Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 13 z 13

Téma: Maximalni voltaz?

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    31

    Nemate nekdo pls link na nakej web kde jsou uvedeny maximalni voltaze pro procesory AMD na socket 939?

    Nechtel bych totiz muj procesor vodpalit.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Ahoj,
    stadardní napětí se udávaj v rozmezí 1.35-1.40, u starších jader až 1.5
    http://forums.pcper.com/showthread.php?t=329419,
    http://icrontic.com/articles/a64_overclocking_theory
    jaký je pro tvuj procesor bys moh najít tady:
    http://forums.pcper.com/showthread.php?t=329419

    maximální napětí Ti nikdo neřekne - ono to neodpálíš napětím ale teplem,
    takže sleduj teploty a nenech je přerůst v zátěži (všech jader)
    přes pětašedesát stupňů (i to je už trošku "o hubu", radši šedesát).
    Obecně platí - lepší o deset procent pomalejší počítač (to stejně nepoznáš),
    než nestabilní počítač, kterej může shořet...
    Matyáš
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele trodas
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    1,773

    Kdysi jsem omylem nastavil Vcore u sveho Opterona 148 (s939) 2.00Vcore. Masina jeste postnula, ale tim to take skoncilo. Cize 2.00V je smrt - chlazeni bylo vodni, ale IHS nebyl sundan ani vylapovan (chyba!)...

    Default Opterona 148 je 1.400V takze bych rekl, ze tak do 1.7V to bude v pohode - pokud ho mas pod vodnikem a bez IHS.

    PS. udela mi i 3Ghz, ale stable to s IHS neni, cize jasne vidis, ze prehrivani je daleko vetsi problem nez nedostatek napeti. Ty 3Ghz to udela s default voltazi, ale ani zvyseni na 1.6V nepomuze k stabilite, protoze problem proste neni ve voltazi, ale v prehrivani.
    Proto jsou vsechny svetovy rekordy udelany s marazicimy hrackami - a cim nizsi je teplota, tim vic voltu CPU vydrzi (!!!) ... Cize to, co tam pustili oni, na to s obycejnym vzduchovym chladickem nezkousej ani nahodou! Byl jsi varovan
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    31

    Dekuju za rady moc mi to pomohlo ted uz vim jak na to, uz jen koupit poradny pameti a chladic na procesor a de se na to.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček Avatar uživatele xhlavra
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    29

    Chtěl bych se zeptat kolik můžu zvednout napětí na procesoru Intel Core 2 Duo 8200
    zkoušel sem taktovat ale bez zvednutí napětí vždy sem ho měl nastavené na AUTO.
    Předem díky za odpověd
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele elpsycho
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    1,603

    Při takových 1,35V by mělo být všechno bezpečné. A nenechávej žádné AUTO, deska tam pak při taktování pouští co se jí zlíbí. Na 3,5GHz co máš by ses mohl dostat i se základním napětím (hodnota VID, zjistíš např. Coretempem).
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,547

    A co se takhle podívat do datasheetů? Jsou dostupné na stránkách obou výrobců.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele SamecP
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    1,755

    Citace Původně odesláno od xhlavra Zobrazit příspěvek
    Chtěl bych se zeptat kolik můžu zvednout napětí na procesoru Intel Core 2 Duo 8200
    http://processorfinder.intel.com/det...px?sspec=slapp
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    U 90nm bych se vzduchem nad 1,55 V nešel, u 65 nm nad 1,4 V.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,779

    Citace Původně odesláno od Pavel Boček Zobrazit příspěvek
    U 90nm bych se vzduchem nad 1,55 V nešel, u 65 nm nad 1,4 V.
    hm... ne snad 65nm a 45?
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Citace Původně odesláno od Pavel Boček Zobrazit příspěvek
    U 90nm bych se vzduchem nad 1,55 V nešel, u 65 nm nad 1,4 V.
    Pavel to ma posunuty. 1.55V u 65nm a 1.45V u 45nm uvádí Intel v datasheetech. Tyhle napeti ale platej pri chlazeni do idealne cca 60 stupnu a pro dlouhodoby provoz bych volil radeji aspon o 0.05V mene (1.5V a 1.4V).
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Neé já mluvil o K8, o čemž je také původní dotaz U Intelu je to tak o 0,1 V posunuto

    Co já Intel je posunutej S Intely tolik zkušeností nemám, nikdy nebylo chlazení, tak nemůžu se stropem moc sloužit
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele trodas
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    1,773

    Strucne a jasne, casy Slot 1 Pentia II do ktereho se da bez obav prat 3,4V jsou definitivne a nenavratne pryc

    A Intel, jako kazdy vyrobce, udava bezpecne hodnoty. S poradnym chlazenim (myslim tim na -90 az -160°C) se prurazne hodnoty pomerne slusne zvysuji... A o tom je cele "chlazeni" (spis mrazeni?) takovymi srajdami - clovek musi zapnout, pockat az bude CPU zmrazeny a pak teprve do nej pustit napeti.
    Kdyz to udela driv a ma nastaveny poradny napeti, tak se CPU prorazi...

    Na druhou stranu se take da prechladit a pry to pak muze zas prasknout /jako die/ - no, ale to uz je OT.

    Co neni OT je, ze chlazeni hraje majoritni roli v maximalni voltazi. Jak rikam, s mizernym vodnikem a bez sundaneho IHS a muj Optik na 2.0V stale jeste postnul. Pravda, jen jednou a naposledy, ale postnul
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Radeony: ASUS ARES- maximální výkon i maximální cena
    Od flanker v sekci Grafické karty
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 01-03-2011, 15:48
  2. DDR1: RAM - maximální osazení.
    Od Suri v sekci Operační paměti
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 02-12-2010, 20:17
  3. GeForce: voltaz 8800gtx
    Od Putos v sekci Grafické karty
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 10-05-2010, 17:01
  4. Socket 775: Voltaz E8400 dle specifikaci. Jak to s ni vlastne je?
    Od Subtech v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 25-02-2009, 16:21
  5. CRT: maximální obnovovací frekvence pro 3D VR
    Od f3d v sekci Monitory
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 06-02-2007, 10:50