Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 18

Téma: Intel Q9300+ASUS P5W DH DELUXE = nestabilita,problémy,nemožnost instalace OS

  1. #1
    Obyvatel SHW Avatar uživatele noegoncz
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    336

    Zdravím,
    budu se snažit nastínit problém, který mi včera nastal:
    Došel mi nový CPU Q9300. Původně jsem měl intel D930. Před instalací jsem si stáhnul poslední bios (2704 beta - jediný, co podporuje q9300) a nainstaloval jej.Po výměně CPU :
    --
    první start PC:
    detekce CPU v pohodě (Q9300, 2,5Ghz), vlez jsem do biosu, jen to omrkl. 7,5x333. FSB 1333.Vše OK.tak jsem jen uložil nastavení, restartoval PC a spíše jen ze zvědavosti jsem nechal načíst původní OS (Vista 32bit).
    při načítání mi naskočil bluekiller a následně ihned restart.v tu chvíli se mi rozhučel ventilátor na grafice,po chvíli se zklidnil..(což mi nikdy předtím nedělalo,ale zažil jsem to ,když jsem zkoušel X1950pro,..)
    --
    druhý start pc (tj výše zmíněný restart):
    PC detekoval opět Q9300 ale už na 2,0Ghz. Vlez jsem do biosu. násobič byl snížen tuším na 6x. Předpokádal jsem, že si to bios snížil automaticky sám. windows samotřejmně nenaběhly,opět bluekiller a restart.V tuto chvíli jsem ještě nic neřešil. V prvotním plánu bylo ihned nainstalovat čistý OS.Ale...
    --
    třetí start pc
    CPU nebyl detekován. v biosu něaký nesmysl . FSB 3000 (ano 3000) a násobič tuším 72.prostě nesmysl. Přičemž mi i bios začal tuhnout.Nemoh jsem se téměr pohybovat v menu. V tu chvíli jsem zkontroloval chlazení. Bios mi hlásí cca 38stupňů. Netuším,zda-li je to správná hodnota, ale chladič který používám Thermaltake CL-P0323 Sonic Tower rev.2 (http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=45345) ještě včetně přidavného 120mm ventilátoru NOCTUA byl chladný.Vím,že rukama nepoznám, jakou má CPU teplotu, ale i původní D930ka,kterou jsem tam měl pěkně hřála, ale tentokrát byl chladič stále ještě chladný.v tu chvíli jsem vypl pc.
    --
    čtvrtý start pc
    PC nenaběhlo...jen se točí ventilátory...otevřel jsem si na to plzeň...
    --
    následoval reset CMOS
    --
    ihned potom opět v pohodě detekován Q9300 na 2,5ghz.deska standartně hlásí že bios není nastaven a buď F1 do Biosu nebo F2 pro default nastavení a pokračování v bootování. Stiskl jsem F1 ,následně jej opustím (aniž bych cokoliv nastavil,jen jsem zkontroloval násobič,fsb..) následuje celý příběh dokola psaný výše (chyby v bootu,spatna detekce cpu,atd..)
    --
    další reset CMOS
    --
    detekován Q9300, 2,5Ghz
    při stisknutí F2 mi z ničeho nic naběhli v cuku letu Win Vista, vše uplně v pohodě. Ve Windows viditelná změna oproti (líné)D930. Nemoh jsem temu už ani uvěřit,tak jsem pro jistotu restartoval pc,jestli je teď už vše (ač nevím proč) v pohodě.
    --
    po restartu detekován CPU Q9300, ale na 2,0 Ghz
    inhed potom opět to samé... bluekiller,problém.Vytuhnutí, případně vůbec nenaběhne PC.jen černá obrazovka.
    --
    Chtěl jsem alespoň zkusit nainstalovat tedy konečně nový OS i když už jsem temu zrovna nevěřil. Začal jsem s Win XP MCE eng.(donedávna pro mne velmi oblíbený OS).
    tedy reset cmos=>F2=> boot s CD, stisněte libovolnou klávesu,..naběhl start instalace win.. při načítání prvotních ovladačů atd.... výtuh... zkusil jsem to pro jistotu celý dvakrát... No řek jsem si,dnes už mě nic nepřekvapí, média zrovna nejlíp neskladuju,kdo ví,čím to je.tak jsem tam zkusil dát i Win Vista instalaci, výsledek stejný, nedostal jsem se ani do začátku instalace.
    --
    závěr ? jediné,co teď můžu udělat je buď vrátit zpět D930,se kterou vše šlape jak má, nebo ,,natáhnout,, 3 dráty na stůl,abych se nemusel vždy při resetu cmos zohýbat pod stůl (recese..).

    pozn.: v případě, že jsem se dostal do Win Vista po restartu CMOS,jak jsem psal výše, Windows běželi zcela bez problému.cca 4hod.pak jsem šel spát. žádné zátěžové testy jsem bohužel nezkoušel, už bylo pozdě, jen jsem zkusil spustit obyč Battlefield2142 a Stalkera a vše běželo v pořádku..
    pozn.2: VŽDY po resetu CMOS a stisknutí F2 mi Win bez problému naběhnou !

    otázka zní : myslíte, že s tím jde něco udělat ? nevím, zda-li dělám něco blbě, osobně jsem nikdy problém s PC ,konfikurací neměl.A to jsem jich už pár složil,ale vždy jen zákl.instalace. Žádný OC,atd...S biosem to zrovna neumím.

    jinak omlouvám se za delší výklad, ale předpokládám, že na jednoduchou otázku :nefunguje mi pc,co s tím by jste mě asi rychle vystěhovali.

    Poslední, co se mi chce, je kupovat novou zákl.desku. Samozřejmně, než jsem si CPU koupil,tak jsem zagooglil a zjistil si,zda CPU na desce funguje.Podle výrobce desky ano,jen s posledním bisem. Deska sice není nejnovější, ale zas v dob své slávy zas tak špatná nebyla.Jinak samozřejmně sestavu mám v podpisu, mělo by tam být vše, co mám. Jinak ještě podotýkám,že hned na začátku jsem z PC vytáh vše nepotřebné (tuner,SB audigy,všechny USB periférie,atd...)

    za jakýkoliv postřeh budu vděčný,díky
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Občasný diskutér Avatar uživatele B!OH@zArd
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    58

    Tak presne tendle problem jsem mel s P965-DS4 rev 1.0 uuuuuuplne to same co popisujes flashol jsem tam nejnovejsi bios, dokonce 2 nejdriv F11f a pak F11h ktere novou radu 45nm cpu melo podporovat a vidis ... vecir mi sel PC v poho a rano zas restart restar a nic, uz jsem si pripadal jak kreaten pod stolem se sroubovakem u pinu na clear c-mos.... tak jsem si hezky s prominutim nasrano zafunel a bezel jsem do CC koupit novou desku EX35-DS4 a mam klid, chvili jsem byl nasranej kolik jsem do toho upgrade vrazil ale jak jsem to prkno osadil tak jsem se sklidnil a rekl jsem si no a co alespon mam komplet novy comp a do budoucna peknou upgradovatelnou forsnu ... takze byt tebou to tvoje prkno vydrazim nekde bud tady v bazaru nebo na aukru a doplatim si naky ten litr a pul a budes mit 101% kompatibilitu a spokojenost...
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    videl bych to na problem desky

    975X totiz v prvni revizi dokonce nepodporovali ani C2D (kvuli napajeni, chipset to zvladal ale desky mely spatny navrh), az novsi desky s 975X korektne zvladaly bezet s Core 2 Duo. podpora 45nm CPU na deskach s 965/975 je jen neoficialni, tyto procesory plne podporuji jen novsi chipsety P35/X38...

    Fanynek zde mel taky problem s Gigabyte 965P a 45nm CPU - sice vse jelo jak melo, ale delicka pro ram muzustala zasekla na 2x, takze nemohl menit frekvenci RAM (tusim)

    dalsi problem s touto experimentalni podporou mel B!OH@zArd ktery kupoval novou desku...

    muzes bud skusit pockat na novsi bios, ktery by mohl pomoct, nebo pouzit starsi 65nm CPU nebo koupit novou desku

    EDIT: tak nez jsem to dopsal se B!OH@zArd ozval...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    Citace Původně odesláno od noegoncz Zobrazit příspěvek
    ...otevřel jsem si na to plzeň...

    Poslal sem ti nejake body za dobre formulovany dotaz ..kdyby se kazdy nebal rozepsat svuj problem bylo by to fajn !!! Jo a plzen rulez ! Co se tyce problemu myslim ze vse podstatne uz rekli kolegove predemnou.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Obyvatel SHW Avatar uživatele noegoncz
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    336

    Citace Původně odesláno od B!OH@zArd Zobrazit příspěvek
    Tak presne tendle problem jsem mel s P965-DS4 rev 1.0 uuuuuuplne to same co popisujes flashol jsem tam nejnovejsi bios, dokonce 2 nejdriv F11f a pak F11h ktere novou radu 45nm cpu melo podporovat a vidis ... vecir mi sel PC v poho a rano zas restart restar a nic, uz jsem si pripadal jak kreaten pod stolem se sroubovakem u pinu na clear c-mos.... tak jsem si hezky s prominutim nasrano zafunel a bezel jsem do CC koupit novou desku EX35-DS4 a mam klid, chvili jsem byl nasranej kolik jsem do toho upgrade vrazil ale jak jsem to prkno osadil tak jsem se sklidnil a rekl jsem si no a co alespon mam komplet novy comp a do budoucna peknou upgradovatelnou forsnu ... takze byt tebou to tvoje prkno vydrazim nekde bud tady v bazaru nebo na aukru a doplatim si naky ten litr a pul a budes mit 101% kompatibilitu a spokojenost...
    čau. Díky za reakci, jsem rád (neber to špatně), že se to taky někemu stalo .. tehodle jsem se bál nejvíc.tj že budu muset kupovat i novou desku. Dost možná,že to budoucí bios opraví,ale kdo ví,kdy to bude.. Odpoledne po práci na to ještě mrknu, zkusím štěstí příchozího.. ale asi temu už moc nedám.
    každopádně dekuji za info !

    Citace Původně odesláno od mech13 Zobrazit příspěvek
    videl bych to na problem desky

    975X totiz v prvni revizi dokonce nepodporovali ani C2D (kvuli napajeni, chipset to zvladal ale desky mely spatny navrh), az novsi desky s 975X korektne zvladaly bezet s Core 2 Duo. podpora 45nm CPU na deskach s 965/975 je jen neoficialni, tyto procesory plne podporuji jen novsi chipsety P35/X38...

    Fanynek zde mel taky problem s Gigabyte 965P a 45nm CPU - sice vse jelo jak melo, ale delicka pro ram muzustala zasekla na 2x, takze nemohl menit frekvenci RAM (tusim)

    dalsi problem s touto experimentalni podporou mel B!OH@zArd ktery kupoval novou desku...

    muzes bud skusit pockat na novsi bios, ktery by mohl pomoct, nebo pouzit starsi 65nm CPU nebo koupit novou desku

    EDIT: tak nez jsem to dopsal se B!OH@zArd ozval...
    diky. No já mam na 100% první revizi této desky.Kupoval jsem to pár dní před tím,než měla deska offic.dojít do ČR.Tehdá jsem měl ještě dobré vztahy s PM v LEVI

    Citace Původně odesláno od pas!k Zobrazit příspěvek
    Poslal sem ti nejake body za dobre formulovany dotaz ..kdyby se kazdy nebal rozepsat svuj problem bylo by to fajn !!! Jo a plzen rulez ! Co se tyce problemu myslim ze vse podstatne uz rekli kolegove predemnou.
    dík.jo, plzeň byla fain a né jedna...


    Jinak moh bych se zeptat, jestli se v tomto teď někdo orientujete, jakou by jste mi doporučili novou desku.Nehci se teď moc proplétat recenzemi a produkty.Je teho něak moc a já potřebuji rychle funkční PC pro práci v CADu Bohužel radeji bych něco levnějšího.Vím, že mi může teď hodně lidí vyčíst, že k takovému CPU kupovat levný podvozek je blbost, ale s touto investicí jsem nepočítal a nemám už moc financí. Ideál by byl tak 2500-3000.Ale moc temu nevěřím.Když,tak budu muset tak či tak připlatit. Nutné je mít alespoň 2x PCI slot (tv tuner,ZK),stačí mi 1x PCI-E 16x, SLI neplánuju a pokud možno prostor kolem CPU,protože ten chladič je šíleně velikej. I teď jsem měl problém s instalací,ale tak tak to vyšlo

    Tak či tak díky všem za rychlou reakci !!
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér Avatar uživatele B!OH@zArd
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    58

    To MECH: vis jak kazdy nema nervy jak spagety :-D vsechno 300x zkouset a nakonec to nejde ... radsi utratim usetreny prachy a mam klid na dusi a jeste k tomu na vec ktera me potesi a je mi zabavou takze to vlastne nejsou utraceny prachy ale prijemne investovany
    EDIT:to noegoncz : jakotva deska se da v poho prodat kolem 2000 mozna vic a desky co ti podporuji nove 45nm treba s chipsetem p35 jsou pomerne levna zalezitost treba tady mas Gigabytku za facana http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=47670 nebo ASUSe pokud jsi na tuhle znacku http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=47331 jen bych se vyhybal znackam MSI (kdysi nejlepsi nejqualitejsi vyrobce, ale dnes to uz o nem neplati ... po 4 reklamacich ruznych desek od nej uz nenakupuju ale vyhradne ASUS nebo Gygabyte nebo DFI ale ty jsou zbytecne drahy)

    EDIT 2 : jo a desky s P35 nad 3000 se pomalu nijak nelisi od tech za 18 stovek jenom prislusenstvym a pokud ti staci 1x PCI-E nebo 4x SATA neni co resit ... ucel ti splni tak jako ta vyssi rada a taktovani je na nich skoro stejny ...jo a GB osazuje desky vyhradne pevnymi kondenzatormi narozdil od nekterych jinych nejmenovanych vyrobcu ...takze volba je na tobe
    Naposledy upraveno uživatelem B!OH@zArd: 17-04-2008 v 14:18
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    Citace Původně odesláno od noegoncz Zobrazit příspěvek
    Jinak moh bych se zeptat, jestli se v tomto teď někdo orientujete, jakou by jste mi doporučili novou desku.Nehci se teď moc proplétat recenzemi a produkty.Je teho něak moc a já potřebuji rychle funkční PC pro práci v CADu Bohužel radeji bych něco levnějšího.Vím, že mi může teď hodně lidí vyčíst, že k takovému CPU kupovat levný podvozek je blbost, ale s touto investicí jsem nepočítal a nemám už moc financí. Ideál by byl tak 2500-3000.Ale moc temu nevěřím.Když,tak budu muset tak či tak připlatit. Nutné je mít alespoň 2x PCI slot (tv tuner,ZK),stačí mi 1x PCI-E 16x, SLI neplánuju a pokud možno prostor kolem CPU,protože ten chladič je šíleně velikej. I teď jsem měl problém s instalací,ale tak tak to vyšlo

    Tak či tak díky všem za rychlou reakci !!
    Mrkni po nejake gigabytce DS3 s p35 odzkousene kvalitni levne desky .. co se tyce stare desky vyuzij bazaru na shw a nejakou kacku za starou desku urcite dostanes .
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Obyvatel SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    355

    Pokud ti nevadi format ?ATX, muzes klidne sahnout po desce primo od Intelu, kde mas jakz-takz garanci max. kompatibility a vykonu. Napr. Intel Pearl Creek (BLKDG31PR) u www.atcomp.cz. Bezproblemova, spolehliva, vykonna a moderni deska za cenu cca 1700,- Kc.

    http://www.atcomp.cz/zbozi/intel-pea...spx?p=z:103160





    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Občasný diskutér Avatar uživatele B!OH@zArd
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    58

    mno to di radsi do ty P35-DS3 takhle ma na sobe "stare" elektrolyty a ma min PCI slotu a GB pouziva nove keramicke civky na napajecich kaskadach + vicstupnove napajeni,4 sloty na RAM a za tu samou cenu
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    Citace Původně odesláno od B!OH@zArd Zobrazit příspěvek
    takhle ma na sobe "stare" elektrolyty a ma min PCI slotu a GB pouziva nove keramicke civky na napajecich kaskadach + vicstupnove napajeni
    konkretne u intelu bych se kondiku nebal, z fotek je poznat ze to jsou chemi-cony. jinak intel taky pouziva jeste samxony, nichicony a rubycony, takze zadny strach. plus procesor krmi polymery

    to vicefazovy napajeni se projevi jenom pokud se bude uvazovat OC... idkyz davat quada na takovy malinkaty prkinko... to asi radsi tu GB (na C2D by nebyla vubec spatna)

    //nejsu si uplne jiste jak to je s podporou 45nm na P/G 31 - neco se mi totiz plete, ze GB resil podporu 45nm na P31 neofiko...
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Obyvatel SHW Avatar uživatele noegoncz
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    336

    zdravím,
    dříve jsem nemoh napsat, nový OS jsem naintaloval až teď. Tak jsem šel do nejbližšího krámu a koupil P35-DS3. PC teď jede úplně bez problému ! . Díky Vám všem za rady,dost mi to pomohlo a hlavně vyřešil jsem to v krátké době ! až bude chvíle, původní desku (ASUS P5W DH DELUXE) dám na forum do prodeje
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    nj ds3 je osvedcena klasika
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Občasný diskutér Avatar uživatele B!OH@zArd
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    58

    Citace Původně odesláno od pas!k Zobrazit příspěvek
    nj ds3 je osvedcena klasika
    jj asi tak nejak, ja by jsem ji koupil taky ale jak me to nasr..o ze mi v me P965 nechtela jit ta E8200
    tak jsem udelal radikalni zmenu na EX38 uz jen kvuli tem nervum abych mel srdce na miste a taky spokojenost nemluve o tech 8mi USB v zadu misto toho trapnyho LPT konektoru ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Citace Původně odesláno od B!OH@zArd Zobrazit příspěvek
    mno to di radsi do ty P35-DS3 takhle ma na sobe "stare" elektrolyty a ma min PCI slotu a GB pouziva nove keramicke civky na napajecich kaskadach + vicstupnove napajeni,4 sloty na RAM a za tu samou cenu
    Zase působí PR ? Pevné elektrolyty se hodí tak leda k napájení CPU, možná k pár dalším věcem, ale cpát je všude vyjde asi tak nastejno, jako když jsou na celém PCB jen tekuté elektrolyty
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Občasný diskutér Avatar uživatele B!OH@zArd
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    58

    Citace Původně odesláno od Pavel Boček Zobrazit příspěvek
    Zase působí PR ? Pevné elektrolyty se hodí tak leda k napájení CPU, možná k pár dalším věcem, ale cpát je všude vyjde asi tak nastejno, jako když jsou na celém PCB jen tekuté elektrolyty
    mno pokud dobre koukam tak ty elyty jsou u napajeci kaskady CPU a na to misto to bylo mireno, takze urcite radsi pevne s vetsi vydrzi jak filtrovaci tak tepelnou jako tydle. Nerikam ze elyty jsou spatny, naopak nenajdete pevny solid state kondik s kapacitou vyssi jak 2200uF kdyz jo tak na nizke napeti a predrazene...
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Windows 7: Nemožnost instalace KIES do Win7
    Od jamaica v sekci OS Windows
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 09-10-2010, 16:02
  2. ASUS A8N32-SLI DELUXE ci ASUS A8R32-MVP DELUXE???Pls nazory
    Od Zuby v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 28-10-2009, 22:48
  3. Asus P5Q Deluxe (Intel P45, LGA775)
    Od -HoNY- v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 25-09-2008, 15:15
  4. Asus P5B Deluxe - problemy s PCI komponentami
    Od revenant v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 05-03-2007, 22:22