Stavba nového PC
Ahoj, rozhodl jsem si postavit počítač a chtěl bych se zeptat, da-li jako amatér to zvládnu? Nikdy předtim jsem to nedělal. Zatim jsem si četl několik článků o stavbě PC a mělo by to být snad jen tak aby mi seděly komponenty, dát je dohromady a jediný snad co sem se dočetl, že na procesor musim nanést teplovodivou pastu. Zatim jsem si vybral tyhle části, pro nenáročný kancelářský počítač:
Základní deska: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Procesor: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Operační paměť: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Harddisk 160GB: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
DVD mechanika: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Zdroj: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Skříň: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Jinak bych se chtěl zeptat jestli je toto PC možné sestavit nebo o nějaké rady? Díky moc
Základní deska: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Procesor: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Operační paměť: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Harddisk 160GB: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
DVD mechanika: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Zdroj: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Skříň: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Jinak bych se chtěl zeptat jestli je toto PC možné sestavit nebo o nějaké rady? Díky moc
TO Salamander: patrioty jsou levnejsi nez adata :)
u pameti by se mozna vyplatilo pridat kilo a koupit s cl4 [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
jinak zmenil bych zdroj za [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] (jak to ze czc nevede 350W GLN ?)
u pameti by se mozna vyplatilo pridat kilo a koupit s cl4 [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
jinak zmenil bych zdroj za [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] (jak to ze czc nevede 350W GLN ?)
[QUOTE=matyyy;114519]TO Salamander: patrioty jsou levnejsi nez adata :)
[/QUOTE]
aha, tak to jsem nevedel :( , diky.
No, jinak, jestli to mas moznost vzit odjinud(treba z alfy), tak do toho jdi, czc je zbytecne drahe.
[/QUOTE]
aha, tak to jsem nevedel :( , diky.
No, jinak, jestli to mas moznost vzit odjinud(treba z alfy), tak do toho jdi, czc je zbytecne drahe.
MB: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] - mozna by stacila i s 690G
imho neni to na nenarocny kancelarsky PC zbytecne silnej CPU? Jak moc narocnej kancl? Vyuzijes dvoujadro? Nestačil by Athlon LE 1620 za cca 850,-? [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Fortron PNF ne. GLN je dobrá série, ale na czc není.
imho neni to na nenarocny kancelarsky PC zbytecne silnej CPU? Jak moc narocnej kancl? Vyuzijes dvoujadro? Nestačil by Athlon LE 1620 za cca 850,-? [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Fortron PNF ne. GLN je dobrá série, ale na czc není.
To kilo u za cl 4CL bych určitě připlatil.CZC je opravdu drahé.CPU mi přijde na nenáročnou kncelářskou práci až dost silné.
ËDIT:Janyk1 byl rychlejší:)
ËDIT:Janyk1 byl rychlejší:)
Mozna nejakou starou hru na tom zahraju.... zcela jen kancelářský software na tom asi nepojede:) a jaky obchod si myslite ze by se vyplatil nelpim na czechcomputeru
Diky a s tou stavbou myslite ze se to da takhle dat dohromady , bez nejakych zkusenosti?delal bych to poprve
Jasne, kazdej nekdy stavi PC poprve :thumb
https://www.svethardware.cz/svuj-pocitac-si-postavim-sam/23615
https://www.svethardware.cz/svuj-pocitac-si-postavim-sam/23615
Vygoogli si pár článků a určitě to zvládneš.Jen pozor při nanášení pasty na cpu,musí být jen tenká vrstvička a rovnoměrně rozetřená.Stavba pc mi přijde jako lego neni tam moc věcí co by jsi mohl zkazit.Jen zapojíš pár konektorů.
jenom mě napadl takovej navrh:

+Win XP Prof.
+Noctua NF S12
[QUOTE=hzdenda;114532]Diky a s tou stavbou myslite ze se to da takhle dat dohromady , bez nejakych zkusenosti?delal bych to poprve[/QUOTE]
na stavbě samotné toho moc není, spíš když se ti tam něco pose*e a nejede to, to je na ***
EDIT:
[QUOTE=SamecP;114544]Ta deska nic moc[/QUOTE]
njn
[QUOTE=SamecP;114544]paměť i když to je kancelářské pc bych dal 2GB je to znát..I kdybych měl obětovat chladič cpu a jed na boxu..[/QUOTE]
jsou tam 2*1024MB :)

+Win XP Prof.
+Noctua NF S12
[QUOTE=hzdenda;114532]Diky a s tou stavbou myslite ze se to da takhle dat dohromady , bez nejakych zkusenosti?delal bych to poprve[/QUOTE]
na stavbě samotné toho moc není, spíš když se ti tam něco pose*e a nejede to, to je na ***
EDIT:
[QUOTE=SamecP;114544]Ta deska nic moc[/QUOTE]
njn
[QUOTE=SamecP;114544]paměť i když to je kancelářské pc bych dal 2GB je to znát..I kdybych měl obětovat chladič cpu a jed na boxu..[/QUOTE]
jsou tam 2*1024MB :)
Ta deska nic moc a paměť i když to je kancelářské pc bych dal 2GB je to znát..I kdybych měl obětovat chladič cpu a jed na boxu..