Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 24

Téma: Problém s GK ATI 3850 nebo něco jiného ???

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    14

    Nedávno jsem si nechal postavit počítač v této konfiguraci:
    Zdroj Fortron 400W, MB ASUS M3A 78 EH, CPU AMD 5000+ Black Box, 2x1GB RAM A-Data 800MHz, HD WD320 AAKS, GK ATI Saphire 3850 512MB silent, monitor mám Lenovo 220x 1900x1200px.
    Všechno funguje jak má, instalace ovladačů proběhla bez problémů (mám Catalysty 8.4). Když ale spustím CoD4- tak naběhne bez problémů, ale při hře se neskutečně zadrhává- při pohybu vpřed "uběhnu" 3 kroky a hra se zadrhne na cca 2 sekundy a tak dokola. Zkoušel jsem povypínat všechno vyhlazování apod a nic. Zkoušel jsem v CoD4 "optimal system settings" a taky nic. Zadrhává to i při mnohem starší hře "Colin McRay rally"....
    Poraďte pls čím by to mohlo být.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele Smeli
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,511

    Vyzkoušej ještě nějakou hru, případně 3D mark ale viděl bych to na problém někde v ovladačích...
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Není to ten problém s Avastem? Používíš Avast? Jestli ano, podívej se sem:

    http://www.svethardware.cz/forum/showthread.php?t=17530
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    14

    3D mark zkusím-večer- teď jsem v rachotě, Avastem to není-nemám na kompu ještě skoro nic- je to funglovka, žádnej antivir zatím
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    1,391

    Vyzkousej ty 3Dmarky a porovnej vysledky, jestli nebudes mit podezrele nizka skore.
    Nema ta grafika nezapojene pridavne napajeni (teda pokud je vubec ma)? Jednou jsem resil znamemu PC ktere se chovalo podobne (grafiku mel 8800GT). Uz jsem nevedel co s tim a tak otevrel PC a zjistil, ze si nezapojil pridavne napajeni a grafika jela v nejakem "nouzovem" rezimu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Čestný člen Avatar uživatele Smeli
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,511

    Citace Původně odesláno od hl.hl Zobrazit příspěvek
    Vyzkousej ty 3Dmarky a porovnej vysledky, jestli nebudes mit podezrele nizka skore.
    Nema ta grafika nezapojene pridavne napajeni (teda pokud je vubec ma)? Jednou jsem resil znamemu PC ktere se chovalo podobne (grafiku mel 8800GT). Uz jsem nevedel co s tim a tak otevrel PC a zjistil, ze si nezapojil pridavne napajeni a grafika jela v nejakem "nouzovem" rezimu.
    Bez zapojení přídavného napajení by neměl ani nabootovat (aspoň tak to funguje na mé HD3850).
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    Sledujete jak se tu siri stejny problem? A vsechno s cod .. to je aspon treti thread ..
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    1,391

    Citace Původně odesláno od Smeli Zobrazit příspěvek
    Bez zapojení přídavného napajení by neměl ani nabootovat (aspoň tak to funguje na mé HD3850).
    To u te 8800GT bylo napsano taky a presto fungovala. Teda tak na 1/5 vykonu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    Pokud nemas avast postupoval bych asi nasledovne .. problem bych videl v nejakem updatu cod, nejakem updatu win, nebo v chybe novejch catalystu .. jako prvni bych zkusil nainstalovat starsi catalysty .. je to jen moje domnenka ale diky tomu ze problemu s cod je tu hodne a zacali se sirit az v poslednich par dnech sazel bych bud na ty aktualizace nebo drivery ale je to jen moje dedukce.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    1,391

    Citace Původně odesláno od pas!k Zobrazit příspěvek
    Sledujete jak se tu siri stejny problem? A vsechno s cod .. to je aspon treti thread ..
    Tady to je trochu jiny problen. Autor pise, ze hra nabehne uplne vporadku ale cuka. A cuka podle neho i jina hra.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    Podobnych symptomu je tam stale dost ... zacal bych catalysty .. uninstal .. res .. install starsi verze starsi verze driveru jsou dostupne treba na www.guru3d.com
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    14

    ..jejda to se to přes oběd rozběhlo :-)
    takže popořadě.
    -napájení zapojený mám
    -ovladače jsem vyzkoušel i starší, dále ty z přiloženého CD, i Omegy
    -škube to i Colin Mc Ray Rally-což je vcelku starší gamesa
    PS. de facto mi ani tak nejde o CoD- jen si myslím, že je to příznak toho, že je něco v nepořádku (při týhle konfiguraci by to přece mělo šlapat jak hodinky!?), až pak budu dělat něco i inventoru neb v Cadu, tak bych se nerad divil.
    Chci té věci zkrátka přijít na kloub a dát jí dopořádku dřív než do kompu nacpu hromadu programů a pak nedejbože budu muset reinstalovat windowsy....-(
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    14

    -rád bych zkusil vypnout integrovanou grafiku- ale v BIOSu jsem nenašel nic, čím by se to dalo udělat ???
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Integrovaná grafika se vypíná automaticky, když vložíš jinou do slotu PCI-e. Aspoň by měla. Nebo ji vidíš ve správci zařízení?
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    14

    tahle základní deska, umí jakýsi Hybrid crossfire- zapíná se, když není potřeba výkon samostatné GK- mám právě tušení že to všechno jede jen na ní, jen nevím jak to tušení ověřit (čili určitě se nevypíná sama po vložení samostatné GK)
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Grafika nebo neco jineho?
    Od 4manek v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 31-12-2010, 11:10
  2. Grafika nebo něco uplně jiného?
    Od oerzys v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 01-10-2010, 16:01
  3. LCD: Eizo nebo něco jiného?
    Od Beeran v sekci Monitory
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 29-07-2010, 12:23
  4. Disk v háji!? nebo něco jiného..
    Od billy_86 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 05-07-2009, 10:14
  5. ASUS G250 ... nebo neco jineho ?
    Od maxo777 v sekci Grafické karty
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 02-07-2009, 20:41