výkon notebooku
Dobrý den,
zajímal by mě váš názor na tyto dva modely
Toshiba Tecra S5-13D
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
nebo
HP 6710b T9300
jsou mezi nimi vcelku minimální rozdíly:
+ pro HP: velikost, váha, výkon procesoru 2,5 Ghz, 1 USB navíc
- pro HP: sdílená grafika Intel X3100
+ pro Toshibu: sólo grafika s vlastní ram
- pro Toshibu: procesor 2,4 Ghz
ten dotaz teda shrnu:
dosáhne se v průměru vyšší výkon s procesorem 2,5 Ghz než 2,4 Ghz, za předpokldu, že u 2,5 Ghz procesoru je sdílená grafika (Intel X3100) a u procesoru 2,4 Ghz je sólo grafika (NVIDIA Quadro NVS 130M)
děkuji za info!! zdravím
zajímal by mě váš názor na tyto dva modely
Toshiba Tecra S5-13D
nebo
HP 6710b T9300
jsou mezi nimi vcelku minimální rozdíly:
+ pro HP: velikost, váha, výkon procesoru 2,5 Ghz, 1 USB navíc
- pro HP: sdílená grafika Intel X3100
+ pro Toshibu: sólo grafika s vlastní ram
- pro Toshibu: procesor 2,4 Ghz
ten dotaz teda shrnu:
dosáhne se v průměru vyšší výkon s procesorem 2,5 Ghz než 2,4 Ghz, za předpokldu, že u 2,5 Ghz procesoru je sdílená grafika (Intel X3100) a u procesoru 2,4 Ghz je sólo grafika (NVIDIA Quadro NVS 130M)
děkuji za info!! zdravím
Ta grafika výkonem odpovídá nVidii 8400M G. Takže jestli ti jde o výkon ve hrách, můžeš si udělat porovnání. IMHO to je celkem slabé, na novější hry to rozhodně není, obzvlášť v nativním rozlišení displeje.
A copa tenhle [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] ?Výkonem a cenou mi přijde bezkonkurenční!Tady si i zahraješ ....Něco o grafice http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeForce-9500M-GS.8167.0.html
Hmm, podle měření je výkon toho notebooku fakt dost brutální. Otázka ale pak je, jaké zpracování jde za tak nízkou cenu očekávat, jaká bude výdrž apod. Krom toho, dost blbé jsou i ty tři GB paměti, nechápu, proč nezasadili rovnou 4 nebo jen dva. Tím, že píšou, že výdrž až má mít až dvě hodiny, bych si představoval reálnou hodnotu velice nízkou, při plném výkonu možná dokonce méně, než hodinu.
Proto jsem se na začátku ptal jaké bude mít NB zaměření..Pokud herní tak musí počítat,že ho bude muset mít pořád na kabelu...Jinak ty 3GB jsem taky nepochopil :( .Dílenské zpracování popravdě nevim.Chtěl jsem si koupit monitor od značky Asus a byl mi vymluven,jak je to s touhle značkou v oblastí notebooku nevim.Je pravda,že za tuhle cenu je našlapanej,ale zase na druhou stranu si řikam,že NB za 30000Kč už prostě musí bejt kvalitně zpracovanej nebo ne..?
No spíš na kacelářské záležitosti a případně na hudbu mixování stop a efekty... ještě si plánuju do té toshiby koupit HDD 200Gb 7.200 otáček a vyměnit za ten disk co je v ní
z toho duvodu to asi vezmu u czechcomuter...
jedná se mi o to, že když má člověk otevřených 5 oken, všude lítá nějaká stopa, ekvalizér atd... tak zda je lepší mít procesor o 0,1 GHz rychlejší, nebo se oplatí samostatná grafika.. hry moc nehraji, leda Operaci Flaspoint a to pokračování co má vyjít na podzim na tom určo nerozjedu..
PS: pro mě je důležitý matný display... jinak bych šel do Aceru Aspire 16" s bluray, 4GB ram... atd... za 28 bez DPH
z toho duvodu to asi vezmu u czechcomuter...
jedná se mi o to, že když má člověk otevřených 5 oken, všude lítá nějaká stopa, ekvalizér atd... tak zda je lepší mít procesor o 0,1 GHz rychlejší, nebo se oplatí samostatná grafika.. hry moc nehraji, leda Operaci Flaspoint a to pokračování co má vyjít na podzim na tom určo nerozjedu..
PS: pro mě je důležitý matný display... jinak bych šel do Aceru Aspire 16" s bluray, 4GB ram... atd... za 28 bez DPH
no ale ještě jsem se díval, že T9300 tzn. procesor s 2,5 GHz má 6MB cache a T7700 s procesorem 2,4GHz má 4MB cache... tak jestli to ta grafika vyrovná...
Grafika na vykon v nejakym kancelarskym nebo hudebnim nasazeni nema vubec zadnej vliv tak ji do toho prestan motat!
Grafika je jenom na hry/3D programy a to si rozmysli jestli je budes nebo nebudes hrat/pouzivat. Na video a veskery standartni pouzivani notebooku staci integrovana X3100.
Grafika je jenom na hry/3D programy a to si rozmysli jestli je budes nebo nebudes hrat/pouzivat. Na video a veskery standartni pouzivani notebooku staci integrovana X3100.
Grafika ubere pouze malou cast operacni pameti kterou nema vlastni (zalezi na nastaveni, ale radove 128-256Mb). Neubira ale vykon procesoru, ten grafickou scenu nepocita. Pocita to extra chip ktery je ale fyzicky -integrovany- v severnim mustku.
Z těch dvou bych pro tvé účely volil určitě HP. Grafickou kartu nevyužiješ a udávaná výdrž je o 2 hodiny delší, což i kdyby byla nepřesná hodnota, dosáhne HP daleko lepšího výsledku. Ta Toshiba by vydržela tak 2,5 hodiny, dohadl bych. HP by tak klidně mohlo vydržet dobré 4 až 4,5 hodiny.
přenáším to, ale stále jsem v síti, kdybych měl dát na osobní dojem, lépe profesionálně vypadá HP, ale jde mi o užitek... někdy do toho koukám přes 8 hodin denně, tak potřebuju matný display a výkon, bo ztrácím nervy kdyz se neco seká:)
budu na tom mixovat hudbu - pro svou kapleku - dokoupím PCMCIA zvukovou kartu, a jinak v práci potřebuju tak ze 3 sešity v excelu, databazi v accessu (nekdy velkou a komplikovanou), 1 dokument word a 2-3 aplikace (vedomostni - zakony, pokyny atd..) = vše současně spuštěné a furt je přehazovat.. proto jsem myslel, že i ta grafika může ulehčit, když se tam furt melou nějaká okna, někdy je toho fak hojně...
budu na tom mixovat hudbu - pro svou kapleku - dokoupím PCMCIA zvukovou kartu, a jinak v práci potřebuju tak ze 3 sešity v excelu, databazi v accessu (nekdy velkou a komplikovanou), 1 dokument word a 2-3 aplikace (vedomostni - zakony, pokyny atd..) = vše současně spuštěné a furt je přehazovat.. proto jsem myslel, že i ta grafika může ulehčit, když se tam furt melou nějaká okna, někdy je toho fak hojně...
Kdepak, grafika může ulehčit nanejvýš jejich vykreslování, a to zvládá jakákoliv dnešní integrované víc než dostatečně. O správu těch oken se opět stará procesor. Z toho, co popisuješ, může být brzda nanejvýš disk, který bývá u notebooků dost pomalý ( může brzdit databáze, pokud je budeš mít uložené na tom notebooku ). Jinak všechno ostatní pojede hezky svižně, pokud si tedy samozřejmě systém příliš nezasviníš.:-)