New PC - DVD prehrava cernobile, trhani
Zdravim,
mam novy PC a hned mam 2 urgentnejsi problemy:
1)kdyz dam do mechaniky DVD tak mam film cernobilej ... zkousel jsem ruzny prehravace a nic, vse ostatni je barevny[videa na youtube,hry ... ] dneska se mi to podarilo a rikam tak parada ale tedka to zase nejde barevne ... : -/
2)seka se mys vlastne spis celej system kdyz napr. ,,jedu'' na disk= proste to nezvlada vic aplikaci
HW konf.-E8400,8800GT,2Gb,mech. samsung sp-203N
jsou tam den stary Windowsy a tak nv jestli je rovnou neprehrat znovu
Prosim o rady
Dík
mam novy PC a hned mam 2 urgentnejsi problemy:
1)kdyz dam do mechaniky DVD tak mam film cernobilej ... zkousel jsem ruzny prehravace a nic, vse ostatni je barevny[videa na youtube,hry ... ] dneska se mi to podarilo a rikam tak parada ale tedka to zase nejde barevne ... : -/
2)seka se mys vlastne spis celej system kdyz napr. ,,jedu'' na disk= proste to nezvlada vic aplikaci
HW konf.-E8400,8800GT,2Gb,mech. samsung sp-203N
jsou tam den stary Windowsy a tak nv jestli je rovnou neprehrat znovu
Prosim o rady
Dík
Ad1. máš nainstalovaný nějaký kodeky? Třeba k-lite pack?
Ad2. nejede ti disk v PIO modu místo v DMA? Podívej se do nastavení řadiče ve Správci zařízení....
Btw. to je ta sestava, jak chtěl ten "známej"?
Ad2. nejede ti disk v PIO modu místo v DMA? Podívej se do nastavení řadiče ve Správci zařízení....
Btw. to je ta sestava, jak chtěl ten "známej"?
1.kodeky nemam
2.kouknu
3.NN
ovladace by meli bejt v poho
zdroj-corsair 450W,32bit windowsy XPp SP1 CZ
tak video se mi podarilo dat dohromady pac grafarna mela sytost u videa 0%
2.kouknu
3.NN
ovladace by meli bejt v poho
zdroj-corsair 450W,32bit windowsy XPp SP1 CZ
tak video se mi podarilo dat dohromady pac grafarna mela sytost u videa 0%
ad1) Odinstalovat všechny kodeky a zkusit VLC media player. Pokud to nezabere, tak bude na vině patrně ovladač GK.
Napiš popis sestavy, použitý OS a antivir (firewall).
Napiš popis sestavy, použitý OS a antivir (firewall).
neco ze sestavy a systemu je uz nahore
firewall- Outpost Firewall pro 2.0
hmm ... mechaniku i disk mam pres SATU
firewall- Outpost Firewall pro 2.0
hmm ... mechaniku i disk mam pres SATU
r34ktor: No ako chlap pisal, tak ich nema, takze ich treba najprv nainstalovat, odporucam uz vysie spomenute K-Lite Code pack ;)
VLC je nepotřebuje. Má svoje. Cpát do systému tyhle balíky je zadělávání si na problém. Na vše ostatní bohatě stačí FFDShow.
To že máš SATA s tím vůbec nesouvisí.... já mám taky SATA a DMA/PIO mody si můžu taky nastavit.
Takže máš zapnutej DMA přenos.
Zkus HDD otestovat na rychlost, třeba přes HD Tune...
V BIOSu je možnost IDE/AHCI, jak to máš teď?
Takže máš zapnutej DMA přenos.
Zkus HDD otestovat na rychlost, třeba přes HD Tune...
V BIOSu je možnost IDE/AHCI, jak to máš teď?
IDE/AHCI, jak to máš teď?' muzes to napsat pro neznalejsi? : o)
testnul jsme ten HDD ale upe se to kouslo a tak jsem to restartoval a pro jistotu tam pridelal 90mm fan ... btw ten S.M.A.R.T. je to dulezity mit zaply?
testnul jsme ten HDD ale upe se to kouslo a tak jsem to restartoval a pro jistotu tam pridelal 90mm fan ... btw ten S.M.A.R.T. je to dulezity mit zaply?
[QUOTE=:o);112303]btw ten S.M.A.R.T. je to dulezity mit zaply?[/QUOTE]Myslíš v BIOSu? Můžeš, to není tak důležitý....
Jinak v BIOSu budeš mít nějaký SATA Mode s možností volby AHCI/IDE, tak to zkontroluj nebo zkus přepnout. Nevím přesně jak, nenapsals jakou máš desku....
Každopádně teď sem si všimnul, žes nepřeinstaloval winy, takže to udělej jako první, když si měnil desku! A doinstaluj si do nich SP2!!!
Jinak v BIOSu budeš mít nějaký SATA Mode s možností volby AHCI/IDE, tak to zkontroluj nebo zkus přepnout. Nevím přesně jak, nenapsals jakou máš desku....
Každopádně teď sem si všimnul, žes nepřeinstaloval winy, takže to udělej jako první, když si měnil desku! A doinstaluj si do nich SP2!!!
ok ... ale je mi divny ze mam nainstalovanou hru 10x rychlejc nez na starym ale haze chyby a zacne se sekat
Tak to je bez reinstalu... AHA tak uz vieme preco je to tak sprasacene... vela ludi si mysli, ze kde vymeni polku PC, ze im pocitac bude behat dalej, ale to u Microsoftu neplati, pri vymene klucovych HW komponentou (MB/VGA) je nutne preinstalovat/nanistalovat novy OS, pretoze to bude blbnut, mozte stravit cas odchytavanim much, cistenim ovladacov, aktualizaciou ovladacov, ale nikdy to nebude ako novy instal widiel na novy HW !!! :)
Nevim, co mas za MB, ale nejdrive si flesni nejnovejsi BIOS. Dej Load BIOS Deafult. Jestli nemas flopinu, nezapinej AHCI, zapni S3, vypni EIST, nastav si napeti a casovani pro RAMky, jestli mas nejake lepsi. Pak tam soupni XPcka, radsi na NTFS. Nainstaluj ovladace k chipsetu a ke grafice. Pro DVD filmy si nainstaluj Cyberlink Power DVD 7. V nastaveni muzes zkusit zapnout HW akceleraci. Pokud nebude obraz, tak ji vypni. Z kodeku pro divx muzes pouzit K-Lite, ktery se mi jevi jako celkem solidni. Disk testni prog. "HD Tune" a grafiku postupne "3DMark2001 a 2006". Mel bys z toho vymacknout min. 9000 bodu. Jakekoliv skubani a trhani ve Windows je spatne. Pokud bys mel MB s chipsetem nForce od nVidie, v zadnem pripade neinstaluj "ovladac pro ukladani" (radice HDD).
[QUOTE=pegy;112427]Tak to je bez reinstalu... AHA tak uz vieme preco je to tak sprasacene... vela ludi si mysli, ze kde vymeni polku PC, ze im pocitac bude behat dalej, ale to u Microsoftu neplati, pri vymene klucovych HW komponentou (MB/VGA) je nutne preinstalovat/nanistalovat novy OS, pretoze to bude blbnut, mozte stravit cas odchytavanim much, cistenim ovladacov, aktualizaciou ovladacov, ale nikdy to nebude ako novy instal widiel na novy HW !!! :)[/QUOTE]
mam celej novej PC s nove naistalobanejma winama
u HD Tune Error scan je datovy poskozeni?1/3 tam mam cervenou a za 10 minut mi to udela 1Gb ...
mam celej novej PC s nove naistalobanejma winama
u HD Tune Error scan je datovy poskozeni?1/3 tam mam cervenou a za 10 minut mi to udela 1Gb ...
Je to novy disk alebo uz pouzity, pri instale Widli si mu dal SATA ovladace alebo je to IDE? Instalacia ti presla korektne?
Vypada to na vadne sektory na disku. Cervene bloky oznacuji necitelna mista. Na novem disku musi byt pouze zelena, ani jeden cerveny bod. Pro jistotu jeste vyzkousej jiny datovy SATA kabel a pak vymena HDD.
Takhle nějak vypadají ty červené body? (můžou být jinde nebo jich být víc, to je už jedno)
Tak to je s největší pravděpodobností disk v háji, se divím že ještě win vůbec jedou. Pochybuju že by to udělal jen vadnej kablík, ale zkus ho. Pak bych disk projel ještě nějakým diagnostickým SW od výrobce a když se to potvrdí, reklamace.
Tak to je s největší pravděpodobností disk v háji, se divím že ještě win vůbec jedou. Pochybuju že by to udělal jen vadnej kablík, ale zkus ho. Pak bych disk projel ještě nějakým diagnostickým SW od výrobce a když se to potvrdí, reklamace.
[QUOTE=:o);113857]Je to novy disk ... ,SATA
ok zkusim jinej kabilek[/QUOTE]
No takt to vyzera v momentalnej chvili na reklamaciu ale este si to otestuj, novy disk musi byt v pohode a pokial ho detekuje BIOS, das mu SATA ovladace, tak sa rozbehnut musi... ;)
ok zkusim jinej kabilek[/QUOTE]
No takt to vyzera v momentalnej chvili na reklamaciu ale este si to otestuj, novy disk musi byt v pohode a pokial ho detekuje BIOS, das mu SATA ovladace, tak sa rozbehnut musi... ;)
Nejlepší bude, když nahodíš screenshot...
Jinak jakou verzi toho HDTune máš ? Starší měly občas problémy a dělaly chyby tam, kde nejsou...aby byla 1/3 disku vadná, tak to by to někdo musel otevřít a přeleštit hadrem :stupid
Nejlepší bude otestovat disk z DOSu utilitou od výrobce (SeaTools, PowerMax, WDDIAG apod.), HD Tune nevěřím, navíc má moc malé rozlišení těch sektorů.
Jinak jakou verzi toho HDTune máš ? Starší měly občas problémy a dělaly chyby tam, kde nejsou...aby byla 1/3 disku vadná, tak to by to někdo musel otevřít a přeleštit hadrem :stupid
Nejlepší bude otestovat disk z DOSu utilitou od výrobce (SeaTools, PowerMax, WDDIAG apod.), HD Tune nevěřím, navíc má moc malé rozlišení těch sektorů.
verze 2.5.4.0
kabilek nic nezmenil ... a test jsem udelal asi po 3h do pulky ...
jenom 2otazky:
muze to byt Windowsama?
muze to byt dotknutim[ne mackanim] HDD za provozu?
jenom 2otazky:
muze to byt Windowsama?
muze to byt dotknutim[ne mackanim] HDD za provozu?
[QUOTE=:o);115117]muze to byt Windowsama?[/QUOTE]
Těžko.
[QUOTE=:o);115117]muze to byt dotknutim[ne mackanim] HDD za provozu?[/QUOTE]
To bys mu musel domlouvat kladivem. :D
Co říká SMART?
Těžko.
[QUOTE=:o);115117]muze to byt dotknutim[ne mackanim] HDD za provozu?[/QUOTE]
To bys mu musel domlouvat kladivem. :D
Co říká SMART?
[QUOTE=:o);115117]verze 2.5.4.0
jenom 2otazky:
muze to byt Windowsama?
muze to byt dotknutim[ne mackanim] HDD za provozu?[/QUOTE]
1)Windowsami nie, skor by to nohlo byt cipsetom (ak mas nVIDIU 790i- zas im to nejak sere tie data na diksu a za starych sasov myslim ze to bola nFORCE 4, ktora mala tiez nejake problem s HDD a datami na nich)
2)No mohlo by to byt, keby bol ten kabel zohnuty (zlomeny skor..) do 90 stupnov, ak sa ho len nieco dotyka, tak to nema na funkcionalitu ziadny dosah (iba ak by odtlacal konektor od HDD)
jenom 2otazky:
muze to byt Windowsama?
muze to byt dotknutim[ne mackanim] HDD za provozu?[/QUOTE]
1)Windowsami nie, skor by to nohlo byt cipsetom (ak mas nVIDIU 790i- zas im to nejak sere tie data na diksu a za starych sasov myslim ze to bola nFORCE 4, ktora mala tiez nejake problem s HDD a datami na nich)
2)No mohlo by to byt, keby bol ten kabel zohnuty (zlomeny skor..) do 90 stupnov, ak sa ho len nieco dotyka, tak to nema na funkcionalitu ziadny dosah (iba ak by odtlacal konektor od HDD)
mam gigabyte p35 ...
r34ktor:SMART?mel to ho v BIOSu vyplej tak jsem ho zapnul ... zkusim pak teda jeste ty windowsy ale jak sami rikate bude to reklamaci
r34ktor:SMART?mel to ho v BIOSu vyplej tak jsem ho zapnul ... zkusim pak teda jeste ty windowsy ale jak sami rikate bude to reklamaci