Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Napětí na Audio jacku

Figa (300)|20.4.2008 13:07
Ahoj, jaké je napětí na audio jacku? Mám tu reprák u kterého znám jenom výkon a odpor. Tedy P=0.5W a R=8 ohmu. Potřebuji znát U. Jak na to?Už 10min si s tím lámu hlavu.
crasher.km (919)|20.4.2008 14:01
Nikdy sem neměřil,ale myslím že nejde definovat,pokaždé jinak,jinak by cívka nemohla indukovat a hýbat s membránou.
Indukce je vyvolaná jen změnou proudu či napětí.A taky když nastavuješ volume,tak vlastně hýbeš s potencimetrem,takže ... napětí podle mě nejde určit.

A vůbec ? na co to potřebuješ ?
Figa (300)|20.4.2008 16:37
Z něčeho jsem kuchnul reprák, už nevím z čeho, možná nějaká hračka či co. No a chci z něho udělat normalní mono reproduktor k PC.
pegy (757)|21.4.2008 22:26
[QUOTE=Figa;114677]Z něčeho jsem kuchnul reprák, už nevím z čeho, možná nějaká hračka či co. No a chci z něho udělat normalní mono reproduktor k PC.[/QUOTE]
Myslis speaker alebo fakt mono reproduktor? Inak skus nieco z popisu toho repraku vygoglit a zistis ake ma pracovne napetie, neviem preco, ale nieco sa mi mari ze 3.5V ale za slovo ma neber :)
johny__g (6387)|22.4.2008 09:55
Možná je to blbost, ale podle mě je u reproduktoru důležitá hlavně impedance, která nesmí být nižší než nejnižší hodnota na zesilovači. Ten reprák co popisuješ má podobné parametry jako pc speaker, když ho připojíš tak se určitě nic nestane. Ale moc hrát to nebude.
...No...Name... (586)|22.4.2008 11:50
Takže ty chceš připojit reprák rovnou k PC,bez zesilovače?Hrát to bude každopádně.Jednou,když odešla HiFi,jsem takhle měl zapojené "velké" repro z HiFi(8W 6ohmů).Bylo to jen k integrované zvukovce,takže zvuk byl opravdu slabý...ale poslouchatelný...Ale u tvého repra by to mělo být ok.Máš integrovanou,nebo přídavnou(PCI/USB) zvukovku?

No a co se týče toho napětí,to nevím...Ale mělo by to být podle standardu PC99.A o tom jsem našel jen to,že do mikrofonu jde +5V.Jak je to do repra nevím...cca tak 4V bych řekl...

//viz. článek na wikipedii ->http://en.wikipedia.org/wiki/TRS_connector
johny__g (6387)|22.4.2008 12:04
Pokud by šlo o hodně starý počítač, tak některé zvukovky do ISA (SB16 apod.) měly zesilovač přímo na PCB a vzadu byl potenciometr na regulaci hlasitosti. Něco jako toto.
Měl jsem k podobné kartě připojen malý reprák od handsfree z auta a hrálo to pěkně. Na nějaké integrované zvukovce to nebylo skoro slyšet.
Figa (300)|22.4.2008 15:25
Je to integrovaná zvukovka a není to na používání, ale jen jsem si to chtl zkusit. Pořád jsem ovšem nevymyslel ten vzorec.
pegy (757)|22.4.2008 21:03
[QUOTE=Figa;115659]Je to integrovaná zvukovka a není to na používání, ale jen jsem si to chtl zkusit. Pořád jsem ovšem nevymyslel ten vzorec.[/QUOTE]
Ako uz bolo pisane, nejde o to kolko dodava napetie na jack, ale ci tam mas nejaky zosilovac, konkretna hodnota zvuku sa pohybuje v mV a ak to nezosilnis nejakym zosikom, tak ti je to na prd ;) Preto aj ked si k PC kupujes nejake repro, tak to ma v sebe napajanie na 230V a to je ten zosik ;) napr. ako zosik mozes pouzit stary kotucak/gramec :D
Figa (300)|22.4.2008 21:09
Tak vim co je to zesik:), ano to jsem chtel vedet pat mV, takže to zkusím a pak si zkusím zbastlit zesik.Moclrát děkuji.