Saphire 3870 blue - fragmenty v obraze
mám jí doma asi 2 týdny, všechno fungovalo bez problému, než jsem si po dlouhý době chtěl zahrát něco nevějšího, naistaloval jsem Gothica 3, a asi po 2-3 hodinách mi začali na obraze poblikávat fragmenty (zůzné barevné pruhy - něco jako čárové kódy v různých barvách) po několika vteřinách systém spadnul. grafiku jsem tedy vyndal, ofouknul, zkusil zapnout - fragmenty jsou stále, nepustí mě dál než k načítací obrazovce win. při zkoušce do druhého slotu, popřípadě v nouzovém režimu se dostanu až do woken. (absence driverů?) fragmenty jsou tu však stále.
MB - Gigabite MA790x-DS4
RAM - 2x1 GB a-data 800
CPU - x2 5000+ BE
za všechny rady, názory předem děkuji.
MB - Gigabite MA790x-DS4
RAM - 2x1 GB a-data 800
CPU - x2 5000+ BE
za všechny rady, názory předem děkuji.
Vetráček se točí?Jaký máš zdroj?Značka?Netaktovals?
Zkus úpně smazat a znovu nainstalovat drivery. Něco podobnýho se stalo kámošovy měl 2900xt dělalo mu to samé ,co popisuješ zde.Tenkrát to bylo grafické jádro.Asi to bude na reklamaci.
Zkus úpně smazat a znovu nainstalovat drivery. Něco podobnýho se stalo kámošovy měl 2900xt dělalo mu to samé ,co popisuješ zde.Tenkrát to bylo grafické jádro.Asi to bude na reklamaci.
Zdroj jsem vyloučil, zkoušel jsem jiný, když jsem ji přines takjsem ji polechtal autotune, ale za ty 4% mi to nestálo, naopak jsem ji podtaktoval.
Větráček se točí.
jinam než do nouzovýho režimu se nedostanu ... dnes je svátek .. takže zítra si pošupajdí pěkně na reklamaci.
Větráček se točí.
jinam než do nouzovýho režimu se nedostanu ... dnes je svátek .. takže zítra si pošupajdí pěkně na reklamaci.
Jestli se ti chce, můžeš zkusit nabootovat nějaký live cd linuxu, (k)ubuntu třeba, tím vyloučíš chybu SW. Ale z toho popisu to opravdu vypadá, že grafika je KO.
Podle toho co popisujes, tak je to nejspis na tu reklamaci. Samozrejme zkontroluj ten chladic. Pro zajimavost bych zkusil Ultimate Boot CD a zde Benchmark VGA (klidne i nekolikrat po sobe). Test je to uplne o nicem (male rozliseni, bez pouziti DirectX a OpenGL), ale kdyz i tam by to delalo chyby v obraze, tak by bylo uplne jasne, ze je karta KO.
Edit:
Kurna, nez u toho psani polknu snidani, tak jdu s krizkem po funuse
Edit:
Kurna, nez u toho psani polknu snidani, tak jdu s krizkem po funuse
Tohle vyřeší jenom reklamace. Měl jsem Geforce 7600GS a dělalo to to stejny co tobě. Jeden den všechno uplně v pohodě a když jsem druhej den zapnul počitač, tak byly ve windowsech artefakty. Když jsem odinstaloval ovladače na grafiku bylo to v pohodě, když jsem je nainstaloval, tak se zase artefakty objevily. Někdy se podařilo nainstalovat i ovladače a artefakty nebyly, ale když jsem pustil nějakou hru, tak se sekla a po restartu se zase objevily. Grafiku jsem dal na reklamaci a dostal jsem novou.
Grafika pravdepodobne bude KO, ale aj tak by ma zaujímalo aký zdroj tam máš. Výkon by ma celkom zaujímal a aj ten druhý zdroj, čo si tam skúšal.
[QUOTE=Nefro;120178]Grafika pravdepodobne bude KO, ale aj tak by ma zaujímalo aký zdroj tam máš. Výkon by ma celkom zaujímal a aj ten druhý zdroj, čo si tam skúšal.[/QUOTE]
běželo to na napřed eurocase 400W, pak u mě asi 6 dní bez problémů na fortronu 450W a teď tady mám celej počítač a jedu zase na tom Eurocasu.
myslim, že když člověk netaktuje a nebojí se pohromy, má procák s 65W TDP tak se nemusí se 400W zdrojem bát. Odebírá mi to ve špici nějakejch 280 - 310 W .... (2x HDD), 1 DVD
díky všem za rady, názory.
běželo to na napřed eurocase 400W, pak u mě asi 6 dní bez problémů na fortronu 450W a teď tady mám celej počítač a jedu zase na tom Eurocasu.
myslim, že když člověk netaktuje a nebojí se pohromy, má procák s 65W TDP tak se nemusí se 400W zdrojem bát. Odebírá mi to ve špici nějakejch 280 - 310 W .... (2x HDD), 1 DVD
díky všem za rady, názory.
No, se 400W zdrojem se bát nemusí, ale musí být kvalitní ;) To ten tvůj rozhodně není a pokud yb ti to bralo kolem 300 W, tak zdroj samozřejmě nestíhá a veškeré zvlnění musí filtrovat kondenzátory přímo na komponentách (VGA, MB), které samozřejmě potom odcházejí.
Takže pro úsporu komponent a koneckonců i financí díky lepší účinnosti si kup něco lepšího hned...ušetříš víc na elektřině :turtle:slug
Takže pro úsporu komponent a koneckonců i financí díky lepší účinnosti si kup něco lepšího hned...ušetříš víc na elektřině :turtle:slug