Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

HP LP2465 a dva připojené PC přes DVI

Withman (1337)|4.5.2008 23:32
Zdravím, mám problém.

Mám nyní doma 2 PC a řekl jsem si, že je obě připojím k svému monitoru (viz. nadpis), jelikož jedno PC je jako "server". Problém nastal takový, obě PC jsou k monitoru připojeny DVI-DVI kabelem.

Pokud jsou zapnuty oba PC, tak mi vždy u DVI1 zčerná obrazovka. Jakmila PC2 vypnu (DVI2), tak se mi DVI1 rozsvítí a zase můžu vesele pracovat. Pravděpodobně to vypadá, že monitor neumí přijímat signál ze dvou DVI výstupů. Půjde to nějak vyřešit.?

Pokud ale zapojím PC2 přes VGA, tj. kabelem DVI-VGA, tak vše funguje bez problémů. To ale naráží na problém, že když je PC2 napojeno na VGA výstup tak musím při zapínání PC mít přepnuto na druhý monitor, aby Windows rozponali monitor, což je nevyhovující a proto bych rád využil obě DVI.

Máte někdo nápad, jak to vyřešit.? :cry

//Snad jsem to napsal trochu srozumitelně...:D
Intri (3490)|4.5.2008 23:43
Můj monitor ( i když od LG a asi 4 roky starý ) má jedno z tlačítek vyhrazené na přepínání vstupů. Nemá to to HP taky, nebo alespoň možnost přepínat mezi vstupy v OSD? Nezdá se mi, že by monitor neuměl přijímat signál obou DVI zároveň, smysl dvou DVI konektorů by se tím téměř ztratil.
Marenek (239)|4.5.2008 23:57
v OSD menu vypni automatický přepínání vstupů a pak přepínej tlačítkem.
Withman (1337)|5.5.2008 00:06
1.) Ano, tlačítko má, tím přepínám.

2.) Tuto funkci mám již několik měsíců vypnutou.
Intri (3490)|5.5.2008 00:13
[quote=Withman;119382]Pokud ale zapojím PC2 přes VGA, tj. kabelem DVI-VGA, tak vše funguje bez problémů. To ale naráží na problém, že když je PC2 napojeno na VGA výstup tak musím při zapínání PC mít přepnuto na druhý monitor, aby Windows rozponali monitor, což je nevyhovující a proto bych rád využil obě DVI. [/quote]

Ještě, než někdo, kdo má tohle HPčko, řekne, jestli je to vlastnost nebo chyba - zkus, prosím, trochu přeformulovat tuto větu, nedaří se mi ji přelouskat a pochopit, o co vlastně jde. Osobně nemám nejmenší problém s provozem jednoho monitoru u dvou PC. Využity jsou oba vstupy monitoru ( DVI i D-Sub ), D-Sub je u notebooku s Vistou, DVI u stolního PC s XP. Ať startuju které PC chci jako první, nikdy jsem se nesetkal s problémem, že by Windows nerozpoznal připojený monitor.
Withman (1337)|5.5.2008 00:22
OK, pokusím se vysvětlit popořadě...vysvětlování mi moc nejde. :D

Mám dva PC, hlavní a "servřík". Hlavní bude PC1 připojený do monitoru DVI-DVI kabelem. Servřík bude PC2, připojený do monitoru také DVI-DVI kabelem. Monitor má 2xDVI vstup, tj. když chceš připojit PC či NTB jen s VGA musíš využít DVI-VGA kabel, který je k monitoru dodáván. Tak a teď k problému.

1.) Mám zapnuté PC1, vše funguje OK.
2.) Zapnu PC2, slyším jak nabíhá.
3.) Jakmile PC2 naběhne do Windows, tak pracovní plocha PC1 zčerná (bez obrazu).
4.) Přepnu na monitoru na PC2, mohu v něm naprosto bez problémů pracovat. Obraz funguje.
5.) Vypnu PC2, obraz u PC1 se vrátí zpět.

Pochopili jste.? :D

Teď jsem vyzkoušel i druhou možnost, kdy jsem PC2 připojil přes D-Sub, tj. DVI-VGA kabelem a výsledek je takovýto.

1.) Mám zapnuté PC1, vše funguje OK.
2.) Zapnu PC2, naběhne OK
3.) Nyní můžu naprosto bez problémů přepínat mezi PC1 a PC2.
- žádné "zčernání" obrazovky u PC1 se neděje, vše pracuje, jak by mělo...

Problém je ale v tom, že přes D-Sub je obraz neskutečně hnusný, rozmázlý a ještě "proužkuje"...:-(

//EDIT: doplněno o připojení přes D-Sub.

///Z tohoto výsledky mi jasně vyplývá, že monitor neumí přijímat 2 obrazy přes DVI najednou.
Withman (1337)|5.5.2008 01:24
Snad mi zítra někdo dokáže pomoci. :notsure
Withman (1337)|5.5.2008 13:45
Zatím nic. :(
CW (35)|6.5.2008 18:03
[QUOTE=Withman;119402]Z tohoto výsledky mi jasně vyplývá, že monitor neumí přijímat 2 obrazy přes DVI najednou.[/QUOTE]
Sám HP LP2465 nemám, takže jsem to nemohl ověřit, nicméně podle [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] má sice dva DVI konektory, ale jeden vstup je digitální a ten druhý analogový - z fotografie je patrné, že oba konektory jsou integrované DVI-I, do kterých jde zasunout jak digitální DVI-D tak analogový DVI-A, takže asi nezbyde nic jiného, než se podívat do návodu k použití, který je který, a použít správný propojovací kabel.
Withman (1337)|7.5.2008 14:14
Oba konektory jsou DVI-I (Dual-Link) a tedy by měly přijít oba jak analogový, tak digitální signál.

Mohu zkusit jiný DVI kabel, ale bojím se, že mi to nepomůže...:(
pavel_p (993)|7.5.2008 22:11
Mám 8600GT se dvěma DVI výstupy. Pokud propojím monitor dvěma kabely, tak u později připojeného vstupu vždy píše No Signal. Pokud poprohazuju vstupy a nastavím monitor HP LP2465 a max. rozlišení + dualview, tak to začne fungovat. Samo od sebe to nefunguje a později připojený výstup grafika nedetekuje a je nutné ho nastavit ručně, pak asi jde do monitoru signál. Dvě grafiky s DVI bohužel nemám.
Viz screenshot.

EDIT: no toto je možná nějaká vlastnost grafiky a ne monitoru, ale plug&play to není.
IMG_6792.JPG
mstejska (2912)|28.5.2008 22:44
No a posleze pouzit tlacitko input nepomuze?
Withman (1337)|20.7.2008 23:26
Takže jsem zkusil použít jiný kabel, DVI-HDMI (deská má HDMI) a stále stejný problém, viz. výše. Opravdu to vypadá, že ten monitor neumí přijímat signál ze dvou digitálních zdrojů. :thumbdown
Withman (1337)|20.7.2008 23:26
[QUOTE=mstejska;127149]No a posleze pouzit tlacitko input nepomuze?[/QUOTE]

Pokud jsou oba PC připojeny přes digitál, tak tlačítko INPUT přepíná, ale na jednom vstupu je pouze černá obrazovka. :thumbdown