Pretaktovani 5000+ BE
Cau, zajimalo by me komu se to o kolik podarilo nataktovat a na jakem napeti. Mam strach dal zvysovat napeti, aby se to nekde neproslahlo... Me se to zatim podarilo viz obr. Aha, obrazek asi nevlozim, takze
236 x 14 = 3304 MHz pri 1,325V na CPU a 1,85V na pametech (ty by meli zvladat 2,1V ale prijde mi to hodne.. -A Data extreme edition).
EDIT: zatim mam vysledek ze sandry 20 738MIPS
236 x 14 = 3304 MHz pri 1,325V na CPU a 1,85V na pametech (ty by meli zvladat 2,1V ale prijde mi to hodne.. -A Data extreme edition).
EDIT: zatim mam vysledek ze sandry 20 738MIPS
2,1V uplne v pohode!
Ja mam geily viz. popis a mam je na 2,25V a v pohode!teply jsou ale neni to nejhorsi!
Ja mam geily viz. popis a mam je na 2,25V a v pohode!teply jsou ale neni to nejhorsi!
Do CPU můžeš zkusit max. 1,45V, víc bych rozhodně nezkoušel (a pořádně hlídej teploty!!! JADER!!!).
Pro A-Data EE je tvých 1,85V skoro málo, výrobce imho doporučuje 2,0-2,1V. Do 2,2V se o ně určitě bát nemusíš ;)
Jinak kolik kdo nataktoval není podstatný, taktování je čistě individuální a záleží na každý komponentě....
Pro A-Data EE je tvých 1,85V skoro málo, výrobce imho doporučuje 2,0-2,1V. Do 2,2V se o ně určitě bát nemusíš ;)
Jinak kolik kdo nataktoval není podstatný, taktování je čistě individuální a záleží na každý komponentě....
ja vim, ze kazdy kus se lisi ale tak zhruba to budde stejny, cetl jsem ze bezne se to taktuje na 3200 tak by me zajimalo kdo z toho vymackl nejvic. Ja to sice na tech 3300 taky nemam furt, zatim mi to prijde zbytecny, jen zkousim, jaka je tam rezerva.
IMHO to už o moc výš nedostaneš, myslím že to co máš je dost dobrej výsledek. A jestli nemáš dobré chlazení, tak bych se ani o větší přetakt nepokoušel.
1. obrazek vlozis pres "spravce priloh"
2. napeti CPU muzes do cca 1.45V zvedat bez obav pokud mas dobre chlazeni. (do 60°C cca) (i vic ale to uz musis vedet co delas)
3. 3300 na 1.325V je slusnej vysledek, rekl bych ze jeden z lepsich kousku.
4. 1.85V na pameti je zoufale malo. na 2.2V se teprve zahrejou na "provozni teplotu" :) (vic snesou taky ale plati to same jako u CPU)
2. napeti CPU muzes do cca 1.45V zvedat bez obav pokud mas dobre chlazeni. (do 60°C cca) (i vic ale to uz musis vedet co delas)
3. 3300 na 1.325V je slusnej vysledek, rekl bych ze jeden z lepsich kousku.
4. 1.85V na pameti je zoufale malo. na 2.2V se teprve zahrejou na "provozni teplotu" :) (vic snesou taky ale plati to same jako u CPU)
[QUOTE=speedsnail;113789]3. 3300 na 1.325V je slusnej vysledek, rekl bych ze jeden z lepsich kousku.
[/QUOTE]
Ja bych spis overil v prime95 nebo orthosu jestli je ten cpu pri tehle konfiguraci aspon 4-6h stable, idealne nechat pres noc cca 12h...
[/QUOTE]
Ja bych spis overil v prime95 nebo orthosu jestli je ten cpu pri tehle konfiguraci aspon 4-6h stable, idealne nechat pres noc cca 12h...
Ja se do toho znova po přečtení tohoto příspěvku pustil a zkusil jsem jen tak "náhodně" nastavit napětí na procesoru na 1.40V a takt 3.3 GHz, a paměti A-DATA 1x2GB z 1.9V na 2.3V a takt 975 Mhz. Restartoval jsem, a ejhle vono to běží :D ----teda zatim :D:D:D a teploty jsou parádní.....zatim.....na jádrech CPU 42/40/39/39. Info o HW v podpisu :)
EDIT: zkouska stažení napětí na CPU z 1.4 na 1.35V a je to ok. Paměti z 2.3 na 2.2V a taky ok.
EDIT2 by speedsnail pro OdMajkla (bože to je nick) : jestli máš revizi G0, tak na 1.4-1.45V pravděpodobně zvládne 3600Mhz (400fsb) ;což je aspon pro me taková magická hranice; a podle dosavadních teplot to asi i uchladíš (ten Triton + díra v bočnici dělaj zázraky :D), tak se toho neboj a jedeme dál.
Ale jedeme teda v jinym threadu, sem to nepatří!
EDIT: zkouska stažení napětí na CPU z 1.4 na 1.35V a je to ok. Paměti z 2.3 na 2.2V a taky ok.
EDIT2 by speedsnail pro OdMajkla (bože to je nick) : jestli máš revizi G0, tak na 1.4-1.45V pravděpodobně zvládne 3600Mhz (400fsb) ;což je aspon pro me taková magická hranice; a podle dosavadních teplot to asi i uchladíš (ten Triton + díra v bočnici dělaj zázraky :D), tak se toho neboj a jedeme dál.
Ale jedeme teda v jinym threadu, sem to nepatří!
@OdMajkla [SIZE="1"](bože to je nick)[/SIZE]:
1. 2,3V na ramkách je docela hraniční a určitě to není na dlouhodobej provoz. Na CL5 by ti to měly zvládnout i s nižším napětím....
2. zkontroluj to ještě ve winech (Everest, Speedfan atd.), nespolíhej se jen na to, cos v BIOSu nastavil ;)
1. 2,3V na ramkách je docela hraniční a určitě to není na dlouhodobej provoz. Na CL5 by ti to měly zvládnout i s nižším napětím....
2. zkontroluj to ještě ve winech (Everest, Speedfan atd.), nespolíhej se jen na to, cos v BIOSu nastavil ;)
Jak bude cas, tak se zkusim jeste pohrat trosku s napetim a uvidim jak to pujde. Teplota je dobra, z toho strach nemam. Je tam 35 -38°C
Kamarádův soused střídá K8 CPU jak ponožky, naposledy co provozuje v nějakém PC, to je stabilně je 3,7 GHz, ale už nevím, na jakém napětí. Pokud nebudou teploty moc vysoké (tak do těch 60 stupńů na jádrech, jak bylo řečeno) a zároveń to bude stabilní, tak bych šel nahoru.
Já už bych to ale utnul u 55 stupňů, mám trvale vysoko zatížené CPU, takže šesedsát by bylo dlouhodobě moc...
Teplotunale musíš testovat v zátěži orthosem !!! 38 stupńů bude v IDLE, to nic neznamená, v zátěži se ti to může klidně sesypat :runaway
Já už bych to ale utnul u 55 stupňů, mám trvale vysoko zatížené CPU, takže šesedsát by bylo dlouhodobě moc...
Teplotunale musíš testovat v zátěži orthosem !!! 38 stupńů bude v IDLE, to nic neznamená, v zátěži se ti to může klidně sesypat :runaway
v idle je 35, zatizeny jsem to mel, ale ne dlouho, je mi jasny, ze pokud to necham hodinu valit na 100% tak teplota vzroste.
jako na 3.3 bych to enchal, radeji mit takovyto frekvencni vykon pri peknem napeti, nez to hnat pri zvysenem napeti treba o 200MHz na mez unosnosti.
Co by hořel ? Proč ? Takhle mluví malé děti/neznalí, ne Speedsnail :thumbdown
1,5 V tam nedá, tak maximálně bude padat, vysoká teplota působí stejně jako nízké napětí > klesá stabilita. Pro velkou frekvenci potřebuješ většinou nízkou teplotu a dostatečné napětí.
1,5 V tam nedá, tak maximálně bude padat, vysoká teplota působí stejně jako nízké napětí > klesá stabilita. Pro velkou frekvenci potřebuješ většinou nízkou teplotu a dostatečné napětí.
Proč by jako nehořel tak při 1.6-1.7V pokud to nechladí vodou? A byla to reakce jen na flankera ktery psal o napeti na mezi unosnosti..
O tom jak "hoří" Opteron 148 kdyz do nej pustis 2.0V ti muze vypravet trodas, ja sem spalil XP 1800+ a jiste se najde spousta dalsich lidi co při taktování jdou do rizika. :)
Hezky den vsem bold and beautifull
O tom jak "hoří" Opteron 148 kdyz do nej pustis 2.0V ti muze vypravet trodas, ja sem spalil XP 1800+ a jiste se najde spousta dalsich lidi co při taktování jdou do rizika. :)
Hezky den vsem bold and beautifull
[QUOTE=speedsnail;115738]Ale zas při dnešních cenách procesorů je to takovej hezkej adrenalinovej sport: shoří - neshoří? :D[/QUOTE]
:D :D :D :D
:D :D :D :D
[QUOTE=speedsnail;115799]...[/QUOTE]
Ale vůbec, používání slova hořet :) Plamen se nikde neobjeví :notsure...jak jsem řekl, nad 1,5 V do toho normální člověk na vzduchu nepustí a myslím, že 1,7 V je už i na vodě za průrazným napětím, to prostě neunesou struktury čipu, tam už to není ani o chlazení.
Ten tvůj Athlon XP, nebylo to s tím chladičem a vypínáním systému ? To je jiná ;)
Ale vůbec, používání slova hořet :) Plamen se nikde neobjeví :notsure...jak jsem řekl, nad 1,5 V do toho normální člověk na vzduchu nepustí a myslím, že 1,7 V je už i na vodě za průrazným napětím, to prostě neunesou struktury čipu, tam už to není ani o chlazení.
Ten tvůj Athlon XP, nebylo to s tím chladičem a vypínáním systému ? To je jiná ;)
Tak co mravenec (f3rd@) ? Jak to topí v zátěži? Pokročil si někam dál ve frekvenci?
2PB: Ja vim no, bylo to trosku s nadsazkou. Ale zasmrdi pekne, skoro jako kdyby se neco peklo (kachnicka? :))
A v dnesni dobe sem se s timhle pristupem (na krev) nejednou setkal. Procak za 1500 (C2D i X2) spousta lidi nehodla šetřit a prostě mu pokouřej Vcore co to dá aby to jen tak tak uchladili (pokud to teda má pro taktování nějakej přínos)
2PB: Ja vim no, bylo to trosku s nadsazkou. Ale zasmrdi pekne, skoro jako kdyby se neco peklo (kachnicka? :))
A v dnesni dobe sem se s timhle pristupem (na krev) nejednou setkal. Procak za 1500 (C2D i X2) spousta lidi nehodla šetřit a prostě mu pokouřej Vcore co to dá aby to jen tak tak uchladili (pokud to teda má pro taktování nějakej přínos)
[QUOTE=speedsnail;116153]A v dnesni dobe sem se s timhle pristupem (na krev) nejednou setkal. Procak za 1500 (C2D i X2) spousta lidi nehodla šetřit a prostě mu pokouřej Vcore co to dá aby to jen tak tak uchladili (pokud to teda má pro taktování nějakej přínos)[/QUOTE]
No, ono hlavní problém u tohohle je, že to tak tak uchladí třeba v zimě, ale v léte už teplota stoupne a stabilní to nebude :) No ale já zatím vždycky šel po skocích - jelo to, přidal jsem kousíček frekvence a už to nejelo vůbec, ať jsem dělal co jsem dělal...
No, ono hlavní problém u tohohle je, že to tak tak uchladí třeba v zimě, ale v léte už teplota stoupne a stabilní to nebude :) No ale já zatím vždycky šel po skocích - jelo to, přidal jsem kousíček frekvence a už to nejelo vůbec, ať jsem dělal co jsem dělal...
v teplote jsem pokrocil smerem nahoru a ve frekvenci smerem dolu, orthos vyhodil chybu. Zitra dopoledne snad bude cas, abych se s tim vic pohral, ted uz je moc pozde.
Zjistil jsem, ze pameti jsou v haji (a ja se cely tyden rozciluju proc se to sere...), takze pameti pujdou na reklamacku a pak se bude pokracovat.
Mne to slape na 3.2 pri defaultnim napeti (at uz jen zvysenim nasobice
tak kvuli pametem i kombinaci nasobice a jemne zvedle FSB) .... a zvysovat ho jen kvuli dosazeni
teoretickeho stropu na 3.3.-3.4Ghz se mi nevyplati...
Kdyz si vezmem jak rapidne stoupne spotreba tak to nema smysl...leda by to slo
hodit alespon na 3.6 coz teda nejde :-) (vychazim z predpokladu ze si sam platim
elektrinu coz neni u vsech samozrejmosti) ;-)
tak kvuli pametem i kombinaci nasobice a jemne zvedle FSB) .... a zvysovat ho jen kvuli dosazeni
teoretickeho stropu na 3.3.-3.4Ghz se mi nevyplati...
Kdyz si vezmem jak rapidne stoupne spotreba tak to nema smysl...leda by to slo
hodit alespon na 3.6 coz teda nejde :-) (vychazim z predpokladu ze si sam platim
elektrinu coz neni u vsech samozrejmosti) ;-)