Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 7 z 7

Téma: Huceni trafa repraku

  1. #1
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Apophis66
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    231

    Dobry den,
    mel bych dotaz, zda je normalni ze reprak s trafem trochu huci...koupil sem si repraky Genius SP-HF 355X(http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=47006). Zda huci vsechny repraky, mam reklamovat a jaky repro pripadne nehuci?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele hippouss
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    248

    jaky huceni myslis, nakej vysokofrekvencni zvuk? Jinak podle me by repraky zadny huceni vydavat nemely
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Je to celkem běžné, že trafo trochu bzučí. Pokud je to ale zřetelně slyšet, zkus to reklamovat, měli by to uznat. Bohužel u bedýnek za pár stovek nemůžeš čekat nějaké zázraky, kvalita bude vždycky mizerná, takže nejlepší je si konkrétní kus vyzkoušet než ho koupíš.
    A nejlepší je mít trafo mimo repro.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    166

    většinou hučí proto že to trafo neni pevně přišroubované dotáhnout případně podložit gumou
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele crasher.km
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    940

    to by bylo vibracema ... trafo hůčí většinou ,když je předimenzované (např hučení kolem drátů vn ,když je déšť),nebo když je špatně sestavené jádro,špatná izolace....toho je moc skus první reklamaci ,než je otevřeš a začneš tam manipulovat
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Mám SP-Q06 a dělají to samé. Právě jsem to rozebral a zjistil, že mj. tam jsou katastrofální kondenzátory. Takže když už jsem v tom, udělám si na tom trénink Hodlám to zdokumentovat...v podstatě jde o to, že odpájím spínač (je tam vlasně přepínač zapojení jako spínač), přemostím ty kontakty a na spínač dám přímo napájení trafa, čili se bude spínat trafo a proud pak hned půjde do bedniček. Elektrolyty ale -HoNY- nemá, takže to stojí.

    Ještě to proberu s trodasem nebo -HoNY-m, ať se podívají na schéma, jestli by se tam ještě nehodil kondenzátor navíc, aby to neudělalo ráz...už teď ho to dělá, tak aby to nebylo ještě horší...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Apophis66
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    231

    Citace Původně odesláno od Pavel Boček Zobrazit příspěvek
    Mám SP-Q06 a dělají to samé. Právě jsem to rozebral a zjistil, že mj. tam jsou katastrofální kondenzátory. Takže když už jsem v tom, udělám si na tom trénink Hodlám to zdokumentovat...v podstatě jde o to, že odpájím spínač (je tam vlasně přepínač zapojení jako spínač), přemostím ty kontakty a na spínač dám přímo napájení trafa, čili se bude spínat trafo a proud pak hned půjde do bedniček. Elektrolyty ale -HoNY- nemá, takže to stojí.

    Ještě to proberu s trodasem nebo -HoNY-m, ať se podívají na schéma, jestli by se tam ještě nehodil kondenzátor navíc, aby to neudělalo ráz...už teď ho to dělá, tak aby to nebylo ještě horší...
    Tak, kdyz uspejes, sem zvedavy na to zdokumentovani, abych to moh zkusit take. Drzim palce
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. výměna repráků u ntb
    Od honimrek04 v sekci Notebooky a netbooky
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 15-11-2009, 22:42
  2. zvuk z mikrofonu do repraku
    Od smilebug v sekci Zvukové karty a kodeky
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 23-06-2009, 22:26
  3. kabely od repráků a od netu
    Od terryjohn v sekci Volná témata
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 12-10-2008, 18:01