Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 22

Téma: Lagy - az nekolik sekund

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    15

    zdravim,

    CPU: Intel P4 3Ghz HT
    MB: Asus P4C800 Deluxe
    VGA: ATI Radeon 9800 256Mb
    RAM: Kingston 2GB DDR2
    HDD: Hitachi 80gb Sata
    HDD: 2x 160gb Sata (nejsou v raidu)
    Zdroj: Corsair VX 450W
    OS: Win XP Pro SP2

    (zdroj je novy, Xp maji cerstvou instalaci)

    Obcas se stane, ze se mi pocitac bez priciny zasekne na nekolik sekund. Zvuk se sekne, obraz se sekne, s mysi nejde hybat, po nekolika sekundach ( 2 az 5 sekund) vse jede ok. Zkousel jsem memtest, http://www.hcidesign.com/memtest/, pres noc a nenasel nic.
    Jak pls prijit na to, co ty lagy zpusobuje?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Ještě otestuj rychlost HDD....

    Nejedou ti náhodou v PIO modu?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    15

    ve spravci zarizeni je u IDE radicu UDMA 5, v Biosu se PIO mod neda vypout, tak je nastaveny na max, ale u vypisu disku ho to ani neuvadi, jen to vypisuje zase UDMA. Ta deska ma radic od Promise a ten je nastaveny na IDE mod - u tech disku mi to pri bootu vypisuje UDMA 6.

    Takze Sys hard ma UDMA 5, dalsi na Promise radici UDMA 6.

    jaky programek je na testovani rychlosti HDD?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,011

    Zkus upgrade/instalaci driverů chipsetu a řadiče a příp. všeho co tě napadne (grafika, zvukovka,...)
    Programy: hdtach, hdtune, ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele crasher.km
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    940

    řekl bych to na ten ovladač desky
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Citace Původně odesláno od tony789 Zobrazit příspěvek
    jaky programek je na testovani rychlosti HDD?
    Tak ta rychlost bude nejspíš v pohodě.... program použij třeba HDtune.

    Spíš vyzkoušej ty drivery viz. pavel_p....
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    15

    nez se mi podari nahrat vsechny nove ovladace, tady jsou udaje z hd tune:

    Systemovy disk:
    HD Tune: Maxtor 6Y080M0 Benchmark

    Transfer Rate Minimum : 16.3 MB/sec
    Transfer Rate Maximum : 57.2 MB/sec
    Transfer Rate Average : 46.5 MB/sec
    Access Time : 15.3 ms
    Burst Rate : 95.8 MB/sec
    CPU Usage : 2.9%

    Druhy disk
    HD Tune: Maxtor 6Y160M0 Benchmark

    Transfer Rate Minimum : 29.8 MB/sec
    Transfer Rate Maximum : 56.8 MB/sec
    Transfer Rate Average : 46.6 MB/sec
    Access Time : 13.4 ms
    Burst Rate : 1229.1 MB/sec
    CPU Usage : 3.5%


    3 disk
    HD Tune: Maxtor 6Y160M0 Benchmark

    Transfer Rate Minimum : 29.6 MB/sec
    Transfer Rate Maximum : 57.0 MB/sec
    Transfer Rate Average : 46.7 MB/sec
    Access Time : 13.2 ms
    Burst Rate : 1202.0 MB/sec
    CPU Usage : 3.6%
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Ty výsledky jsou celkem v pohodě
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    15

    diky vsem za rady, ovladace jsem zkusil aktualizovat, ted jen cekam na lag, ktery doufam neprijde
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    761

    Ako mas pozapajane tie tri disky? Mas 2 na IDE jednom a dva na IDE druhom? Alebo je to kombinacia SATA + IDE? Inak ovladace by to viriesit mohli a hodnoty si tiez OK, takze ak to bude nadalej robit, je problem asi v kombinacii zapojenia tych diskov
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    15

    Pegy ja mam podezdreni, ze by to tim mohlo byt. Problemy nastaly, jestli se tedy nepletu, kdyz jsem zrusil RAID a nechal disky zapojene tak jak jsou ted.

    Na desce mam 4x SATA porty. Dva SATA porty jsou na jednom radici, druhe dva SATA jsou na Promise radici - ten Promise muze fungovat i jako RAID. Na IDE mam jen DVD mechaniky.
    Takze na SATA1 mam sys hadr, na Promise radici mam na SATA1 a SATA2 dalsi dva disky.
    Naposledy upraveno uživatelem tony789: 15-04-2008 v 23:44
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    761

    Po zruseni RAID si aj preinstalovaval widli? Je mzone ze to nejak zblbo, ale ak si preinstaloval widli, tak by to malo chodit, tie disky mas rozmiestenen dobre, takze by si do zeli liest nemali, K tomu Promise radici, nema nejaky kapacitny limit pre velkost diskov, kedze je to uz starsia MB a starsi radic?
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    15

    ano, instalace je uplne nova (po zruseni RAID pole). Vsechny ovladace jsou nove, ale lagy neprestaly. Jeste jsem zapomel zminit jednu vec. Nekdy se stane, ze kdyz necham pc dlouho bezet, tak uplne zamrzne a musim restartovat.
    Co mam tedy vyzkouset pls dal?
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    A nepřehřívá se ti CPU, že by třeba throttlovalo?
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    15

    teplotu CPU mam do 40°C, stejne jako vse ostatni
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Lagy her
    Od robobobo v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 09-06-2013, 17:13
  2. Linpack - vykon PC za par sekund
    Od Frog v sekci Benchmarky a diagnostika
    Reakcí: 123
    Poslední příspěvek: 15-10-2009, 05:07
  3. Windows XP: instal - proffesional - nejde kopirovat nekolik souboru
    Od Liutasil v sekci OS Windows
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 18-06-2009, 22:10
  4. Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 14-01-2008, 08:32
  5. několik otázek
    Od kachel v sekci FIC Spectra aneb co Vás zajímá
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 30-10-2006, 12:11