Nehalem vs. Intel Core 2 Quad Q9450
Vaham s koupi noveho pc s procesorem Intel Core 2 Quad Q9450 a nevim jestli nebude lepsi pockat na novy socket s procesorem Nehalem, na ktery bych jeste nejakou dobu musel cekat, jak bych se mel rozhodnout?Bude vykonostni skok velky oproti nynejsimu Quad Q9450?Dale se bojim ze na 775 potom uz nic noveho nekoupim a budu muset zase menit cele pc tak mi prosim poradte.
Já nečekám:) Ale taky mě to napadlo, "revoluce Nehalem" znělo lákavě, ale když jsem si něco přečet, tak mě by to bylo stejně k ničemu(na co třeba takovejch 16jader=8+HT?)! Hlavní dilema jsem řešil ty nvý sockety kvůli upgradu, ale zavrhl jsem, LGA775 mě stačí i za cenu budoucí neupgradovatelnosti:)
smysl cekat imho nema, uvedeni sice bude uz letos, ale nez se dostanou na trh rozumne modely za rozumne ceny tak to jeste minimalne dva roky potrva (samozdrejme se nebude cekat jen na procesory ale i na desky ktere zacnou s cenou vysoko... a otazka je jestli k tomu pujdou DDR2 nebo se bude cekat i na DDR3....)
tak asi do toho pudu, nevite kdy by mel ten Intel Core 2 Quad Q9450 byt v obchodech? Zatim sem ho nikde nevidel.
[QUOTE=mech13;112383]smysl cekat imho nema, uvedeni sice bude uz letos, ale nez se dostanou na trh rozumne modely za rozumne ceny tak to jeste minimalne dva roky potrva (samozdrejme se nebude cekat jen na procesory ale i na desky ktere zacnou s cenou vysoko... a otazka je jestli k tomu pujdou DDR2 nebo se bude cekat i na DDR3....)[/QUOTE]
A tak nekdo kdo chce procesor typu q9450 imho zas nemusi cekat dva roky na obdobu pdc :D
Imho do roka a do dne tady budem mit slusnou nabidku mainstreamovych produktu na platforme nehalem. Cen ddr3 bych se nebal, imho kolem vanoc by cena uz mohla byt podobna jako ddr2...
A tak nekdo kdo chce procesor typu q9450 imho zas nemusi cekat dva roky na obdobu pdc :D
Imho do roka a do dne tady budem mit slusnou nabidku mainstreamovych produktu na platforme nehalem. Cen ddr3 bych se nebal, imho kolem vanoc by cena uz mohla byt podobna jako ddr2...
[quote=mech13;112383]... a otazka je jestli k tomu pujdou DDR2 nebo se bude cekat i na DDR3....)[/quote]
nemá Nehalem integrovaný 3-kanálový radič DDR3 pamätí?
nemá Nehalem integrovaný 3-kanálový radič DDR3 pamätí?
[QUOTE=tommmmm;112392]tak asi do toho pudu, nevite kdy by mel ten Intel Core 2 Quad Q9450 byt v obchodech? Zatim sem ho nikde nevidel.[/QUOTE]
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Edit: sakra, ta dostupnost :( Na zbozi.cz uvadeli skladem :/
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Edit: sakra, ta dostupnost :( Na zbozi.cz uvadeli skladem :/
ty dva roky jsem myslel jako odted, asi to vyznelo jako dva roky po uvedeni nehalemu...
s tim radicem nevim, nekde jsem driv videl jaky zhruba budou modely, a polovina jich nemela integrovany radic a jen nejaky top do neceho jako skulltrail melo 3channel, takze fakt nevim... asi to uz bude dnes vypadat jinak
s tim radicem nevim, nekde jsem driv videl jaky zhruba budou modely, a polovina jich nemela integrovany radic a jen nejaky top do neceho jako skulltrail melo 3channel, takze fakt nevim... asi to uz bude dnes vypadat jinak
[QUOTE=mech13;112399]ty dva roky jsem myslel jako odted, asi to vyznelo jako dva roky po uvedeni nehalemu...[/QUOTE]
A ja rikam do roka a do dne :D
[QUOTE=tommmmm;112400]Tak opravdu nevim jestli si jeste nenechat svuj stary Athlon XP 2800+?[/QUOTE]
Brrrrrrrr, tak to me zas nechapej spatne, imho q9450 neni dnes vubec spatnej kup. Klidne ho kup, zas az tolik na nem neprodelas.
A ja rikam do roka a do dne :D
[QUOTE=tommmmm;112400]Tak opravdu nevim jestli si jeste nenechat svuj stary Athlon XP 2800+?[/QUOTE]
Brrrrrrrr, tak to me zas nechapej spatne, imho q9450 neni dnes vubec spatnej kup. Klidne ho kup, zas az tolik na nem neprodelas.
Vim ze kdyz napisu zhruba od neceho drobet, tak napises ze to neni zadna odpoved. Hlavne chci aby to dlouho vydrzelo.
[QUOTE=tommmmm;112409]Vim ze kdyz napisu zhruba od neceho drobet, tak napises ze to neni zadna odpoved. Hlavne chci aby to dlouho vydrzelo.[/QUOTE]
Rozhodne bych se nebal toho ze bys to musel za pulrok musel vyhazovat. Q9450 neudelas chybu. Cekat rok na nehalem imho nema smysl...
Rozhodne bych se nebal toho ze bys to musel za pulrok musel vyhazovat. Q9450 neudelas chybu. Cekat rok na nehalem imho nema smysl...
presne tak, navic Nehalem bude pekne mastnej vcetne cele platformy. Intel si novinku a nativni 4-jadro encha zaplatit, to se nebojte :). Navic TDP solidne naroste /jen hloupi se smeji spotereb Phenomu, ale na danou architekturu a 65nm proces je vyborna/, vykon drobet jen na takt, vyjma mozna nejvyssiho modelu LG1366. Ostatni uz nebudou mit takove vymozenosti a budou v patici 1160. A ty budou nejdrive v 1Q-2Q 2009 odhadem. Mylsim, ze koupi q9450 nic nezkazis.