Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 9 z 9

Téma: propojeni PC a HIFI sestavy

  1. #1
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    232

    cau, znamemu se nedari propojit PC se svou hifi sestavou. Zkouseli jsem integrovanou zvukovku i nejakeho sound blastra audigi a stale je tam strasny brum. Nekde jsem zaslechl, nebo mozna i cetl, ze je to snad nejakym fazovym posuvem kdyz je PC a HIFI sestava na rozdilnych zasuvkach, coz se mi zda divne, ale chytam se uz vseho Setkal se stim nekdo ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,011

    Zkus si něco najít o zemnících smyčkách. Dát to na jednu zásuvku může problém do (ne)jisté míry potlačit. Nevím jestli se to dá řešit líp, než to propojit přes nějaké digitální rozhraní (třeba optický S/PDIF).

    EDIT: napadlo mě jen toto:
    • odpojit od věže anténu
    • připojit audio kábel přes zadní konektor na PC, ne přes frontpanel (zemnící smyčka může vzniknout i díky blbému návrhu na základní desce mezi pinem pro připojení frontpanelu na casu a integrovanou zvukovkou, pokud není zem vedena po celé délce samostatným vodičem).
    Naposledy upraveno uživatelem pavel_p: 02-05-2008 v 00:52
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    232

    ten znamy je trosku starsi rocnik, hifi sestavu si skladal behem zivota.. tam ta optika nejak neni
    Zapojovano to bylo pres zadni konektory primo na krate... jeste me napadlo... je moznost ze by tomu pomohlo... zapojit to spolecne za jednu prepetovou ochranu ? jakoby to oddelit/odfiltrovat od zbytku site ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    14

    To by ta prepetovka musela mit filtr a nejsem si jisty jestli mate nejakou z bauhausu za par korun jestli tam vubec nejake filtry najdete...
    Znamy tento brum (50Hz) odstranil zařazením nějakých starých oddělovacích transformátorků z vysloužilé ruské televize, kde byly zapojeny tuším před reproduktorem... zapojil je na signálové kabely mezi PC a zesilovač a bylo po problému... zkusím zjistit co to bylo přesně za trafíčka, byly opravdu miniaturní.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér Avatar uživatele kocourleo
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    110

    Vím, že už se tě pavel_p ptal, ale přesto se tě zeptám znovu. Nemáš připojenou nějakou anténu přímo do PC (od TV karty, radiokarty...)? Pokud by pak k odstranění brumu pomohlo její odpojení, tak bys k trvalému řešení musel sehnat oddělovač přepětí (něco takového http://www.omko.cz/?kod=ALXTI1G ).
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    232

    neni to muj pripad, je to pripad znameho, v pc zadnou tv/radio kartu nema. Jeste mi kamos poradil nejaky odrusovaci filtr z dexonu... no uvidim, jak se to dal bude vyvijet. Zatim dik
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele crasher.km
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    940

    Mno napadlo mě ještě jedno : nemáš poblíž toho drátu čím to propojuješ nějaký trafo,nebo něco,co by mohlo indukovat? třeba i špatně stínění u kabelu od televize,rádia .....
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček Avatar uživatele alkaba
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    47

    To by mohlo být ono. Mě např. bručí kombo na kytaru, když mám kdekoliv v pokoji zapojenou nabíječku na mobil
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Čestný člen
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    259

    Gitárové kombo je dost odlišná záležitost od propojení HIFI a PC. Kombo musí umět spracovat slabý signál z kyt. snímače... proto má vysoký vstupní odpor a velké zisky v předzesilovači. U HIFI a PC k ničemu takovému není důvod. Pokud je zesilovač domorobo a připojený třížilovou síťovou šňůrou tak to vše vysvětluje... vzniká tak zemní smyčka přes ochranný vodič, takže zkusit(jen pokusně!!!!) odzemnit zes a pokud to přestane tak je příčina jasná. Zem pěkně připojte zpátky a zjistěte zda je nutné aby byla signálová zem zesilovače spojená se silovou. Pokud zes disponuje trafem s dvojitou izolací mezi P-S tak doporučuji přestavět ho na 2 třídu a odpojit zemní vodič. Pokud toto není možné tak se dá situace ještě řešit oddělovacím transformátorkem.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Hifi-věž Sony MHC-BX5
    Od tabaco v sekci Audio
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 17-12-2015, 17:15
  2. Sestavy, notebooky a PDA: propojení hdmi
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 01-02-2013, 20:13
  3. Sestavy, notebooky a PDA: Propojeni PC-Notebook
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 25-09-2010, 23:37
  4. Hifi-Repro?2.1-5.1?
    Od Bear89 v sekci Audio
    Reakcí: 33
    Poslední příspěvek: 19-04-2008, 14:47