Nevím jestli je korektní mezi odpovědi cpát TV LCD monitory (odpověď 31" a více).
TV LCD nepovažuji jako monitor k PC.
Pár hodin jsem zkoušel pracovat před TV LCD jako náhrada za PC monitor - nepoužitelné. Proto jsem pořídil zmiňovaný PC LCD 30" monitor.
Na danou plochu mají všechny PC LCD malé rozlišení pro použití u PC a nedá se pořádně stáhnout podsvícení, což vadí očím, když člověk sedí před 30" LCD ve vzdálenosti cca. 50-65cm.
Něco jiného je TV LCD připojená k HTPC, ale to také potom není PC LCD, ale zase TV LCD.
Předpokládám, že se ptáte na PC LCD - tedy takové LCD, kterém daný tazatel běžně používá k práci u PC.
Ja frcim na 15,1" monitore ktori ma asi tak 4 roky ale som s nim zatial spokojny, aj tak moc za pc nesedim bo mam notas a tam mam krasny sedemnast palcovy sirokouhli a s tym som nadmieru spokojny...niekedy si to prepojim k pc, niekedy naopak...zalezi od nalady a toho co prave robim...
ale chcem teraz niekedy kupit nieco nove ale este som sa nerozhodol co...potom zrejme poziadam o radu...
30" HP LP 3065
Stale sa trapim s tym ze zrno 2560x1600 pri 30" je proste prilis male. Velkostou okienok by mi vyhovovalo rozlisenie 1920x1200, ale to rozmazanie je dost zle. Nastavil som fonty zo standardnych 96dpi na 120dpi, ale vela aplikacii to uplne rozhadzalo. Kym som mal 19" CRT monitor tak mi uplne vyhovovalo rozlisenie 1024x768. Teraz uz ani na sproste hladanie min nevidim dobre. Uz sa neviem dockat FF3.0 final s podporou plneho zoomovania stranok. Prikladam jeden pekny obrazok kde je ukazana velkost zrna pri rozne velkych LCD monitoroch. Na ine veci je zase take rozlisenie na nezaplatenie ale ma to aj svoje temne stranky. Majitelia 19" CRT si mozu skusit nastavit rozlisenie plochy na 1280x960 nech vedia o com tocim. Mozno som si mal vybrat 27" LCD...
Naposledy upraveno uživatelem Vladimir: 16-04-2008 v 17:17