Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 3 z 3 PrvníPrvní 123
Zobrazené výsledky: 31 až 45 z 45

Téma: Otestování stability počítače programem Prime95

  1. #31
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Citace Původně odesláno od Pavel Boček Zobrazit příspěvek
    HNemám čas ztrácet čas. Jak jsem řekl, po každé změně to nechávat šest hodin je na hlavu.
    Nikde jsem nepsal, že to takto ověřuji po každé změně. "Dlouhodobé" testování je myšleno jako prověření sestavy na taktech, na kterých bude následně dlouhodobě využívána.

    Citace Původně odesláno od KEOSAN Zobrazit příspěvek
    Najlepsie je to asi nehnat do krajnosti, lebo sa zmenia teplotne podmienky a moze to byt znova nestabilne.
    Ovšem účelem zátěžových testů je právě zatížení komponent na maximum, aby se odhalila jejich případná nestabilita.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #32
    Starousedlík SHW Avatar uživatele KEOSAN
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    976

    Ovšem účelem zátěžových testů je právě zatížení komponent na maximum, aby se odhalila jejich případná nestabilita.

    - myslene nehnat do krajnosti pretaktovanie za kazdu cenu /nie ten test/.....
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #33
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Citace Původně odesláno od KEOSAN Zobrazit příspěvek
    myslene nehnat do krajnosti pretaktovanie za kazdu cenu /nie ten test/.....
    Aha, tak to jsem si tu myšlenku špatně vyložil. S tím naprosto souhlasím. "Decentní" OC je pro většinu běžných uživatelů ideálním řešením, protože přináší kýžené zvýšení výkonu při maximálním využití, ale bez ostatních negativních dopadů (zvýšená spotřeba a nároky na chlazení, problematické fungování šetřících funkcí, zkrácení životnosti apod.).
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #34
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Citace Původně odesláno od KEOSAN Zobrazit příspěvek
    Najlepsie je to asi nehnat do krajnosti, lebo sa zmenia teplotne podmienky a moze to byt znova nestabilne.
    Proto je dobré taktovat v létě Když je to stabilní v létě, v zimě už problém nebude. Naopak je ale šance, že v létě se to přehřeje

    r34ktor: znovu opakuji: pro mě důležité je odstranit chyby, kdy je PC nestabilní hned, tj. vůbec nestartuje, padá při práci, padá při běžné zátěži (BOINC + hra). Chyby, které se možná někdy vyskytnou v nějakém extrémním případě - no tohle vůbec neřeším, to je totéž, jako L2 errata u Phenomů. Až by to eventuelně přišlo, tak budu reagovat. Prostě pracuji za běhu BOINC, když to spadne, tak adekvátně zareaguji. Pořád mi odhalován chyb za běhu ušetří spousty hodin Podle tradičních měřítek to možná správně není, nicméně zatím jsem s tím nikdy problém neměl, nemá podle mě smysl podchycovat to, co se někdy může náhodou objevit, ale spíše je šance, že na to nikdy nenarazím. Takhle najdu stav, kdy to buď jede bez problémů nebo to nejede vůbec. Taktování apod. se vždycky dělá po krocích a zatím jsem narazil vždy na to, že v kroku 10 to jelo a v kroku 11 už ne. A pachtit se po tom, co je mezi 10 a 11 nemá smysl

    Koneckonců časem komponenty nutně degradují a tak stejně nemá smysl hovořit o nějaké velké dlouhodobosti. Nikdo, kdo třeba honí C2D na 4 GHz, to tak nebude porovozvat pět let. Vymění ho tak po roce - roce a půl. Na to dost dobře stačí taktování a hrubé otestování během třeba tří hodin a následný běžný provoz, ve kterém se to případně jemně doladí. Šance, že se pak vyskytne chyba, je moc malá na to, abych s tím já ztrácel čas A za rok se pořídí jiný model.

    Nakonec, nikomu tenhle způsobm nevnucuji, je to můj názor na testování, funguje mi dobře, což KEOSAN myslím také potvrdil.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #35
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Citace Původně odesláno od Pavel Boček Zobrazit příspěvek
    Až by to eventuelně přišlo, tak budu reagovat. Prostě pracuji za běhu BOINC, když to spadne, tak adekvátně zareaguji. Pořád mi odhalován chyb za běhu ušetří spousty hodin
    V tom je asi ten problém. Prostě máme na věc jiný náhled. U mě rozhodně nepřichází v úvahu, aby mi PC s rozdělanou prací spadlo. Chci mít jistotu stability za jakýchkoli podmínek. Ne, že během dokončování nějakého úkolu budu řešit, proč počítač zlobí.

    Citace Původně odesláno od Pavel Boček Zobrazit příspěvek
    Koneckonců časem komponenty nutně degradují a tak stejně nemá smysl hovořit o nějaké velké dlouhodobosti. Nikdo, kdo třeba honí C2D na 4 GHz, to tak nebude porovozvat pět let. Vymění ho tak po roce - roce a půl. Na to dost dobře stačí taktování a hrubé otestování během třeba tří hodin a následný běžný provoz, ve kterém se to případně jemně doladí. Šance, že se pak vyskytne chyba, je moc malá na to, abych s tím já ztrácel čas A za rok se pořídí jiný model.
    Nepatřím k lidem, kteří by každý rok zásadně upgradovali PC. Ona je za tím totiž spousta dalších nákladů - s výměnou desky nová licence OS, odchytání nových much HW a ovladačů, v případě nového OS (stačí i SP) obvykle problémy s některými programy (jejichž případný upgrade taky není zpravidla zadarmo) apod.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #36
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Citace Původně odesláno od r34ktor Zobrazit příspěvek
    V tom je asi ten problém. Prostě máme na věc jiný náhled. U mě rozhodně nepřichází v úvahu, aby mi PC s rozdělanou prací spadlo. Chci mít jistotu stability za jakýchkoli podmínek. Ne, že během dokončování nějakého úkolu budu řešit, proč počítač zlobí.
    No, podobnou výtku jsem čekal, nicméně tě ujistím, že od hrubého otestování cca půl hodiny v Orthosu a nalezení stabilního bodu (tj. kdy to neháže BSOD ani nepadá, ale přece jen může nastat drobná nestabilita) - což je místo, kde bys ty asi spustil Prime 95 přes noc, aby sis ověřil, jestli to opravdu stabilní je - už mi to nikdy na žádném PC jen tak nespadlo, maximálně nějaká aplikace vyhodila chybu (třeba BOINC jen udělá chybu ve výpočtu). Ono stačí i ten jeden - dva dny nedělat kritickou práci, ale číst maily, jít na fórum atp. nebo si práci pravidelně ukládat. Je dobré ještě během toho spustit nějakou tu hru. Jakmile to po pár dnech takové práce s BOINCem na 100 % na pozadí nezaznamená problém, tak už s velkou pravděpodobností nikdy.

    Ad zásadní upgrade, odkdy je výměna CPU zásadní upgrade ? A co se týká OEM licence, tak nevím, asi jsem zase zvláštní, ale já to koupil normálně v obchodě, u nějaké fixace na desku nevím o co se jedná. Vždyť ti to normálně v obchodě prodají tak, na co to chceš fixovat ? Aktivaci jsem už provedl víc než 10x, takže mám za to, že žádné omezení tam nemám. A kdyby něco, zavolám na linku, ať mi to odekmnou. To snad dělají vždycky (znám se s jedním system builderem a podle něj jsou na infolince „milí a příjemní a udělají všechno bez problémů“ a todle už dělal spoustukrát). Zrovna jsem úspěšně strhnul štítek z case a už se pomalu chystám na instalaci na úplně nový HW Máš divný OS
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #37
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Citace Původně odesláno od Pavel Boček Zobrazit příspěvek
    A co se týká OEM licence, tak nevím, asi jsem zase zvláštní, ale já to koupil normálně v obchodě, u nějaké fixace na desku nevím o co se jedná.
    Viz http://blogs.technet.com/technetczsk...cencovani.aspx

    Klíčová pasáž:
    Licenční omezení

    Nízká cena OEM SW je na druhé straně vyvážena určitými omezeními, které vyplývají z podstaty OEM licence a jejího vzniku. Jedná se především o tyto věci:

    Vazba na hardware - OEM licence je vázána ha hardware (počítač/server), na který se prvotně nainstaluje, z licenčního pohledu je pak vazba licence spjata se základní deskou počítače. To znamená, že se zánikem daného HW zaniká i OEM licence.

    Přenositelnost - v žádném případě není možné OEM licenci vzít (odinstalovat) a přenést na jiný počítač.

    Technická podpora - Technickou podporu k OEM licencím zajišťuje System Builder.

    Nemožnost provést downgrade - kromě operačních systémů (Windows Vista Busines a Windows Vista Ultimate + také Windows Server 2003 v OEM verzi) není možné provést downgrade OEM licencí.


    Citace Původně odesláno od Pavel Boček Zobrazit příspěvek
    Máš divný OS
    Ubezpečuji tě, že mám běžnou OEM verzi.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #38
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Citace Původně odesláno od r34ktor Zobrazit příspěvek
    Přenositelnost - v žádném případě není možné OEM licenci vzít (odinstalovat) a přenést na jiný počítač.
    Jsme OT, tak kdyby to někdo hodil do příslušného tématu...díky.

    Není možné jako že to říkají pravidla nebo že je to omezeno aktivací Pokud to říkají pravidla, tak je mi to upřímně jedno, prostě to nainstaluji a hotovo. Koupil jsem to samostatně, tak ať mi dokazují, kam jsem to nainstaloval prvně
    Spíše to ale bude omezení podle nějaké databáze MS, v tom případě jak jsem řekl stačí zavolat do MS a říct, že jsem prostě upgradoval. Oni to pustí...

    Hm, asi máš opravdu zvláštní licenci. Nebo možno já. Právě teď jsem aktivoval svou kopii na úplně jiné desce a to prosím naprosto bez problémů
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #39
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Citace Původně odesláno od Pavel Boček Zobrazit příspěvek
    Hm, asi máš opravdu zvláštní licenci. Nebo možno já. Právě teď jsem aktivoval svou kopii na úplně jiné desce a to prosím naprosto bez problémů
    Netvrdil jsem že to nejde, jen je to v rozporu s licenčním ujednáním.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #40
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Tak to je opravdu pádný důvod pro to, aby to nikdo nedělal To máš jako dávat na grafickou kartu jiný chladič - také to je de facto porušení záruky. Kdo to ale pozná ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #41
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Citace Původně odesláno od Pavel Boček Zobrazit příspěvek
    Tak to je opravdu pádný důvod pro to, aby to nikdo nedělal
    Nedokážu posoudit, jak by se tvářila kontrola, pokud by shledala, že je SW používán na jiném HW, než je uveden na faktuře.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #42
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Citace Původně odesláno od r34ktor Zobrazit příspěvek
    Nedokážu posoudit, jak by se tvářila kontrola, pokud by shledala, že je SW používán na jiném HW, než je uveden na faktuře.
    Čteš, co vůbec píši Když přijdeš do obchodu a prodají ti OEM systém, k jakému HW to patří ? Obzvláště když dostaneš účtenku a ne fakturu Já mám systém koupený jen tak, takže co mi kontrola může ? Klidně řeknu, že mi to 2 roky leželo v zásuvce a teprve teď jsem to nainstaloval Navíc nálepka je momentálně na stole, prostě Amerika Takže sice to není pěkné, ale je to totéž jako montáž neoriginálního chladiče VGA, jako taktování a další tyto věci, které lidé dělají naprosto běžně.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #43
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Citace Původně odesláno od Pavel Boček Zobrazit příspěvek
    Když přijdeš do obchodu a prodají ti OEM systém, k jakému HW to patří ?
    K tomu, na kterém byl prvně aktivován. Otisk HW konfigurace se ve formě hashe ukládá na servery Microsoftu. Každá komponenta v systému má určitou váhu, přičemž po překročení daného limitu vyžaduje systém reaktivaci na aktivační lince, kde musíš zdůvodnit, proč k tomu došlo. To, že si tam někdo vymýšlí pohádky je jeho věc, ale za korektní to nepovažuji.

    Citace Původně odesláno od Pavel Boček Zobrazit příspěvek
    Klidně řeknu, že mi to 2 roky leželo v zásuvce a teprve teď jsem to nainstaloval
    Pokud je mi známo, tak datum aktivace se také ukládá.

    Citace Původně odesláno od Pavel Boček Zobrazit příspěvek
    Takže sice to není pěkné, ale je to totéž jako montáž neoriginálního chladiče VGA, jako taktování a další tyto věci, které lidé dělají naprosto běžně.
    Lidé dělají běžně spoustu věcí, které nejsou hodny následování.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #44
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Mám tak trošku pocit, že už ti dochází argumenty. Ano, to jsem říkal, zřejmě si to ukládá Microsoft. Jenže. Když prostě překročíš limit, tak si to vyřídíš přes infolinku. Před tím jsi ale mluvil o kontrole a ta tahle informaci asi bude mít těžko, takže tam je toto opravdu bezpředmětné. A Microsoft když upgrade toleruje, tak o co jde ?

    Jinak tohle bych řešil snad ještě někde ve frmě, ale ne v domácnosti. V domácnosti má každý něco upirátěného, takže tady jde než o legalitu spíš o to, že když máš jakousi OEM licenci, tak si můžeš bezproblémů stahovat aktualizace a add-ony od MS. Když jdeš totiž do hloubky, tak ono snad je i v rozporu s tou licencí si to jen tak koupit v obchodě, měli by to prodávat právě s tou deskou nebo s PC, takže i tak to s legálností nebude tak žhavé.

    Nakonec, běžní uživatelé to vůbec neřeší...a kontroly jdou po distributorech (či centrech sdílení), ne po uživatelích. Protože - to by museli podat žalobu na každého, kdo má PC To s těmi aktivacemi je vlastní iniciativa MS a koneckonců, tam jsou rádi, že to člověk má legálně, takže proto se s nimi dá bezproblémů domluvit a umožní ti aktivaci na čemkoliv (samozřejmě aktivní pouze jednu, že).

    Mimochodem, ukládání osobních informací a informací o PC je jedna z deseti věcí, které vadí lidem na MS nejvíce. Zdroj - anketa Chipu. A když se to tak rozrostlo, tak doufám, že se pro to založí vlastní téma a že to někdo jen nesmaže...podobných diskusí je tu už více, tak by se mohl udělat výtah na diskusi o licencích MS
    Naposledy upraveno uživatelem Pavel Boček: 16-07-2008 v 03:17
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #45
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Citace Původně odesláno od Pavel Boček Zobrazit příspěvek
    Ano, to jsem říkal, zřejmě si to ukládá Microsoft. Jenže. Když prostě překročíš limit, tak si to vyřídíš přes infolinku. Před tím jsi ale mluvil o kontrole a ta tahle informaci asi bude mít těžko, takže tam je toto opravdu bezpředmětné.
    To nechám bez komentáře, protože nevím, jaké možnosti jsou v tomto směru k dispozici.

    Citace Původně odesláno od Pavel Boček Zobrazit příspěvek
    Když jdeš totiž do hloubky, tak ono snad je i v rozporu s tou licencí si to jen tak koupit v obchodě, měli by to prodávat právě s tou deskou nebo s OC, takže i tak to s legálností nebude tak žhavé.
    Není. Viz http://www.microsoft.com/cze/presspa...504_news1.mspx

    Myslím, že to nemá cenu dále rozebírat. Argumenty zazněly, takže nechť s nimi každý naloží dle svého uvážení.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 3 z 3 PrvníPrvní 123

Podobná témata

  1. Otestování stability PC
    Od Rosta43 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 37
    Poslední příspěvek: 20-11-2010, 16:05
  2. Zásek u Prime95
    Od durib v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 17
    Poslední příspěvek: 31-03-2010, 21:44
  3. Nová sestava - doporučte programy pro otestování
    Od pavelson v sekci Benchmarky a diagnostika
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 31-12-2009, 11:53
  4. Myši: otestovani - OCZ Equalizer Desktop
    Od British v sekci Periferie
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 13-04-2009, 02:23
  5. Test stability
    Od Brecht51 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 28
    Poslední příspěvek: 02-01-2008, 01:01