Notebook na kanc. práci - do 13tis. Kč
Můžete mi prosím někdo doporučit notebook pro kancelářskou práci, internet (WiFi)? Upřednostňuji delší výdrž a tichý chod. Cena max. 13. tis. Kč. Na značce mi celkem nezáleží.
Díky moc
Díky moc
Tak za 13k moc vyber nemas, ale imho by byl nejlepsi Lenovo(IBM) ThinkPad, Celeron na kancelarskou praci staci a hlavne je kvalitni -IBM Lenovo R61i-TopS - NG18RCV [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Taky bych takový potřeboval. Měl jsem vyhlédnuté MSI, ale co tak čtu, tak je to po Aceru druhý nejvíce haněný notes. Pro mě bude nejdůležitější mobilita. V tomto směru se mi nejvíc libí HP COMPAQ 6720s. Na celeronu, bych notebook určitě nechtěl, tak mi asi nezbývá intelí dvoujádro. V tom rozdílu, který je který se, ale ztrácím. Jaké parametry pro tento notebook zvolit? Heslo: vše pro výdrž baterky.
[QUOTE=fila.j;116468]Taky bych takový potřeboval. Měl jsem vyhlédnuté MSI, ale co tak čtu, tak je to po Aceru druhý nejvíce haněný notes. Pro mě bude nejdůležitější mobilita. V tomto směru se mi nejvíc libí HP COMPAQ 6720s. Na celeronu, bych notebook určitě nechtěl, tak mi asi nezbývá intelí dvoujádro. V tom rozdílu, který je který se, ale ztrácím. Jaké parametry pro tento notebook zvolit? Heslo: vše pro výdrž baterky.[/QUOTE]
No, imho je dulezitejsi cena, za 13k Core2Duo sezenes dost tezko :(, ne ze by nebyly ([odkaz, pro zobrazení se přihlaste]), ale vydrz 2,5 hodiny je smesna, chtelo by to aspon [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] ;)
No, imho je dulezitejsi cena, za 13k Core2Duo sezenes dost tezko :(, ne ze by nebyly ([odkaz, pro zobrazení se přihlaste]), ale vydrz 2,5 hodiny je smesna, chtelo by to aspon [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] ;)
Mno, objevil jsem na Mironetu Lenovo N200 [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] a to by mohlo být to pravé ořechové. Výdrž cca tři hodiny a vcelku slušné parametry. Co si o tom myslíte?
Za ty peníze peknej kousek se slusnou konstrukcí, výdrží na baterku, cteckou otisku prstu a BT. Akorat ma 2*512 ram (coz trochu komplikuje upgrade). Jo a asi bych kupoval jinde nez u Mironetu.
[QUOTE=fila.j;116671]Mno, objevil jsem na Mironetu Lenovo N200 [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] a to by mohlo být to pravé ořechové. Výdrž cca tři hodiny a vcelku slušné parametry. Co si o tom myslíte?[/QUOTE]
Ano, to Lenovo vypada dobre, ale z Mironetu bych ho zrovna taky nekupoval.
Jinak me napadla jeste tato Toshiba [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Ano, to Lenovo vypada dobre, ale z Mironetu bych ho zrovna taky nekupoval.
Jinak me napadla jeste tato Toshiba [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Proč ne Mironet? Nějaké špané zkušenosti s ním??
Co je tedy lepší:
Toshiba [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
nebo
Lenovo [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Co je tedy lepší:
Toshiba [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
nebo
Lenovo [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
No, koukam, ze u Toshiby neni OS, jinak to imho vyjde na stejno, at uz se rozhodnes pro jeden nebo druhy chybu urcite neudelas ;)
Mironet zrovna nemusim, nejake osobni zkusenosti s nim nemam, ale slysel jsem od lidi, ze meli problem s reklamacemi, czc, nebo kterykoliv jiny "osvedceny" eshop je ok
Mironet zrovna nemusim, nejake osobni zkusenosti s nim nemam, ale slysel jsem od lidi, ze meli problem s reklamacemi, czc, nebo kterykoliv jiny "osvedceny" eshop je ok
Ta paměť je nešikovná, ale to je daň. Jak je to s upgradem? Musím dát pak 2x1024 MB, nebo mi to sežere jenom jednu 2048? Nebo mohu vyměnit 512 za gigáč? Nebude to potom nestabilní? Sorry, za OT. O té Toshibe jsem také přemýšlel nicméně Lenovo má zvučnější jméno i lepší konfiguraci. Co se týče Mironetu, zkušenost nemám. Vím, jen, že co měla od nich kámoška desktop, tak že to bylo zplácaný z různých ležáků a ten technik byl taky hroznej profík. Ale to nemusí nic svědčit o e-shopu. V tuto chvíli asi rozhoduje cena. Nebo si myslíte, že je vhodné někomu zaplatit víc? Co za to navíc dostanu?
no, ta pamet je 2x512 - zaplneny jsou tedy oba sloty, pri rozsireni musite min. 1 vytahnout, nebo oba 2, -muzete pouzit vlastne jakoukoliv chcete, ale tu stavajici proste vytahnout musite. A imho by s 1x2048 nemel byt problem.
1. Záleží jakou kapacitu potřebuješ. Ono na základní kancelářskou práci ten 1Gb stačí, ale při dnešních cenách neni problém koupit 2*1Gb kit (stojí asi 800,-) - původní paměti se doporučuje kvuli reklamaci uchovat.
2. Pravě že "pomluv" na Mironet neni zrovna malo a jak se řika, na každem šprochu.. A dost pochybuju že by byl mironet nejlevnější.. Viz např: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] .. a to byl uplne prvni znamej shop ktery me napadnul a nehledal sem jestli neni jeste jinde levnejsi. (softcom, alfakomp, atd)
2. Pravě že "pomluv" na Mironet neni zrovna malo a jak se řika, na každem šprochu.. A dost pochybuju že by byl mironet nejlevnější.. Viz např: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] .. a to byl uplne prvni znamej shop ktery me napadnul a nehledal sem jestli neni jeste jinde levnejsi. (softcom, alfakomp, atd)
No budeš se divit, ale asi je. Je teda fakt, že já mám na Mironetu studentskou registraci, takže vidím velkoobchodní ceny a mám ho tam i s autorskými a recyklačními poplatky za 12625,- s tím, že doprava by měla být zdarma. To jsem teda hlouběji nestudoval, ale inzerují to tak.
Lenovo 3000 N200 (0769-BBG/TY2BBCV) nevypadá vůbec zle, už nějakou dobu po něm pokukuju, pokud bych si nekoupil nový desktop, tak jsem chtěl jít právě do něj ;). Poradím ti, koukni na něj sem, aktuálně je tu za 12554CZK + 99CZK doprava (PPLka), co znám, tak 3 lidi si tady už nouťas kupovali a spokojenost.
Lenovo je velmi zvučná značka :). Avšak na tvé nároky, bych možná pouvažoval i nad jinými... značkami. Je to jen o parametrech a vybavení, případně o příslušenství. Např. Asus (taková střední, nižší-střední třída;)) dává jakous takous brašnu a myš apod.
Pokud se tedy vyhneš značkám jako Acer, Benq, snad i tomu MSI, tak bys neměl šlápnout vedle ;)
Lenovo je velmi zvučná značka :). Avšak na tvé nároky, bych možná pouvažoval i nad jinými... značkami. Je to jen o parametrech a vybavení, případně o příslušenství. Např. Asus (taková střední, nižší-střední třída;)) dává jakous takous brašnu a myš apod.
Pokud se tedy vyhneš značkám jako Acer, Benq, snad i tomu MSI, tak bys neměl šlápnout vedle ;)
No Asus by připadal v úvahu asi tento ASUS F5V-AP105 T2250, ale slyšel jsem na něho, že dost topí a baterka nedá víc jak dvě hodiny. Navíc se prý větší nedá koupit. Díky za ten link.
Topí, netopí to nevim, tohle může dělat ledas jaký nb, imho je to spíše podle modelu než značky [size="1"](známý má nb Asus už 6 let a pořád spokojenost - denně jede tak 12 hodin, jen ta baterka už není samo původní - ale to je OT, to tu neřešme;))[/size]... jistě nebudeš kupovat nb kvůli brašně, či myši v příslušenství - to mi jen tak napadlo:D
Tahle N200 se mi velmi líbí, vůbec bych se jí nebál;)
PS: Není zač;)
Tahle N200 se mi velmi líbí, vůbec bych se jí nebál;)
PS: Není zač;)
Já tedy asi půjdu do toho Lenova. I dle recenze sw za ty peníze oplatí... Jen nevím, jak je to s reklamacema, reklamuje se u prodejce nebo přímo ve značkovém servise?
Imho dva roky záruky tohoto nb budeš řešit tam kde jsi to koupil. Známý takhle taky řešil reklamačku (byl to hold nb Acer :D) a údajně si pro to normálně přijela PPLka a zase mu to po opravě dovezla.
:D Tak řada "R" je prostě řada "R", ale imho série N200 je pro jeho nároky více než dobrá volba. S tou výbavou a cenou je na tom dobře :thumb a pořád je to Lenovo.
Jo tak to bude horší :notsure, imho už takových moc není... troufnul bych si dokonce říci, že s těch nových už to nebude ani jeden model s matným LCD. Ale jist si nejsem, třeba pisne někdo, kdo se v tom točí více ;).
Ale nějak zásadně bych se toho nebál, už se tady na fóru řešilo a řeší několikrát - výhoda mat vs. lesk, tak si to tu projdi a zjistíš toho dost ;).
Už to tu píšu poněkolikáté, stejně je nejlepší si to nechat přivézt, těch 120CZK za dopravu už se ztratí, a v klidu si s tím můžeš 14 dní hrát, zjišťovat a zkoušet a pak to zase v klidu bez udání důvodů vrátit. Pořád lepší ztratit 200CZK za přepravu, než 13000CZK za něco, co se ti nelíbí.
Ale tohle ber, jako nejposlednější možnost :thumb
Ale nějak zásadně bych se toho nebál, už se tady na fóru řešilo a řeší několikrát - výhoda mat vs. lesk, tak si to tu projdi a zjistíš toho dost ;).
Už to tu píšu poněkolikáté, stejně je nejlepší si to nechat přivézt, těch 120CZK za dopravu už se ztratí, a v klidu si s tím můžeš 14 dní hrát, zjišťovat a zkoušet a pak to zase v klidu bez udání důvodů vrátit. Pořád lepší ztratit 200CZK za přepravu, než 13000CZK za něco, co se ti nelíbí.
Ale tohle ber, jako nejposlednější možnost :thumb