Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 4 123 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 60

Téma: Lze opravit chybné soubory?

  1. #1
    Obyvatel SHW Avatar uživatele OdMajkla
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    369

    Mám problém s instalací programů. Chyby se týkají souborů data1.cab či data2.cab atd, ať jsou to hry, či programy typu Adobe Photoshop. I zde poskytnutý Service Pack 3 pro Windows XP, který zde bratr stahnul a funguje mu, mě vyhazuje chyby v souborech. Respektive že systém nemůže najít soubor wmwcore.dll který jsem v Total commanderu ve složce service paku našel. Kde je tedy problém???
    Windows mam nainstalovaný, zaktualizovaný, a vše by mělo bejt ok. Nikdy jsem tento problém v PC neměl.

    Slyšel jsem o programu který umí najít a pokusí se tyto chybné sektory opravit, ale pochybuju že to bude problém v programech. Jak jsem řekl bratr stahnul zde Service pack 3 tak jako já, jemu jde, mě ne.

    Díky za odpovědi.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    1,391

    Ja bych se prvne zameril na to, zda jsou ty soubory spravne zkopirovane (prenesene). At bratr udela ke stahnutemu souboru na jeho pocitaci soubor s kontrolnim souctem (pokud je to vic souboru tak pro vsechny soubory). Ten soubor si prenes do sveho PC a zkontroluj zda kontrolni soucty souhlasi.

    Klidne muze byt nejaky HW problem a ty soubory se muzou ulozit chybne.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Obyvatel SHW Avatar uživatele OdMajkla
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    369

    Ano. To si myslím. Problém je že bratr je ode mě 100 km a těžko to provedeme tak jak říkáš. Proto ještě jedna dodatečná otázka. Je možný, že by byl poškozený Hard Disk a poškodil ukládaná data ?

    EDIT: zkoušel jsem stahnout programy i na externi disk a taky to nejde.
    Naposledy upraveno uživatelem OdMajkla: 02-05-2008 v 16:59
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    1,391

    Citace Původně odesláno od OdMajkla Zobrazit příspěvek
    Ano. To si myslím. Problém je že bratr je ode mě 100 km a těžko to provedeme tak jak říkáš. Proto ještě jedna dodatečná otázka. Je možný, že by byl poškozený Hard Disk a poškodil ukládaná data ?

    EDIT: zkoušel jsem stahnout programy i na externi disk a taky to nejde.

    Ale urcite by ti ten soubor mohl poslat mailem, nebo nema tu moznost? Je to maly textovy soubor. Nebo napis odkazy na nejake ty soubory ktere ti nejdou a mozna by byla i jina pomoc.
    Poskozeni okladanych dat je teoreticky mozne. Ale spis by to delal radic disku nebo pamet.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Obyvatel SHW Avatar uživatele OdMajkla
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    369

    Nuže, a jak se ten soubor s kontrolnim souctem vytvari? Já jem v tomhle laik, a nic o tom nevím. A bratr určitě taky ne
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    1,391

    Citace Původně odesláno od OdMajkla Zobrazit příspěvek
    Nuže, a jak se ten soubor s kontrolnim souctem vytvari? Já jem v tomhle laik, a nic o tom nevím. A bratr určitě taky ne
    Psal jsi, ze pouzivat TC. Tak ten to ma v sobe. Oznacis si soubory nebo jen stojis na jednom souboru a das toto:
    - v hornim menu vyberes SOUBORY
    - dale pak skoro dole VYTVORIT KONTROLNI SOUCTY CRC
    - v dalsim okne pak zvolis nazev souboru s ulozenymi kontrolnimi soucty (CRC) a zvolis zda to bude format SFV nebo MD5 a das OK

    No a pak si tento soubor nechas poslat, nakopirujes ke svemu ztazenemu souboru a udelas zase pres menu SOUBORY > OVERIT KONTROLNI SOUCTY CRC kontrolu.

    Ja si takto osetrim veskere velke nebo dulezite soubory ihned po nakopirovani ke me, nebo lepe uz treba na puvodnim PC a u sebe jenom zkontroluji. Je to take dobre delat u nejakych archivu treba na CD nebo DVD, kdy si pak po nekolika letech az ten soubor potrebuji nejprve zjistim, zda ho hw spravne precetl.

    Jinak treba ten MD5 hash byva nekdy uveden uz na internetu u toho souboru urceneho na stahnuti a mas hned po stahnuti kontrolu zda se to stahlo a ulozilo dobre.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Obyvatel SHW Avatar uživatele OdMajkla
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    369

    No, je jasné, že chyby vznikají při stahování a ukládání souborů. Kde tedy může bejt problém ???? Co tyto chyby může dělat?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    1,391

    Nejprve zjisti, zda jsou skutecne soubory s chybnyma datama. Projevi se to tak, ze u stejneho souboru jako ma bracha nebo kdokoliv jiny budes mit jiny kontrolni soucet nez on. Nebo jinymi slovy jeho kontrolni soucet nebude odpovidat kontrolnimu souctu tveho souboru. Pokud tomu tak bude tak bych poradne otestoval nejprve pamet programem GoldMemory (GM) a pak by se videlo co dal. To bych pak vzal nejaky velikansky soubor (treba nekolik GB), udelal CRC a kopiroval ho z disku na disk nekolikrat tam a zpet a pote zkontroloval CRC toho nekolikrat prekopirovaneho souboru s uplne puvodnim CRC.

    Problem muze byt skutecne v nejakem HW. Me kdysi davno pri rozbalovani nebo testovani zpakovanych souboru treba do raru to hazelo, ze soubor je poruseny. Zkopiroval jsem ho na jiny PC to bylo OK. Nakonec skoncil NB na reklamaci a museli vymenit board a uz to chodilo OK az do dneska.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Obyvatel SHW Avatar uživatele OdMajkla
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    369

    Jen pro představu dávám screen.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Problem Adobe Photoshop.JPG 
Zobrazení: 181 
Velikost: 60.3 KB 
ID: 4247   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Adobe chyba 2.JPG 
Zobrazení: 137 
Velikost: 51.3 KB 
ID: 4248  
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    1,391

    Takze tuto chybu (-113) popisuje nekolik situaci tak zkontroluj jestli nejaka nenastava u tebe:

    - uzivatel nema prava pro prepsani souboru ktere jiz existuji
    - disk kde se vytvari temp soubory je zaplnen a neni dost mista
    - muze to zpusobovat najaky bezici antivir kontrolujici otevirani, kopirovani, ..... vsech souboru
    - dale muze pomoci smazat vsechny TEMPORARY soubory
    - jeste pry muze pomoci ten program neinstalovat pres spusteni stahnuteho EXE ale pres nejaky archivacni program (asi WINRAR) ten stahnuty EXE rozbalit do tveho instalacniho adresare a odsud pak spustit vlastni instalacni program (vetsinou SETUP.EXE)

    Urcite zkontroluj ty pristupova prava nebo zkus zalozit na zkousku noveho uzivatele s administratorskymi pravy. Protoze jak popisoval, ze nemuzes zapakovat ty minidump soubory tak to taky neni normalni. Pak dej vedet jestli neco pomohlo.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Obyvatel SHW Avatar uživatele OdMajkla
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    369

    Zdar, dost se v tom topim, protože nechápu pár věcí co mi píšeš. pokud jsem na PC jako admin, a neni zde jiný uživatelský ůčet, co by mi mohlo zabránit v právech pro přepsání souborů ? To bych asi tedy pominul.
    Disk kde se vytvaří temp soubory má volných 22GB čili zde problém taky nebude.
    Jedinný antivir kdterý mi běží je NOD32 a ten mi tohle nikdy nezpůsoboval.
    S tou instalací to dost dobře nechápu, ale i kdyby ano nerad bych vše instaloval tímto způsobem.

    U souseda jsem si ted stahnul Adobe Photoshop, a ze stejný stránky jsem stahnul program i já. Jeho stahování proběhlo v pohodě a program poškozenej není. U mě opět poškozenej je. Zjistil jsem to pomocí kontrolních crc souborů.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    kdyz stahnes instalacku u brachy nebo souseda, nakopirujes na flashdisk a spustis u sebe funguje to? nebo taky problem?

    - tim poznas, jestli je chyba u tebe v siti nebo v kompu

    //s tou instalaci to bylo asi mysleno, ze to co stahnes je archiv, ktery se napred sam rozbali a pak spusti instalator. nekdy ten archiv dokaze rozbalit i winrar a pak rovnou spustis jen setup
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    1,391

    Zkus jeste tyto dve veci, protoze to vypada podle popisu te chyby ne na chybna data ale chybu pri rozbalovani toho instalacniho souboru do temp adresare:

    - spustit Win v nouzovem rezimu a smazat vsechny soubory z adresare c:\Documents and Settings\Majkl\Local Settings\Temp\, pak spustit Win do normalniho rezimu a vyzkouset instalaci

    pokud to nepomuze tak:
    - rozbal instalacni soubor Photoshopu do nejakeho pracovniho adresare pomoci winraru a zkus ho nainstalovat pote spustenim SETUP.EXE z toho pracovniho adresare.

    Jinak nikdo nerika, ze to tak musis delat (pokud by to slo) porad, ale jde o to presne urcit v cem je problem.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Obyvatel SHW Avatar uživatele OdMajkla
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    369

    Citace Původně odesláno od mech13 Zobrazit příspěvek
    kdyz stahnes instalacku u brachy nebo souseda, nakopirujes na flashdisk a spustis u sebe funguje to? nebo taky problem?

    - tim poznas, jestli je chyba u tebe v siti nebo v kompu

    //s tou instalaci to bylo asi mysleno, ze to co stahnes je archiv, ktery se napred sam rozbali a pak spusti instalator. nekdy ten archiv dokaze rozbalit i winrar a pak rovnou spustis jen setup
    Včera jsem si stahnul u souseda Adobe, dal ho na externi harddisk, a vytvořil u něj kontrolní soubory. Pak jsem u sebe zkusil nainstalovat. V Pohodě. Uninstal, a stahnul jsem jej znovu já. Jeho kontrolní soubory jsem nakopíroval k mému staženému programu, a viz screen problémy.

    Z jeho programu jsem dle výsledných kontrolních součtů překopíroval soubory do mého staženého a nahradil tím chybné. Pak vše fungovalo.


    for HL.HL - To jsem zkoušel již předtím. Smazal jsem všechny soubory z Temp, a poté zkusil instalaci. Bezvýsledně.
    Druhý případ kdy jsem zkoušel rozbalit soubor do adresáře pomocí winraru a poté přes setup nainstalovat taky zkolaboval.

    Jinak. Mam tady hafo programů na DVD. Když je zkopíruju do PC a poté extrahuji pomocí winrar, či je rovnou extrahuji a instaluji z Commanderu, tak není žádnej problém. Problém je pouze u programů stažených z internetu. Chyba musí vzniknout při stahování, a to u programů o větší velikosti. ICQ či SKYPE fungují i po stažení.
    Mohu ještě zkusit vyměnit RAM a případně základní desku. Poté to vyzkoušet a ujistit se že je problém v HW. Síťová chyba to není, neboť soused bydlí hned pode mnou a máme nataženej kabel ze stejného switche. Takže tady problém nebude. K němu tečou stejná data s tím rozdílem že je o 3 metry níž. Čili jak sem někde četl zmínění o síťovce či RAM, zkusil bych tyto dvě varianty ?
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: chyba v adobe.JPG 
Zobrazení: 115 
Velikost: 229.2 KB 
ID: 4264  
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    skus jiny prohlizec

    pripadne se rozepis jake mas pripojeni na net, jakou mas doma sit a tak... neco ti mrvi pakety
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 4 123 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. MoŽnÉ nebo chybnÉ
    Od Honzátor v sekci Optické mechaniky
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 29-12-2010, 21:43
  2. chybné teploty
    Od Janyk1 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 43
    Poslední příspěvek: 13-04-2009, 21:47
  3. Chybne farby v 3Dmarku06
    Od karo1 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 23-02-2009, 21:30
  4. Chybné soubory
    Od Plix v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 11-01-2008, 09:01