Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 6 z 6

Téma: Jaký Samsung 1TB, 32MB nebo SAMSUNG F1 640GB, 16MB?

  1. #1

    zeW zeW je offline
    Nováček
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    16

    Prosím o radu, názory, zkušenosti s výběrem HDD.
    Dospěl jsem k těmto variantám:
    SAMSUNG 1TB SATAII/300 32MB, Part N: HD103UJ
    nebo
    SAMSUNG F1 640GB SATAII/300 16MB, Part N: HD642JJ
    v úvahu by ještě připadal:
    WD CAVIAR GREEN POWER 1TB SATAII/300 16MB, Part N: WD10EACS. Ale kvůli 16MB cache spíše ne.
    moje priority:
    výkon, spotřeba, na hluku(tichosti) nezáleží, na ceně taky ne jelikož jsou všechny na tom poměrně podobně.
    Jde mi především o porovnání výkonu HD103UJ a HD642JJ a tedy souboj cache 32 proti 16MB a 3 proti 2 plotny s hustějším záznamem.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Janyk1
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,007

    Imho jako 640GB disk bych volil asi WD6400AAKS,

    imho nebo třeba zapojit 2-3 disky WD VelociRaptor(300GB), ale tam je to horší s cenou, výkon je ovšem bezkonkurenční.
    A imho 16MB cache není špatná hodnota ani minus, má to tak většína disků (jen nový Seagate)
    Naposledy upraveno uživatelem Janyk1: 04-05-2008 v 20:31
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    276

    Ja mam tebou zminenej Samsung F1 640GB, tak pokud te neco zajima klidne se ptej.

    Jinak me vysledky testu najdes tady:

    http://www.hfx9.com/hdd/Quick.jpg
    http://www.hfx9.com/hdd/Long.jpg
    http://www.hfx9.com/hdd/hdtune.jpg

    Jedine co pozoruji je hlasitejsi seek, ale jinak teplota je i po testech a celodenni praci na 31 stupnu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    1,391

    Pokud chces vykon a nehledis na cenu tak Samsung F1 1TB, pokud chces pomer cena vykon kapacita tak jdi do Samsungu F1 640GB. Nechapu jen tvou otazky zda 3 nebo 2 plotny s hustsim zaznamem. Tyto 2 disky pouzivaji stejne plotny.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele meeee
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    1,120

    Já souhlasím s Janykem navrženým WD6400AAKS. Podle všeho to vypadá že je poněkud výkonnější než 640GB F1 od Samsungu za cenu o něco vyššího hluku.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6

    zeW zeW je offline
    Nováček
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    16

    Citace Původně odesláno od Janyk1 Zobrazit příspěvek
    Imho jako 640GB disk bych volil asi WD6400AAKS,
    1TB :
    -GreenPower
    -Barracuda 7200.11
    imho nebo třeba zapojit 2-3 disky WD VelociRaptor(300GB), ale tam je to horší s cenou, výkon je ovšem bezkonkurenční.
    A imho 16MB cache není špatná hodnota ani minus, má to tak většína disků (jen nový Seagate)
    Popřemýšlím spíš nad těmi 1TB variantami. 16MB cache není určitě špatné, ale pokud již je za slušnosu cenu i 32MB tak těch 16 už vypadá zase málo

    3x VelociRaptor 300GB. To by bylo asi zajímavé topení, což zase nechci. A navíc bych to trochu přešvihl s tím rozpočetem.



    Citace Původně odesláno od hl.hl Zobrazit příspěvek
    Nechapu jen tvou otazky zda 3 nebo 2 plotny s hustsim zaznamem. Tyto 2 disky pouzivaji stejne plotny.
    Pravda, spletl jsem si to se 750Gb variantou, kde by měly být 3 plotny po 250Gb. Za zmatení se omlouvám.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Nezobrazí se externí HDD Samsung G2 Poratable 640Gb
    Od Trlololo v sekci Storage (úložná zařízení)
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 20-08-2012, 15:27
  2. 3,5" HDD SATA: Samsung F4 640gb/plotna
    Od matyyy v sekci HDD, boxy, SSD
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 11-09-2010, 21:34
  3. LCD: Samsung T240 nebo Samsung SM 2443 ?
    Od Denis77 v sekci Monitory
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 15-06-2009, 22:33
  4. 3,5" HDD SATA: Jak zformátovat SAMSUNG 750GB, SATA II NCQ, 32MB?
    Od Georg2 v sekci HDD, boxy, SSD
    Reakcí: 19
    Poslední příspěvek: 22-07-2008, 08:50
  5. 3,5" HDD SATA: problem s HDD Samsung 320 GB, 16MB, SATA 3.0 Gb/s
    Od munina v sekci HDD, boxy, SSD
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 15-07-2007, 19:10