BSOD 0x000000F4
Holce zacal blbnout pocitac. Po nekolika minutach po nabehnuti Win XP SP2 to hodi BSOD s nasledujici chybou 0x000000F4 (0x0000003, 0x81FC0318, 0x81FC048C, 0x80606586).
PC je IBM TC 8422-71G, disk je SATAII Samsung 320GB, pamet 2x512MB. Napada nekoho neco? Nebo co bych mel jeste upresnit?
PC je IBM TC 8422-71G, disk je SATAII Samsung 320GB, pamet 2x512MB. Napada nekoho neco? Nebo co bych mel jeste upresnit?
No a žádnej popis chyby?
Co jsi zkoušel? Memtest? Zkus to ještě víc rozepsat. Není přetížený zdroj (i když to snad ve značkovém PC ne)? Ale prvně bych šel po pamětech. Memtest nebo vyzkoušet jiné či proházet v bancích.
Co jsi zkoušel? Memtest? Zkus to ještě víc rozepsat. Není přetížený zdroj (i když to snad ve značkovém PC ne)? Ale prvně bych šel po pamětech. Memtest nebo vyzkoušet jiné či proházet v bancích.
[QUOTE=P@pi;118856]No a žádnej popis chyby?
Co jsi zkoušel? Memtest? Zkus to ještě víc rozepsat. Není přetížený zdroj (i když to snad ve značkovém PC ne)? Ale prvně bych šel po pamětech. Memtest nebo vyzkoušet jiné či proházet v bancích.[/QUOTE]
Popis chyby prave zadnej a ani zadnej odkaz na nejaky konkretni ovladac. V adresari minidump zadne soubory. Zkousel jsem GOLDMEMORY a 3 pruchody bez chyby. Memtest jsem pro jistoru taky 2x projel a nic. Microsoft u teto chyby odkazuje na chybu pri probouzeni z rezimu spanku (coz ale tady neni) a problem s nastavenim rezimu disku.
Co jsi zkoušel? Memtest? Zkus to ještě víc rozepsat. Není přetížený zdroj (i když to snad ve značkovém PC ne)? Ale prvně bych šel po pamětech. Memtest nebo vyzkoušet jiné či proházet v bancích.[/QUOTE]
Popis chyby prave zadnej a ani zadnej odkaz na nejaky konkretni ovladac. V adresari minidump zadne soubory. Zkousel jsem GOLDMEMORY a 3 pruchody bez chyby. Memtest jsem pro jistoru taky 2x projel a nic. Microsoft u teto chyby odkazuje na chybu pri probouzeni z rezimu spanku (coz ale tady neni) a problem s nastavenim rezimu disku.
Tak všechno co jsem na netu našel se motá okolo disků apod. :/. Sám jsem se s tím nesetkal, ale začal bych eliminací toho nejviditelnějšího problému. Co so vzít starý (jiný) disk a zkusit to na něm rozjet? Jestliže to nebude padat, tak je to buď SW -> reinstall nebo disk. Ale stejně se asi reinstallu nevyhneš. Jsou pořádně zasunutý konektory? Není kabel nějak ee? Však to znáš, myslím, že s tímdle ti toho asi moc nikdo neřekne. Ale třeba jo :).
Vyzkouseno naklonovani na jiny SATA disk, chova se stejne. Pote vyzkouseno dat do PC puvodni SATA 160GB ktery byl v tomto PC pred 1/2 rokem (zaloha puvodniho stavu) kdy normalne fungoval a dnes taky uplne stejne pada. Takze problem je spise v nejakem HW. Jeste mozna vyzkousim naklonovat obraz na nejaky IDE disk a dam vedet.
Já tu chybu viděl jednou při probuzení počítače ze spánku a dělal to ovladač řadiče, spolu s chybami KERNEL_DATA/STACK_INPAGE_ERROR (0x0000007x), které však byly daleko běžnější a tyto rozhodně souvisí s diskem, konkrétně s nemožností přečíst data ze swapu. Je dost možné, že BSOD 0xF4 také souvisí s diskem, zmizela spolu s ostatními po upgradu ovladače.
PS: jestli má IDE disk jiný řadič, tak fungovat docela pravděpodobně bude nebo je chyba jinde.
PS: jestli má IDE disk jiný řadič, tak fungovat docela pravděpodobně bude nebo je chyba jinde.
[QUOTE=pavel_p;118880]Já tu chybu viděl jednou při probuzení počítače ze spánku a dělal to ovladač řadiče, spolu s chybami KERNEL_DATA/STACK_INPAGE_ERROR (0x0000007x), které však byly daleko běžnější a tyto rozhodně souvisí s diskem, konkrétně s nemožností přečíst data ze swapu. Je dost možné, že BSOD 0xF4 také souvisí s diskem, zmizela spolu s ostatními po upgradu ovladače.
PS: jestli má IDE disk jiný řadič, tak fungovat docela pravděpodobně bude nebo je chyba jinde.[/QUOTE]
Ovladacem jako takovym to urcite neni. Posledni zasah kdy se neco instalovalo je tak 3 mesice zpet a dodnes to chodilo bez problemu.
PS: jestli má IDE disk jiný řadič, tak fungovat docela pravděpodobně bude nebo je chyba jinde.[/QUOTE]
Ovladacem jako takovym to urcite neni. Posledni zasah kdy se neco instalovalo je tak 3 mesice zpet a dodnes to chodilo bez problemu.
problém bude v tom ,že to je windows :) a víš přesně kdy to začalo blbnout ? skusil bych restore point,třeba to pomůže...
Takze vyreseno, ale netusim kde presne byl problem.
- vecer jsem udelal klon z aktualniho disku (ten ktery padal) na PATA disk, zapojil a bylo to funkcni.
- pak jsem znovu zapojil SATA disk a zase to hned padlo
- pak me nejak napadlo prepojit ten disk na jiny port. Dal jsem to do jineho SATA portu a hle, PC fungovalo jak z praku. Pocitac bezel v pohode 4 hodiny a tak to asi pomohlo to prepojeni.
No ale na zaver kdyz uz jsem byl v tom laborovani, tak jsem disk vratil na puvodni SATA port a pocitac uz 5 hodin spokojene slape. Takze to vubec nechapu. Kazdopadne se to cele na 99% motalo kolem disku.
- vecer jsem udelal klon z aktualniho disku (ten ktery padal) na PATA disk, zapojil a bylo to funkcni.
- pak jsem znovu zapojil SATA disk a zase to hned padlo
- pak me nejak napadlo prepojit ten disk na jiny port. Dal jsem to do jineho SATA portu a hle, PC fungovalo jak z praku. Pocitac bezel v pohode 4 hodiny a tak to asi pomohlo to prepojeni.
No ale na zaver kdyz uz jsem byl v tom laborovani, tak jsem disk vratil na puvodni SATA port a pocitac uz 5 hodin spokojene slape. Takze to vubec nechapu. Kazdopadne se to cele na 99% motalo kolem disku.
Blue Screen som casto videl na vadnom datovom kabli k HDD SATA/PATA .. niekedy fakt stacilo narovnat ohnute casti kablu a zase to bezalo..
Skus sa pozriet do Event logov ci tam nemas nahodou nejake varovania alebo chyby zapisu na HDD.
Start > spustit > "eventvwr"
Skus sa pozriet do Event logov ci tam nemas nahodou nejake varovania alebo chyby zapisu na HDD.
Start > spustit > "eventvwr"
[QUOTE=kikloop;119703]Blue Screen som casto videl na vadnom datovom kabli k HDD SATA/PATA .. niekedy fakt stacilo narovnat ohnute casti kablu a zase to bezalo..
Start > spustit > "eventvwr"[/QUOTE]
Chyby disku tam zadne nejsou. Kazdopadne je to zahada.
Start > spustit > "eventvwr"[/QUOTE]
Chyby disku tam zadne nejsou. Kazdopadne je to zahada.