Dá se sehnat windows XP professional 64bitová verze? nebo aspoň houmy?
Dá se sehnat windows XP professional 64bitová verze? nebo aspoň houmy?
Dá ale nevidím důvod proč mít XP 64 bit. Home verze 64 bit se určitě nedělá.
např. tady:
http://software.alza.cz/oem-microsof...p2c-d69034.htm
nalezeno na první stránce googlu... s českou verzí to možná bude těžší.
Zeptej se Pavla Bočka, ten XP 64 bit provozuje nebo provozoval pokud vím.
Ak chces nejaky 64b OS tak jedinu VISTU, XP 64b stoji za prd.
Tak s tím zásadně nesouhlasím. Jedná se o systém s vynikající stabilitou a výkonem (kam se na to hrabou Visty). Nejvážnějším problémem je (ne)dostupnost ovladačů. Pokud pro daný HW a periferie jsou, tak není důvod nepoužívat.
Dříve šla ze stránek Microsoftu stáhnout tříměsíční zkušební verze, ale zdá se, že byla stažena.![]()
Důvodem je IMHO spíše tlačka 64-bit Visty, kam je původní link přesměrován.![]()
Visty zatím nechci, to už raději xp 32bit jež mám teď - až na využití RAM paměti naprostá spokojenost, dostačuje. Nevím, jestli jsou nějaké problémy s 64bitovou verzí XPéček - to právě chci otestovat, ale občas instaluju nějaký ten počítač a tak zhruba vím, kolik nepodepsaných ovladačů tam musím dat aby to hezky šlapalo.. No a to například Vista neakceptuje. Trochu se taky bojím, jak by šlapaly sítě. Těď paráda homy nebo profíci, pár kliků a jedou spolu parádně.
Anglickou verzi 64bit windows XP sehnat lze.. ale nevím ještě jak je to s tou CZ.
64bit XPčka bych rozhodně ani nasháněl, jelikož jsou na ně problémy s ovladačema. Radši bych fakt volil 64bit Vistu pokud chceš takovýto system.
ok, díky moc,.. zůstanu u XP 32bit ;-)
mozna nechces visty 64 bit, protoze na to nemas HW ? Clovek dokud nevyzkousi minimalne 7 dni Visty - tak nemuze, opakuji, nemuze tvdit, ze jsou tak spatna, ze radsi zustane o 32 bit XP.
jaky je duvod toho, ze radsi zustanes u XP32 nez prejdes na visty64? - velice me to zajima v cem je problem u ostatnich podobnych lidi. Napriklad ja doma i v praci mam Visty64 a pracuji bez problemu pres pul roku. pouzivame stary i novy SW, stary a nove HW a vse jede jak po masle, bez zaseku a vypadku oproti XP, kde jsem resil daste nahle ukonceni aplikaci, nepochopitelne errory atd hovadiny.
v cem je tedy problem prejit na visty?
S vistama jsem se dostal do konatku jenom jednou a asi na hodinu. Pul hodiny jsem nadával pač jsem nemohl nic najit a další pul hodiny jsem si pohrával s myšlenkou, že to nemusí být zase až tak špatné, ale dokud nebudu mít GK s podporou DX10 tak je nechci.
Pokud se někdy dostaneš do kontaktu s vistou třeba u kámoše nebo někde, tak se tomu nebran, sedni si k ní na chvili a vyzkoušel ji. Neni to vážně nic hrozného. Pokud mas ale obdobný důvod jako já proč ne visty, tak je to pochopitelny.