Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 2 z 2 PrvníPrvní 12
Zobrazené výsledky: 16 až 27 z 27

Téma: Pískající zdroje - uvádějte konfigurace

  1. #16
    Nováček
    Registrace
    Feb 2010
    Příspěvků
    1

    Add vadný zdroj: Jenže mě se děje následující, připojím desku ASUS M3A78-EM k jakémukoliv zkoušenému zdroji (Fortron 300W PNF, Eurocease Supersilent 350W, 3 starší fortrony 300W jeden 300W noname) tak v tom zdroji píská. Píská tam při čemkoliv, je to ozvěna vytížení CPU (jasně slyšitelné změny frekvence aka Cool&Quiet, pri vypnuti C&Q to píská na nejvyšší intenzitu pořád), jakýkoliv přenos dat - seek chrčí, přenos dat píská podle rychlosti. Neskutečný, reklamace desky uznána a prý opravena, samozřejmě se nic nezměnilo, těžko to někdo opravoval. Nevím co mám dělat, ani jak to řešit žádný z těch zdrojů to jinde nedělá...

    Podobný problém podle internetu má deska Asus M3A77 bez integrované grafiky, ale tam pomůže vypnout V-SYNC nebo výměna zdroje za fortron Epsilon - kdy už to pouze prý slaboučce chrčí při přenosu dat...

    Další poznatek mám ten, že deska v dellu s chipsetem g33 + 500W fortron takto píská pokud je použita integrovaná grafika, jakmile se tam strčí nVidia do PCIe tak je to naprosto potichu. Další počítač s gigabyte g33 deskou + 300W PNF fortron také píská stejně s integrovanou grafikou. V Intel ovladači samozřejmě V-sync vypnout nejde, takže nemůžu nic zkoušet.

    Čím tohle může být? Tušíte někdo? Rád bych to vyřešil je to fakt naprosto nepoužitelný stav...

    Když připojím do své desky Asus M3A78-EM diskrétní grafiku, tak se tam jen přidá takový praskání navíc a je možné, že je slabší to pískání, ale to může být naprosto soubjektivní...
    Naposledy upraveno uživatelem speedsnail: 21-03-2009 v 00:55 Důvod: sloučeno, příště použij tlačítko "EDIT" thx.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #17
    Starousedlík SHW Avatar uživatele VLAN
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    656

    Mé PC s pískajícím zdrojem:
    MB.: Asus P5Q Pro
    Proc.: Intel E8400 3,0Ghz@3,427Ghz, chladič Noctua NH-U12P SE2
    GPU: Gainward 9800GT 1024MB, chladič Accelero S1 a na něm přidělaný 120mm ventilátor Scythe S-Flex 1600rmp

    Disky: WD 5000AAKS
    Samsung Spinpoint F1 750GB
    DVD vyp.: Samsung SH2234

    Paměti: Kingston hyperX 4096MB 800mhz@ 925mhz
    Skříň: Coolermaster HAF 932
    reg.ot.: Scythe kaze Master

    Pískající ZDROJ:
    Enermax Pro82+ 625W
    dat. výroby- 3.4.2009
    revize: A2


    Závada: Zdroj občas začne z ničeho nic pískat, dělá to velmi sporadicky, občas jednou měsíčně občas 10x týdně. Různě v něm srčí, píská ale mob. telefon to nedokáže zřetelně zaznamenat. dnes už je to asi 3. den co mi to neudělal, a je to momentálně tím, že jsem pevné disky zapojil do jiné větve než byly, hned potom to přestalo.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #18
    Starousedlík SHW Avatar uživatele -HoNY-
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    568

    Citace Původně odesláno od VLAN Zobrazit příspěvek
    Mé PC s pískajícím zdrojem:
    ...
    reg.ot.: Scythe kaze Master
    ...
    Závada: Zdroj občas začne z ničeho nic pískat, dělá to velmi sporadicky, občas jednou měsíčně občas 10x týdně. Různě v něm srčí, píská ale mob. telefon to nedokáže zřetelně zaznamenat. dnes už je to asi 3. den co mi to neudělal, a je to momentálně tím, že jsem pevné disky zapojil do jiné větve než byly, hned potom to přestalo.
    Jsou disky na stejné větvi jako regulátor otáček? Napadá mě, že by to mohlo být i tím...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #19
    Starousedlík SHW Avatar uživatele VLAN
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    656

    Citace Původně odesláno od -HoNY- Zobrazit příspěvek
    Jsou disky na stejné větvi jako regulátor otáček? Napadá mě, že by to mohlo být i tím...
    Nejsou, mám SATA disky, a ta větev má 3 sata porty. Dělalo to i před tím než jsme regulátor měl, takže tím to nebude.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #20
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jandaskunk
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    2,335

    Zdroj: Enermax Pro82+ 425W Rev.:?? E134014, datum výroby: nejspíše únor 2008 (možná trochu dýl)

    Sestava 1:
    Gigabyte GA-MA770T-UD3P rev.1.0
    Athlon II X4 620 @ 3,1 GHz (snížená voltáž o -0,075V)
    Sapphire Radeon HD5770, 1GB GDDR5, "egg", ref. (zkoušeno i s Sapphire HD4350,256 DDR2)
    Seagate 7200.11 500GB, ST3500320AS (FW: SD15 - kontrolováno a je OK)

    Sestava 2:
    Gigabyte GA-MA770-DS3 rev. 2.0
    Athlon II X2 240, default
    Sapphire Radeon HD5770, 1GB GDDR5, "egg", ref. (zkoušeno i s Sapphire HD4350,256 DDR2)
    WD Caviar 80GB, WD800BB, IDE

    Následující vada se projevuje: pokud nějakým způsobem zatížím PC -> stoupne teplota (nejspíše i uvnitř zdroje), tak buď téměř neustále, při pohybu myší (i na ploše), často v načítání her, benchmarky - OCCT power supply, Linx (a po nich)

    bohužel zdroj už je po záruce (moje chyba, že jsem to začal řešit tak pozdě), u dřívějšího majitele (Elpsycho) to prý byl nejméně pískající zdroj...

    Naposledy upraveno uživatelem Jandaskunk: 06-07-2010 v 16:17
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #21
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    51

    moja zostava:
    AMD X4 955be 3.2 GHZ
    SAPHIRE RADEON 5850
    GIGABYTE 790X UD4P 1.0 REV
    2X500GB SEAGATE
    2X2GB KINGSTON DDR3
    OPTITARC dvd RW
    SKRINA COOLER MASTER HAF MIDTOWER

    A SAMOZREJME VYPATLANY ZDROJ CORSAIR HX 620w.
    pouzivam pocitac kazdy den. 9 mesiacov bol v pohode, potom mi zacal piskat, mierne, skoro som to ani nezbadal, najprv som si to vsimol pri stalkerovi Call of pripiat, teraz uz piska pri akejkolvek hre, ked je v zatazi!!! SHIT!!!!
    oslovil som samozrejme vyrobcu, a cez ich stranku po vypisani siahodlheho formulara a s popisom mojho problemu sa mi ani neunuvali ozvat!!! a ze vraj zaruka 5 rokov!!!!!!!! sluby sa slubuju, blazni sa raduju!!!!
    inak nainstaloval som si utilitu, od gigabytu na setrenie Easy Energy Saver , s tym to piska ako blaznive, este viac, a dokonca aj ked nie je v zatazi, reaguje dokonca na pohyb mysi!!!!!!!!!!!!


    tak nazdravie CORSAIR! NIKDY VIAC!!!!!!!!!!!!!!!
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #22
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jandaskunk
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    2,335

    Co takhle uplatnění záruky u prodejce?? Pokud je to skutečně zdroj, tak bych neviděl problém, záleží totiž jakou záruku dá prodejce a ne doporučená záruka výrobce....

    Jinak bych neodsuzoval celou značku kvůli jednomu vadnému kusu (pískají i Seasonic, i Enermax)....pořád lepší pískání, než když zdroj odpálí celý počítač (Eurocase apod.)
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #23
    Banned
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,635

    no to je pěkné zjištění(teda aspon pro mě),a to je enermax pomalu to nej co tady jde koupit.Mám necelý dva roky fortrona a pískání jsem nikdy neslyšel,čekám jen až záruka skončí abych mohl vyměnit větráček
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #24
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jandaskunk
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    2,335

    Jak říkám, je to závada kusu, to neznamená že to mají všechny a neznamená to, že Fortron je bezchybný, když máš zrovna jeden co nepíská...

    Osobně mám zrovna pískající Enermax (viz předchozí posty)
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #25
    Banned
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,635

    jasný,to chápu jen jsem myslel že u enermaxu by to mělo být lepší vychytaný
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #26
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jandaskunk
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    2,335

    OT/ Co bys chtěl, je to Made in China /OT

    Jinak je jasný, že nemůžou vychytat každej kus, těžko každej testujou a urputně kontrolujou. Pískání se navíc projevilo asi skoro po dvou letech (že to je zdroj, jsem si všiml bohužel až po záruce).
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #27
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    89

    Zdravím, táto téma je už dlho neaktívna, ale predsa sa spýtam.... Chcem kúpiť Seasonic S12II-430. Je stále problém s pískaním tohto zdroja??? Mám teraz 10 rokov starý Q-TEC 650 a odkedy som na ňom vymenil ventilátor za Noctua, tak je ticho, len v poslednej dobe pokiaľ sa nezohreje (asi prvú hodinu) hučí. Niečo ako zváračka, tak ho chcem odpraviť do večných lovíšť....
    Odpovídat lze po přihlášení



Strana 2 z 2 PrvníPrvní 12

Podobná témata

  1. Na jaké konfigurace které zdroje už nestačily?
    Od Karel Polívka v sekci Zdroje
    Reakcí: 80
    Poslední příspěvek: 25-07-2013, 17:19
  2. Pískající SSD disk OCZ Vertex 2
    Od Honza23 v sekci HDD, boxy, SSD
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 07-01-2011, 19:23
  3. Pískající plazma
    Od maty_s v sekci Video a TV
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 13-08-2007, 13:43
  4. Flash disky: Pískající flash disk
    Od phillipus v sekci Flash disky, pam. karty
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 09-03-2007, 22:30