Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 12 z 12

Téma: Grafické karty: Nízký výkon HD3870 512MB (775/2250)

  1. #1
    Neregistrovaný

    Jméno tazatele: Josef Komenda

    Znění dotazu:
    Dobrý den,chci se zeptat na jednu věc. Koupil jsem si nedávno grafickou kartu Ati Radeon HD3870 512MB a do té doby jsem měl v PC Ati Radeon X1950XT 256MB. Tu HD3870 jsem si kupoval protože jsem počítal s vyšším výkonem v různých testech měl ve 3DMark06 kolem 12000 bodů ale já naměřím jen něco kolem 8500....... s tou X1950XT jsm měl 7000. Chci se zeptat proč mám tu grafickou kartu tak zpomalenou. Mám sestavu AMD Athlon X2 3600+ (4800+ - 2500MHz), 2Gb RAM DDR2 800 MHz a desku gigabyte GA-M55PLUS-S3G (PCI-Ex 1.0)

    Děkuji Komenda

    HW a SW počítače jehož se dotaz týká:

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,218

    Tá grafická karta funguje správne, na výsledné bodové ohodnotenie v 3DMarku má vplyv aj výkon procesora. V testoch grafických kariet sa používajú väčšinou najvýkonnejšie procesory aby nelimitovali (neboli brzdou). Tvoj procesor, aj keď pretaktovaný je pre túto GK žiaľ brzdou. Ale kto dnes hrá 3DMarky?



  3. #3
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    761

    Okrem toho na vyslednom vykone s podielaju aj kvalitne RAMky a rychle HDD, takze je to taky komplexny vysledok celeho PC a je to tazko porovnavat, ako uz pisal kolega robky na testovanie sa pouzivaju najvykonejsie CPU dneska a tvoj uz patri k tym starsim typom, hlavu si z toho nerob, ale ak sa ti chce zainvestovat, tak mozes do noveho CPU Athlona X2 5000+ BE (black edition) a vykon pojde hore, hlavne po OC, inak stahuj pravidelne nove CCC, ktore s kazdou verziou zvysuju vykon

  4. #4
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    1,391

    Jinak na strankach vyrobce 3DMarku jsou k dohledani vysledky podle procesoru a podle karet. Tak si tam zkus najit vysledky na podobne sestave jako mas. Musis ale vynechat nejake OC extremy.

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele cool.user
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,891

    Citace Původně odesláno od pegy Zobrazit příspěvek
    ale ak sa ti chce zainvestovat, tak mozes do noveho CPU Athlona X2 5000+ BE (black edition) a vykon pojde hore,
    z blata do louze...


    Citace Původně odesláno od pegy Zobrazit příspěvek
    inak stahuj pravidelne nove CCC, ktore s kazdou verziou zvysuju vykon
    CCC nejsou ovladace a nezvysuji vykon. Prestan si prosim plest pojmy a dojmy...
    Naposledy upraveno uživatelem cool.user: 01-05-2008 v 01:48

  6. #6
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    761

    Citace Původně odesláno od cool.user Zobrazit příspěvek
    z blata do louze...
    Jasne pokial to neni Intel, tak ide z blata do kaluze Co sa ti zas nepaci, keby vymenil X2 3600 za X2 5000 BE, je lepsie taktovatelny a ma vecsiu L2 cache

    Citace Původně odesláno od cool.user Zobrazit příspěvek
    CCC nejsou ovladace a nezvysuji vykon. Prestan si prosim plest pojmy a dojmy...
    A aby si sa ty za nieco neozval, musis chytat za kazdu blbost? Kazdy vie, ze pod skratkou CCC su komplet ovladace a nie len catalysty, iba tebe to asi jasne neni A ked si uz aj ides stiahnut CCC tak si tam asi vsimnes ze standardne tam mas zbaleny celi balicek komplet zo vsetkym, cize aj s DD a ak si das "Individual driver download packages", tak si asi vsimnes, ze mas kazdy balicek osobitne...
    Naposledy upraveno uživatelem pegy: 01-05-2008 v 03:26

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Klingacikx
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    1,551

    Skús to prehnať 3DMarkom 05 tam by ti tie body mali odpovedať lebo ako už bolo spomenuté 3DMark 06 berie do výsledku aj výkon procesora.



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele cool.user
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,891

    Citace Původně odesláno od pegy Zobrazit příspěvek
    Jasne pokial to neni Intel, tak ide z blata do kaluze Co sa ti zas nepaci, keby vymenil X2 3600 za X2 5000 BE, je lepsie taktovatelny a ma vecsiu L2 cache
    Ano, a oba dva vime (teda aspon ja to vim, nevim jak ty) jak zavratny vliv na vykon ma l2 cachka u athlonu.

    To se doopravdy vyplati vyhazovat 1800kc kvuli teoreticky moznymu navyseni vykonu cpu o ubohych cca 25% (pocitam s oc).

    Navic mu doporucujes procesor ktery se neda sehnat.

    Alza - nemaji vubec 5000+B.E.
    CZC.cz - dostupnost neznama
    Alfacomp - "zboží je nedostupné, nemá jej skladem ani dodavatel a není znám přesný termín dodání zboží"
    Softcom - Do 3 dnu, skladem ani kus:
    Praha 0 ks Neuvedeno
    Brno 0 ks 6.5.2008 (1 ks)
    Ostrava 0 ks Neuvedeno
    TSbohemka ho uz taky nema ani v nabidce.

    Fakt dobra rada doporucovat procesor kterej mu prinese jen malej narust vykonu a navic se neda prakticky sehnat.

    Citace Původně odesláno od pegy Zobrazit příspěvek
    A aby si sa ty za nieco neozval, musis chytat za kazdu blbost? Kazdy vie, ze pod skratkou CCC su komplet ovladace a nie len catalysty, iba tebe to asi jasne neni A ked si uz aj ides stiahnut CCC tak si tam asi vsimnes ze standardne tam mas zbaleny celi balicek komplet zo vsetkym, cize aj s DD a ak si das "Individual driver download packages", tak si asi vsimnes, ze mas kazdy balicek osobitne...
    Jasne, osobam neznalym je zcela jasny ze pod pojmem kolo myslis motor. Proboha pegy, zkus zavest trochu profesionality do zdejsi diskuze a prestan jen huntit kredit.

  9. #9
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    761

    Citace Původně odesláno od cool.user Zobrazit příspěvek
    Ano, a oba dva vime (teda aspon ja to vim, nevim jak ty) jak zavratny vliv na vykon ma l2 cachka u athlonu.

    To se doopravdy vyplati vyhazovat 1800kc kvuli teoreticky moznymu navyseni vykonu cpu o ubohych cca 25% (pocitam s oc).
    Fakt dobra rada doporucovat procesor kterej mu prinese jen malej narust vykonu a navic se neda prakticky sehnat.
    Vies Ja nebeham po vsetkych CZ e-shopech a nepozeram ci je to dostupne, ale radim co je najvhodnejsie keby si chcel pomoct s vykonom, to ze je momentalne nedostupny moze trvat tyzden aj mesiac, keby som mu napisal, zober Athlona 64 X2 6200+ tak ma zas ukamenujes, ze naco taky zravy procesor su aj vhodnejsie... Takze tebe skor islo oto rypnut si ako o seriozny nazor. Ano L2 ti neprinesie extra vykon, ale su aplikacie ktore z nej tazia (aj v hrach vie pomoct), momentalne ma doma 2 x Sempron v jednom puzdre, takze ja to povazujem za prilepsenie, ked prejde na nieco vykonejsie

    Citace Původně odesláno od cool.user Zobrazit příspěvek
    Jasne, osobam neznalym je zcela jasny ze pod pojmem kolo myslis motor. Proboha pegy, zkus zavest trochu profesionality do zdejsi diskuze a prestan jen huntit kredit.
    Ja si myslim, ze ten co ma doma dlhodobo kartu ATI je asi v oblasti spojenej s touto firmou teda aj s jej ovladacmi /CCC a inym vecami oboznameny a Ja povazujem cloveka co vlastny tak vykonu kartu od ATi za znaleho, tak ked mu napisem stiahni nove CCC, tak pochopi aby si stiahol komplet vsetko... To tvoje prirovnanie " pod pojmem kolo myslis motor." je dost od veci , keby si to napisal "pod pojmom prevodeovy remen v motore myslis celi motoor" bolo by to vhodnejsie k tejto teme... Jasne podla teba je profesional ten, co okolo seba vypusta extra odborne slova a presne nazvy kazdej blbosti... Ja ti to neberem, vyjadruj sa ako chces, ale mne sa do toho neplet... Zatial som nemal problem, ze by ma niekto nepochopil v zmysle "co tym chcel basnik povedat" A k tym kreditom, mozes si mysliet co chces, Ja sa snazim poradit ludom to je hlavny ciel a kredity mi tazku hlavu nerobia

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,218

    Myslím, že by ste sa mali zaoberať otázkou - a tou je vysvetlenie, či dosiahnutý výkon grafickej karty je v poriadku.

    Pre tázateľa: Na mojej zostave v podpise sú výsledky 3DMark06 takéto

    CPU(def. 2,5GHz) / VGA def. 8746 bodov
    CPU(OC 3,0GHz) / VGA def. 9999 bodov testované s ovládačmi 7.10
    S novšími som netestoval, používam 3DMarky len na zaťaženie zostavy pri testovaní. Predpokladám, že s novšími ovládačmi ide výkon dosť hore.
    Naposledy upraveno uživatelem robky: 01-05-2008 v 15:36 Důvod: oprava def. hodnoty CPU

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele cool.user
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,891

    Citace Původně odesláno od pegy Zobrazit příspěvek
    Vies Ja nebeham po vsetkych CZ e-shopech a nepozeram ci je to dostupne, ale radim co je najvhodnejsie keby si chcel pomoct s vykonom, to ze je momentalne nedostupny moze trvat tyzden aj mesiac, keby som mu napisal, zober Athlona 64 X2 6200+ tak ma zas ukamenujes, ze naco taky zravy procesor su aj vhodnejsie... Takze tebe skor islo oto rypnut si ako o seriozny nazor. Ano L2 ti neprinesie extra vykon, ale su aplikacie ktore z nej tazia (aj v hrach vie pomoct), momentalne ma doma 2 x Sempron v jednom puzdre, takze ja to povazujem za prilepsenie, ked prejde na nieco vykonejsie
    A ted rekni s cistym svedomim ze se vyplati investovat 1700-1800kc do toho abys mel o 25% vyssi vykon...

    Ta cachka u athlonu dela v prumeru prakticky nic. K8 architektura netrpi tak velkym vlivem na velikost l2 cachky jako core.


    Citace Původně odesláno od pegy Zobrazit příspěvek
    Ja si myslim, ze ten co ma doma dlhodobo kartu ATI je asi v oblasti spojenej s touto firmou teda aj s jej ovladacmi /CCC a inym vecami oboznameny a Ja povazujem cloveka co vlastny tak vykonu kartu od ATi za znaleho, tak ked mu napisem stiahni nove CCC, tak pochopi aby si stiahol komplet vsetko...
    Ale prosimte. To sou kecy a vymluvy toho ze neumis pojmenovat veci spravnym nazvem.


    Citace Původně odesláno od pegy Zobrazit příspěvek
    JJasne podla teba je profesional ten, co okolo seba vypusta extra odborne slova a presne nazvy kazdej blbosti... Ja ti to neberem, vyjadruj sa ako chces, ale mne sa do toho neplet... Zatial som nemal problem, ze by ma niekto nepochopil v zmysle "co tym chcel basnik povedat"
    Ano, samozrejme, kazdej chape ze pod pojmem athlon 3.0 myslis athlon 3000+ a ne athlon na 3.0ghz (ja byt lama tak treba uz vubec nechapu cos myslel pod pojmem athlon 3000+ ghz)
    Ano, samozrejme, kazdej chape ze pod pojmem "ubgerade" myslis slovo upgrade.
    Ano, samozrejme, kazdej chape ze pod pojmem ccc vlastne nemyslis obsluznej soft k ovladacum ale celej balik catalyst ovladacu.

    probohe, prestan se chovat jak maly decko kterymu kdyz nekdo neco vytkne ze neco nevi/oznacuje spatne zacne kolem sebe kopat.

    Jedine o co te zadam aby sis prestal plist pojmy a dojmy, prestal kolem sebe kopat kdyz te nekdo opravi a hlavne, se vyjadroval jen kdyz ses si jist ze tomu aspon trochu rozumis.

    Citace Původně odesláno od pegy Zobrazit příspěvek
    JA k tym kreditom, mozes si mysliet co chces, Ja sa snazim poradit ludom to je hlavny ciel a kredity mi tazku hlavu nerobia
    ano, tvuj podpis o tom jasne vypovida...

  12. #12
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    761

    Citace Původně odesláno od cool.user Zobrazit příspěvek
    A ted rekni s cistym svedomim ze se vyplati investovat 1700-1800kc do toho abys mel o 25% vyssi vykon...
    Ano s kludnym svedomim by som mu ho odporucil, pretoze by to boli dobre investovne peniaze...

    Citace Původně odesláno od cool.user Zobrazit příspěvek
    Ale prosimte. To sou kecy a vymluvy toho ze neumis pojmenovat veci spravnym nazvem.

    Ano, samozrejme, kazdej chape ze pod pojmem athlon 3.0 myslis athlon 3000+ a ne athlon na 3.0ghz (ja byt lama tak treba uz vubec nechapu cos myslel pod pojmem athlon 3000+ ghz)
    Ano, samozrejme, kazdej chape ze pod pojmem "ubgerade" myslis slovo upgrade.
    Ano, samozrejme, kazdej chape ze pod pojmem ccc vlastne nemyslis obsluznej soft k ovladacum ale celej balik catalyst ovladacu.

    probohe, prestan se chovat jak maly decko kterymu kdyz nekdo neco vytkne ze neco nevi/oznacuje spatne zacne kolem sebe kopat.

    Jedine o co te zadam aby sis prestal plist pojmy a dojmy, prestal kolem sebe kopat kdyz te nekdo opravi a hlavne, se vyjadroval jen kdyz ses si jist ze tomu aspon trochu rozumis.
    Ja za to nemozem, ze my nerozumies ty. S nikym som sa nestretol, co by mu moje prispevky neboli jasne. Nikde som nepisal Athlon 3000+ GHz, ked uz tak tak som to spojil s MHz (a pre tvoje uspokojenie som si to opravil) Jaaj lebo ty si sa nikdy nepreklepol a nenapisal si namiesto jedneho pismena ine, ano viem ty si pan dokonali A CCC nie je sucastou ovladacov? S priznanim chyby nemam vobec ziadny problem napr. tu u tych (pre cool.usera) Catalystov / CCC k mobility radeonom


    Citace Původně odesláno od cool.user Zobrazit příspěvek
    ano, tvuj podpis o tom jasne vypovida...
    A co je na tom divneho, ked nechcem aby mi strhavali zbytocne kredit, ktory je sposobenym bugom fora (ostatny to maju v podpise aj napisane, ze ak niekomu dobre poradia, mozu ich namiesto dakujem ohodnotit alias pridat RB, vidis nieco podobne u mna??).

    Je jasne, ze mi dvaja sa nikdy nebudeme mat v laske a dalej odmietam pokracovat vo vedeni tejto diskuzie, zaroven ma mrzi, ze tu vznikol taky OT, ktory je tazatelovi platny ako hadovi sandale



Podobná témata

  1. GeForce: Gigabyte GTX 260 216 OC - nízký výkon?
    Od SmakyCZ v sekci Grafické karty
    Reakcí: 27
    Poslední příspěvek: 31-07-2014, 17:46
  2. Slabý výkon grafické karty
    Od cnbs v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 20-04-2012, 23:52
  3. Radeony: Nízký výkon HD5870
    Od PHECZ v sekci Grafické karty
    Reakcí: 27
    Poslední příspěvek: 13-11-2010, 18:37
  4. Radeony: HD3870 755/2140 MHz vs. 775/2250 MHz - jaký je rozdíl?!?
    Od kane.shw v sekci Grafické karty
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 26-03-2008, 09:06
  5. Radeony: Nízký výkon grafické karty
    Od Pavel Boček v sekci Grafické karty
    Reakcí: 38
    Poslední příspěvek: 17-03-2008, 12:00