Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 16

Téma: Grafické karty: GEforce 8800GT

  1. #1
    Neregistrovaný

    Jméno tazatele: roman

    Znění dotazu:
    pri zdroji o 400W mi grafika nvidia GEforce 8800GT pise,ze je nedostatecny pro bezpecny provoz a snizi se na nizsi vykon

    HW a SW počítače jehož se dotaz týká:

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kane.shw
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,238

    Napiš sem přesnou konfiguraci tvého PC. Zejména ZNAČKU a WATÁŽ tvého zdroje

    ...není 400W jako 400W...



  3. #3
    Neregistrovaný

    PC- ADM athlon 64/2 DUAL CORE PROCESSOR 4400+,2,31Ghz,2GB RAM A napajeni je Eurocase ATX-400 JSP

  4. #4
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele elpsycho
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    1,603

    Ten zdroj nedostatečný je, o tom žádná, 400W nedá ani ve snu, ty číslíčka jsou na Eurocase pro srandu králíkům a i mnohem kvalitnější zdroje jsou svůj maximální výkon schopné podávat nepřetržitě pár hodin v testech, ale nevydrží ho nepřetržitě třeba půl roku. Pro rozumný provoz (tj. aby tvoje sestava s maximálním odběrem dle mých odhadů 150-200W měla šanci pár let fungovat bezproblémů) budeš potřebovat přinejhorším Fortron 400GLN, líp něco jako Corsair VX450, HX520.

  5. #5
    Neregistrovaný

    Tak jsem si koupil zdroj Corsair VX450 a problém s nedostatečným napájením grafiky přetrvává.Grafiku mám zapojenou na dva konektory.Mohl by být problém v něčím jiným?

  6. #6
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    1,391

    Citace Původně odesláno od Neregistrovaný Zobrazit příspěvek
    Tak jsem si koupil zdroj Corsair VX450 a problém s nedostatečným napájením grafiky přetrvává.Grafiku mám zapojenou na dva konektory.Mohl by být problém v něčím jiným?
    Kdyz odhlidnu od toho, ze sis nevybral zrovna nejlepsi typ zdroje tak jeste napis co mas presne za grafiku a jestli to napajis pres redukci z molexu nebo jestli zdroj ma primo konektor na PCIE.

  7. #7
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele elpsycho
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    1,603

    roman> Proč na dva konektory? Ten zdroj má přímo PCI-e 6pin kabel tak ho zapoj do grafiky, nepotřebuješ žádnou redukci z molexů. I když fungovat by to mělo i přes redukci. Když to nepomůže tak zkus grafiku v jiném PC máš-li možnost, případně u prodejce. Jestli tam bude fungovat pak musí být na vině základní deska. Jestli grafika na jiném PC taky fungovat nebude tak ji reklamuj. Každopádně nákup silnějšího zdroje byl nevyhnutelný vzhledem k tvojí sestavě a Corsair VX450 je OK.
    Naposledy upraveno uživatelem elpsycho: 30-04-2008 v 01:20



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kane.shw
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,238

    Nějak tak jak píše elpsycho, zdroj Corsair VX450 je na 8800GT dostatečný a kvalitní. Zcela jistě to nebyla zbytečná investice (EC zdroje nebrat - blee).

  9. #9
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    1,391

    Citace Původně odesláno od hl.hl Zobrazit příspěvek
    Kdyz odhlidnu od toho, ze sis nevybral zrovna nejlepsi typ zdroje tak jeste napis co mas presne za grafiku a jestli to napajis pres redukci z molexu nebo jestli zdroj ma primo konektor na PCIE.
    Veeeeeeeeeeeelka omluva za predchozi informaci o tom, ze sis nevybral typ zdroje nejlepe. Spletl jsem si to s verzi VX550 kterou vyrabi pro Corsair nekdo jiny nez tu tvou VX450 kterou dela Seasonic. A na tu 550 dost lidi nadavalo.

  10. #10
    Neregistrovaný

    Měl jsem to zapojené přes redukci,ale i při zapojeni přes PCI-e 6pin kabel mi stále hlásí nedostatečný zdroj.Tak nevím,nejspíš s tím budu muset zajít do prodejny.Jen tak naokraj,mám instalovaný GIGABYTE gamer HUD který hlídá teplotu,ten na to vliv nemá,že?

  11. #11
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    1,391

    Jen pro zajimavost, kde presne to pise tu hlasku? Znamemu jsem kupoval kolem noveho roku taky GB 8800GT a daval si ji do PC sam. Asi po 14 dnes si stezoval, ze mu hry chodi pomaleji nez predtim s pujcenou X600SE. Tak jsem si to vzal domu, zkousel instalovat nove ovladace a vsechno mozne a nic. Az nakonec jsem rozdelal bednu a zjistil, ze vubec nema zapojene pridavne napajeni. Ale nikde jsem si zadne hlasky o napajeni nevsiml.

  12. #12
    Neregistrovaný

    Přídavné napájení?Přes PCI kabel to nestačí?



  13. #13
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    761

    Citace Původně odesláno od Neregistrovaný Zobrazit příspěvek
    Přídavné napájení?Přes PCI kabel to nestačí?
    Co je PCI kabel? Do 8800 GT musis zo zdroja pripojit 6 pin konektor, vystup na VGA najdes vzadu, tam pripojis tento 6 pin zo zdroja a tym mas zapojene pridavne napajanie
    Naposledy upraveno uživatelem pegy: 01-05-2008 v 00:41

  14. #14
    Neregistrovaný

    Tak to mám zapojené správně

  15. #15
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    761

    Citace Původně odesláno od Neregistrovaný Zobrazit příspěvek
    Tak to mám zapojené správně
    OK a skusal si aj posledne oficialne/beta ovladace? Vsetko mas pozatlacane dobre?

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Grafické karty: NVidia 8800GT
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 14-06-2008, 08:08
  2. Grafické karty: Co mám koupit 9600GT-OC nebo 8800GT?
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 03-04-2008, 19:37