Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 31

Téma: Sestavy, notebooky a PDA: hodnocení sestavy

  1. #1
    Neregistrovaný

    Jméno tazatele: j1rka

    Znění dotazu:
    Prosím o kritiku mojí sestavy (není to ale z mojí hlavy). Má to být pro grafiku v PS a gimpu, tvorbu webu a programování. Hlavně to musí být něco levného. Budu si to nechávat stavět v alfě takže k cekové ceně je třeba si ještě připočíst 1200 za sestavení a instalaci os.

    OS:
    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4008C0V621L3P7

    RAM:
    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...400820TW0ALFNH

    procák:
    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...400830971RWGVD

    deska:
    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4008M1WY219H9D

    skříň:
    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...400890UR1NYF9I

    disk:
    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4007H1TZ1TS9LV

    zdroj:
    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4008O0V41NKB1A

    mechanika:
    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4007I0AP1XSG3I

    ventilátor1:
    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...400890BU0CKBUB

    ventilátor2:
    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...400890BU0CKBFM

    HW a SW počítače jehož se dotaz týká:

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kane.shw
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,238

    ...a grafiku máš kde?



  3. #3
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    154

    no ta je integrovaná na desce nebo teda aspoň měla by být.

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kane.shw
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,238

    Tak to si pleteš a v Alfě v tom mají bordel - M3A78-EH, má defacto jen novější SB700...

    EDIT:
    A co takhle? (viz. obr.) Je to bez OS (možná bych ještě zvážil Vistu ). Tahle základní deska už IGP má, ale je to zas mATX, nevím jak jsi náročný na rozšiřující sloty, a hlavně je skadem.
    Pokud bys chtěl ještě stáhnout cenu, tak třeba vem "jen" 2GB ramek, nebo třeba 160GB disk - záleží jak jsi náročný...

    EDIT2: jo ještě jsem tam přidal ty 12cm fany
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: ps.jpg 
Zobrazení: 185 
Velikost: 30.2 KB 
ID: 3699  
    Naposledy upraveno uživatelem kane.shw: 13-04-2008 v 13:42

  5. #5
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    154

    ten procák má jen 2.6 GHz já bych raději zůstal u těch 2.8GHz.
    RAMku to ne tam bych raději chtěl 4GB.
    Disk bych tak maximálně snížil na 250GB míň ne ale raději bych zůstal u těch 320 pokud to půjde.

  6. #6
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Ten 5000+ bez problémů nastavíš na těch 2,8 GHz také, jen zvedneš o 1 stupeň násobič. Disk vem raději ten co napsal kane, hlavně aby to byl ten novější model, na obrázku u něj maji pořád ten starší. Novější vypadá takto.
    Naposledy upraveno uživatelem johny__g: 13-04-2008 v 15:34 Důvod: opraven link

  7. #7
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    154

    Na taktování bych si netroufnul sice toto není prý tak těžké ale raději bych do toho nešel. Raději bych bral rovnou ten nějaký s 2.8 Ghz.

    Proč ten jiný disk ja potřeboval ten segate.



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259

    Citace Původně odesláno od j1rka Zobrazit příspěvek
    Proč ten jiný disk ja potřeboval ten segate.
    Potreboval ? Proc ?
    WD 3200AAKS je imho lepsi

  9. #9
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    154

  10. #10
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Na tom není nic záludného, jen v BIOSu prostě změníš násobič, o nic jiného se starat nemusíš. To zvládne i naprostá lama. Podle mě nemá cenu připlácet 500,- za 200 MHz frekvence, ten rozdíl v praxi nepoznáš.
    K čemu potřebuješ zrovna Seagate? Má něco co ten WD ne (kromě horšího výkonu a větší hlučnosti)?

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kane.shw
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,238

    s Black Edition bych tomu ani neříkal taktování , spíš nastavování, notabene z 2.6GHz na 2.8Ghz, jednak jen přepneš násobič, druhak pochybuju, že v reálů poznáš výkonový rozdíl Ale pokud chceš dát 500CZK za nic, tak jsou to tvoje prachy...

    2johny__g:
    Njn, ten disk je prekérka, oba jsou 3200AAKS, ale ten jednotplotnový samo je lepší - je potřeba se na to v Alfě informovat, jednoplotnový by měl být údajně označován jako WD3200AAKS-00B3A0.

    EDIT: ...zas mě předběhli...

  12. #12
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    154

    A co kdybych zebral tuto desku a zbytek zustává stejný co jsem psal výše.
    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4008M1WY219GKE



  13. #13
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    nForce nebrat, jsou problémovější a víc se hřejí, pro AMD CPU je nejlepší ten AMD čipset.

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kane.shw
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,238

    ...tak bys udělal pěknou blbost! NForce prostě ne!

    Nejsme tak bohatí, abychom si mohli kupovat levné věci, že?

    Vždycky mě dostává, když už sem někdo napíše, že chce poradit a nakonec si stejně mele tu svou... radíme 5000+ Black E. - nechceš, radíme disk WD - nechceš, radíme čipset AMD... Několik lidí se na těchto "radách" nezávisle na sobě shodlo, tak nevím, co řešíš.

    Co ti máme tedy napsat? Když nás neposloucháš - nenecháš si poradit? Myslíš, že radíme špatně?
    Naposledy upraveno uživatelem kane.shw: 13-04-2008 v 14:27

  15. #15
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    154

    Takže tak. (upozorňuji že tomu vůbec ale vůbec nerozumím).
    Potřebuji napsat sestavu do 12 500 v nejhorším případě do 13 000.
    Do ceny se počítá i 1200 za sestavení a instalaci os + cena os.
    Pc by mělo být pro grafiku v ps (layouty s hodně vrstvama a úprava fotek), tvorbu webu a programování.
    Takže potřebují co nejvíce RAM teda pokud možno 4 GB. Aspoň trochu větší procesor tak těch 2.8 GHz (nevím ale jaký je rozdíl mezi těmi 2.6 takže to nechám na vás ale čím víc tím líp) na přetaktováváni ani nic jiného si raději netroufnu.
    Jsem hodně náročný na usb takže potřebuji 6 usb z toho 2 vepředu a pokud možno vepředu i konektor pro sluchátka. Zase čím více usb tím lépe.

    Hry nehraju maximálně tak soldat (a možná bych tam rád si zahrál i CS ale pokud to nepujde tak ne).

    Všechny komponenty potřebuji z alfy jelikož si to tam budu nechávat stavět. Pokud možno aby byly na skladě (no když nebudou tak to nevadí ale bylo by to lepší jelikož na těch 256MB RAM kde teď dělám se to nedá už vydržet)

    EDIT: prosil bych pokud možno na všechny komponenty radši dávat odkazy protože jelikož tomu nerozumím tak bych nerad něco pak špatně koupil.

    EDIT2: hlavně aby to všechno jelo bez problému. A abych pak nemusel ještě řešit problém jako s tou deskou že je to uplně jinak protože ještě nedávno tam prý bylo psané že to má int. grafiku.
    Naposledy upraveno uživatelem j1rka: 13-04-2008 v 14:38

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Sestavy, notebooky a PDA: Koupe nove PC sestavy
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 29-11-2012, 19:29
  2. Sestavy, notebooky a PDA: hodnoceni Asus
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 01-02-2012, 09:03
  3. Sestavy, notebooky a PDA: Posouzení vhodnosti sestavy
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 29-05-2011, 21:41