Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 2 z 3 PrvníPrvní 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 16 až 30 z 31

Téma: Sestavy, notebooky a PDA: hodnocení sestavy

  1. #16
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Pro potvrzení obecného názoru:

    CPU: 5600+ je zbytečně drahej. 5000+ BE nemá chladič. Imho by bohatě stačil nějakej 4200+.
    Desku rozhodně s chipsetem AMD.
    Disk: Seagate (a rozhodně 7200.10) je proti novym WD, Samsungum a pod šrot. Snad jedine kdyz uz jeden mas a chces druhy stejny do nějakeho RAID pole.
    Naposledy upraveno uživatelem speedsnail: 13-04-2008 v 14:56

  2. #17
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Citace Původně odesláno od kane.shw Zobrazit příspěvek
    s Black Edition bych tomu ani neříkal taktování , spíš nastavování, notabene z 2.6GHz na 2.8Ghz, jednak jen přepneš násobič, druhak pochybuju, že v reálů poznáš výkonový rozdíl Ale pokud chceš dát 500CZK za nic, tak jsou to tvoje prachy...
    Těch ušetřených 5 stovek vrazí do chladiče, protože Black žádnej nemá, takže je neušetří....

    Ale i tak je Black rozhodně lepší volba z těch dvou zmínených



  3. #18
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kane.shw
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,238

    Citace Původně odesláno od j1rka Zobrazit příspěvek
    Takže tak. (upozorňuji že tomu vůbec ale vůbec nerozumím).
    Potřebuji napsat sestavu do 12 500...
    Tak vem to, co jsem ti hodil prve do nákupáku. To už ti tu několik lidí potvrdilo.
    Je to ten obrázek, není snad težké opsat kód a pak dát v Alfě vyhledat...

    CPU neřeš, rozdíl nepoznáš a až se v tom otrkáš, tak si klidně taktneš na 3 GHz - s otevřeným násobičem je to defacto težké asi jako rozsvítit světlo v místnosti

    Na ten disk se informuj v Alfě - ber ten WD jednoplotnový

    OS si vyber podle sebe.

    A hotovo, vyřešeno

    2husky14:
    Tak jasně neušetří v pravém slova smyslu, ale bude mít lepší/tišší/efektivnější chladič a potenciál k taktování přes 3 GHz, tudíž posléze vlastně ušetří mnohem víc
    Btw AC Freezer stojí jen 380CZK
    Naposledy upraveno uživatelem kane.shw: 13-04-2008 v 14:53

  4. #19
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    154

    Teď nevím o čem se mám u toho disku informovat.
    Nebyl by tam raději nějaký jiný u kterého by to bylo jisté o co jde? Třeba i menší nebo pokud bych se vešel do té cenové relace tak klidně i větší.
    Hlavně abych se vešel do těch 12 500(nejlépe)-13000 i s os.
    OS budu kupovat asi windows xp protože nevím jestli by mi visty nebrzdily pc prý jsou náročné.

    P.S.:jj...podle kódu to není problém najít nevšiml jsem si že je tam psaný kód :-D
    Naposledy upraveno uživatelem j1rka: 13-04-2008 v 15:04

  5. #20
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    U disku jde o to, že jsou na trhu stále ještě dva modely - starší s dvěma plotnami a novější s jednou, ten je lepší, rychlejší, tišší. Ten nový vypadá takto (ten obrázek je teda 640 GB verze ale jinak stejný model) a měl by být vyroben již v roce 2008.

    Edit: A lze ho také snadno poznat když se v obchodu zeptáš na celé označení disku - WD3200AAKS 00B3A0, jak už psal kane.
    Naposledy upraveno uživatelem johny__g: 13-04-2008 v 15:41

  6. #21
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    154

    No a nějaký jiný v alfě není který by pasoval abych nemusel řešit který to je?

  7. #22
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Citace Původně odesláno od j1rka Zobrazit příspěvek
    No a nějaký jiný v alfě není který by pasoval abych nemusel řešit který to je?
    Pasuje tam jakýkoli, my ti radíme jak vybrat ten nejlepší. To nejsi schopný se v krámě zeptat na označení disku? Já v tom nic složitého nevidím .
    Naposledy upraveno uživatelem johny__g: 13-04-2008 v 15:59



  8. #23
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    154

    A který by byl nejlepší a pasoval z 250GB? To by snad mohlo stačit a časem bych si koupil externí HD.

  9. #24
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Ja bych si asi vybral jednoplotnovej samsung

  10. #25
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    154

    Takže sestavu tuto: http://www.svethardware.cz/forum/att...9&d=1208086865
    A v ní jen vyberu jiný disk a to tento: http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4007H1TZ1TREOW

    Pojede to všechno bez problémů a abych zase nemusel řešit že nakonec ta deska nemá grafiku nebo něco?

    Kolik to bude mít USB potřebuji aspoň 4 vzadu a 2 vepředu čím víc tím líp. Sice u desky to je nějak napsane ale jsou tam dva udaje tak nevím podle čeho se řídit?

  11. #26
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Tak deska má vzadu 4 USB a dalších 8 lze vyvést z desky (např dopředu na case). viz: http://www.gigabyte.com.tw/Products/...=GA-MA78GM-S2H

    Btw tech 1200,- za sestavení bych jim nedal. Nenajdeš spolužáka/kamaráda co se zajímá o HW? Složil by ti to za dvě hodiny a dvě piva a ušetřený prachy se daj nacpat jinam.

  12. #27
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    154

    Jo aha a když na skříni je psané že vepředu má 2usb tak v alfě to automaticky tam dají nebo jim mám něco napsat že to tam chci?
    Takže vlastně to bude 4 vzadu a 2 vepředu? Díky.



  13. #28
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele hippouss
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    248

    jo 4 na desce vzadu na jejim panelu a dve na front panelu case a pokud jsou v prislusenstvi desky naky brackety na dalsi USBcka tak se nechaj vyvyst dalsi volny konektory z desky.
    Pokud ty technici nejsou uplny jelita tak ti logicky ty USB na front panelu na case zapoji, ve skrini to bude ve smycce se vsema kablikama na LEDky, switche atd, logicky pichnou i tenhle kablik do desky, a pokud ne tak to urco zvladnes sam

  14. #29
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Ty 2 vpredu se pripojuji velmi jednoduse a meli by ti to tam dat automaticky (a když ne, tak to je stejne slozity jako dat žehličku do zásuvky). Potom budeš mít 4+2 jak píšeš.

    Kdyby to nestačilo, stačí přikoupit USB HEADER - pokud není součást příslušenství k základní desce -, který počet USB o další 2 rozšíří.

  15. #30
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    154

    jo aha. A ještě něco.
    Když budu potřebovat novou grafiku (třeba se ta integrovaná pokazí nebo něco to je jedno) tak jde tam pak připojit klasická. Prý to jde a ta integrovaná se vypne v biosu ale nevím jestli to jde i u této desky.

    Nebude u toho pc problém s kompatibilitou? No právě abych neměl problém pak třeba koupit lepší procák,mechaniku,disk nebo paměti atd. Protože teď co mám pc dell tak jsem měl problém sehnat RAMky protože třeba v alfě mají maximálně jen 512MB a nikde nemužu najít třeba 2GB tak jsem se raději rozhodnul koupit nové pc.

Strana 2 z 3 PrvníPrvní 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Sestavy, notebooky a PDA: Koupe nove PC sestavy
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 29-11-2012, 19:29
  2. Sestavy, notebooky a PDA: hodnoceni Asus
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 01-02-2012, 09:03
  3. Sestavy, notebooky a PDA: Posouzení vhodnosti sestavy
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 29-05-2011, 21:41