q9450
Dobrý den,už dlouhou doby čekám na tenhle procesor. Nevíte kdy by mohl být v obchodech.
Myslíte že půjde nataktovat alespon na 3,6Ghz na desce ASUS P5E?
Děkuji
Myslíte že půjde nataktovat alespon na 3,6Ghz na desce ASUS P5E?
Děkuji
pokud nemas na mysli nejakou jinou derivaci MB, ale ciste P5E, tak ta sance je dost velka. deska zda se ma osmifazove napajeni, coz neni vubec spatny a mela by zvladat procesor slusne krmit
cca 3,2-3,4GHz by imho mohlo jit s defaultnim napetim, 3,6 by nemel byt pro procesor zadny problem - pokud se nezjevi problem nekde jinde...
snad do posledniho detajlu jsme toceni quada probrali zde: https://www.svethardware.cz/forum/showthread.php/13900-q6600-taktovanie (hlavne pak cca od pulky s userem OdMajkla (boze to je nick))
//presouvam tema do sekce intel
cca 3,2-3,4GHz by imho mohlo jit s defaultnim napetim, 3,6 by nemel byt pro procesor zadny problem - pokud se nezjevi problem nekde jinde...
snad do posledniho detajlu jsme toceni quada probrali zde: https://www.svethardware.cz/forum/showthread.php/13900-q6600-taktovanie (hlavne pak cca od pulky s userem OdMajkla (boze to je nick))
//presouvam tema do sekce intel
jestli nemuzes sehnat Q9450, tak se mrkni po Quad-core Xeonu 3350, stoji stejne a JSOU to imno stejny procesory s jinou nalepkou v jiny krabicce. Nemel by s tim byt problem.
Jestli ten procesor bude nekdy skladem tak se budu divit ,už na něj čekám od ledna a zbytek sestavi má už pul roku pauzu.Xenona nechci i když je ten samej.
JO a Ty takty moc mé desce s timto procesorem nejdou mam ASUS p5e a dávaj ho tak kolem 425FSB tj 3,4 Ghz.
Snad vyjde nějakej bios s lepší podporou tohohle CPU
JO a Ty takty moc mé desce s timto procesorem nejdou mam ASUS p5e a dávaj ho tak kolem 425FSB tj 3,4 Ghz.
Snad vyjde nějakej bios s lepší podporou tohohle CPU
duvod proti Xeonu neni zadny, plusy jsou, ze se muzes lamkach chlubit ze mas Xeona (hustej ganXta) a na PCT ho pretocili na 3,8GHz tusim na Defaultu, coz je hustejsi nez meganigga.
Nu, konečně jsme se dočkali (v alfacompu ho (Q9450) mají myslím už 3 dny), ale ta cena 7300,-, to trochu přepískli. Teda hodně přepískli ... Taky bych si nasadil vysokou cenu, kdybych byl prodejce ... Ale o 1000,- Kč!!! To bych si vskutku netroufl ... Však jim tam taky pořád zůstávají :-) Myslel jsem, že je nakonec i tahle někdo brzo vykoupí, ale lidé jsou kupodivu zřejmě nějak nadprůměrně rozumní a nechtějí přeplácet :-)
Tak hromadně doufejme, že se cena brzo umoudří ... Už se ho nemůžu dočkat ...
Edit: Ještě dotaz :-) Jak hledáte zboží (konkrétně třeba tyto procesory)? Já jedu přes seznam.cz ZBOŽÍ, a nevím, jestli není nějaký lepší vyhledávač (tento mi připadá fajn). Akorát přes něj nenajdu jediný dostupný Quad ani Xeon (Xenon ;)). To je všichni ti, co už je tady v ČR mají (dohromady všech pět lidí :)) koupilo od tajného maskovaného překupníka v tmavé uličce, nebo mají známé u Intelu? Nebo proboha zaplatili 7300,- za kus?
Tak hromadně doufejme, že se cena brzo umoudří ... Už se ho nemůžu dočkat ...
Edit: Ještě dotaz :-) Jak hledáte zboží (konkrétně třeba tyto procesory)? Já jedu přes seznam.cz ZBOŽÍ, a nevím, jestli není nějaký lepší vyhledávač (tento mi připadá fajn). Akorát přes něj nenajdu jediný dostupný Quad ani Xeon (Xenon ;)). To je všichni ti, co už je tady v ČR mají (dohromady všech pět lidí :)) koupilo od tajného maskovaného překupníka v tmavé uličce, nebo mají známé u Intelu? Nebo proboha zaplatili 7300,- za kus?
[QUOTE=Zeus(CZ);123156]Ještě dotaz :-)...[/QUOTE]
Já myslím, že všichni obhlíží známé obchody (Alfa, CZC, Bohemka), pokud se jedná o podobnou věc, tak pak i méně známé (co já vím, třebas Mironet, Pixmania) a jak je to vzácnost, tak asi po těch seznamech.
IMHO těch pár lidí to má buď z první dodávky, která přišla, a/nebo z dovozu, na fórech (hlavně PCT a OC) jsou někteří lidí, kteří vozí ze zahraničí. (Např. takhle v lednu dorazilo třicet 8800 GT z Německa). Protože dále na západ od nás je jich už více, než tři předražené v Alfě :turtle A můžou na tom ti dotiční, kteří je dováží, i slušně trhnout, že, ačkoli řada z nich říká, že na tom skoro nemají zisk (věřit jim to můžeš a nemusíš, ale i kdyby to byla třeba jen stovka, tak to máš hned tři tisíce u těch 8800 GT).
Já myslím, že všichni obhlíží známé obchody (Alfa, CZC, Bohemka), pokud se jedná o podobnou věc, tak pak i méně známé (co já vím, třebas Mironet, Pixmania) a jak je to vzácnost, tak asi po těch seznamech.
IMHO těch pár lidí to má buď z první dodávky, která přišla, a/nebo z dovozu, na fórech (hlavně PCT a OC) jsou někteří lidí, kteří vozí ze zahraničí. (Např. takhle v lednu dorazilo třicet 8800 GT z Německa). Protože dále na západ od nás je jich už více, než tři předražené v Alfě :turtle A můžou na tom ti dotiční, kteří je dováží, i slušně trhnout, že, ačkoli řada z nich říká, že na tom skoro nemají zisk (věřit jim to můžeš a nemusíš, ale i kdyby to byla třeba jen stovka, tak to máš hned tři tisíce u těch 8800 GT).
Já už se z toho ale zbláznim :-D Můj počítač mi tu píše, že je 29.května! Koho zajímá Intel ATOM (neberte mě doslova, nepochybně je skvělej), když ani nejsou schopní od ledna (je to od ledna, že?) vyrobit a dodat takovou dávku Quadů, aby byly aspoň průměrně dostupné! Když nad tím tak uvažuju, jedině procesor (Q9450) mě brzdí v nákupu sestavy ... (ještě bych uvažoval o HD4870, ale má stát oficiálně 4200,-,což znamená, že u nás ve zlaté stověžaté ČR bude stát min. 6000,- a na to jim skutečně ****)
PS: Kdybych nenapsal hvězdičky ve větě 'na to jim ****', udělalo by je to nějak automaticky? Nebo by tu bylo všem na očích mé jadrné slovo, což by mě stálo spoustu práce s editováním?
PS: Kdybych nenapsal hvězdičky ve větě 'na to jim ****', udělalo by je to nějak automaticky? Nebo by tu bylo všem na očích mé jadrné slovo, což by mě stálo spoustu práce s editováním?
[SIZE="1"]OT: myslím, že to druhé /OT[/SIZE]
Asi se to nezlepší, sám Intel očekává, že příští čtvrtletí se prodá dvojnásobek 45nm technologií vyráběných čtyřjader, celých tuším 8 % všech Intel procesorů ! By se to IMHO kupovalo mnohem více, kdyby bylo co :thumbdown
Asi se to nezlepší, sám Intel očekává, že příští čtvrtletí se prodá dvojnásobek 45nm technologií vyráběných čtyřjader, celých tuším 8 % všech Intel procesorů ! By se to IMHO kupovalo mnohem více, kdyby bylo co :thumbdown