Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 16

Téma: Asus M3N-HT Deluxe

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    120

    Co si myslíte o této desce, jde mi hlavně o váš názor co se týče kvaliy provedení, rozvržení desky, chipsetu a podobně. Mám totiž tuhle bestii doma a tak nějak si s ní nevím rady - ve smyslu co se k tomuto kousku hodí za hardware (cpu, ram, atd.).

    Jinak jsem spokojený i se svým starým kompijútrem běžícím ještě na Socketu 754, takže nevím zda má smysl investovat do nového HW, tedy jestli pro mě bude nějak přínosem. Ještě upřesním, že PC využívám hlavně na video a internet, občas si pustím nějakou starší hru (jen takovou kterou mi dovolí PC: tj. 1GB ram a HD2600Pro) a klasická kancelářská práce (office a CAD).
    Naposledy upraveno uživatelem cool.user: 22-05-2009 v 21:20
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    761

    Citace Původně odesláno od Vezir Zobrazit příspěvek
    Co si myslíte o této desce, jde mi hlavně o váš názor co se týče kvaliy provedení, rozvržení desky, chipsetu a podobně. Mám totiž tuhle bestii doma a tak nějak si s ní nevím rady - ve smyslu co se k tomuto kousku hodí za hardware (cpu, ram, atd.).

    Jinak jsem spokojený i se svým starým kompijútrem běžícím ještě na Socketu 754, takže nevím zda má smysl investovat do nového HW, tedy jestli pro mě bude nějak přínosem. Ještě upřesním, že PC využívám hlavně na video a internet, občas si pustím nějakou starší hru (jen takovou kterou mi dovolí PC: tj. 1GB ram a HD2600Pro) a klasická kancelářská práce (office a CAD).
    Tak k tomu sa hodi snad uplne vsetko od bestii typu X4/X3 az po X2 BE u RAMIEK tam mozes napchat vsetko co bezi na 1066 MHz ale nezabudni ze k tomu potrebujes prislusny procesor s radicom DDR2 Ma to PCIe2.0 takze s novymi VGA bude kompatibilita v pohode, 3 WAY SLI ti je platne ako mrtvemu zimnik, ale aj to sa ceni, inak SLI uz celkom by slo, ale aj tak to nema vyznam a je lepsie kupit jednu vykonejsiu VGA, inak s dobrym zdrojom by si z toho vytlacil celkom slusny OC a poladit vsetko v PC nebude ziadny problem... Ja som sice odporca cipsetov nVIDIE, ale inak fajn
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    120

    Citace Původně odesláno od pegy Zobrazit příspěvek
    ... Ja som sice odporca cipsetov nVIDIE, ale inak fajn
    To mě docela překvapuje, vezmu-li v potaz tvou desku "MSI K8N Neo3-FSR", která je vybavena právě nVIDIA chipsetem (nf4-4x nemýlím-li se (nechce se mi to hledat)).

    Jinak mě jde o to jestli pro mě má taková deska smysl, vzhledem k tomu co na PC dělám (viz. původní post), např. CAD se spouští docela dlouho, ale vezmu-li do úvahy investici nutnou k provozování platformy, nejsem si jist zda to má až takový smysl.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    761

    Citace Původně odesláno od Vezir Zobrazit příspěvek
    To mě docela překvapuje, vezmu-li v potaz tvou desku "MSI K8N Neo3-FSR", která je vybavena právě nVIDIA chipsetem (nf4-4x nemýlím-li se (nechce se mi to hledat)).
    Ano mas pravdu je to nFORCer 4-4x, ale ked si uvedomis, ze ta doska je stara 4 roky (s.754), tak v tom case sa nic lepsie zohnat nedalo... ATi nemal cenovo dostupne cipsety, VIA a SIS su bordel, ktore by som si do PC nikdy nedal... Dnes by som uz do cipsetu nVIDIA nesiel

    Citace Původně odesláno od Vezir Zobrazit příspěvek
    Jinak mě jde o to jestli pro mě má taková deska smysl, vzhledem k tomu co na PC dělám (viz. původní post), např. CAD se spouští docela dlouho, ale vezmu-li do úvahy investici nutnou k provozování platformy, nejsem si jist zda to má až takový smysl.
    No pokial sa s tym vies vyhrat, kupis dobre RAMky, k tomu nejaky BE (Black Edition) CPU, tak z toho mozes dostat vykonu a stabilnu masinu... Uz ty si musis zvazit na kolko ti to pomoze a ci si ochotny dat do toho take prachy
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5

    Tao Tao je offline
    Nováček
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    10

    Vcera som ju konecne spojazdnil ale az neskoro vecer takze nemam este ziadne poznatky o ktore by sa stalo podelit. Dal som do nej Phenom X4 9850, spolu s nim som objednal aj chladic Noctua kedze vsade pisu ze boxovany Phenom sa dodava bez chladica ale realita je ina. Tak sa teraz chladic vala v supliku ale aspon to ta Noctua chladi lepsie a tichsie. Pamate corsair 1066MHz 2x1GB, v BIOSe je treba hned nastavit ganged mode inac ich nebude detekovat ako dual channel a pojdu len na 800MHz. Zatial sa spolieham na integrovanu grafiku v MB, normalna bude neskor. Na severnom mostiku na mosfetoch je aj ten maly pridavny vetrak, je pomerne tichy, teda aspon ja ho nepocujem. Ostatne vetraky mam 120mm Nexus a zdroj taktiez tichy Corsair HX520, juzny mostik je doslova rozpaleny, prst na nom udrzite len zlomok sekundy normalne sa bojim ci je to OK. Ako som uz pisal nebol cas testovat takze nic viac neviem, len to ze to chce poriadnu graficku kartu :-D

    PS: tu je uz o nej trochu popisane, viac toho bude snad na druhy tyzden ked skonci informacne embargo.
    http://www.hardwaresecrets.com/article/545/1
    Naposledy upraveno uživatelem Tao: 29-04-2008 v 15:53
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    761

    Citace Původně odesláno od Tao Zobrazit příspěvek
    Dal som do nej Phenom X4 9850, spolu s nim som objednal aj chladic Noctua kedze vsade pisu ze boxovany Phenom sa dodava bez chladica ale realita je ina. Tak sa teraz chladic vala v supliku ale aspon to ta Noctua chladi lepsie a tichsie.
    No asi si dohladal zle info, pretoze bez chladica sa predava len BE (Black edition verzia), ale na trhu je X4 9850 z BOX chladicom aj bez v podobe BE

    Citace Původně odesláno od Tao Zobrazit příspěvek
    juzny mostik je doslova rozpaleny, prst na nom udrzite len zlomok sekundy normalne sa bojim ci je to OK. Ako som uz pisal nebol cas testovat takze nic viac neviem, len to ze to chce poriadnu graficku kartu :-D
    Nuz je to celkom dost nebezpecne, uvidis za behu, ci s tym budu problemy, osobne by som dnes nFORCE cipset nebral, iba ak koli SLI, ale SLI je kravina, samozrejme o iste plati aj pre CF
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7

    Tao Tao je offline
    Nováček
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    10

    - no mam 9850BE, v alze maju napisane Bez chladica (preto ma to zmiatlo) a chladic tam nakoniec bol.
    - mam problem preflashovat BIOS, na stranke maju verziu 0118-First release, na doske mam 0501 a skusal som stiahnut 0603 z 1.4.08. Skusal som utilitu Asus Update ale ta vypise ze novy BIOS sa nezhoduje s doskou asi to este skusim flashnut v DOSe cez USB
    - taktovat som este neskusal, len som nastavil pamat na 1066MHz 5,5,5,15, unganged lebo automatika tam dala 5,7,7,32
    - skusal som 3D Mark 2001/2003 defaultne nastavenie, len rozlisenie na 1680x1050, 2001-6400+bodov, 2003-okolo 4000+
    Naposledy upraveno uživatelem Tao: 30-04-2008 v 14:37
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    761

    Citace Původně odesláno od Tao Zobrazit příspěvek
    - no mam 9850BE, v alze maju napisane Bez chladica (preto ma to zmiatlo) a chladic tam nakoniec bol.
    - mam problem preflashovat BIOS, na stranke maju verziu 0118-First release, na doske mam 0501 a skusal som stiahnut 0603 z 1.4.08. Skusal som utilitu Asus Update ale ta vypise ze novy BIOS sa nezhoduje s doskou asi to este skusim flashnut v DOSe cez USB
    No daj si bacha na ten BIOS, ak ho nepozna utlita priamo od ASUSu asi to fakt nebude dobry BIOS, skontroluj to pre istotu este raz, niektory vyrobcovia dodavaju k svojim MB aj utility na flash BIOSU, tie si vecsinou vedia novy BIOS aj nasjt na stranke vyrobcu a stihnut ho, skus tento postup (nevie to nahodou ten ASUS Update???)... Aha tak ta 9850BE by mala byt fakt bez chladica alebo zeby v AMD zmenili politiku?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9

    Tao Tao je offline
    Nováček
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    10

    Skusal som presne ten postup ako si pisal, Asus update si vie najst BIOS na nete a stiahnut ho, pripadne flashnut zo suboru alebo priamo z netu a zalohovat povodny. Problem je ze program na nete BIOS najde 0603 aj ho stiahne ale uz ho nevie rozbalit a zamrzne, (zip ma v sebe bin ale aj awdflash) pokial ho stiahnem rucne a flashujem zo suboru tak mu nesedi. Asi to necham zatial tak, uvidim na druhy tyzden ked uz bude doska oficialne uvedena. ;-) Este v tom maju trosku bordel :-D



    Vlavo Noctua, vedla AMD box :-)

    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    761

    Citace Původně odesláno od Tao Zobrazit příspěvek
    Vlavo Noctua, vedla AMD box :-)
    Hmmm zaujimave, skus este pockat, kym to nejak nehori, aby si zbytocne neprisiel o dosku... Ta Noctua je fakt obor na obr. ani tak nevyzera no v priamom porovnani to je ine delo (aj financne to tomu zodpoveda )
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11

    Tao Tao je offline
    Nováček
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    10

    takze pobehal som zahranicne fora a docital som sa ze sa neodporuca flashovat cez dodany soft "AsusUpdate" ale priamo v BIOSe kedze ma v sebe volbu "EZ Flash". Prave dnes vysiel novy BIOS rev. 0702 kde bola pridana podpora novych CPU (moj zakladny BIOS oficialne nepodporoval Phenom 9850, len stare 9500/9600) tak som ho stiahol a preflashoval. Vsetko prebehlo OK.

    prva zmena co som zaregistroval je zmena napajania jadra
    Povodne CPU-Z ukazovalo 1.296V, teraz az 1.408V (v BIOSE nastavene na AUTO)

    Hned po zapnuti PC bolo mozne vidiet info o grafike kde bolo pisane Engeneering sample (Not for release) alebo nieco podobne :-D, teraz sa to uz nezobrazuje resp. monitor nabehne trocha neskor takze uz vidiet len normalny POST screen.

    Este sa vratim k OC, bleskovo som ho skusal taktnut este s povodnym BIOSom a napatim 1.296V len cez zmenu nasobica CPU
    2900MHz - stabilne, teplota nepresiahla 51°C v zatazi
    3000MHz - nabehol OS, po chvile prace zamrzol PC
    3100MHz - zamrzol uz Boot OS
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12

    Tao Tao je offline
    Nováček
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    10
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13

    Tao Tao je offline
    Nováček
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    10
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Taaakze vcera se mi stala takova nemila vec - puvodne kvuli tomuto problemu jsem nesel opet do M2N32-SLI (a dodnes lituju) - Vypnul jsem pc v Express Gate vypnul z elektriky (+ vyndal dvd a jeden disk) a po cca hodine jsem ho chtel zapnout ale nenabehl obraz (podobne jako "no beep no post" s tim ze vetraky se po chvilce ztlumily jako pri normalnim bootu). Uz sem myslel ze mi trefi - patlal jsem se s tim doted!!! Reset CMOS nepomohl, vyndani PCIE grafiky a ramky take ne, speaker mlci, power led nesviti. Po vyndani z kejsu byla situace stale stejna, zmena byla az asi po hodine laborovani/kombinovani PCIE grafiky a int. gk - dal jsem zpet PCIE grafiku ale monitor zapojil do int. a druhy monitor do HDMI pres DVI redukci, ramku jsem nechal jednu v B1 a nabehlo to. Setkal se nekdo s timto problemem?
    Jeste upozornim ze pc nebylo taknute, pouze u pameti bylo povoleno SLI-Ready memory na High Performance a manualne zvednuto napeti na 2.2v (coz samozrejme zvladaji i papirove)
    Jde mi vicemene o to jestli to neni treba nakej bug napr. urcite verze biosu nebo jestli to mam rovnou vyhodit (por. rozlapat a dat si par facek za poruseni slibu ze ausus uz nikdy...)

    edit: malem bych zapomnel: pri laborovani jsem zapojil 8-pin EPS pres ktery byla zaslepka, kazdopadne normalne mi to jelo na 4-pin doted!
    Naposledy upraveno uživatelem Richmond: 14-12-2008 v 11:20
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. ASUS A8N32-SLI DELUXE ci ASUS A8R32-MVP DELUXE???Pls nazory
    Od Zuby v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 28-10-2009, 22:48
  2. ASUS A8N-SLI Deluxe
    Od Marka v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 19-08-2006, 16:28