Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 11 z 11

Téma: jaky wifi router?

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    2

    zdravim,pred nedavnem jsem mel adsl a ted jsem presel na kabelovku,bohuzel muj router zvlada jenom adsl,coz je dost problem.
    Potreboval bych prosim poradit jaky wifi router do +- 1500.Mam zapojeny 1pc prez lan a druhy potrebuji spojit pres wifi.
    V routerech se vubec neorientuji,thx za kazdy nazor
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Withman
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,366

    Je téměř jednou, který koupíš. Na domací jednoduché rozdělaní net stačí cokoliv. Já bych osobně doporučil D-Link DI-524 s cenou kolem 900Kč s DPH. Funguje bez problémů a zvládá šifrování WPA2. Plně dostačující.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    eraser

    Volil by som 3COM OfficeConnect Wireless 54 Mbps 11g Cable/DSL Router za slušných 1.170,- Kč s DPH.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Marenek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    242

    mám skoro rok Zomax WA-2204 http://www.zcomax.cz/Wa2204atx.aspx
    vyskytující se pod různáma ne-jménama, třeba tu http://www.dinos.cz/main.aspx?CLS=PRODUCT&PRO_ID=221739

    než jsem to koupil, co jsem o něm našel bylo spíše pozitivní a mě slouží ku spokojenosti.

    (osobně doporučuju ASUS WL-500g ;-) ale to je mimo daný limit.)
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    2

    zdravim,je to trosku slozite,tak se snad do toho nezamotam
    jak jsem psal v minulem tematu,mel jsem predtim od O2 ADSL,ale ted jsem presel na kabelovku od UPC.Mam router SMC Networks 7904WBRB.Jak k nam prisel technik,tak mi tvrdil,ze tje router jenom pro adsl a zapojil mi tak primo kabel do PC.Ja jsem ale potom udelal tohle: kabel od UPC jsem dal do routeru na "LAN1",potom jsem vzal 2hy kabel a dal do "LAN2" a spojil s pc a internet jede,takze tenhle router to musi podporovat.Jenze uz mi na druhem pc,ktery byl spojen pres wifi internet uz nejede.2hy pc sice hlasi ze je pripojen k SMC,ale internet nejede.Chtel bych se tedy zeptat jestli nekdo nevite co stim,jestli se ta wifi nemusi nejak prenastavit(ikdyz na pc prez LAN sem nic neprenastavoval)
    jo a jeste dotaz,preinstaloval jsem windowsy a nejde mi web s konfiguraci modemu,tak jestli mi nechybi nejaky ovladac,ktery jsem zapomel nainstalovat.
    asi se neda odpovedet jednim prispevkem,tak kdyz tak ICQ: 253-589-119 nebo tady.
    Predem moc diky
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Marenek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    242

    ty jsi myslím pták. router má jeden kabel "ven" a ostatní "dovnitř". a na těch "dovnitř" se udělá LAN. ten "ven" musí jít do modemu. v tvém routeru je modem integrovanej a jiný "ven" tam není.
    ty jsi zapojil, nemýlím-li se, tvoje PC a MODEM do LAN. takže ty na sebe asi nějak divně "vidí" a internet teda asi nějak divně jede. spíš bych řekl omylem.
    konfigurace ti nejede, protože router (modem je ta věc na kabelovce a setup jistě nemá) má kdovíjakou ip adresu a kdoví nepere-li se s tím modemem.

    zahoď to a kup opravdovej router.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    279

    Kdyz jsi zapojil kabel od UPC do LAN1 a PC do LAN2, tak jsi ze sveho adsl routru udela obycejnej HUB, kterej premostuje pripojeni mezi LAN1-LAN4. Nastane ti problem v pripade ze zapojis dalsi PC do LAN3, protoze dojde ke kolizi IP adress, pokud je ovsem nenastavis rucne na stejny rozsah.

    V pripade Wifi je tomu trosku jinak, protoze Wifi potrebuje ten smer dovnitr jak uz tu bylo psano a na vstupu WAN nic nemas, tim padem te wifi nema kam napojit, protoze neumi poskytnout LAN1-LAN4 pro internet. Proto se sice pres wifi pripojis, ale jen do lokalni site.

    Schvalne zkus, nastavit u wifi pocitace ip adresu manualne (samozrejme v rozsahu jaky odpovida tvemu routru a dalsimu pc) a do polozky vychozi brana zadej tu hodnotu co mas na PC na kterem ti funguje net, myslim si ze to bude primo ip adresa brany poskytovatele. Treba to pomuze a bude fungovat, ale moc tomu neverim.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    eraser

    No, tak to trošku zhrniem, pričom Marenek a HFX9 v podstate trafili príčinu.

    Tvoj ADSL modem/wifi/router je zariadenie, ktoré obsahuje integrovaný 4-portový switch, ďalej má podporu wifi a slúži ako AP a samozrejme je to ADSL modem. Predtým si používal ADSL pripojenie, tzn. pomocou telefónneho vedenia si bol napojený na providera, ktorý ti poskytoval pripojenie na Internet. To bola tvoja WAN brána, pričom si obdržal jedinú vonkajšiu IP adresu, tzv. WAN IP adresu, na základe ktorej si bol "videný" ostatnými účastníkmi pripojenými do Internetu. Keďže si potreboval pripojiť viac počítačov, resp. zariadení do svojej lokálnej siete a využívať túto jedinú IP adresu tak, aby si sa dostal na Internet z ľubovoľného zariadenia z tvojej LAN, využil si schopnosť SMC krabičky, ktorej sa hovorí NAT - preklad sieťových adries, resp. maškaráda. Žiadny z tvojich počítačov nemusel nič vedieť o vonkajšej IP adrese, jediné, čo počítače v sieti potrebovali, to bolo samozrejme sieťové fyzické prepojenie, tzn. napr. UTP káblami napojené na SMC, prípadne pomocou wifi, ďalej museli patriť do rovnakej subsiete a bránu, DNS tvoril daný SMC, resp. jemu pridelená tzv. LAN IP adresa. Podľa správnosti zariadenia v NAT používajú neverejné IP adresy z tried A, B alebo C. Za ich definíciou stojí IANA.

    Momentálne je situácia taká, že tvoj súčasný provider ti namontoval káblový modem a zjavne priradil opäť jedinú WAN IP adresu. Ty ju však potrebuješ využiť pre viacero počítačov. Preto potrebuješ router s WAN portom, čo je RJ45 port, ktorý má i tvoj káblový modem a pomocou UTP kábla tieto dve zariadenia prepojíš. Následne nakonfiguruješ daný router tak, aby si prisvojil adresu z káblového modema a vytvoril NAT. Potom si nakonfiguruješ jednotlivé počítače, ktoré budú v NATe.

    Predpokladám, že daný káblový modem je vlastne transparentný bridge a nedokáže vytvoriť NAT, preto potrebuješ nový router s WAN portom. Ak daný káblový modem NAT vytváral, jednalo by sa o káblový modem/router a tebe by stačilo využiť tvoj starý SMC router vo funkcii wifi a switchu, čiže to, o čo si sa snažil, by vlastne v takomto prípade mohlo fungovať, ak by si použil správne IP adresy z rovnakého networku. Lenže to si zisti u svojho providera, osobne tomu nedávam šancu a daný káblový modem NAT nevytvára.

    Ďalej nepíšeš nič o IP adresách, ako ti máme bližšie poradiť? Naviac, pokiaľ si prezrieš dôležité témy, nájdeš tam podrobný návod, ako si vytvoriť a nakonfigurovať vlastnú domácu sieť s wifi podporou. Zameraj sa na obrázok, takéto niečo by sem mal dávať každý, kto si pýta obdobné rady.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Marenek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    242

    Citace Původně odesláno od eraser Zobrazit příspěvek
    ...to si zisti u svojho providera...
    psal UPC, to znamená nic nezjistíš, nic se nedovíš, emá smysl uvažovat o jakékoliv domluvě.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    eraser

    Tak to je super provider...
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    12

    Myslím,že Eraser to výše popsal dokonale,opravdu je podstatná ta NAT tabulka.Pokud chceš Router za UPC cabel modem,investuj do kvality.Já mám obyč Edimax a musím říct,že ke vší spokojenosti.Ale nic od něj nečekám.Takže kolem 1200 Kč můžu klidně doporučit OvisLink - AirLive.Dal jsem ho do sítě ještě s výkonnějši anténou pro WiFi známému na penzion a naprostá spokojenost.Má taky velmi přehledné menu,což je výhra.Doporučuji typy se dvěma anténama-mají lepší pokrytí v prostoru a pro byt není třeba dokupovat extra výkonnější.
    Naposledy upraveno uživatelem Pablo.M: 08-05-2008 v 18:39
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Jaký kvalitní WiFi router
    Od o.n.y.x. v sekci Sítě
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 30-09-2014, 02:27
  2. Jaký Wifi router?
    Od oister v sekci Sítě
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 12-09-2010, 01:51
  3. Jaký wifi router ?
    Od Roli v sekci Sítě
    Reakcí: 33
    Poslední příspěvek: 04-09-2009, 17:11
  4. Jaký WIFI router
    Od koren3 v sekci Sítě
    Reakcí: 22
    Poslední příspěvek: 04-07-2009, 10:41
  5. wifi router - jaky ?
    Od Maximus12 v sekci Sítě
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 15-04-2009, 14:57