" thx.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. DDR2: A-Data Vitesta Extreme Edition 2GB DDR2 800+
    Od sety83 v sekci Operační paměti
    Reakcí: 36
    Poslední příspěvek: 14-05-2008, 20:05
  2. DDR2: A-DATA Vitesta Extreme Edition DDR2 800+
    Od mech13 v sekci Operační paměti
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 06-11-2007, 16:24