Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 32

Téma: Problém s připojením NB na domácí wi-fi síť - (**vyriešené**)

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    18

    Používáme doma router DLINK DI-524. "Přes dráty" běhá bezproblémově, nyní ale potřebuji připojit přes wi-fi notebook. Podařilo se mi k němu z nového notebooku připojit přes drát - a všechno bez problémů, ale ne a ne běhat přes wifi. Vidím v seznamu naši síť, signál má dobrý, zadal jsem i síťový klíč - ale stále mám "omezené nebo žádné připojení". Kde může být zakopán pes? S wifi pracuji poprvé, možná je to jen nějaká blbost. Poradíte?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele crasher.km
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    940

    Můžu se zeptat co máš za ntb,operační systém ? určitě to má wifi atheros co ?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Není potřeba někde na routeru povolit MAC adresu té wifiny?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    1,391

    A mas u wifi sitovky zadano nacitani IP z DHCP? A mas DHCP na routeru povoleny? Jake maji jednotliva zarizeni v siti IP? A jakou mas ty kdyz se pripojis pres wifi? Nebo nemusis nastavit natvrdo nejakou ip adresu u wifi adapteru? Rozepis se trochu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    18

    Dobrá, vemme to popořadě - ale odbornou stať nečekejte, pokusím se odpovědět na ty otázky, které chápu
    NB - IBM T42
    sys - XP Home
    atheros? netuším... jak to zjistím?

    Není potřeba někde na routeru povolit MAC adresu té wifiny?
    - To bych taky rád věděl. Ale když jsme zapojovali stolní PC přes dráty, tuším že nic takového nebylo třeba... Mrknu se na to.

    síťovka NB - Získat adresu IP ze serveru DHCP automaticky - ano
    router - DHCP Server Enabled
    poslední tři otázky (Jake maji jednotliva zarizeni v siti IP? A jakou mas ty kdyz se pripojis pres wifi? Nebo nemusis nastavit natvrdo nejakou ip adresu u wifi adapteru?) - pardon, ale nerozumím :-/
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    18

    Na routeru je mj. nastavení "Virtual Server - Virtual Server is used to allow Internet users access to LAN services.", tam není nastaveno nic, ale také tam není kde zadat mou MAC adresu, jen IP a porty a nevím, co tam zadat, pokud vůbec...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    1,391

    Pripoj NB pres kabel. To ti funguje, ze? Pak vpravop dole v systray klikni pravym tlacitkem mysi na ikonu sitoveho pripojeni a vyber stav. V nasledujicim okne se prepni na zalozku podpora a opis nam informace: Typ adresy, adresa IP, maska, vychozi brana

    Odpoj kabel. Pak to same udelej po zapojeni wifi sitovky.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    18

    Tady to je. To je asi špatně, co?

    přes drát:

    typ adresy: přiřazeno serverem dhcp
    adresa ip: 192.168.0.195
    maska: 255.255.255.0
    výchozí brána: 192.168.0.1

    a přes wifi:

    typ adresy: automatická privátní adresa
    adresa ip: 169.254.226.186
    maska: 255.255.0.0
    výchozí brána: nic
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele crasher.km
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    940

    chybí ti tam brána proto to nejede
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    18

    Tak jsem zkusil najít kde se ta brána nastavuje, ale nechám se poddat, rád bych se ještě dneska dostal na pivo... Poradíte?
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    1,391

    Citace Původně odesláno od crasher.km Zobrazit příspěvek
    chybí ti tam brána proto to nejede
    Neni pravda!!!! Chybi mu tam uplne vsechno. Proste to nenacte udaje z DHCP. Ted premyslim, jak zjistime na ktere strane je chyba. Nemas nejakeho kamose ktery by to vyzkousel se svym NB?
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    18

    V nejbližším dosahu ne. Bylo by to složitější a nadýl...
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    1,391

    Dej prave tlacitko na te ikone sitoveho pripojeni, tam zvol stav a objevi se BEZDRATOVE PRIPOJENI K SITI - STAV. Zde dej tlacitko VLASTNOSTI.V dalsim okne najdi a oznac PROTOKOL SITE INTERNET (TCP/IP) a stiskni VLASTNOSTI. Zde by melo byt oznaceno Ziskat adresu IP ze serveru DHCP automaticky. Oznac POUZIT NASLEDUJICI IP ADRESU a do 3 poli napis tyto hodnoty:
    192.168.0.13
    255.255.255.0
    192.168.0.1

    a dej OK. IP adresa tveho wifi pripojeni by pak mela byt nactena prave ta s 13 na konci a brana taky. Zkus to pak overit jestli se to zmenilo z te automaticke privatni adresy. Mal by ti fungovat pres wifi pristup na internet.

    Pak dodatecne bychom (pokud budes s timto uspesny) poresili to proc si to nenacte z DHCP.

    Jeste me napada, ze pokud se zada spatne sitovy klic tak se to muze tvarit presne tak jak tobe.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    eraser

    Presne, ako píše hl.hl, adresa ip: 169.254.226.186 a maska: 255.255.0.0 sú pridelené systémom, resp. Windows-om, ak zlyhá DHCP request, resp. nastane time-out.

    Osobne používam statické IP adresy, pre domáce zariadenia, ktoré mám trvalo zapojené je to optimálne, naviac sa nemusím spoliehať na DHCP packety.

    realphoto: Doporučujem ti tento článok, keďže píšeš, že v nastavovaní wifi nemáš moc skúseností. Myslím, že sa tu dozvieš toho dosť a to detailne a názorne.

    Důležité téma: DSL/Cable pripojenie a zdieľanie (+wifi)
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    18

    Tak... nic. Hlásí stav Připojeno, rychlost 54Mb/s a dobvrej signál, ale nenačtu maily, nemůžu na net a odeslanejch paketů je 1714 proti 241 přijatejm, což asi taky o něčem vypovídá, nebo ne...? To samé to bylo i předtím. Na záložce Podpora se to změnilo jen tak, jak jsem to zadal - tedy Typ adr. - Ruční konfig. plus ty údaje, co jsem zadal.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 04-11-2014, 14:55
  2. Windows 7: Problém s připojením k domácí skupině
    Od Baset99 v sekci OS Windows
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 29-10-2014, 13:57
  3. Problém na straně PC s připojením k domácí LAN síti netu
    Od jmachjim v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 10-03-2012, 11:46
  4. Vytvoreni domaci site 2 - (**vyriešené**)
    Od WellBloud3003 v sekci Sítě
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 13-01-2009, 12:27
  5. Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 18-02-2008, 16:43