divné zapínání PC
mám takový problém:
když zapnu PC, tak se asi tak na vteřinu rozeběhne a vzápětí se vypne a pak se zase samo po asi vteřině opět zapne a normálně běží. Nevíte někdo, čím by to mohlo být? je to celkem zvláštní a nevím, co s tím. Sestava je to ta, co mám v podpisu.
když zapnu PC, tak se asi tak na vteřinu rozeběhne a vzápětí se vypne a pak se zase samo po asi vteřině opět zapne a normálně běží. Nevíte někdo, čím by to mohlo být? je to celkem zvláštní a nevím, co s tím. Sestava je to ta, co mám v podpisu.
za 1. je to nová sestava ? za 2. co tam máš za zdroj ? za 3. skus trochu popsat co se během té sekundy děje,jestli třeba se detekuje monitor,nebo jestli se roztočí větráky,jestli nějak pípá ....
jej, zdroj sem zapomněl dát do podpisu je to Fortron 400W GLN, je to asi týden stará sestava a ze začátku to nedělalo (dělá to tak asi 3 dny)
/edit: monitor nic nedělá, jak sem psal PC se rozjede, jako by se mělo normálně zapnout, větráky se roztočí atd. a pak se hned vypne a za asi vteřinu opět zapne a beží v pohodě
/edit: monitor nic nedělá, jak sem psal PC se rozjede, jako by se mělo normálně zapnout, větráky se roztočí atd. a pak se hned vypne a za asi vteřinu opět zapne a beží v pohodě
[QUOTE=Razi3L;113930]jej, zdroj sem zapomněl dát do podpisu je to Fortron 400W GLN, je to asi týden stará sestava a ze začátku to nedělalo (dělá to tak asi 3 dny)
/edit: monitor nic nedělá, jak sem psal PC se rozjede, jako by se mělo normálně zapnout, větráky se roztočí atd. a pak se hned vypne a za asi vteřinu opět zapne a beží v pohodě[/QUOTE]
nezacalo sa ti to objavovat po OC? Pozeram na tu zostavu, tak je to celkom dost na toho Fortrona...
/edit: monitor nic nedělá, jak sem psal PC se rozjede, jako by se mělo normálně zapnout, větráky se roztočí atd. a pak se hned vypne a za asi vteřinu opět zapne a beží v pohodě[/QUOTE]
nezacalo sa ti to objavovat po OC? Pozeram na tu zostavu, tak je to celkom dost na toho Fortrona...
samozřejmě, že jsem zkoušel i dát referenční takty a pořád to samé...
a ten fortron by to měl učitě zvládnout...
a ten fortron by to měl učitě zvládnout...
Po nastavení defaultních taktů a vyresetování CMOS by to mělo přestat dělat. Některé desky to dělají po OC.
[QUOTE=pegy;113946]nezacalo sa ti to objavovat po OC? Pozeram na tu zostavu, tak je to celkom dost na toho Fortrona...[/QUOTE]Imho je to úplně v pohodě, koukni na můj podpis ;)
Bohužel desky GB jsou opakovanýma restartama trošku pověstný....
Máš poslední BIOS?
EDIT: každopádně vyresetuj CMOS, a nejlíp vyndat baterku a úplně odpojit zdroj od sítě, stačí na minutku....
Máš poslední BIOS?
EDIT: každopádně vyresetuj CMOS, a nejlíp vyndat baterku a úplně odpojit zdroj od sítě, stačí na minutku....
Pokud by to nezabralo s tím BIOSem, tak zkus ještě postup "připojím jen to nejnutnější a nejlépe mimo case".
Mám skoro tu samou desku (P35-DS3 rev. 2.1), tohle dělá když provedu nějaké změny v BIOSu, save and exit - deska se vypne a za vteřinku nebo dvě opět naskočí a normálně najede. Při běžným zapnutí to ale nedělá. Pokud ji ale odpojím od sítě na delší dobu (vypínačem na prodlužce) tak pak najíždí také tak - zapne se, hned vypne a pak najede. Neberu to jako vadu, protože jinak vše funguje jak má, OC drží (když ho nepřeženu).
[QUOTE=husky14;113969]Imho je to úplně v pohodě, koukni na můj podpis ;)
[/QUOTE]
Aha jasne, aspon viem ze fortron mi na moj dalsi ubgerade bude stacit ;)
[QUOTE=husky14;113969]
Máš poslední BIOS?
EDIT: každopádně vyresetuj CMOS, a nejlíp vyndat baterku a úplně odpojit zdroj od sítě, stačí na minutku....[/QUOTE]
Tiez by som bol za update BIOSu na poslednu verziu...
[/QUOTE]
Aha jasne, aspon viem ze fortron mi na moj dalsi ubgerade bude stacit ;)
[QUOTE=husky14;113969]
Máš poslední BIOS?
EDIT: každopádně vyresetuj CMOS, a nejlíp vyndat baterku a úplně odpojit zdroj od sítě, stačí na minutku....[/QUOTE]
Tiez by som bol za update BIOSu na poslednu verziu...
Dělají to třeba i desky MSI, alespoň po vypnutí napájení. Pokud všechno běží v pořádku, přetaktování zůstává a nic dalšího se neděje, tak bych to absolutně ignoroval.
no, tak jsem dal nejnovější BIOS, jenže k týhle desce je na oficiálních stránkách ke stažení jenom beta verze biosu a je tak trochu na houby :) , párkrát se mi u nastavování rozházel a musel sem to restartovat. ( a už se zase divně zapíná, takže to nepomohlo)
Jak jste potom radili, tak to asi vyresetuju a nebo to nechám a počkám na normální verzi a budu to ignorovat...
Jak jste potom radili, tak to asi vyresetuju a nebo to nechám a počkám na normální verzi a budu to ignorovat...
[QUOTE=johny__g;114019]Mám skoro tu samou desku (P35-DS3 rev. 2.1), tohle dělá když provedu nějaké změny v BIOSu, save and exit - deska se vypne a za vteřinku nebo dvě opět naskočí a normálně najede. Při běžným zapnutí to ale nedělá. Pokud ji ale odpojím od sítě na delší dobu (vypínačem na prodlužce) tak pak najíždí také tak - zapne se, hned vypne a pak najede. Neberu to jako vadu, protože jinak vše funguje jak má, OC drží (když ho nepřeženu).[/QUOTE]
jo, tak přesně tohle mi to dělá, ale rád bych se toho zbavil :D
přece jenom není to normální že jo a zvlášť u novýho hardware :)
/edit: sry za dva příspěvky za sebou, nějak sem zapomnněl, že jsem jeden předtim v tomhle threadu už psal :D
jo, tak přesně tohle mi to dělá, ale rád bych se toho zbavil :D
přece jenom není to normální že jo a zvlášť u novýho hardware :)
/edit: sry za dva příspěvky za sebou, nějak sem zapomnněl, že jsem jeden předtim v tomhle threadu už psal :D