Intel E8400 vs. Gigabyte GA-P35-DS4
Problém:
Moje MB Gigabyte GA-P35-DS4 se s procesorem E8400 nespustí (cyklický restart), restart je tak rychlý, že se nedá dostat ani do BIOSu. Záhada je (aspoň pro mě), že MB se s procesorem Q6600 spustí bez problémů, taktéž můj procesor E8400 se spustí s deskou ASUS P5K bez problémů. Otázka je kde je chyba, popř. kterou komponentu mám vyreklamovat (deska/procesor)?
P.S. MB rev. 2.1, BIOS F12,E8400 oficiálně podporován
Pro úplnost Sestava:
MB:Gigabyte GA-P35-DS4
procesor: Intel E8400 (BOX)
paměti: Kingston HyperX 4096MB (kit 4x1GB) 1066MHz
grafika: ASUS EN8800GTS/HTDP 512MB DDR3
zdroj: Fortron FSP500-GLN 500W Blue Storm II
Moje MB Gigabyte GA-P35-DS4 se s procesorem E8400 nespustí (cyklický restart), restart je tak rychlý, že se nedá dostat ani do BIOSu. Záhada je (aspoň pro mě), že MB se s procesorem Q6600 spustí bez problémů, taktéž můj procesor E8400 se spustí s deskou ASUS P5K bez problémů. Otázka je kde je chyba, popř. kterou komponentu mám vyreklamovat (deska/procesor)?
P.S. MB rev. 2.1, BIOS F12,E8400 oficiálně podporován
Pro úplnost Sestava:
MB:Gigabyte GA-P35-DS4
procesor: Intel E8400 (BOX)
paměti: Kingston HyperX 4096MB (kit 4x1GB) 1066MHz
grafika: ASUS EN8800GTS/HTDP 512MB DDR3
zdroj: Fortron FSP500-GLN 500W Blue Storm II
Vyndat Q6600 - Clear CMOS - dát E8400, nepomůže.? Poslední BIOS asi je, že.? Zkus to např. jen s jednou pamětí...
Určitě to zkus. Budeš muset flešnout na starší BIOS, mohlo by to možná pomoct. :)
Stáhni si F11 a flešhni přes disketu, či z Win programem @BIOS.
Stáhni si F11 a flešhni přes disketu, či z Win programem @BIOS.
[QUOTE=Withman;118421]Stáhni si F11 a flešhni přes disketu, či z Win programem @BIOS.[/QUOTE]
jeste lepe klavesu END a pres flashdisk:)
jeste lepe klavesu END a pres flashdisk:)
Mel jsem s deskou stejny problem. Je to asi pred necelym rokem kdy jsem si ji poridil. Zkusel jsem ruzne pameti, grafickou kartu, CPU, zdroj ale zadna zmena. Jednou za 2 dny se mi to podarilo nakopnout, ale to jsem pak PC nesmel vypinat. Problem jsem vyresil reklamaci desky kterou mi vymenili za novy kousek. Ted asi po 8 mesicich mam problem zpatky :( a to jsem nemenil v PC zadnou komponentu (krome reklamovane desky). Pokud jste jiz nekdo prisel na to kde by mohl byt problem, abych nemusel opet desku reklamovat a cekat na ni mesic, byl bych moc vdecny za kazdou radu.
[QUOTE=Withman;118413]Vyndat Q6600 - Clear CMOS - dát E8400, nepomůže.? [/QUOTE]Clear CMOS je možná málo, třeba by pomohlo natvrdo vyndat baterku a odpojit zdroj od sítě....
[QUOTE=husky14;119726]Clear CMOS je možná málo, třeba by pomohlo natvrdo vyndat baterku a odpojit zdroj od sítě....[/QUOTE]
to ma uplne stejny efekt. (pokud si pod pojmem clear cmos nepredstavujes jen nacteni defaultnich hodnot)
jestli to resetnes jumperem, baterkou nebo kladivem, je to vsechno stejny
to ma uplne stejny efekt. (pokud si pod pojmem clear cmos nepredstavujes jen nacteni defaultnich hodnot)
jestli to resetnes jumperem, baterkou nebo kladivem, je to vsechno stejny
[QUOTE=mech13;119746]....jestli to resetnes jumperem, baterkou nebo kladivem, je to vsechno stejny[/QUOTE]No moje zkušenost to není, ale údajně je rozdíl mezi resetem jumperem a opravdovým odpojením baterky a napájení.... tak za zkoušku nic nedá ;)
Nějak nevidím důvod, proč by P35 s nejnovějším BIOSem neměl obsloužit E8400 :notsure
Nějak nevidím důvod, proč by P35 s nejnovějším BIOSem neměl obsloužit E8400 :notsure
Já tomu teda moc nerozumím, ale vzhledem k tomu, že chci tuhle sestavu, podíval jsem se, jestli je to jenom u nás. Vypadá to, že ne. Tady: www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?p=2724758 se, myslím, o tom píše taky. Chtělo by to, aby se na to podíval někdo, kdo umí dobře anglicky a rozumí počítačům. Já jsem to pochopil tak, že je to problém jednotlivých kusů desky a potom toho flashe F11. :notsure:runaway:eek:
Poslední funkční BIOS je zřejmě F5.
Tady je něco jako návod: "[FONT=Verdana]Yes, install @BIOS Utility from the drivers CD, download the latest BIOS from Gigabyte site, put the .BIN BIOS file on the root of any FAT-FAT32 drive or USB stick (that's not 100% necessary) and lead the @bios utility where you put the new BIOS file.
Finally follow the prompts. Don't check any boxes on @bios tool.
Reboot when finished. Load optimized defaults. Reboot.
Load your personal settings. Reboot to Windows.
Good Luck!!!" odsud: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Nevím, jestli to k něčemu bude...
[/FONT]
Poslední funkční BIOS je zřejmě F5.
Tady je něco jako návod: "[FONT=Verdana]Yes, install @BIOS Utility from the drivers CD, download the latest BIOS from Gigabyte site, put the .BIN BIOS file on the root of any FAT-FAT32 drive or USB stick (that's not 100% necessary) and lead the @bios utility where you put the new BIOS file.
Finally follow the prompts. Don't check any boxes on @bios tool.
Reboot when finished. Load optimized defaults. Reboot.
Load your personal settings. Reboot to Windows.
Good Luck!!!" odsud: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Nevím, jestli to k něčemu bude...
[/FONT]
A není někde blíž uvedeno, o jakou revizi desky se jedná, nebo ten problém postihuje všechny revize P35-DS4?
Bylo by dobře tohle specifikovat, aby jsme neodradili, popř. varovali případné zájemce o tuto desku.
Bylo by dobře tohle specifikovat, aby jsme neodradili, popř. varovali případné zájemce o tuto desku.
To je právě ono. Vypadá to, že nejen, že nezáleží na tom, která revize DS4 to je, ale může se to týkat i DS3. Jakou jinou desku už ale potom vzít?:runaway
EDIT: vůbec mi to nepříjde jako SW problém, spíš se tam někde něco přehřívá (tož možná chebe nějaké té elektronke)
EDIT: vůbec mi to nepříjde jako SW problém, spíš se tam někde něco přehřívá (tož možná chebe nějaké té elektronke)
Přehřívá?:notsure To se mi nezdá. Tahle koncepce desek Gigabytu je osvědčená a zvlášť DS4, včetně chlazení. Nikde jsem v tomhle smyslu nenašel nějakou výtku, nebo problém. A taky já jsem provozoval 965P-DS4 a teď EP35-DS4 a prostě bezchyby. Zakopanej čokl bude někde jinde.
[QUOTE=deeean;119926]To je právě ono. Vypadá to, že nejen, že nezáleží na tom, která revize DS4 to je, ale může se to týkat i DS3.[/QUOTE]No nevím, moje zkušenost s DS3 rev 2.0 a E8200 je taková:
desku sem koupil s BIOSem F6, dal sem do ní CPU a bez problémů se rozjela. Nainstalil sem systém a všechny drivery a pak teprve upgradoval BIOS na F12 (poslední ofiko).
Možná by to chtělo zkusit v desce nějakej starší 65nm CPU nebo prostě jinej E8X00, pak by se vidělo, kde je chyba :notsure
desku sem koupil s BIOSem F6, dal sem do ní CPU a bez problémů se rozjela. Nainstalil sem systém a všechny drivery a pak teprve upgradoval BIOS na F12 (poslední ofiko).
Možná by to chtělo zkusit v desce nějakej starší 65nm CPU nebo prostě jinej E8X00, pak by se vidělo, kde je chyba :notsure
[quote=fanynek;119931]Přehřívá?:notsure To se mi nezdá. Tahle koncepce desek Gigabytu je osvědčená a zvlášť DS4, včetně chlazení. Nikde jsem v tomhle smyslu nenašel nějakou výtku, nebo problém. A taky já jsem provozoval 965P-DS4 a teď EP35-DS4 a prostě bezchyby. Zakopanej čokl bude někde jinde.[/quote]
Tohle píšu znova, asi jsem to předtím zapomněl poslat.:notsure
Jestli třeba není možné, že je třeba v určitých sériích téhle jinak určitě spolehlivé karty použitá součástka od jiného výrobce. Viděli jsme to u některých LCD, kdy byly u jednoho typu použity panely od různých výrobců a projevilo se to na kvalitě.
BIOS řídí mj. i napětí na desce, nebo ne?:notsure Vadná součástka může na F5 běžet dobře, ale po změně na F11 začít blbnout, říká lama (já):stupid?
A nebo je to skutečně problém jednotlivých kusů:runaway...IHS!
Tohle píšu znova, asi jsem to předtím zapomněl poslat.:notsure
Jestli třeba není možné, že je třeba v určitých sériích téhle jinak určitě spolehlivé karty použitá součástka od jiného výrobce. Viděli jsme to u některých LCD, kdy byly u jednoho typu použity panely od různých výrobců a projevilo se to na kvalitě.
BIOS řídí mj. i napětí na desce, nebo ne?:notsure Vadná součástka může na F5 běžet dobře, ale po změně na F11 začít blbnout, říká lama (já):stupid?
A nebo je to skutečně problém jednotlivých kusů:runaway...IHS!
[QUOTE=husky14;119957]Možná by to chtělo zkusit v desce nějakej starší 65nm CPU nebo prostě jinej E8X00, pak by se vidělo, kde je chyba :notsure[/QUOTE]
hned v prvnim postu se pise, ze s Q6600 vsechno vpohode ale s 45nm ani ranu...
hned v prvnim postu se pise, ze s Q6600 vsechno vpohode ale s 45nm ani ranu...
[QUOTE=mech13;119962]hned v prvnim postu se pise, ze s Q6600 vsechno vpohode ale s 45nm ani ranu...[/QUOTE]Aha.... :rolleyes: pak bych zkusil jinej 45nm CPU nebo tenhle v jiný desce, jestli je možnost. Třeba je jen tenhle konkrétní CPU mrtvej.... taky mě napadá, že hodně E8X00 má problém s teplotníma čidlama, daj se najít dva s 20° rozdílem (a ani mezi jádry to nebývá málo - IHS), třeba by to mohlo mít souvislost.
Stejně dokud se nějaká výměna nezkusí, tak se o moc dál nedostanem. Clear CMOS je snad provedenej pořádně a v BIOSech nejspíš taky problém nebude, když zkoušel F11 a F12....
Stejně dokud se nějaká výměna nezkusí, tak se o moc dál nedostanem. Clear CMOS je snad provedenej pořádně a v BIOSech nejspíš taky problém nebude, když zkoušel F11 a F12....
[QUOTE=husky14;119969]Aha.... :rolleyes: pak bych zkusil jinej 45nm CPU nebo tenhle v jiný desce, jestli je možnost.[/QUOTE]
"taktéž můj procesor E8400 se spustí s deskou ASUS P5K bez problémů." procti si to poradne:D
ja kdyz jsem si to cetl, tak me uz nic dalsiho totiz nenapadlo...
"taktéž můj procesor E8400 se spustí s deskou ASUS P5K bez problémů." procti si to poradne:D
ja kdyz jsem si to cetl, tak me uz nic dalsiho totiz nenapadlo...
[QUOTE=mech13;119971]....procti si to poradne:D
ja kdyz jsem si to cetl, tak me uz nic dalsiho totiz nenapadlo...[/QUOTE]Ach jo, tak to už mlčím :rolleyes:
Taky mě nic moc nenapadá....
ja kdyz jsem si to cetl, tak me uz nic dalsiho totiz nenapadlo...[/QUOTE]Ach jo, tak to už mlčím :rolleyes:
Taky mě nic moc nenapadá....
Vypadá to, že s tímhle tady nikdo zkušenost nemá.:notsure
Jedině zkusit nějaký PC servis, jestli by nevěděli, nebo to nezkusili rozchodit, ale vypadá to na reklamaci. Co myslíte?
Zkusil bych se dohodnout na výměně za jiný model.
Jedině zkusit nějaký PC servis, jestli by nevěděli, nebo to nezkusili rozchodit, ale vypadá to na reklamaci. Co myslíte?
Zkusil bych se dohodnout na výměně za jiný model.
[quote=husky14;119969]... taky mě napadá, že hodně E8X00 má problém s teplotníma čidlama, daj se najít, třeba by to mohlo mít souvislost.
[/quote]
Trochu OT, ale stejně se tu teď nic neděje. Ten problém s teplotníma čidlama je závažnej, nebo stačí dát na proc Noctuu a dál to neřešit a jenom se nespoléhat na údaje o teplotě?:notsure
[/quote]
Trochu OT, ale stejně se tu teď nic neděje. Ten problém s teplotníma čidlama je závažnej, nebo stačí dát na proc Noctuu a dál to neřešit a jenom se nespoléhat na údaje o teplotě?:notsure
[QUOTE=deeean;120048]Ten problém s teplotníma čidlama je závažnej, nebo stačí dát na proc Noctuu a dál to neřešit a jenom se nespoléhat na údaje o teplotě?:notsure[/QUOTE]No imho nejlepší je dát tam Noctuu, pokud je zájem, tak přetočit a hlavně pořádně otestovat. Když to nebude padat, tak teploty až tak moc neřešit.
Je plno diskuzí a lidi tam uváděj neskutečný teploty. Třeba to není problém čidel, ale BIOSů a časem se to zlepší, přecejen E8X00 tu tak dlouho nejsou. Možná je to i tím, že lidi je cpou do desek, který ani ofiko podporu nemaj, nevím.
Ono těch problémů s teplotama se objevuje víc:
- rozdíly teplot v programech (BIOS, Everest, CPU-Z, CoreTemp atd.).... a čemu věřit?
- rozdíly mezi jednotlivými BIOSy (třeba můj případ, viz.dál)
- rozdíly mezi jádry (imho nejhorší, nejspíš křivý IHS, možná jen špatně zkalibrovaný čidla)
Moje zkušenost s BIOSy:
F12 (poslední ofiko) CPU 24/31, Core 38/57 (idle/burn)
F13h (beta) CPU 26/34, Core 41/61
Takže nic jinýho se nezměnilo, jen Beta BIOS přidal cca. 3-4°C všude. A i když se mi těch 61°C už moc nelíbí, je to jen číslo. PC je rock stable, nikdy nespadlo kvůli přehřátí a těm teplotám moc váhu nepřikládám. Skutečnost může být úplně jiná....
A rozdíly mezi jádry mám max. 1°C, takže pohoda ;)
Je plno diskuzí a lidi tam uváděj neskutečný teploty. Třeba to není problém čidel, ale BIOSů a časem se to zlepší, přecejen E8X00 tu tak dlouho nejsou. Možná je to i tím, že lidi je cpou do desek, který ani ofiko podporu nemaj, nevím.
Ono těch problémů s teplotama se objevuje víc:
- rozdíly teplot v programech (BIOS, Everest, CPU-Z, CoreTemp atd.).... a čemu věřit?
- rozdíly mezi jednotlivými BIOSy (třeba můj případ, viz.dál)
- rozdíly mezi jádry (imho nejhorší, nejspíš křivý IHS, možná jen špatně zkalibrovaný čidla)
Moje zkušenost s BIOSy:
F12 (poslední ofiko) CPU 24/31, Core 38/57 (idle/burn)
F13h (beta) CPU 26/34, Core 41/61
Takže nic jinýho se nezměnilo, jen Beta BIOS přidal cca. 3-4°C všude. A i když se mi těch 61°C už moc nelíbí, je to jen číslo. PC je rock stable, nikdy nespadlo kvůli přehřátí a těm teplotám moc váhu nepřikládám. Skutečnost může být úplně jiná....
A rozdíly mezi jádry mám max. 1°C, takže pohoda ;)
Tak doufám, že mně to bude ukazovat správně. Chci si s chlazením trochu pohrát - hlavně vyladit airflow.
Howgh! Končím s OT!!!
Howgh! Končím s OT!!!
PLS radu . Kde na teto desce v biosu najdu delicku FSB:DDR? (nebo je to to SPD ? 2,00-2,40-atd)
Mam bios F13 v nabidce po zmacknuti ctrl+F1 je jen nastaveni casovani( to bylo v F8 ve standarti nabidce)
Mam E8400 , no a na 1,3126V mi to pri 3DMarku , teda az na konci padalo.
C1E, EIST vypnute, pci-e na 100, RAM -4GB (KIT 2x2GB) DDR2 800MHz PC6400 CL5-5-5-18 CORSAIR TWINX XMS2 DOMINATOR DHX ( [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] )
na 2,2V
425x9=3825
SPD-2,00(nizsi, nevim jak nastavit)
DDR-850
teplota na jadrech max.60C CPUID Hard. monitor Pro
Kdyz dam 400x9=3600
SPD-2,00
DDR 960Mhz , 2,2V
teploty podobne cca o 3C nizsi
Vse slape jak ma. Takto mi CPU-Z ukaze u pameti FSB:DDR 5:6 Da se tento udaj zmenit??
Dekuji za rady
Mam bios F13 v nabidce po zmacknuti ctrl+F1 je jen nastaveni casovani( to bylo v F8 ve standarti nabidce)
Mam E8400 , no a na 1,3126V mi to pri 3DMarku , teda az na konci padalo.
C1E, EIST vypnute, pci-e na 100, RAM -4GB (KIT 2x2GB) DDR2 800MHz PC6400 CL5-5-5-18 CORSAIR TWINX XMS2 DOMINATOR DHX ( [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] )
na 2,2V
425x9=3825
SPD-2,00(nizsi, nevim jak nastavit)
DDR-850
teplota na jadrech max.60C CPUID Hard. monitor Pro
Kdyz dam 400x9=3600
SPD-2,00
DDR 960Mhz , 2,2V
teploty podobne cca o 3C nizsi
Vse slape jak ma. Takto mi CPU-Z ukaze u pameti FSB:DDR 5:6 Da se tento udaj zmenit??
Dekuji za rady
Pro paměti ne. Bývá tam dělička poměrů taktů FSB vůči taktu NB....STRAP. MCH Frquency Latch, nebo tak nějak, ale na této desce není.
Jinak tyto paměti mám a dají s přehledem 1000MHz 5-5-5-18 při 2,2V. (FSB 500MHz x Memory Multiplier 2)
Jinak tyto paměti mám a dají s přehledem 1000MHz 5-5-5-18 při 2,2V. (FSB 500MHz x Memory Multiplier 2)
Jo me ty pameti ted bezi na 960Mhz pri 2,24V delicka 2,4
Pameti vypadaj stabilne, takze bych se mel podivat na procesor, ktery mi pri 3,6Ghz a 1,26V jede stabilne
0tepoty jader 46-47 povrch 27C bez zateze..
Kdyz ho chci dat na 3,8Ghz (delicka na 2,00=850na DDR2) napeti na procesoru bych mel mit jake?
1,31V mi nestaci, je to normalka? Max teploty na jadrech(podle CPUID Hard.Monitor Pro) bych mel mit priblizne jake pri zatezi, kdyz chci byt v bezpecnem pasmu:thumb
Az doladim procesor, chci se pustit na grafarnu. Koukam ze ji mas pekne poladenou(mam 9800GTX+ 850/2300 s accelerem;)
No a co pak zvedani napeti na desce? To asi neni zadna prdel. Co jsem zatim cetl, jen vsude rikaj "pridek o stupen" nebo "pridej 0,1V na FSB" a "pci-e na 101 nebo 103" osobne mam pevne dano 100. Taky sem nenasel, kde nastavit pevne pci na 33 , jestli je to nutne(netaktuje to treba zbernici na zvukarnu :)
Pameti vypadaj stabilne, takze bych se mel podivat na procesor, ktery mi pri 3,6Ghz a 1,26V jede stabilne
0tepoty jader 46-47 povrch 27C bez zateze..
Kdyz ho chci dat na 3,8Ghz (delicka na 2,00=850na DDR2) napeti na procesoru bych mel mit jake?
1,31V mi nestaci, je to normalka? Max teploty na jadrech(podle CPUID Hard.Monitor Pro) bych mel mit priblizne jake pri zatezi, kdyz chci byt v bezpecnem pasmu:thumb
Az doladim procesor, chci se pustit na grafarnu. Koukam ze ji mas pekne poladenou(mam 9800GTX+ 850/2300 s accelerem;)
No a co pak zvedani napeti na desce? To asi neni zadna prdel. Co jsem zatim cetl, jen vsude rikaj "pridek o stupen" nebo "pridej 0,1V na FSB" a "pci-e na 101 nebo 103" osobne mam pevne dano 100. Taky sem nenasel, kde nastavit pevne pci na 33 , jestli je to nutne(netaktuje to treba zbernici na zvukarnu :)
Dve delicky? Nevim co si pod tim predstavit, ale pokud chceš frekvenci pamětí v nižším poměru než 1:1 s FSB, tak se podívej po deskách s nforce chipsetem pro sc 775 - nabíjezí Unlinked režim.
2fidel
1.31 může být málo, ale taky už to může záviset na chipsetu. Zkus přepnout násobič na tvrdo na 6* a odzkoušej stabilitu desky při těch 425fsb.
1.31 může být málo, ale taky už to může záviset na chipsetu. Zkus přepnout násobič na tvrdo na 6* a odzkoušej stabilitu desky při těch 425fsb.
tak jsem nastavil 6x nejdriv pri 425. teploty systemu(podle CPUID) 36C max 3DMark06 a Stalker:)
zadny problem
pak na 6x450 teploty 39Cmax 3DMark06 a stalker zadny problem teploty na jadrech max 53C min 44C
Co ted?
Sem teda cumel, jaky ma vliv na 3DMark06 vykon procesoru, to je fakt naprd bench.
zadny problem
pak na 6x450 teploty 39Cmax 3DMark06 a stalker zadny problem teploty na jadrech max 53C min 44C
Co ted?
Sem teda cumel, jaky ma vliv na 3DMark06 vykon procesoru, to je fakt naprd bench.
Dobrý, máš odzkoušeno že tě nelimituje deska nebo paměti.
Takže při těch 425-450fsb můžeš zkusit potrápit procesor (přidat mu napětí, aby byl stabilní). Přes 1.4V bych ale nešel a také teploty by neměly jít přes 70°C.
Nicméně těch 3.6Ghz na 1.26V je velmi sympatických a vypadá to že vyšší hodnoty už procesor nebere tak s nadšením.. :)
Takže při těch 425-450fsb můžeš zkusit potrápit procesor (přidat mu napětí, aby byl stabilní). Přes 1.4V bych ale nešel a také teploty by neměly jít přes 70°C.
Nicméně těch 3.6Ghz na 1.26V je velmi sympatických a vypadá to že vyšší hodnoty už procesor nebere tak s nadšením.. :)
Tak zatim takhle:
Procesor: 1,331V 3,82Mhz teplota na jadrech max 59C
DDR2 : 2,24V 1020Mhz
Delicka : 2,4 FSB 425 teplota systemu max 36C
Diky za rady, nejde mi vas ohodnotit , nevim proc:confused:
nemuzu zvisit pocet bodu a pak me to vyzve abych urcil nejakou sekci?? co tam mam dat?
jeste se pochlubim grafikou, ikdyz to sem nepatri
Grafika 860/2108/2402 teplota GPU max 47C
15777bodiku 3DMark06,
1201 bodu furmark 1680x1050/MSAA 8x
je to fcajku:notsure
Procesor: 1,331V 3,82Mhz teplota na jadrech max 59C
DDR2 : 2,24V 1020Mhz
Delicka : 2,4 FSB 425 teplota systemu max 36C
Diky za rady, nejde mi vas ohodnotit , nevim proc:confused:
nemuzu zvisit pocet bodu a pak me to vyzve abych urcil nejakou sekci?? co tam mam dat?
jeste se pochlubim grafikou, ikdyz to sem nepatri
Grafika 860/2108/2402 teplota GPU max 47C
15777bodiku 3DMark06,
1201 bodu furmark 1680x1050/MSAA 8x
je to fcajku:notsure
OC procesoru a ramek pěkné, taky bych už moc dál nehonil - pokud ti to takhe stabilně běží. Na vyšší frekvence už bys asi musel jít s napětím více nahoru - čím to chladíš?
nojo docela podstatna vec
Na procesoru mam Scythe SCNJ-1100P Ninja Plus Cooler Rev.B
pasta Arctic Cooling MX-2 Thermal Compound
Skrin vpredu 120 vzadu 120 Noctuy
Zdroj Seasonic M12-700 700W
Grafika Arctic Cooling Accelero S1 rev. 2 + hromada upravenych pasivku +lepidlo Zalman Thermal adhesive
:thumb
Na procesoru mam Scythe SCNJ-1100P Ninja Plus Cooler Rev.B
pasta Arctic Cooling MX-2 Thermal Compound
Skrin vpredu 120 vzadu 120 Noctuy
Zdroj Seasonic M12-700 700W
Grafika Arctic Cooling Accelero S1 rev. 2 + hromada upravenych pasivku +lepidlo Zalman Thermal adhesive
:thumb