Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 4 123 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 54

Téma: Jaký tester UTP kabelů?

  1. #1
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Petr S.
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    1,241

    Potřeboval bych pořídit tester síťových kabelů. Převážně bude využíván pro UTP i když nějaká ta další kompatiblita by se asi taky hodila. Jaký byste mi doporučili? Jaké jsou vaše zkušenosti?

    Díky
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    eraser

    Otázkou je, aký ma byť hlboký daný test, pokiaľ ti stačí overenie správneho prepojenia a nakrympovania, tak ti stačí obyčajný tester s ledkami za pár stoviek. Ak chceš preverovať i priepustnosť, tak to už musíš siahnuť do kapsy viackrát.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Petr S.
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    1,241

    Jak tak přemýšlím, tak mi bude zatím stačit ověření nakrimpování. Radši bych ale nějaký tester s displejem. S takovými jsem dosud pracoval.

    Jak se vůbec pracuje s testery s ledkami? Kam je co zapojeno se určuje podle jednotlivých barev nebo jak?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    eraser

    No, ja mám v LAN brašne LEDkový tester, ktorý je pomerne jednoduchý. Ak si pozrieš obrázok, isto zistíš, ako funguje. Ja len dodám, že spodná časť sa dá opojiť, kvôli portabilite. Slúži v podstate ako terminátor. Rozsvietené LEDky, v závislosti od skúšaného kábla (UTP, telef, USB, FW, koax), ti následne oznamujú, ktoré jednotlivé káble sú priechodné a či sú koncovky správne nakrympované.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: TTE-9050.jpg 
Zobrazení: 1036 
Velikost: 153.4 KB 
ID: 4258  
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Sieben
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    520

    no já mám v práci tenhle: -viz příloha.
    mám ale starší model-jinej čudlík a barva.

    funguje tak, že buď zapojíš oba konektory do toho velkýho a on ti ukazuje ledkama(rozsvěcováním) jakej drát je kam zapojenej...
    a nebo do remote terminatoru a můžeš tak kontrolovat už udělaný a natahaný kabely.
    -KOAX(BNC konektory) umí taky přes redukci-tu mi ale úspěšně ztratili
    Je ot hodně dobrá věcička a ušetřila mi hodně práce.
    a cena: pár set kč...
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 126454.jpg 
Zobrazení: 984 
Velikost: 211.5 KB 
ID: 4259  
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Petr S.
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    1,241

    eraser: Takže ten tvůj jen ukazuje jestli je ten kterej drát průchodný a neukazuje do jakého pinu je krimpnutý?

    sieben: Ten tvůj vypadá dobře. Co umí vlastně za kabely? UTP a ten koax?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Sieben
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    520

    RJ45{UTP/STP}
    RJ11
    KOAX-s redukcí
    ukazuje kterej pin je kam zapojenej - 2 řady ledek velde sebe a bliká ta, která je spojená.

    Jde to dát na auto(automaticky to projíždí piny 1-8), nebo manual a pak se to přepíná ručně.

    Zítra budu v práci tak ti napíšu víc těch kabelů co to umí.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    eraser

    Citace Původně odesláno od Petr S. Zobrazit příspěvek
    eraser: Takže ten tvůj jen ukazuje jestli je ten kterej drát průchodný a neukazuje do jakého pinu je krimpnutý?
    Presne tak, je tam jeden riadok LEDiek a tým to končí. Maximálne ti povie, či sa jedná o priame zapojenie alebo krížené a prípadne, či je kábel uzemnený - platí pre tienenú krútenú dvojlinku. Je to taký lacný, bakelitový tester.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele KEOSAN
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    976

    Zalezi, co vsetko chce testerom clovek merat.

    Ten meracik co uviedol SIEBEN mam tiez, na diodkovy je vcelku
    sikovne pouzitelne.

    Inak da sa kupit aj multimeter kombinovany s testerom RJ45
    http://www.sos.sk/?str=371&artnum=59375

    Meranie je trochu inac, nez je clovek zvyknuty, najlepsie je nim
    premerat si dobry kabel a prezriet hodnoty zapojenie, zapisat ich
    a inac sa nim da tiez merat. I ked ten diodkovy je oproti nemu
    viac zrozumitelnejsi.

    To su len najzakladnejsie parametre /co je dost malo/.
    Pre vacsi vyber odporucam pozriet si napr. http://www.testery.cz/

    Su tam ako lacnejsie sikovne digitalne, iba pre zapojenie kabla, tak
    aj meraky. Pre dokladnejsie a presnejsie meranie je vhodne mat niektore z tych
    lepsich merakov, minimalne vhodne aspon dlzka kabelaze. Optimalne ak merak
    dokaze vyhodnotit trasu pre certifikovanie urcitej priepustnosti.
    Je v tom rozdiel, dokaze to najst chyby napr. pri pouziti menej kvalitneho
    kabla, kedy este trasa je OK, a kedy uz je mimo hodnot, tolerancie.
    Naposledy upraveno uživatelem KEOSAN: 27-05-2008 v 10:40
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Sieben
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    520

    Citace Původně odesláno od KEOSAN Zobrazit příspěvek
    Super! jen sme si zas vybral měřáky, co stojí 8000$ a podobně, ale NT955 Validator-NT sem našel "jen" za cca 1 100$ super ne? achjo ale líbilo by se mi to mít doma
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele KEOSAN
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    976

    Do firmy som si kupil certifikacny CableIQ tester od Fluke

    Pouzitelny je tam napr. na certifikacny bandwidth test do gigabitu,
    obsahuje port blinkink na identifikaciu portu v zmati kabelaze /Flash Link LED./,
    plus meranie dlzky k chybe a ostatne zakladne funkcie. Meranie dlzky vie robit
    aj bez ukoncenia portu. Jednoducha obsluha.

    Nasiel napr. ze Gembird lanko po cca 57m uz tento lacny cina-kabel ledva
    dosiahol certifikaciu 10mbps, co ked sa to prekrocilo len o meter. Pod touto
    hranicou zvladol este gigabit certifikaciu. Ci sa nim dala certifikovat kabelaz
    /ze ju odmietlo certifikovat/ napr. ked to kolegovia napriek varovaniu
    potiahli subezne so silovym vedenim - tusim 5x 480V kable
    Po odmerani to samozrejme nepreslo certifikaciou, po presunuti o 1 meter uz ano.

    http://www.fluketestery.cz/produkty/cableIQ-tester.html
    http://www.intelek.cz/product.jsp?artno=43020011

    Pre take bezne pouzitie /mini, mini minimalne/ staci diodkovy tester,
    pripadne ako minimum taky LanScaper, ktory nemal zlu cenu na tie funkcie /z lacnejsich/:

    http://www.testery.cz/Lan-tester-tes...lanscaper.aspx

    Ma napr. ping test, identifikaciu, co je na konci, test dlzky kabelaze
    k chybe, tiez Flash Link LED.

    Tiez zaujimave pristroje su aj na:
    http://sk.micronix.cz/dataview.php?page=87

    taky zakladnejsi MI 2014, alebo pokrocile s dost funkciami MI 2012ST. Na tie funkcie nema az taku vysoku cenu oproti inym pristrojom. Staci pozriet datasheet, co vsetko zvlada. To vyzera VELMI SLUSNE.... Ale je len pre fast ethernet.
    Naposledy upraveno uživatelem KEOSAN: 27-05-2008 v 19:15
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Sieben
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    520

    KEOSAN: kde děáš a co máš za náplň práce? já chci taky měřžák za 40tis ať to tam můžu proměřit..achjo já chi taky.

    Nejsi z Brna? že bych si ho půjčil?
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Hm, také by se mi hodil, tenhle kabel už mě štve Pořídil jsem FTP, konektor vypadá, že jsem ho nakrimpoval dobře, a stejně to jde slušně tak leda na 10 Mbit, FastEthernet z toho nevytáhnu Tak zjistit kde je chyba
    nepojedeš náhodou někdy kolem ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele KEOSAN
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    976

    Pavel Boček
    Teda, pokial neni prekrocena dlzka 100m a neni to vylozene smejd kabel, tak uplne postaci diodkovy tester a spravne nakrimpovanie /spravne poradie farieb/.

    U FTP kabla samozrejme plati este, aby bolo dobre urobene uzemnenie, inac to moze byt horsie ako UTP. Myslim, ze tam budu asi len prehodene niekde pary /farby/. Alebo problem moze robit subeh so silovym, ci telefonnym vedenim.

    Mimochodom, ak si robis kabel a spravne si ho nakrimpoval, prepajas to cez switch, alebo priamo PC-PC ? Medzi PC-PC treba cross kabel, ten sa krimpuje, inac /poradie/.

    Sieben
    pracujem na Slovensku v slovenskej firme, pre ktoru robim spravu IT.
    Robil som na pobockach firmy svojpomocne siet. Potom boli varianty, ze to urobia firmy a tester nepotrebujem, alebo to urobim sam + material /kable natiahli elektrikari, ako sa im povedalo a ostatok som osadil, zapojil, otestoval/, plus pre pripadne problemy sa kupi merak. No a varianta s merakom bola niekolkokrat lacnejsia, nez stavba siete cudzou firmou Takto si clovek moze i po druhej firme potom premerat kvalitu kabelaze a nemusi len hadat, kde je problem... Nemyslite, ze kupit tester bola malina... Treba to len spravne a logicky-ekonomicky zdovodnit

    S firmami je totiz problem, ze aj ked sa nieco urobi, potom pri probleme to reklamovat, dokazovat, natahovat sa... Plus na aku firmu clovek narazi. Niekedy clovek videl vo velkych firmach take "profesionality", ze sa divil, ako to mozu vobec takto robit, horsie, nez na kolene /napr. niektori velki ISP/.
    Naposledy upraveno uživatelem KEOSAN: 27-05-2008 v 22:14
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Citace Původně odesláno od KEOSAN Zobrazit příspěvek
    Teda, pokial neni prekrocena dlzka 100m a neni to vylozene smejd kabel, tak uplne postaci diodkovy tester a spravne nakrimpovanie /spravne poradie farieb/.

    U FTP kabla samozrejme plati este, aby bolo dobre urobene uzemnenie, inac to moze byt horsie ako UTP. Myslim, ze tam budu asi len prehodene niekde pary /farby/. Alebo problem moze robit subeh so silovym, ci telefonnym vedenim.
    Má 18 metrů...nejsem si úplně jistý těmi páry, no, to kdyžtak ještě někdy zkontroluji...trochu vsázím na koaxiály, které vedou souběžně...také to probíhá TV kotkem, takže spousta zásuvek a poházených kabelů Myslíš, že ani to stínění tohle neodstraní ?
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 4 123 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Typ Kabelu
    Od voYYd v sekci Storage (úložná zařízení)
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 03-07-2014, 21:05
  2. Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 14-04-2013, 18:16
  3. Zapojení kabelu
    Od DiaJee v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 23-12-2010, 17:38
  4. Rozhraní USB, BT...: Dlzka USB kabelu
    Od palomm v sekci Periferie
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 18-06-2007, 11:45