Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 8 z 8

Téma: Co je to terminator a k čemu slouží?

  1. #1
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Figa
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    304

    Ahoj, k čemu je terminator například do Slotu 1?Předem děkuji za odpovědi.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele mstejska
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    2,919

    Terminator byl pouzvan v SCSI pro ukonceni kabelu. Nevim jestli se to jeste pouziva ted. Zabrani odrazum signalu od konce sbernice
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Figa
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    304

    Děkuji, takže pokud toto bylo pro ukončení signálu SCSI, tak u patice pro procesor to mohlo sloužit stejně, třeba když byly dvouprocesorové desky a nebo hybridní. Je to tak?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,011

    Z pár odkazů na googlu se zdá, že u PII tomu tak bylo, ale doteď jsem to netušil. Setkal jsem se s tím jen u SCSI a sítí rozváděných koaxiálními kabely (10mbit ethernet před cca 10ti lety, než se začaly objevovat nějaké aktivní síťové prvky a kroucená dvojlinka).
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele trodas
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    1,773

    Terminator obecne ukoncuje nejake vedeni, at je to sitove ci SCSI kde je vlastne hromada odporu jenz na zem zkratuji vodice, aby kazdy vodic mel dany odpor k zemi.

    Treba VGA kabel ma na grafice terminacni odpory 75ohmu

    To je tak, abyste terminatory ocekavaly i jinde nez mezi starymi BNC sitovkami ci na koncich SCSI kabelu
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    eraser

    Ja si pamätám terminačné moduly tzv. C-RIMM pre RIMM pamäte, ktoré sa zasúvali do prázdnych slotov, pričom RIMM pamäte museli byť párované, ako kedysi tomu bolo u 16 bitových EDO RAM moduloch, avšak pokiaľ sa tomu nedalo vyhovieť, pomohol práve C-RIMM, naviac nepoužité sloty museli byť tiež "terminované".

    Čo sa týka terminátorov pre SLOT1, tak tie boli používané pre hybridné dosky so slotom a socketom, pričom, ak sa osadil socket 370 procesorom, potom musel byť slot 1 "terminovaný". Karta vyzerala takto... viď. príloha.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: slot1terminator.jpg 
Zobrazení: 138 
Velikost: 18.0 KB 
ID: 4306   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: AMP-CPU-Terminator-P3-SLOT1.jpg 
Zobrazení: 121 
Velikost: 122.1 KB 
ID: 4307  
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Figa
    Registrace
    Mar 2007
    Příspěvků
    304

    Mockrát vám všem děkuji už v tom mám jasno.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Doma mám dvouprocesorovou desku s 2 x slotem 1 a pokud jsem v něm chtěl provozovat jen jeden CPU, musel jsem do druhého slotu dát právě takový terminátor co postoval eraser. Ovšem existují i terminátory do socketu 370.

    Edit: celý článek odkud je obrázek.
    Naposledy upraveno uživatelem johny__g: 07-05-2008 v 15:26
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Lepší než Spyware Terminator?
    Od Adam Pulec v sekci Antiviry a bezpečnost
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 29-04-2012, 11:21
  2. Čističe: Spyware Terminator bere vic než 200MB RAM. Je to možné?
    Od bluenite38 v sekci Antiviry a bezpečnost
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 21-02-2010, 19:04
  3. asus terminator k7-ddr grafika
    Od hartom v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 19-12-2008, 19:19
  4. K čemu slouží tento konektor na GK?
    Od johny__g v sekci Identifikace HW
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 22-10-2007, 16:58
  5. Chladící pasta slouží i jako lepidlo? :D
    Od tgfh v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 05-05-2007, 22:26