Intel P31 a G31
Ahoj,
aký je rozdíl mezi chipsety Intel P31 a G31. Co ríkáte na na desky osazené tímto chipsetem, třeba ASUS, GIGABITE,BIOSTAR, MSI ?
aký je rozdíl mezi chipsety Intel P31 a G31. Co ríkáte na na desky osazené tímto chipsetem, třeba ASUS, GIGABITE,BIOSTAR, MSI ?
G ma integrovanou grafickou kartu, P nema.
Imho do lowend sestavy vcelku fajn, ale pokud nelpis na kazde korune, sel bych radsi do p35.
Imho do lowend sestavy vcelku fajn, ale pokud nelpis na kazde korune, sel bych radsi do p35.
[QUOTE=mech13;116039]rozdil je grafika a ber GA-P31-DS3L:thumb[/QUOTE]
Taky mám rád gigabajtky. Naopak asusky mi většinou každej vymlouvá. Co si myslíte vy tady na fóru o asuskách osazených G31čkou nebo P31čkou?
Taky mám rád gigabajtky. Naopak asusky mi většinou každej vymlouvá. Co si myslíte vy tady na fóru o asuskách osazených G31čkou nebo P31čkou?
Asusky nejsou špatný, ale radši mám Gigabytky(v poslední době), imho třicetjedničky se moc nevyplatí, to už raději jít do nejlevnější P35. Imho místo P31(low end and low cost sestavy) by bylo asi i AMD lepší volbou?!
[QUOTE=Janyk1;116365]Asusky nejsou špatný, ale radši mám Gigabytky(v poslední době), imho třicetjedničky se moc nevyplatí, to už raději jít do nejlevnější P35. Imho místo P31(low end and low cost sestavy) by bylo asi i AMD lepší volbou?![/QUOTE]
ne pokud by se chtelo taktovat... to i P31 umi zazraky
asusky muzou byt fajn, ale asusku do 4000 bych si nekoupil (GB je lepsi) a vic bych do desky nedal:p levny asusky jsou strasne orezany a navic spouste lidi vadi jejich bios - kdyz se nekdo uci taktovat tak je to katastrofa.
ne pokud by se chtelo taktovat... to i P31 umi zazraky
asusky muzou byt fajn, ale asusku do 4000 bych si nekoupil (GB je lepsi) a vic bych do desky nedal:p levny asusky jsou strasne orezany a navic spouste lidi vadi jejich bios - kdyz se nekdo uci taktovat tak je to katastrofa.
[SIZE="1"]No, u AMD jak co, Phenomy tak na 3 GHz, Athlony podle kusu na 3 - 3,7 GHz.[/SIZE]
P31 určitě není špatný čipset, potaktovat se dá také, ale P35 se bere jako jakýsi standard...když je rozdíl pakatel :notsure
P31 určitě není špatný čipset, potaktovat se dá také, ale P35 se bere jako jakýsi standard...když je rozdíl pakatel :notsure
Všechno je to o penězích, u těch nejlevnějších/nejzákladnějších základních desek musíš mít dobře promyšleno k čemu je vlastně budeš využívat. Při pozdějším upgradu, taktování, nárocích na výbavu by sis totiž mohl rychle uvědomit, že připlatit pár stovek za vyšší řadu čipsetů P35 nebyl špatný nápad;)
P31/G31 jsou total low-end čipsety, které měly nahradit a nahrazují čipsety rodiny i945. Pokud však P31/G31 splňuje tvé nároky, není na nich nic špatného. Jsou prostě jen nejlevnější a s tím jde ruku v ruce několik dalších věcí. Mrkni do technických parametrů a na obrázky a bude ti to hned jasné ;)
P31/G31 jsou total low-end čipsety, které měly nahradit a nahrazují čipsety rodiny i945. Pokud však P31/G31 splňuje tvé nároky, není na nich nic špatného. Jsou prostě jen nejlevnější a s tím jde ruku v ruce několik dalších věcí. Mrkni do technických parametrů a na obrázky a bude ti to hned jasné ;)