Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Teplota u NB ASUS Rampage

Stenby (30)|21.4.2008 12:17
Dobrý den, chtěl jsem se zeptat na teplotu (optimální) pro NB , MB ASUS RAMPAGE , CPU E8500 takt. na 4 GHz
teplota procesoru je cca 35 st., akorát mě děsí NB teplota je na 70-75 st., chlazení čipsetu je originál pasiv.
Předem děkuji za konstruktivní odpovědi.
Pavel Boček (4169)|21.4.2008 19:45
No to už je celkem dost, pokud jsou to teploty v zátěži (kdyby to nedej bože bylo v IDLE, tak pryč s tím !). Co průtok vzduchu ve skříni ? Uklidit kabely a pořídit ventilátory na nasávání a odtah...přinejhorším nějak nandat např. pomaloběžný 120mm ventilátor na ty pasivy, třebas přilepit tavnou pistolí :slug
Salamander (6177)|21.4.2008 19:51
JJ, hod sem obrazek, nebo do linku co mam v podpisu ;)
Stenby (30)|21.4.2008 20:32
[QUOTE=Pavel Boček;115239]No to už je celkem dost, pokud jsou to teploty v zátěži (kdyby to nedej bože bylo v IDLE, tak pryč s tím !). Co průtok vzduchu ve skříni ? Uklidit kabely a pořídit ventilátory na nasávání a odtah...přinejhorším nějak nandat např. pomaloběžný 120mm ventilátor na ty pasivy, třebas přilepit tavnou pistolí :slug[/QUOTE]

Bedna a průtok je myslím v pořádku, páč mám ORIGINÁL THERMALTAKE VE2000 ARMOR Lcs , s vodním chlazením nasávacím (2x120) i vyfukovým větráčkem (1x120, 2x90) na kabeláži jsem si dal záležet, tak nevím __?? :o(
Pavel Boček (4169)|21.4.2008 20:38
Tak bych tam dal ten pomaloběžný ventilátor na 5 V, 120mm, v létě by to teď šlo třeba až na 80 stupňů a to už je řekl bych moc.
Stenby (30)|21.4.2008 20:43
[QUOTE=Salamander;115242]JJ, hod sem obrazek, nebo do linku co mam v podpisu ;)[/QUOTE]

Předem se všem omlouvám za kabeláž, vypadá to strašně.
"Mazlík" je ve stádiju vyývoje, ještě čekám na nějaké ty "komponenty" :o
Až bude komplet rád se podělím o foto a zkušenosti s touto sestavou
DSC02205.JPG
Salamander (6177)|21.4.2008 20:46
noo, zkusil bych otocit ten pridavny vetracek na chipsetu - takhle oba 2 nasavaji z 1 mista :mistake
Stenby (30)|21.4.2008 20:47
[QUOTE=Pavel Boček;115286]Tak bych tam dal ten pomaloběžný ventilátor na 5 V, 120mm, v létě by to teď šlo třeba až na 80 stupňů a to už je řekl bych moc.[/QUOTE]

No "MAZLÍK" už čeká na vodní blok "NB" , akorát nevím, jestli "SB" a "NB" nejsou propojeny tím "slavným" pipe "cosi"
To bybbyla prekerka, páč já neobjednal nic na "SB" nevím , jak tam padne grafárna, která má dojít zítra.

[QUOTE=Salamander;115293]noo, zkusil bych otocit ten pridavny vetracek na chipsetu - takhle oba 2 nasavaji z 1 mista :mistake[/QUOTE]

Ten větráček "fučí" na pipe "cosi" teoreticky by ji měl chladit , tak nevím a vyfukuje to do větráku, který fučí ven.
Pavel Boček (4169)|21.4.2008 20:55
Já bych dal ten radiátor mimo case, právě proto se dělá vodní chlazení - teplo se odvede mimo skříň, kde už máš dost místa na veliké radiátory :) Když teplo vyfoukáš do skříně, tak ti to vůbec nic nepřidá...takže si to předělej, radiátor si s nějakým ventilátorem (pokud nemá) dej ven a pak by ti měly teploty spadnout...
Stenby (30)|21.4.2008 21:03
[QUOTE=Pavel Boček;115300]Já bych dal ten radiátor mimo case, právě proto se dělá vodní chlazení - teplo se odvede mimo skříň, kde už máš dost místa na veliké radiátory :) Když teplo vyfoukáš do skříně, tak ti to vůbec nic nepřidá...takže si to předělej, radiátor si s nějakým ventilátorem (pokud nemá) dej ven a pak by ti měly teploty spadnout...[/QUOTE]

Myslím si , že technici od THERMALTAKE udělali kus práce, protože procik mám taktnutý na 4 GHz a topí mi na pouhých 35-38 st. v zátěži.
A páč jsem topenář (profesně) tak jsem nad tím špekuloval, ale upřímně, mám to předělávat, když teplota za chladičem je nějakých 25 st. ???
Salamander (6177)|21.4.2008 21:03
[QUOTE=Stenby;115296]Ten větráček "fučí" na pipe "cosi" teoreticky by ji měl chladit , tak nevím a vyfukuje to do větráku, který fučí ven.[/QUOTE]

No, imho fouka prave naopak, mam stejny doma, ale jisty si vazne nejsem :notsure
EDIT: mozna je taky kazdy model trosku jiny :notsure, mam jeste jeden z prvnich k A8N32-SLI Deluxe :cool:
Stenby (30)|21.4.2008 21:06
[QUOTE=Salamander;115306]No, imho fouka prave naopak, mam stejny doma, ale jisty si vazne nejsem :notsure[/QUOTE]

Já to vím, páč jsem tam strkal prst, a ono to fučí směrem do ventilátoru. A proč to vím, protože jsem při té zkoušce vrazil ten prst i do ventilátoru, auau .(
Pavel Boček (4169)|21.4.2008 22:14
[QUOTE=Stenby;115305]Myslím si , že technici od THERMALTAKE udělali kus práce, protože procik mám taktnutý na 4 GHz a topí mi na pouhých 35-38 st. v zátěži.
A páč jsem topenář (profesně) tak jsem nad tím špekuloval, ale upřímně, mám to předělávat, když teplota za chladičem je nějakých 25 st. ???[/QUOTE]

No ne, tam je problém v tom, že teplo od procesoru ti fouká do skříně, kde to i s ventilátorem na outtake prostě přehřívá čipset. Když ale radiátor dáš mimo skříň, budeš mít ve skříni o několik desítek wattů tepla méně...to by mohlo pomoci. I na procesoru by ještě teplota mohla jít dolů...navíc se ve skříni udělá více místa :) Prostě samá pozitiva ;)