Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 19

Téma: Kombinácia pamätí A-DATA 5-5-5-18 a 4-4-4-12

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8

    Caute. Mam v pocitaci 2x1GB pamati A-DATA 800Mhz s casovanim 5-5-5-18. Chcel by som si dokupit A-DATA Viesta EE 800+ 2x1GB s casovanim 4-4-4-12. Ma vyznam pridavat pamati s lepsim casovanim ak uz mam pamate s horsim casovanim?
    Dik predom za rady.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele SamecP
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    1,755

    Můžeš u těch s časováním cl4 přenastavit ručně na cl5.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Klingacikx
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    1,551

    Radšej tam kúp cl5 pretože rýchlejšie pamäte si nastavia časovanie a frekvenciu akú má najpomalší modul.
    Naposledy upraveno uživatelem Klingacikx: 01-05-2008 v 20:06
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    otazka je mezi cim vahas: jestli je kupovat nebo jestli koupit vitesty nebo obycejny?

    pokud pocitujes nedostatek RAM, tak rozhodne ber, kapacita je mnohem dulezitejsi nez rychlost

    jestli premyslis ktere, tak klidne vem zase obyceje 5-5-5-18, protoze casovani pameti se ridi nejhorsim modulem - takze kdyz koupis sebelepsi a zapojis je s temi co mas, tak pojedou stejne jak ted.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Withman
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,366

    No ty lepší paměti pojedou s horším časováním, takže je to zbytečnost. Pokud tedy původní paměti nejdou přetaktovat, aby měly stejné časování. Jinak bych asi volil obyč. paměti, stejné jako původní.

    // mech mě předběhl

    /// předstihlo mě ještě víc lidí.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Janyk1
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,007

    A-DATA ne EE by měly/mohly zvládat 4-4-4-12. Imho to muzes zkusit nastavit. Imho kup obyc.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8

    Diky. Ja som rozmyslal ci kupit obycajne alebo vitesty. Som si nebol isty, ci moze kazdy modul pamate bezat na inom casovani. Ale asi nie. takze kupim tie obycajne.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Janyk1
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,007

    Imho nemaji Vitesty lepší (nebo spíš vůbec nějakej) chladič?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Withman
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,366

    Citace Původně odesláno od Janyk1 Zobrazit příspěvek
    Imho nemaji Vitesty lepší (nebo spíš vůbec nějakej) chladič?
    Mají červený, hliníkový chladič.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8

    Ja by som este rad vyskusal zmenit casovanie tych obycajnych A-DATA ale na mojej doske Asus M2A-VM nie je taka moznost.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,218

    Podľa manuálu by to malo byť Advanced -Chipset - DRAM Configuration.
    Je tam položka : Timing mode ( auto/manual )

    Poprípade sa ti pri skúšaní hodí Advanced - JumperFree Configuration - DRAM Voltage Control
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8

    No napatie pamati zmenit ide, ale akekelvek casovanie pamati nie je mozne. Neviem naco je tam moznost vybrat timing mode, kedze to nepridava absolutne ziadne moznosti. Teraz som cital na svethardware, ze casovanie pamati skutocne nie je mozne. Mozno to opravia v novom biose, ktovie.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,218

    a ani memory clock sa nedá zmeniť z inej hodnoty ako Auto? Načo to tam potom dávali, to sa mi nezdá
    Mimochodom bios máš najnovší? 1705?
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8

    No sekol som sa. Ak sa nastavi Timing Mode na Manual, da sa zmenit len memory clock frequency. A ten novy bios 1705 som skusal ale je bugovy, nefunguje prinom integrovana sietovka.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,218

    Tak to je smola, holt nie všetky dosky sú na taktovanie/ladenie. Takže výber pamätí je jasný - spomínané 2x1GB A-data 800 CL5 Retail

    A mimochodom, kde ich kupuješ?
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. DDR3: Quad chanel výber pamätí
    Od pjotr646 v sekci Operační paměti
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 13-09-2012, 15:37
  2. DDR1: Kúpa pamätí DDR
    Od tutti242 v sekci Operační paměti
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 26-03-2012, 23:17
  3. Páe starších pamätí
    Od Hochy v sekci Muzeum komponent
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 05-03-2008, 15:58
  4. DDR2: pomoc s nastavenim pamati v biose
    Od pato7 v sekci Operační paměti
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 01-12-2006, 17:58
  5. DDR2: Zdražovanie pamätí
    Od Frog v sekci Operační paměti
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 31-10-2006, 14:09