Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 2 z 3 PrvníPrvní 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 16 až 30 z 35

Téma: Doporučte prosím CPU k daným komponentám

  1. #16
    Obyvatel SHW Avatar uživatele pepos01
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    522

    Nemáte tedy někdo zkušenosti s automatickým přetaktováním u desek Asus?Znamená to, že deska si sama nastaví ( podle potřeby ) napětí, FSB a pod.?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #17
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    S automatickým přetaktováním je obecně víc problémů než užitku.. Většinou fungují spolehlivě jen ty nejnižší profily (cca 5-10% přetaktování), které na výkonu stejně těžko poznáš. Takže když taktovat, raději ručně stručně
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #18
    Obyvatel SHW Avatar uživatele pepos01
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    522

    Ještě, než přejdu k taktování, procházím si manuál desky...a narazil jsem na jednu, pro mne tedy, dosti podstatnou věc.U starších desek při špatném nastavení člověk musel vlézti do case a vyresetovat pomocí jumperu bios.U mé desky se ale píše, že pro vynulování nastavení týkající se overclocku, stačí pouze vypnout a znovu zapnot pécéčko.Je to takzvané C.P.R. ( CPU parameter recall ).Máte s tím někdo zkušenosti?Skutečně to funguje?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #19
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Jo třeba na GB P35 to funguje výborně. Několikrát sme přehnali taktování (těch 3600Mhz na E2160 lákalo) a ani jednou sme nemuseli resetovat bios ručně, zvládl to sám
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #20
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,217

    Nemusíš sa obávať, to C.P.R. funguje u Asusu bezchybne. Sám s tým mám na podobnej doske dobré skúsenosti. Proste to s OC preženieš a doska po následnom reštarte nastaví bios do defaultu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #21
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    761

    OC je dobry napad, ale myslim, ze za tych par korun co das za 5000+ BE a chladic Frezera 64 , dostanes do ruk dobru masinu, ktorej pretaktovanie je jedna basen a 3 GHz su bezproblemove... Mozes skusit pretocit aj tento CPU, ale myslim, ze nad 2.5-2.6 GHz sa nedostanes, aj ked je pravda, ze pre hry to staci
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #22
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    cite:...Mozes skusit pretocit aj tento CPU, ale myslim, ze nad 2.5-2.6 GH...

    jinými slovy, za 1700,- Kč dostaneš v ideálním případě (nebudou-li brzdit RAM, disk atd... tzn. tak max pro počítání prime, ne však pro reálný aplikace) dostaneš 15%-20% výkonu, v reálu teda tak něco přes deset.
    Nechceš si ty peníze schovat na nějakej výhodnější upgrade?

    Matyáš

    btw: tuším že mě (pro bráchu) se poved na 2.8 (vejš sem ani nezkoušel jít, brácha potřeboval kanclkomp, tak jsem jen zkusil, jestli půjde na 2.8 a šel :-)) - takže nejdřív ho zkus přetočit a pak přemejšlej dál...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #23
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    761

    Citace Původně odesláno od Logout Zobrazit příspěvek
    cite:...Mozes skusit pretocit aj tento CPU, ale myslim, ze nad 2.5-2.6 GH...

    jinými slovy, za 1700,- Kč dostaneš v ideálním případě (nebudou-li brzdit RAM, disk atd... tzn. tak max pro počítání prime, ne však pro reálný aplikace) dostaneš 15%-20% výkonu, v reálu teda tak něco přes deset.
    Nechceš si ty peníze schovat na nějakej výhodnější upgrade?

    Matyáš

    btw: tuším že mě (pro bráchu) se poved na 2.8 (vejš sem ani nezkoušel jít, brácha potřeboval kanclkomp, tak jsem jen zkusil, jestli půjde na 2.8 a šel :-)) - takže nejdřív ho zkus přetočit a pak přemejšlej dál...
    No je moznost tie peniaze odlozit a spravit nasledne update na nejaku X3/X4/Intel, ale ta X2 BE 5000+ by mohla byt celkom slusna volba za malo penazi...
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #24
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Já bych 4200+ za 5000+BE neměnil. Ta investice se podle mě nevyplatí, navíc 4200+ po mírném taktování stačí na veškerou domácí multimediální zátěž (2600Mhz by mohl dát, deska je slušná a chladič máš v plánu koupit)
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #25
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    pegy: já netvrdím, že ten BlackEdition není dobrej procesor za slušnou cenu. Jen si myslím (totéž co speedsnail) - že takovýdle upgrade za ty prachy nestojí. Pokud upgrade není nejméně 100% (nebo se alepsoň k tý hodnotě neblíží, opravdu minimální hranice je IMHO 50%) a člověk není profesionál, kterej u toho počítače sedí denodenně, tak je zbytečnej - člověk si pustí pět benchmarků, chvilku se rozplývá že je to o 12,3455457% rychlejší, chvíli pracuje a už o těch tisících, co do toho nalil neví....
    Mám doma C2D na 3.4 a pentium mobile 1.7 v ntb - a nebejt zoufalýho disku v ntb, tak ten rozdíl moc nepoznam (jen ta neustále blikající kontrolka hdd trochu vadí, kolik že stojej rychlý 7200 disky?) - a to je
    to (teoreticky :-)) víc než 4x rychlejší procesor. (A to nedělám úplně jednoduchý věci - pravda na tom
    NTB nehraju, ale zas kompiluju poměrně rozsáhlý projekty)
    Podle mě se za tudle sestavu (přetočenou na 2.6) vyplatí vyměnit až 3(4) jádro (pokud bude k využití) tak někde kolem 3.5Ghz (efektivně, u procesorů s vyšším IPC úměrně více). Měnit 2.6 za 3.0 IMHO nemá smysl.
    (uvažuju přetočení, to dneska zvládne i vopice :-))
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #26
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    761

    Citace Původně odesláno od Logout Zobrazit příspěvek
    ...
    Samozrejme s tym plne suhlasim, Potom som to nakoniec o 2 prispevky hore napisal, Ja som len tvrdil, ze ak chce vykone CPU za malo penazi a ze nema ine prostriedky, tak moze do toho smelo ist, ano po nataktovani si z aktualnym CPU bohate vystaci a je sveta pravda, ze najviac v PC zdrzuje pomaly HDD alebo malo RAM
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #27
    Obyvatel SHW Avatar uživatele pepos01
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    522

    Díky chlapi...po přečtení všech Vašich postřehů a názorů jsem došel také k názoru, že nemá cenu měnit můj dosavadní procesor.Ale koupím mu lepší chlazení ( pro případný OC ).Tak vybírám a ,,zalíbil,, se mi tento: http://artic-cooling.mironet.cz/arct...--am2+dp75435/ .Co vy na to?
    Naposledy upraveno uživatelem pepos01: 30-04-2008 v 19:35
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #28
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Encore1106
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    430

    O tomhle chladiči uvažuju taky (k procesoru AMD A64 X2 4200+ EE, Gigabyte MA69G-S3H, boxovanej je zatim sice tichej, ale tenhle AC by měl být ještě tišší), ale na CzC celkem strašej s tim, že na AM2 sice jde nasadit, ale může poškodit patici... Někdo to má bez problému, někomu to ruplo..tak nevim nevim...

    BTW: Na CzC o neceou stovku levnější...
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #29
    Obyvatel SHW Avatar uživatele pepos01
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    522

    Tak to je tedy příjemná zpráva...hlavně, že o tom nyní vím.Díky!Poohlédnu se tedy raději po jiném.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #30
    Starousedlík SHW Avatar uživatele flanker
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    1,592

    to se tykalo ovsem starych verzi v pcoatich AM2 socketu, klidne freezer kup, taky se na nej chystam!
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 2 z 3 PrvníPrvní 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Prosím, doporučte GK ke staršímu PC
    Od pepos01 v sekci Grafické karty
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 25-08-2014, 10:51
  2. Doporučte prosím zdroj k tomuto HW
    Od pepos01 v sekci Zdroje
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 17-09-2010, 21:10
  3. Doporučte prosím grafiku ...
    Od wOJi v sekci Grafické karty
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 22-05-2010, 10:52
  4. Klávesnice: doporučte prosím SET
    Od lavjoy v sekci Periferie
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 24-05-2009, 10:49
  5. Doporučte prosím MB k danému CPU
    Od pepos01 v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 54
    Poslední příspěvek: 19-02-2009, 01:46