Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 26

Téma: jaky HDD doporucite pro zalohu?

  1. #1
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele bags
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    235

    zdravim, resim ted momentalne jaky disk koupit pro zalohu, me disky jsou vycerpane, uz neni misto kam co davat, zbyva u kazdeho max. 10GB - hlavni zdroj zateze jsou foto a graficke navrhy z prace :/

    potreboval bych nejaky disk, ktery bych rozdelil na dve casti a to cast pro zalohu systemu a cast pro zalohu ostatnich souboru.


    na system potrebuji tak 100GB na ostatni veci kolem 50-150GB

    existuje nejaky dobry pomer cena/vykon ? da se sehnat tichy a spolehlivy disk do 2k ?

    dik za rady
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Osobně bych koupil WD6400AAKS nebo Samsung F1 640 GB, jsou za cca 2400,-. Pokud je to moc, tak oba mají své menší bratříčky s kapacitou 320 GB. Jejich výhoda je v tom, že používají 320 GB plotny, jsoy díky tomu rychlé a oba jsou tiché.
    Ten WD sám mám s jsem spokojený.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Nejlepší poměr cena/GB ma dneska 750Gb samsung za +- 2500,- (softcom, dxt a dalsi). Ma sice "jen" 250Gb plotny ale je tichý a loudal to taky zrovna neni (kolega prave koupil jako hlavni disk do PC). za 2500 no neber to

    //Skoro bych se ale zamyslel jestli nenainstalovat OS na ten novy a pravdepodobne rychlejsi disk nez mas v PC ted. A na ty starsi disky zalohovat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele bags
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    235

    johny__g - diky, podivam se, ale jak pise speedsnain - 750GB za 2500,- - to uz je lepsi investovat do toho vetsiho, ale zas nevim jak se povede, zda bude tichy a spolehlivy.

    speedsnail - OS si ponecham na tom disku co mam v podpisu, je stary cca 5 mesicu a podle parametru je rychlejsi nez ta 750

    ostatni disky jsem si menil take tak pred pul rokem, protote jejich predchudci byly stare jiz 3 roky a kapacita byla 2x mensi

    takze asi zatim favorit bude ta 750 a 640
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Zoidik
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    1,424

    Na zálohu bych spíše volil externí disk třeba http://interlink.tsbohemia.cz/?cls=stoitem&stiid=70382
    vzhledově vypadá pěkně a cena je do 2k jak požaduješ. Jak je na tom s výkonem nevím, jsem toho moc nenašel a jaky je v něm použitý disk taky nepíšou, ale tipoval bych 3200AAKS
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,251

    Citace Původně odesláno od Zoidik Zobrazit příspěvek
    Na zálohu bych spíše volil externí disk třeba http://interlink.tsbohemia.cz/?cls=stoitem&stiid=70382
    vzhledově vypadá pěkně a cena je do 2k jak požaduješ. Jak je na tom s výkonem nevím, jsem toho moc nenašel a jaky je v něm použitý disk taky nepíšou, ale tipoval bych 3200AAKS
    JJ, kupoval ho kamos, tak jsem se mrknul a je tam 3200AAKS ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Citace Původně odesláno od bags Zobrazit příspěvek
    speedsnail - OS si ponecham na tom disku co mam v podpisu, je stary cca 5 mesicu a podle parametru je rychlejsi nez ta 750
    Parametry neparametry, az si ho (640,750) prineses domu tak ho schvalne porovnej proti tomu dosavadnimu disku (Hitachi 160Gb?). Staci treba PCMark05 a testy pevneho disku. Vsad boty ze ten 750 samsung ho roztrha na kusy a pro zrychleni systemu se ti ten reinstall vyplati !
    (o WD6400AAKS nebo Samsung F1 640 ani nemluvim, ty jsou jeste rychlejsi).
    Naposledy upraveno uživatelem speedsnail: 17-04-2008 v 16:41
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele bags
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    235

    Zoidik, ve firme jsme meli dva takove disky WD MY BOOK

    bohuzel po mesici odesli, proste system nerozeznaval a diky bohu jsme o data neprisli, kdyby jsme nahrali vse na externi disky a ihned smazali zalohu ze starych internich HDD - byly bysme v haji a 1TB dat by byl v prd

    speedsnail

    oka, pokud nejaky z nich si poridim, hned ho porovnam, pokud rozdil bude znatelny, samozrejem reinstall provedu
    Naposledy upraveno uživatelem speedsnail: 17-04-2008 v 16:43 Důvod: sloučeno, příště použij tlačítko "EDIT" thx.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Tak ten samsung skutečně vede v poměru kapacita/cena.

    Místo instalace by jsi systém na ten nový disk mohl převést Norton Ghostem nebo podobným softem.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele bags
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    235

    myslis, ze Vista 64 bit se s tim pak poradi ? abych nemusel pak stejne preinstalovava system.
    Oh a jeste mimochodem - v PC mam 1x 160Gb + 1x 250GB + 1x 320GB - utahne to system kdyz tam nacpu dalsi 750GB ?

    Navic Norton Ghost nemam :/

    Citace Původně odesláno od johny__g Zobrazit příspěvek
    Tak ten samsung skutečně vede v poměru kapacita/cena.

    Místo instalace by jsi systém na ten nový disk mohl převést Norton Ghostem nebo podobným softem.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele NHKG
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,142

    Citace Původně odesláno od speedsnail Zobrazit příspěvek
    Nejlepší poměr cena/GB ma dneska 750Gb samsung za +- 2500,- (softcom, dxt a dalsi). Ma sice "jen" 250Gb plotny ale je tichý a loudal to taky zrovna neni (kolega prave koupil jako hlavni disk do PC). za 2500 no neber to
    Samsung SD753LJ F1 750GB - mám tento disk doma a rozhodně není tichý - právě naopak, je to nejhlučnější část mého PC. Má velmi hlučný seek a přeřve všechny větráčky v mém PC i v idle. Plánuju na něj koupit silentbox, snad pomůže. Skříň mám Akasa Zen, ve skříni s pevnějšími plechy je možná tišší.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    Citace Původně odesláno od bags Zobrazit příspěvek
    myslis, ze Vista 64 bit se s tim pak poradi ? abych nemusel pak stejne preinstalovava system.
    Oh a jeste mimochodem - v PC mam 1x 160Gb + 1x 250GB + 1x 320GB - utahne to system kdyz tam nacpu dalsi 750GB ?

    Navic Norton Ghost nemam :/
    To zalezi na zdroji .. systemu je to jedno .. ghost by si mel poradit se vsim je jedno jaky system odzalohujes proste udelas klon te partisny na jiny disk .. sevsim vsudy muzes pouzit i acronis ..
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Tak to je trosku zklamani, vetsina Samsungů je klidná - na seek teda hodne pomuze AAM ale zase to trosku zpomali.
    Zjevne i tady platí, že když má člověk smůlu na kus, muže vybírat typ jak chce a stejně mu to nepomůže
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Citace Původně odesláno od bags Zobrazit příspěvek
    myslis, ze Vista 64 bit se s tim pak poradi ? abych nemusel pak stejne preinstalovava system.
    Oh a jeste mimochodem - v PC mam 1x 160Gb + 1x 250GB + 1x 320GB - utahne to system kdyz tam nacpu dalsi 750GB ?

    Navic Norton Ghost nemam :/
    Není důvod proč by to neutáhl. Ale nevím jestli je vhodné mít tolik disků, to raději dva větší (rychlejší, novější, tišší...) než čtyři malé disky.
    Možná je i nějaký free soft co umí pracovat s diskama jako Norton Ghost .....
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele bags
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    235

    nekde doma bych mel mit originalku arcocis, ale nejsem si jisty. navic kdysi jsem s nim pracoval a moc dobre zalohu na novy HDD mi neprevedl - mozna jsem nekde udelal chybu.

    kazdopadne, je to dobrej napad na novy HDD prenest system. az si nejaky HDD dle doporuceni vyberu - tak to udelam, jeste hlavne najit jaky ten HDD koupit... samozrejme moc hlucny disky bych nechtel, zvlast v nocnich hodinach pri praci bych se rozciloval tim hlukem
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Externí HDD: Poraďte jak na zálohu dát resp. jaký externí HDD?
    Od michal84 v sekci HDD, boxy, SSD
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 09-08-2013, 16:42
  2. prosim Poraďte softver na zalohu dvd
    Od paint v sekci Optické mechaniky
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 15-09-2011, 16:30
  3. 3,5" HDD SATA: poradte ktery na zalohu
    Od HFX9 v sekci HDD, boxy, SSD
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 18-05-2010, 23:29
  4. Chlazení procesorů: Mam prilis hlasity vetrak, doporucite tissi?
    Od bombata v sekci Chlazení
    Reakcí: 41
    Poslední příspěvek: 26-12-2009, 00:36
  5. Tipy na freeware pro zálohu systému
    Od Sikil79 v sekci OS Windows
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 29-08-2008, 11:03