Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Saphire 3870 blue - fragmenty v obraze

Carterkrieg (49)|8.5.2008 07:34
mám jí doma asi 2 týdny, všechno fungovalo bez problému, než jsem si po dlouhý době chtěl zahrát něco nevějšího, naistaloval jsem Gothica 3, a asi po 2-3 hodinách mi začali na obraze poblikávat fragmenty (zůzné barevné pruhy - něco jako čárové kódy v různých barvách) po několika vteřinách systém spadnul. grafiku jsem tedy vyndal, ofouknul, zkusil zapnout - fragmenty jsou stále, nepustí mě dál než k načítací obrazovce win. při zkoušce do druhého slotu, popřípadě v nouzovém režimu se dostanu až do woken. (absence driverů?) fragmenty jsou tu však stále.

MB - Gigabite MA790x-DS4
RAM - 2x1 GB a-data 800
CPU - x2 5000+ BE

za všechny rady, názory předem děkuji.
haCR (149)|8.5.2008 07:49
Vetráček se točí?Jaký máš zdroj?Značka?Netaktovals?
Zkus úpně smazat a znovu nainstalovat drivery. Něco podobnýho se stalo kámošovy měl 2900xt dělalo mu to samé ,co popisuješ zde.Tenkrát to bylo grafické jádro.Asi to bude na reklamaci.
Carterkrieg (49)|8.5.2008 08:03
Zdroj jsem vyloučil, zkoušel jsem jiný, když jsem ji přines takjsem ji polechtal autotune, ale za ty 4% mi to nestálo, naopak jsem ji podtaktoval.

Větráček se točí.

jinam než do nouzovýho režimu se nedostanu ... dnes je svátek .. takže zítra si pošupajdí pěkně na reklamaci.
johny__g (6387)|8.5.2008 08:11
Jestli se ti chce, můžeš zkusit nabootovat nějaký live cd linuxu, (k)ubuntu třeba, tím vyloučíš chybu SW. Ale z toho popisu to opravdu vypadá, že grafika je KO.
hl.hl (1387)|8.5.2008 08:24
Podle toho co popisujes, tak je to nejspis na tu reklamaci. Samozrejme zkontroluj ten chladic. Pro zajimavost bych zkusil Ultimate Boot CD a zde Benchmark VGA (klidne i nekolikrat po sobe). Test je to uplne o nicem (male rozliseni, bez pouziti DirectX a OpenGL), ale kdyz i tam by to delalo chyby v obraze, tak by bylo uplne jasne, ze je karta KO.

Edit:
Kurna, nez u toho psani polknu snidani, tak jdu s krizkem po funuse
Citrusek (16)|8.5.2008 15:01
Tohle vyřeší jenom reklamace. Měl jsem Geforce 7600GS a dělalo to to stejny co tobě. Jeden den všechno uplně v pohodě a když jsem druhej den zapnul počitač, tak byly ve windowsech artefakty. Když jsem odinstaloval ovladače na grafiku bylo to v pohodě, když jsem je nainstaloval, tak se zase artefakty objevily. Někdy se podařilo nainstalovat i ovladače a artefakty nebyly, ale když jsem pustil nějakou hru, tak se sekla a po restartu se zase objevily. Grafiku jsem dal na reklamaci a dostal jsem novou.
Nefro (222)|8.5.2008 18:42
Grafika pravdepodobne bude KO, ale aj tak by ma zaujímalo aký zdroj tam máš. Výkon by ma celkom zaujímal a aj ten druhý zdroj, čo si tam skúšal.
Carterkrieg (49)|8.5.2008 19:17
[QUOTE=Nefro;120178]Grafika pravdepodobne bude KO, ale aj tak by ma zaujímalo aký zdroj tam máš. Výkon by ma celkom zaujímal a aj ten druhý zdroj, čo si tam skúšal.[/QUOTE]

běželo to na napřed eurocase 400W, pak u mě asi 6 dní bez problémů na fortronu 450W a teď tady mám celej počítač a jedu zase na tom Eurocasu.

myslim, že když člověk netaktuje a nebojí se pohromy, má procák s 65W TDP tak se nemusí se 400W zdrojem bát. Odebírá mi to ve špici nějakejch 280 - 310 W .... (2x HDD), 1 DVD

díky všem za rady, názory.
Pavel Boček (4169)|10.5.2008 16:48
No, se 400W zdrojem se bát nemusí, ale musí být kvalitní ;) To ten tvůj rozhodně není a pokud yb ti to bralo kolem 300 W, tak zdroj samozřejmě nestíhá a veškeré zvlnění musí filtrovat kondenzátory přímo na komponentách (VGA, MB), které samozřejmě potom odcházejí.

Takže pro úsporu komponent a koneckonců i financí díky lepší účinnosti si kup něco lepšího hned...ušetříš víc na elektřině :turtle:slug