Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 39

Téma: profesionálové o 3D softwaru

  1. #1
    Čestný člen Avatar uživatele P@pi
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    1,688

    fa.Destruct:
    Toto téma jsem rozjel v reakci na neutuchající diskuzi v sekci grafik ne/výhody Quader a FireGl, jednoduše proto, že se nám příspěvky rozmáchly mnohem dále než jen k řešení problémů s grafickými kartami. Byl bych rád, kdyby stávající fórum dále žilo, jelikož ještě nebylo řečeno vše, čas a technologie nám letí pěkně pěkně dopředu a nespokojené hlasy na tomto poli jen tak neutichnou. V novém fóru se chci věnovat konfliktům a problémům HW/SW na poli profesionální práce s CAD/3D programy nejrůznějšího zaměření. Pro nováčky doporučuji pročíst si zatím kratinký úvod do problematiky ve výše uvedené sekci starého fóra.

    Jinak díky, noegoncz, za tip na SP, ohledně SW nejspíše rozjedeme dlouhou diskuzi, až budeš mít ty 64bity, bude mě zajímat výsledek.
    Citace Původně odesláno od fikfik Zobrazit příspěvek
    ako ti uz niekto radil, dokup ram, nahod 64bit system, jedina rozumna cesta ako zvysit priepustnost systemu pre velke data. inak len upozornim, 32bit systemy nevidia viac nez 3,2GB (okrem w2003), takze ak 4GB a viac, urcite xp64, vista je predsa len prilis "vlacna" (i po uprave cez vlite a vypnuti hromady zbytocnych services).
    No hlavní problém 32 bitů v tomdle případě ani tak nebude maximální velikost RAM, ale velikost RAM na jednu aplikaci, která je tuším 2 GB (při 4 GB osazených) a dá se to zvednou úpravou boot.ini na 3 GB, ale víc 32bity nezvládaj. To je problém OS (nevím zda pouze WIN), kde polovina je inteligentně rezervována pro OS.
    Naposledy upraveno uživatelem P@pi: 06-05-2008 v 09:20
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Obyvatel SHW Avatar uživatele noegoncz
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    336

    Citace Původně odesláno od P@pi Zobrazit příspěvek
    No hlavní problém 32 bitů v tomdle případě ani tak nebude maximální velikost RAM, ale velikost RAM na jednu aplikaci, která je tuším 2 GB (při 4 GB osazených) a dá se to zvednou úpravou boot.ini na 3 GB, ale víc 32bity nezvládaj. To je problém OS (nevím zda pouze WIN), kde polovina je inteligentně rezervována pro OS.

    ano,je to přesně tak. Případně je ještě důležité, jak je aplikace napsaná.Jinak řečeno, jestli při přepnutí OS na 3GB/aplikace bude něaká změna. Pokud to aplikace neumí, stejně přepnutí na 3gb řežim nevyužije. Já to přeplé mám a částečně mi to pomáhá a hlášek viz příloha je méně, než dřív. (našel jsem si to v nápovědě pro Solid, že to využít lze..) ale jak je to u 3DXMAX,CINEMA 4D,atd.. to opravdu netuším...
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: solid_error5.jpg 
Zobrazení: 166 
Velikost: 1.02 MB 
ID: 4132   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: solid_error11.jpg 
Zobrazení: 161 
Velikost: 967.1 KB 
ID: 4133  
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček Avatar uživatele fa.Destruct
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    44

    Mno... k chybovým hláškám o nedostatku paměti u mně nedochází (SW2008 SP0 32bit), při rotaci pohledu vše běží jak má i ve velkých sestavách a to na maximální detaily. Jakmile však zoomuju, nebo nedej bože pohnu některou součástí, framerate klesá k bodu mrazu a to bez ohledu na úroveň detailů. Tenhle paradox mě přivádí k šílenství, jednoduše proto, že nevím čím je způsoben (podezřívám procesor). Jinak vy co děláte v SW- napište co máte za konfigurace a v jakých případech dochází k potížím, rád bych, kdybychom si vzájemně pomohli. Výkony v Mayi a Maxu mě sice zajímají, ale nikoliv profesně. Jinak dále pracuji (nebo jsem pracoval) s Teklou, popř. Inventorem a i výkony v těchto programech mě velice zajímají. Docela by mě zajímalo jestli existuje konfigurace, kde byste neměli žádné problémy s jakýmkoliv 3D projekčním/konstruktérským/art programem. Všem díky za podnětné příspěvky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Čestný člen Avatar uživatele P@pi
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    1,688

    Jo tak tadle chyba když vyletí, tak mám chuť hodit PC z okna a pěkně na něj z vejšky skočit a zadupat do země. Tadle hláška vyskakuje v renderu, prakticky v libovolném. Je to způsobeno tím, že se musí načíst geometrie objektů a když je složitá, tak zabere strašně místa v paměti a pak už se tam kvůli tomu limitu paměti nic nevejde.

    Dá se to obejít instancema, u těch se do paměti natáhne pouze jedna geometrie a tak nezaplácavají RAMku stejnými objekty. Také zrychlují rendering, což ovšem souvisí s tímto.

    Docela slušný žrout této paměti jsou i další "zvláštní" objekty jako např. chlupy/vlasy apod. Ale to asi nebude tvůj problém, u tebe bych to viděl na příliš složitou geometrii nebo nějakou specifickou chybu/vlastnost SW.

    K tomu otáčení bych to taky spíš viděl na CPU, ale ještě pravděpodobnější bude oboje...

    (todle platí v klasických 3D - osobně Cinema 4D, s CADama, jak už jsem několikrát psal, zkušenost nemám)
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Obyvatel SHW Avatar uživatele noegoncz
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    336

    Citace Původně odesláno od fa.Destruct Zobrazit příspěvek
    Mno... k chybovým hláškám o nedostatku paměti u mně nedochází (SW2008 SP0 32bit), při rotaci pohledu vše běží jak má i ve velkých sestavách a to na maximální detaily. Jakmile však zoomuju, nebo nedej bože pohnu některou součástí, framerate klesá k bodu mrazu a to bez ohledu na úroveň detailů. Tenhle paradox mě přivádí k šílenství, jednoduše proto, že nevím čím je způsoben (podezřívám procesor). Jinak vy co děláte v SW- napište co máte za konfigurace a v jakých případech dochází k potížím, rád bych, kdybychom si vzájemně pomohli. Výkony v Mayi a Maxu mě sice zajímají, ale nikoliv profesně. Jinak dále pracuji (nebo jsem pracoval) s Teklou, popř. Inventorem a i výkony v těchto programech mě velice zajímají. Docela by mě zajímalo jestli existuje konfigurace, kde byste neměli žádné problémy s jakýmkoliv 3D projekčním/konstruktérským/art programem. Všem díky za podnětné příspěvky.
    tak ty chybové hlášky (mám jich něco přes 20ks, můžu postnout ) jsou na sestavě Core2 6700,Nvidia FX1500,4GB DDR2,Deska s P35.OS XP32bit/3GB (boot.ini).Ale konečně přecházíme na 64bit Visty,jen já na to zatim neměl čas. Nicméně spolupracovníci to již mají nainstalované na 64bit Vistách a lehce lepší sestavě (Core 6750,8GB DDR2,FX1500,..tuším) a zatím nepostřehli něaké problémy. Nicméně maji menší sestavy a to je dost důležité. Tak až to budu mít nainstalované, podělím se o dojmy. Každopádně, hned jak si dotáhnu SW2k8 domů,tak vyzkouším,jak se to chová na sestavě, co mám v podpisu..

    hele,když už jsme u teho SW, máte někdo zkušenosti se zaváděním PDMworks workgroup ?
    možná by nebylo od věci založit něakej thread na CAD,.. .D

    EDIT: teď mě tak ještě napadlo ,že jak píšeš,že máš SW2k8 SP0,tak to když nám došlo poprvé,tak u teho byl i navíc papír, že je nutné doinstalovat jakýkoliv SP (tehdy tuším byl 1.1) pro lepší stabilitu.Bez SP je SW2k8 asi jako já po 11ti pivech pořád padá D
    takže bych doporučoval poslední (snad jediný u mne jakš takš stabilní SP 3.1)

    Citace Původně odesláno od P@pi Zobrazit příspěvek
    Jo tak tadle chyba když vyletí, tak mám chuť hodit PC z okna a pěkně na něj z vejšky skočit a zadupat do země. ...
    jsem rád, že nejsem sám
    Naposledy upraveno uživatelem noegoncz: 06-05-2008 v 06:36 Důvod: dodatek (tak je ráno a já ještě spím :)
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Obyvatel SHW Avatar uživatele noegoncz
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    336

    Tak to byla rychlovka :-) Tak jen tak na úvod bych si dovolil postnout ještě některé screeny z sbírky, po kterých jak výše napsal P@pi nejlépe ,,hodit PC z okna a pěkně na něj z vejšky skočit a zadupat do země...,,
    spíš jen tak pro ty,co chtěji v SW začít, ať vědí, co je čeká
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: solid_error2x.jpg 
Zobrazení: 160 
Velikost: 108.7 KB 
ID: 4288   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: solid_error3x.jpg 
Zobrazení: 134 
Velikost: 101.1 KB 
ID: 4289   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: solid_error4x.jpg 
Zobrazení: 141 
Velikost: 150.3 KB 
ID: 4290   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: solid_error8x.jpg 
Zobrazení: 138 
Velikost: 187.6 KB 
ID: 4291   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: sw2k8erorr1x.jpg 
Zobrazení: 122 
Velikost: 229.9 KB 
ID: 4292   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: sw2k8erorr2x.jpg 
Zobrazení: 137 
Velikost: 170.2 KB 
ID: 4293   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: sw2k8erorr5x.jpg 
Zobrazení: 123 
Velikost: 132.8 KB 
ID: 4294   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: sw2k8erorr10x.jpg 
Zobrazení: 120 
Velikost: 159.3 KB 
ID: 4295   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: sw2k8erorr14x.jpg 
Zobrazení: 130 
Velikost: 307.8 KB 
ID: 4296  
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Čestný člen Avatar uživatele P@pi
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    1,688

    Tak to má SolidWorks dost rozmanité chyby. Cinema 4D je držák, nepamatuji si, že by mi spadla. Asi proto nemá autosave . Jediná věc je to docházení paměti při renderu, ale to nezpůsobí pád programu, pouze renderu a navíc to je chyba Windows a ne C4D.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Obyvatel SHW Avatar uživatele noegoncz
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    336

    Citace Původně odesláno od P@pi Zobrazit příspěvek
    Tak to má SolidWorks dost rozmanité chyby. Cinema 4D je držák, nepamatuji si, že by mi spadla. Asi proto nemá autosave . Jediná věc je to docházení paměti při renderu, ale to nezpůsobí pád programu, pouze renderu a navíc to je chyba Windows a ne C4D.
    jj. Přijde mi, že se v solidvision snaží narvat každý rok do nové verze mnoho novinek,ale posléze to nedokáží tak rychle odladit, aby to bylo 100% funkční. Tak pak musí přijít na řadu SP..Začínal jsem na SW2006 ,netuším jaký tam byl SP ,bylo to na o hodně pomalejší sestavě a nepamatuji si,že by mi to někdy spadlo.Ve verzi 2007 už to bylo horší...a 2008 ani nemluvě,hlavně první verze 0.0, a pak tuším SP 2.2 po kterém mi nefungovali vůbec vazby atd... nicméně ještě co jsem se dočet, tak je doporučeno před instalací nové verze solidworks (např z 2007 na 2008) původní verzi zcela odstranit z PC,tj odinstalovat a pokud možno všechny soubory co na HDD zůstaly (šablony,atd..) vše smazat,připadně zazálohovat.A poté teprve nainstalovat novou verzi.. Bohužel na mém pc mi IT nainstalovali novou verzi přes starou a měl jsem ze začátku problém s Toolboxem (místo podložky prům.6,4mm jsem měl třeba 120mm ,takže mi to rozhodilo hodně sestav...hurá),s některými šablonami atd.. takže kdo ví, jestli v tomto není taky zakopaný pes :-)

    a když už jsem tedy v tomto threadu, tak bych se rád zeptal uživatelů SW, jaké mají zkušenosti s Toolboxem, případně následně s kusovníkem ve výkresech. Tj při použití kusovníku mi to vyhodí anglické názvy spojovacího materiálu,atd.. a to se zrovna dvakrát lidem na výrobě nelíbí, takže je to pro mne zcela nepoužitelné. Nevíte někdo, jak dostat do kusovníku české názvy ? které jinak samozřejmně česky sestavě jsou..
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček Avatar uživatele fa.Destruct
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    44

    Tak jsem upgradoval SW i Visty (jen SP, 64bit až později), rozdíl ve výkonu je nepostřehnutelný (pochopitelně) a stabilita je na tom pořád stejně. Problémy s pamětí mám přesto, že SW mi zatím nic nehlásil. Jinak Toolbox, to je kapitola sama pro sebe... příklad: doma jsem udělal malinkou sestavu zábradlí (ještě jako úplný zelenáč - fuška pro kámoše), kde jsem samozřejmě použil Toolbox matice a šrouby, sestavu jsem vzal a přenesl si ji do práce, abych se mohl "pochlubit" - přesto, že se jednalo o identické verze programu (rozdíl jen v licenci business/home) se stejným SN, Toolbox odmítl uznat mé rozměry a flákl tam 5x větší šrouby. Tak jsem si s tím chvíli vyhrál (konstreuktér musí být smířený se vším-bohužel) a uvedl vše do původního stavu, jaké bylo mé překvapení, když mi to doma udělalo znovu! Někdy mi pomůže model neuložený zavřít a restartovat SW, někdy to vyjde, někdy ne. Taky by mě docela zajímalo jak se toho zbavit.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Obyvatel SHW Avatar uživatele noegoncz
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    336

    Citace Původně odesláno od fa.Destruct Zobrazit příspěvek
    Tak jsem upgradoval SW i Visty (jen SP, 64bit až později), rozdíl ve výkonu je nepostřehnutelný (pochopitelně) a stabilita je na tom pořád stejně. Problémy s pamětí mám přesto, že SW mi zatím nic nehlásil. Jinak Toolbox, to je kapitola sama pro sebe... příklad: doma jsem udělal malinkou sestavu zábradlí (ještě jako úplný zelenáč - fuška pro kámoše), kde jsem samozřejmě použil Toolbox matice a šrouby, sestavu jsem vzal a přenesl si ji do práce, abych se mohl "pochlubit" - přesto, že se jednalo o identické verze programu (rozdíl jen v licenci business/home) se stejným SN, Toolbox odmítl uznat mé rozměry a flákl tam 5x větší šrouby. Tak jsem si s tím chvíli vyhrál (konstreuktér musí být smířený se vším-bohužel) a uvedl vše do původního stavu, jaké bylo mé překvapení, když mi to doma udělalo znovu! Někdy mi pomůže model neuložený zavřít a restartovat SW, někdy to vyjde, někdy ne. Taky by mě docela zajímalo jak se toho zbavit.
    S tím Toolboxem je to opravdu občas peklo. Jediné,co mě napadá,tak zkusit nainstalovat SW na obou PC zcela stejně (cesty k toolbox,dokumentaci,projekty,atd..) vím,že když jsem měl přesně ty samé potíže, jak píšeš, hrabal jsem se dlouhou chvíli v nastavení SW a nakonec mi by většínu věcí zpravilo,jak mělo.Tj všechny šrouby,matky atd odpovídali. Jedna možnost, ať bohužel neohrabaná je ta,že je možné přes solidworks explorera výchozí projekt zkopírovat a udělá ti to kopii včetně všech šroubů atd,..tím pádem je sestavu pak možno otevřít i na nižších verzích SW (tj bez toolboxu),ale budeš tam mít všechen spojovák správně. Každopádně to neřeší tento problém, spíš je to jen tak naoko :-D
    Bohužel teď doma SW ani nainstalovaný nemám,půjdu do toho,až mi sem dají ty 64bit Visty a pak si přenesu licenci i domů a budu opravdu doufat,že se mi ty problémy znovu neobjeví.
    Každopádně nám právě schválili malý upgrade z 4GB na 8GB paměti, tak zároveň uvidím, zda-li to něčemu pomůže a dám echo. Nicméně za 6min mi končí směna, tak pěknej prodlouženej výkend přeji

    edit: jo a na jeký SP jsi upgradoval ?
    Naposledy upraveno uživatelem noegoncz: 07-05-2008 v 14:25 Důvod: jsem se zapomněl zeptat,spěchám domů :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček Avatar uživatele fa.Destruct
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    44

    Tak, jelikož hodlám řešit problém s rychlostí, uvažuju o Skulltrailu s FireGl V7200, ovšem pouze v případě, že mi potvrdíte, možnost zapojení dvou těchto karet do Crossfire, zatím jsem to nenašel ani ve specifikaci ani nikde na netu. Jinak cesty k Toolboxu a komponentům zásadně neměním, tzn. že šlo opravdu o dvě identické instalace a dík za tip s SWex. To 8Gigo ti fakt závidím... doufám, že jen dočasně.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Čestný člen Avatar uživatele P@pi
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    1,688

    Recenze zde: http://www.pcper.com/article.php?aid=514&type=expert

    Podporuje SLI i CrossFire.
    Jsou tam i testy obojího .
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček Avatar uživatele fa.Destruct
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    44

    No jo, já se ale neptal na desku (ta SLI/Crossfire podporuje), ale na profi grafu V7200 (FireGL). Stejně diky, testy s těmi Gforce jsou impresivní a cena taky (v případě, že bych šel byť do jediného lepšího Quadra, proto Ati).
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Čestný člen Avatar uživatele P@pi
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    1,688

    Myslim, že to nepojede. A i kdyby, tak pokud vím, tak (většina) profi SW stejně SLI nebo Cross nepodporuje...
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček Avatar uživatele fa.Destruct
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    44

    Kruci, já bych je hnal. To jako opravdu nejde sehnat profi kartu s možností propojení? Není to tak trochu na hlavu? Nechápu jak je možné, že nepodporují vlastní technologii (ta v72 je postavena na jádře, které by mělo Crossfire podporovat), navíc v segmentu, kde je každý frame k dobru vítán s více než otevřenou náručí. To je peklo, takže do Skulltrailu jedině herní grafy? A na co? Na Crysis? Áááách, bože, kéž by marketingoví mistři dokázali myslet!
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Software: Android, aktualizace softwaru
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 18-11-2014, 07:56
  2. Změna rozlišení koupeného softwaru
    Od koren3 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 22-09-2011, 14:48
  3. Radeony: ATI problem s instalaci softwaru
    Od qquiderr v sekci Grafické karty
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 02-05-2011, 17:46
  4. Windows 7: nástroj na odstranění škodlivého softwaru v sys Win
    Od matyyy v sekci OS Windows
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 25-10-2009, 00:23
  5. Vista 64-bit - volba softwaru (verze 64-bit)
    Od Zeus(CZ) v sekci OS Windows
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 26-06-2008, 20:57