Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 14 z 14

Téma: Vyplati se upgrade PC ?

  1. #1
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259

    Ahoj, mam tu jeden takovy trapny dotaz:
    Moje PC:
    AMD Opteron 170 @2,7Ghz se Scythe Ninja
    ASUS A8N32-SLI Deluxe (2x16 Pcie linky)
    2x512MB RAM Corsair XMS a 1024MB Corsair XMS LL-s tema ledkama @450 DDR
    GeForce 6600GT s Accelerem S1 pasivne
    WD 3200AAKS
    Corsair VX450

    No a muj dotaz je ohledne toho, ze uvazuju o te nove GeForce s G100 chipem a proto chci vas nazor, jestli se meho milacka jeste vyplati upgradovat (pripadne co vymenit)
    Dekuji za vase nazory.
    Naposledy upraveno uživatelem Salamander: 14-04-2008 v 20:50
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Citace Původně odesláno od Salamander Zobrazit příspěvek
    No a muj dotaz je ohledne toho, ze uvazuju o te nove GeForce s G100 chipem a proto chci vas nazor, jestli se meho milacka jeste vyplati upgradovat (pripadne co vymenit)
    Dekuji za vase nazory.
    Ještě ten čip ani není uvedenej a nikdo neví, jak bude výkonná (třeba v porovnání s konkurencí). Co když to dopadne jako s 98GTX, což je v podstatě pořád jen die-shrink G80 s podobným výkonem?

    Jestli budem předpokládat, že bude výkonná a cenově výhodná, tak to znamená výkonnější než dnešní 98GTX a v tom případě by do tvýho PC neměla smysl a celkem by se tam nudila.
    A kdybys chtěl něco měnit, tak celej komp

    Btw. imho teď vůbec nemá cenu spekulovat, jaká GT200 bude (taky už tu tou dobou bude RV770 a situace může být úplně jiná)
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259

    Tak diky, vlastne jsem neco takovyho cekal ... asi mas pravdu, ze je na spekulace trochu brzo
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    no ja bych na to nesahal... na dnesni hry staci cca 2,4GHz, kdyz to mas pretoceny na 2,7 to neni spatny a imho to zadna hruza nebude.

    PCI-E mas, takze pasovat tam snad bude

    //pokud se mi teda spravne vybavilo ze ten opteron je dvoujadro
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Citace Původně odesláno od mech13 Zobrazit příspěvek
    no ja bych na to nesahal...
    Otázka taky je, jestli a jak ty karty pobere ten nForce, každopádně už třeba 88GTS je na tu sestavu dost silná a jestli uvažuje o další generaci (která slabší nebude), tak už bych o upgradu toho PC asi uvažoval....

    Ale stejně jsou to pořád jen spekulace....
    Naposledy upraveno uživatelem husky14: 14-04-2008 v 21:09
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    tak uvazovat se o tom samozdrejme muze, pokud ho to bude trapit nebo najde jine vazne duvody, proc ne. ale jen tak upgradovat bych nedoporucoval, starik to rozhodne neni a imho se ta grafika bude flakat jen minimalne

    jeste vic by ten procak potocit nesel?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Janyk1
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,007

    No, VGA jsou čim dal žravější a nový GForce budou asi až extrémě tak mám obavy aby to ten, byť kvalitní, VX450 utáhl. Jestli bude mit ta VGA spotřebu 350W, procak bude ještě vic OC atd. tak to bude pro zdroj docela záhul. V takovym případě by se upgrade určitě nevyplatil, ale co třeba "nižší" upgrade tak na 88GT? TA bude na dnešní hry dostačovat až až a za rok nebo tak se da koupit rovnou novy PC.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259

    No, zase jako jestli myslite, ze je to CPU nejaky kor siditko, tak to ne
    Jen tak pro orientaci screen ze SystemRequirementsLab (Crysis bych rozjel, kdybych changnul grafiku ...)
    Treba v Everestu pri CPU Queen je mezi C2D E6700 a E6300 ...
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Bez názvu.jpg 
Zobrazení: 124 
Velikost: 117.5 KB 
ID: 3751  
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    jak crysis bych rozjel po vymene grafiky? me to valilo na 6600GT 128MB (demo - minimum ma byt 256MB)
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259

    Citace Původně odesláno od mech13 Zobrazit příspěvek
    jeste vic by ten procak potocit nesel?
    Jo, mozna jo a mozna ne, ale nechci zvedat napeti, nevim, kolik si muzu dovolit, abych ho nespalil ...
    BTW - ted jedu max na 1.450 V - nevi nekdo pls jake je maximum pro tento procesor ?
    Naposledy upraveno uživatelem Salamander: 14-04-2008 v 23:41
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    761

    Ja si myslim, ze ta zostav je celkom vyladena.. k tomu CPU je to Dual-Core vsak? Osobne by som sa tam nebal dat nejaky ten novsi HW, ten CPU je celkom slusne pretoceny a az tak velkou brzdou by nebol, JA som skor toho nazoru, ze by som tam supol 3870/8800GT bez obav a dokonca by som sa odvazil aj na nove VGA G200 /R700/R770, uvidime ako to s nimi dopadne, ale rozhodne je to zostava slusna a myslim, ze sa nemusi vobec bat pychnut tam nieco silnejsie, prinos 2 jadroveho procesoru nad 2.5 GHz je uz diskutabilny, takze by som sa toho vobec nebal
    Naposledy upraveno uživatelem pegy: 15-04-2008 v 00:01
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Do té sestavy se hodí tak maximálně GeForce 8800 GTS 512 MB, víc rozhodně ne. Něco podobného jsem doteď měl a výsledky s přetaktovanou HD 3870 byly výrazně nižší než s C2D/K8 na +- 3 GHz (měl jsem Toledo 4800+/2,4 GHz). Jestli si chceš dobře zahrát, kup si Sapphire 3870 + Accelero S1, obojí máš do 3,8k a přetoč to, až přijde nová karta kup celý vnitřek.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259

    Citace Původně odesláno od Pavel Boček Zobrazit příspěvek
    Do té sestavy se hodí tak maximálně GeForce 8800 GTS 512 MB, víc rozhodně ne. Něco podobného jsem doteď měl a výsledky s přetaktovanou HD 3870 byly výrazně nižší než s C2D/K8 na +- 3 GHz (měl jsem Toledo 4800+/2,4 GHz). Jestli si chceš dobře zahrát, kup si Sapphire 3870 + Accelero S1, obojí máš do 3,8k a přetoč to, až přijde nová karta kup celý vnitřek.
    Jo, tak diky za zkusenosti, nejspis bych to videl na tu novou GeForce 9800GT (podle toho, kolik bude stat), ale proste neco s 55nm chipem
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    203

    No,ta nataktovaná 3870 je podle mě v tuhle dobu asi nej volba cena/výkon(můj názor).
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. vyplatí se upgrade GK
    Od panxyz v sekci Grafické karty
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 29-10-2009, 21:31
  2. vyplati se to ??
    Od sapin II v sekci OS Windows
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 12-12-2008, 17:03
  3. Sestavy, notebooky a PDA: Vyplatí se vůbec upgrade?
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 22-09-2008, 20:19
  4. DDR2: Vyplatí se mi upgrade oper.pamětí ?
    Od davidmichael1 v sekci Operační paměti
    Reakcí: 23
    Poslední příspěvek: 27-07-2008, 21:08
  5. Vykon karet do AGP. Vyplati se upgrade??
    Od Wlcek v sekci Grafické karty
    Reakcí: 32
    Poslední příspěvek: 18-12-2007, 00:29