Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 22

Téma: Grafické karty: Kompatibilita gr. karty se základní deskou.

  1. #1
    Neregistrovaný

    Jméno tazatele: Honza

    Znění dotazu:
    Dobrý den,
    Mám dotaz. Platí nějaká omezení při výběru nové grafické karty, co se týče procesoru, operačních pamětí a jejich frekvencí na grafické kartě vzhledem k procesoru a operační paměti na motherboardu?
    Základní desku mám Asus A8N-E, procesor Athlon 64 3000+, operační paměť DDR 400, 2,5 GB.
    Potom, co mi odešla minulá karta jsem zakoupil novou ASUS EN8600GT SILENT/HTDP, 512MB DDR3 (1400MHz), NVIDIA GeForce 8600GT (540MHz), PCIe x16, SLi, 128bit.
    Celková sestava funguje mnohem hůře, než s kartou původní. Například jednoduché video, které šlo s původní kartou přehrát bez problémů je se současnou kartou trhané.
    Ovladač karty jsem stáhl z internetu aktuální, takže zde by problém asi být neměl.
    Můžete mi poradit, kde by mohla být chyba a jak ji napravit?
    Honza

    HW a SW počítače jehož se dotaz týká:
    Asus A8N-E, procesor Athlon 64 3000+, operační paměť DDR 400, 2,5 GB.

    grafika
    ASUS EN8600GT SILENT/HTDP, 512MB DDR3 (1400MHz), NVIDIA GeForce 8600GT (540MHz), PCIe x16, SLi, 128bit.

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Klingacikx
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    1,551

    Odinštaloval si poriadne ovládače od starej karty? a hry na nej idú ako?
    No tak do tej zostavy si môžeš kúpiť hocijakú grafiku len pri výkonnejších ťa už bude brzdiť procesor. Môžem vedieť v akej konfigurácii máš tie pamäte? dobré by ich bolo dať do dual chanelu



  3. #3
    H.

    Paměti tam jsou v Dual chanelu, původní 2 x 256 doplněné o 2 x 1 GB. Zkoušel jsem snad úplně všechno. Video se rozchodí jedině když omezím harwarové urychlení karty pod nastavením ve Windows, ale to pak zase běží ve špatné kvalitě...

  4. #4
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Ahoj,
    to vypadá na nějakej problém s driverama. Zkus se kouknout do správce ovladačů (tento počítač (pravym) - vlastnosti Hardware - Device manager (nevim, jak je to česky, něco jako správce zařízení), jestli tam nemáš u něčeho žlutej vykřičník....
    Matyáš

  5. #5
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    761

    Citace Původně odesláno od H. Zobrazit příspěvek
    Paměti tam jsou v Dual chanelu, původní 2 x 256 doplněné o 2 x 1 GB. Zkoušel jsem snad úplně všechno. Video se rozchodí jedině když omezím harwarové urychlení karty pod nastavením ve Windows, ale to pak zase běží ve špatné kvalitě...
    Smiem vediet aku kartu si mla pred tym? Kde nastavujes to HW urychlovanie karty?

  6. #6
    H.

    Nastavení plochy - nastavení - upřesnit - poradce při potížích - hardwarová akcelerace

  7. #7
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    A dozvíme se teda jakou kartu jsi měl předtím a jakým způsobem jsi vyčistil systém od starých driverů? Reset BIOSu jsi zkoušel? A pro jistotu - zdroj máš jaký (výkon, značka)?



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    6

    původní karta byla ASUS EAX700LE/TD 128MB, ATI Radeon X700LE PCIe x16 DVI,
    zdroj by měl být 400W, (MidiTower ATX CX-7862, P4-400W).
    Reset Biosu jsem nezkoušel... Jak se to dělá? Dnes už asi zkusím poslední možnost, nainstalovat znovu systém.
    Podle Windows vše pracuje tak jak má. Nikde to zdvojený ovladač nehlásí.

  9. #9
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Na reset BIOSu je jumper (mrkni do manuálu k základní desce, jestli ho nemáš stáhni si ho na webu výrobce), ale nejjistější je odpojit kabel od zdroje a pak na chvíli vyndat baterii.
    Takže to chápu tak, že jsi vyndal ATinu, vrazil tam nVidii a nainstaloval ovladače? No to se nedivím že to dělá bordel, myslím že reinstal systému není špatný nápad.

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    6

    Ok, zformátuju to a začnu od nuly...
    Ale ještě by mě zajímalo, jestli existuje nějaký důvod konfliktu hardwaru, ohledně těch frekvencí pamětí a jader na procesoru a desce a nebo to je úplně zcestná myšlénka.

  11. #11
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Že se nějaká kombinace HW nesnese se sice stává, ale dnes už je to celkem vyjímka. A určitě te nesouvisí s tím, jaký má takt procesor, RAM nebo grafika.

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    6

    Díky za odpověď, trochu jsi mě uklidnil. H.



  13. #13
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    761

    Citace Původně odesláno od Honza.h. Zobrazit příspěvek
    Ok, zformátuju to a začnu od nuly...
    Ale ještě by mě zajímalo, jestli existuje nějaký důvod konfliktu hardwaru, ohledně těch frekvencí pamětí a jader na procesoru a desce a nebo to je úplně zcestná myšlénka.
    Pri vymene klucoveho komponentu a hlavne ked sa prechadza od jedneho vyrobcu k druhemu (z ATi na nVIDIU) je potrebne vzdy urobit format systemoveho disku, nainstalovat nove widli a potom nove ovladace, odinstalovani starych a nainstalovanim novych si nepomoze, pretoze polka systemu je poznacena starymi a robi to neskutocny bordel...
    Frekvencie coho kolvek si v PC vzajomne neprekazaju, skor sa doplnuju, takze ak ti pameti v PC behaju na 800 MHz a pameti na VGA na 1400 MHz nema to na seba ziadny vplyv, lebo obe maju vlastnu zbernicu cez ktoru komunikuju s cim potrebuju a nasledne su spojene jednou spolocnou zbernicou (FSB, HT) ktorou medzi sebou komunikuju

  14. #14
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Ahoj,
    no tak o tom naprosto nutnym reinstalu mam jiný mínění - několikrát mi prošla např. výměna základní desky, nebo i grfiky (NVidia za Ati). Nicméně někdy si je třeba s tim pořádně hrát. Zkusil bych nabootovat do safemode (F8 při startu windows) , odebrat všechny drivery ke grafice a k základní desce, restartovat, nainstalovat ovladače k základní desce a grafice (možná mezi tím ještě jeden restart).
    Samozřejmě, může to bejt tak, že je systém zralej na restart, je docela možný, že se to sice povede, ale nebude to ideální - pokuď však nemáš čas na reinstall všeho, tak to stojí za pokus. Další možnost je oprava windows pomocí isntalačního cdčka.
    Na druhou stranu reinstal windows je jistej a získáš tim čistej rychlej systém, takže ho rozhodně nezatracuju...
    Matyáš

  15. #15
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    761

    Citace Původně odesláno od Logout Zobrazit příspěvek
    Ahoj,
    no tak o tom naprosto nutnym reinstalu mam jiný mínění - několikrát mi prošla např. výměna základní desky, nebo i grfiky (NVidia za Ati). Nicméně někdy si je třeba s tim pořádně hrát. Zkusil bych nabootovat do safemode (F8 při startu windows) , odebrat všechny drivery ke grafice a k základní desce, restartovat, nainstalovat ovladače k základní desce a grafice (možná mezi tím ještě jeden restart).
    Samozřejmě, může to bejt tak, že je systém zralej na restart, je docela možný, že se to sice povede, ale nebude to ideální - pokuď však nemáš čas na reinstall všeho, tak to stojí za pokus. Další možnost je oprava windows pomocí isntalačního cdčka.
    Na druhou stranu reinstal windows je jistej a získáš tim čistej rychlej systém, takže ho rozhodně nezatracuju...
    Matyáš
    Bohuzial casto krat to byva tak, ze kym sa s tym hras a citis registre/drivery windows ako taky a kym to vsetko odinstalujes poinstalujes poresetujes, tak za ten cas nahodis nove widli aj s potrebnym softwerom, takze pre mna je jednoznacne lepsia cesta hned preinstal a zabijem dve muchy jednou ranou, samozrejme plati zlate pravidlo : zalohovat,zalohovat, zalohovat

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 26-08-2014, 17:05
  2. Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 05-10-2008, 22:28