No novej zdroj mám v plánuAle nejspíš s Modulární kabeláží. Pak bude uklizeno
![]()
No novej zdroj mám v plánuAle nejspíš s Modulární kabeláží. Pak bude uklizeno
![]()
Náš zákazník, náš pán ...
Dělají se sestavy, kdy se základ dá nový a např. HDD a DVD jsou zajeté. Opravují se staré sestavy, čistí apod. Pokud se mi pod ruku dostane starý comp a mám ho vyčistit (resp. pokaždé, když jsem donucen jej otevřít) namotám na kabeláž svazkovací spirálu.
Nevím, kde makáš, ale bohužel v Ústí nad Labem není situace taková, abychom zákazníky s repasem, čátečným upgradem a sestavami pod nějakou finanční hranici vyhnali pryč. A také proč bychom to dělali ? I 500 Kč jsou peníze
EDIT:
TotalAMD: I tak musíš uklidit![]()
Ne tak docela - stejne musis zapojit vetsinu kabelu takze tam stejne budou (rekneme ze usetris 2 kabely oproti ne-modu zdroji)
Jinak ja vzdy rozeberu komplet kejs, natahnu flexo + kravatky + smrstovacky na front panel, do kejsu pridam par zacvakavacich sponek + stahnu a je hotovo. Pri cisteni pak staci vyndat gk (a procistit stetcem), profouknout kompresorem a otrit flexo. U vyssich nebo full-custom sestav je vetsinou vymena vetraku zdarma - jde o krabice s max. 3 ventilatorama (gk, psu, out). Nejlepsi chvile je treba kdyz zakaznik zapne pc a s nastvanym pohledem rika: "Vzdyt to nebezi!", s usmevem odvetim: "To musite koukat na tu kontrolku, kdyz sviti tak to bezi"![]()
Tak tohle je moje skříň Coolermaster Cosmos 1000. Není to úplně dokonalé, ale jsem velmi spokojen s celkovou tichostí počítače a chlazením komponent, dřív jsem totiž měl "papírovou" skříň EuroCase ML5410.
Teploty v zátěži mám na MB 44°C, na CPU 47°C. V klidu pak 33 / 35°C.
No ta Noctua nasává okolní vzduch na žebra a ten ventiátor vzadu vyfukuje ven horký vzduch ze skříně a také přímo od žeber té Noctuy...mám ho takto otočený, protože když jsem ho měl obráceně o 180°C, tak jsem neměl dobrý přístup k pamětem na desce. Ventilátor Noctua se téméř dotýkal pasivů od paměťových modulů. Ale asi by takto být neměl, že? Pere se totiž s tím outtake o vzduch...
Jeste doplnim k vcerejsimu flexu - Revoltec UV Blue set
Naposledy upraveno uživatelem Richmond: 27-04-2009 v 15:41
Tož já zase dokládám svou svazkovací spirálu (omlouvám se za kvalitu, mám jen telefon na focení):
Tak nevim nevim, tohle se mi zda docela zhnacany, nerad takhle lamu kabely a asi to nebude vypada tak dobre az to bude zatoceny. Nemuzu si pomoct, ale ta "moje" varianta se mi zda kompaktnejsi (u konektoru urcite)
treba v alfe to flexo zase tak drahy neni, otazkou je, co je to zachttp://www.alfacomp.cz/php/index.php?eid=15L14507O0CM
Ale porad je to drazsi nez u Rieggeru (33,-) - FlexoPET bude mozna jeste levnejsi (viz. odkazy co jsem daval vcera)... Myslim ze flexo je o uroven vyse
edit: Tusim, ze Spire dela komplet sadu na zdroj (spis tak na dva) za necely 3 stovky vcetne konektoru a "nastroje" na rozebirani molexu![]()