Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 12 z 12

Téma: Nefunkční AMD Athlon 64 X2 4200+

  1. #1
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Sieben
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    520

    čau, mám takovej zas*anej problém

    V práci nám začla odcházet deska DFI LanParty nForce4 na které funguje AMD Athlon64 X2 4200+

    sehnal sem DFI LanParty nForce4 SLI-DR Expert -novější a nejlepší z té řady, jenže na té to CPU NEJEDE zkusil sme reset a biosu nic
    Dal sem tam poslední BIOS - nepomohlo,
    dal sem tam upravenej BIOS - nepomohlo
    Nevím co s tím, deska je OK (mám doma 2 a ani na jedné ten CPU nejede) -> ale s Athlon64 3700+ jedou bez potíží

    Vždycky to jen pípne....pípne....pípne.... a tak furt, ale obrazovka se nerozsvítí, paměti pam přestanou blikat...prostě to nic nedělá

    paměti: Corsair 2x1024, 3500LLPRO
    zdroj Seasonic S12II 430W
    GK: Ati 3850
    Zkusím tam nahrát ten BIOS z té starší desky, uvidíme jak se to zachová.

    Pokud máte někdo zkušenosti či rady, moc rád si je poslechnu! Díky!
    ale hlavně rychle, zítra ráno ten PC bude zase fungovat a bude se na něm pracovat
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    1,391

    Co znamena "zacala odchazet deska"? Neodchazi ciste nahodou spise ten procak?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Sieben
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    520

    ne neodchází, když řeknu že odchází deska tak odchází deska(naroslti jí nožičky a pochoduje do rakouska...)
    Deská má vadný kondíky -> byl tam zdroj Chill kterej ji to způsobil

    Jinak sem se dostal přes problém...už ani neodpojuju desky ..už rovnou měním čipy s BIOSem je to rychlejší


    Takže co se mi povedlo, když dám 1 RAM modul do 2hýho slotu tak deska naběhne!!! tooo pokrok.
    V BIOSU napětí pamětí z 2,66V zvednu na 2,8V a po této úpravě už deska naběhne i s paměťma v DCH. Teď ji jdu testovat na stabilitu.
    Ale byl to porod, blbý DFIčka už asi chápu proč chválej ASUS A8N32-SLI blbý DFI

    A sem nasranej hlavně proto, že teď pojedu do práce to tam montovat..ale aspoň že mám služebně auto
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kane.shw
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,238

    ...takže pokud to dobře chápu, tak celý problém byl v tom, že deska (potažmo CPU) potřeboval zvednout napětí na pamětech z 2,66V na 2,8V?

    Ten BIOS (myslím celý čip, jak jsi tu zmiňoval) jsi tam tedy nechal původní?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    1,391

    Nevim co mate proti temto deskam DFI. S chipsetem nForce4 jedny z nejlepsich na trhu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Sieben
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    520

    mám tu 2x DFI expert a 1x DFI "normal" takže sem prohazoval jen čip s BIOSem z jednoho epxerta do drhuhý
    1 sestava: DFI expert s AMD 3700+
    2 sestava: DFI expert s AMD X2 4200+

    na první sem zkusil nějakou variantu BIOSu, popř. nastavení a pak sem tu flashku s BIOSem vyměnil do té 2. sestavy...zkusil sem i čip z toho starýho DFIčka..ale deska se hned vypla..holt jinej čip
    Teď testutu Prime95 stabilitu ...a zároveň píšu tady ale je to napi*u..taková drbačka

    Proti DFI mám dneska to, že když do ní dám "podporovanej" procák tak PC nejede až po několika hodinovém laborování sem přišel na ten vým*d s paměťma..jede jen 1slot dokud nezvednu napětí...a na nějakej OC fakt nemám ani náladu.

    Doteď sem měl MSIčko -jelo v pohodě, OC jakž takž(moc mě to nebere)...před pár dnama sem si pořídil tohle DFIčko...a dneska sem další DFIčko měnil v práci...a dělá mi to tuhle neplechu a minulý DFIčko(nForce3) sem 3x reklamoval až mi daly prachy
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    761

    Citace Původně odesláno od kane.shw Zobrazit příspěvek
    ...takže pokud to dobře chápu, tak celý problém byl v tom, že deska (potažmo CPU) potřeboval zvednout napětí na pamětech z 2,66V na 2,8V?

    Ten BIOS (myslím celý čip, jak jsi tu zmiňoval) jsi tam tedy nechal původní?
    Takze for bol v tom, ze doska si nerozumela s pametami a bolo treba najst spravny slot pre RAM (1 RAM modul do 2hýho slotu tak deska naběhne!!!) a ked sa doska rozbehla a dalo sa dostat do BIOSU, tak sa potom v BIOSe nastavili korektne hodnoty pre RAM a uz to ficalo... (jede jen 1slot dokud nezvednu napětí) DFI je az prilis IN
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kane.shw
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,238

    Sorry, tak trochu za OT:

    ...tak to je mazec, přiznám se, že tohle by mě opravdu nenapadlo Je však dobré to vědět, že něco takového existuje.

    Každopádně dík za zkušenosti, snad mi to někdy v budoucnu k něčemu bude (ale raději doufám, že to potřebovat nebudu ).
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Sieben
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    520

    Achjo tak dneska ten PC zase spadl(včera sem ho do 2 ráno ladil a pak testoval)... koupí se novej a basta!
    grr jedu do práce... to zas bude..stálo to 2tis...a nefunguje to si vezmu kladivo na ně
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    761

    Citace Původně odesláno od Sieben Zobrazit příspěvek
    Achjo tak dneska ten PC zase spadl(včera sem ho do 2 ráno ladil a pak testoval)... koupí se novej a basta!
    grr jedu do práce... to zas bude..stálo to 2tis...a nefunguje to si vezmu kladivo na ně
    Hmmm a nastavil si vsetky hodonty korektne? Lebo DFI je krakorina, ktorej musis aj poslednu sprostot nastavit manualne a podla doporuceni vyrobcov.... A mozno je to aj vadny kus, takze aj moznost reklamacie by pripadala do uvahy... A nechcem malovat cerat na stenu, ale uz aj TEN CPU moze byt nejak "liznuty" kedze ta doska co odisla mala uz kadejake kondiky, takze CPU by som preveril na nejakej inej masine s Prime 95

    Citace Původně odesláno od kane.shw Zobrazit příspěvek
    ...tak to je mazec, přiznám se, že tohle by mě opravdu nenapadlo Je však dobré to vědět, že něco takového existuje.
    DFI je sice dobra doska, ale nepaci sa mi ze je az pre overclokerov a ludi zdatnejsich v PC, musis si tam nastavit kazdu kravinu rucne (mnoznosti AUTO casto u tychto MB stoja za prd) a k rozbehnutiu sa s tym clovek musi casto pohrat...A co je najvecsou ironiou na svete, tak aj najvecsie OC rekordy casto padaju na uplne inych doskach nez DFI
    Naposledy upraveno uživatelem pegy: 30-04-2008 v 13:18
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    A co jiný paměti? Ty Corsairy desce zjevně nechutnají...
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Sieben
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    520

    Paměti mám doma ty stejný, takže sem měl možnost testovat jen s jiným párem.

    Ten CPU budu moct testovat až někdy o víkendu, protože teď se na tom funguje...ale možný to je, že je "načnutej". No uvidíme.
    Ale nejvíc mě dostalo to, že v kombinaci DFI expert+ Athl64 X2 4200+ + Corsair 2x to nejede, ale na té samé desce s CPU Athl64 3700+ to jede bez problémů xy hodin v Memtestu i Prime...

    jinak tenhle kod chyby to vyhodilo, když to spadlo:

    Typ události: Chyba
    Zdroj události: System Error
    Kategorie události: (102)
    ID události: 1003
    Datum: 30.5.2008
    Čas: 10:43:40
    Uživatel: Není k dispozici
    Počítač: X2
    Popis:
    Kód chyby 1000000a, parametr1 000000e8, parametr2 00000002, parametr3 00000001, parametr4 806e4a16.

    Další informace získáte v Centru pro nápovědu a pomoc na http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp.
    Data:
    0000: 53 79 73 74 65 6d 20 45 System E
    0008: 72 72 6f 72 20 20 45 72 rror Er
    0010: 72 6f 72 20 63 6f 64 65 ror code
    0018: 20 31 30 30 30 30 30 30 1000000
    0020: 61 20 20 50 61 72 61 6d a Param
    0028: 65 74 65 72 73 20 30 30 eters 00
    0030: 30 30 30 30 65 38 2c 20 0000e8,
    0038: 30 30 30 30 30 30 30 32 00000002
    0040: 2c 20 30 30 30 30 30 30 , 000000
    0048: 30 31 2c 20 38 30 36 65 01, 806e
    0050: 34 61 31 36 4a16
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. Socket AM2/AM2+: Taktování AMD Athlon 64 4200+
    Od mfc_dracek v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 06-10-2014, 20:21
  2. Chlazení procesorů: Chadič pro taktovaný Athlon X2 4200+ (AM2)
    Od ...No...Name... v sekci Chlazení
    Reakcí: 31
    Poslední příspěvek: 23-03-2008, 19:40