Strana 2 z 4 PrvníPrvní 1234 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 16 až 30 z 57

Téma: Sekají se hry (P4 + Radeon X1650)

  1. #16
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    53

    Citace Původně odesláno od Pavel Boček Zobrazit příspěvek
    Zdroj okamžitě měnit. Na takovou sestavu bych pro jistotu nedal ani 400W Fortron a on tam má 370W no-name a ještě tu tvrdí, že je to v pořádku Tohle je opradu na zabití...

    Jestli nechceš, aby ti v tom druhém vybuchly nějaké kondenzátory nebo umřela polovina PC, tak tu redukci z 230 VAC na 12 VDC také okamžitě prohoď oknem pěkně z vršku a kup něco lepšího.

    Teplota grafické karty je poměrně vysoká a jak jsme viděli v testech od mecha 13, mizerný zdroj dokáže pravděpodobně i snížit výkon (jak jinak si vysvětlit, že s ECčkem klesla spotřeba a teplota ?!) a dělat další divy.
    no je to komp brachy a ja mu novej zdroj kupovat nebudu a za tech par let pouzivani lowendovych zdroju se mi nestalo aby vyhorel nebo neco takovyho..s X1650XT sem paril zaklinace v 96°C a bylo vse ok i pri 5-ti hodinovem hrani..ja bych to videl na desku nebo ten zmrvenej intelackej procesor
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #17
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    1,391

    Zkus napsat tvoje vysledky 3DMarku03,05 a pak to zkus prohnat 3DMarkem06 na napsat GPU + CPU score. Mozna to neco napovi.
    Kdyz to cuka co v tu dobu dela HDD?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #18
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    53

    Citace Původně odesláno od hl.hl Zobrazit příspěvek
    Zkus napsat tvoje vysledky 3DMarku03,05 a pak to zkus prohnat 3DMarkem06 na napsat GPU + CPU score. Mozna to neco napovi.
    Kdyz to cuka co v tu dobu dela HDD?
    swapovanim to urcite neni jak mam treba ten csreen z vietcongu tak na tom miste se ty fps nemeni..jdu testovat..
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #19
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Komu není rady, tomu není pomoci.

    Procesor má TDP 130 W, grafická karta asi 44 W. Dohromady může to PC brát kolem 200 W, valná většina z toho na 12V větvi. Ten tvůj zdroj má na 12V větvi 192 W, čili to ani nestačí, natož když je to naprostý bazmek. Čili bych se nedivil, kdyby karta v důsledku nedostatečného napájení snížila výkon. No jinak jestli to takhle chceš provozovat, tak fotografie potom dej sem.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #20
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    53

    3DM06 celkem: 2888 ; SM2: 1114 ; SM3: 1312 ; cpu: 910 (testovano v 1024x768 ptz monitor vic neda)
    3DM05 celkem: 5227
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #21
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    53

    Citace Původně odesláno od Pavel Boček Zobrazit příspěvek
    Komu není rady, tomu není pomoci.

    Procesor má TDP 130 W, grafická karta asi 44 W. Dohromady může to PC brát kolem 200 W, valná většina z toho na 12V větvi. Ten tvůj zdroj má na 12V větvi 192 W, čili to ani nestačí, natož když je to naprostý bazmek. Čili bych se nedivil, kdyby karta v důsledku nedostatečného napájení snížila výkon. No jinak jestli to takhle chceš provozovat, tak fotografie potom dej sem.
    no ty pocty mas divny ale to je jedno..ja vim ze to sou shity zdroje ale uz par let jedou v pohode a jakmile se neco stane tk rad pridam naky fotky a podle vykonu v 3D Marku vykon snizenej neni...ale nechapu ten muj noname zdroj v idle se temer vetrak netoci a proudi vlaznej vzduch a pri load se roztoci trochu vic a jde z nej teplej vzduch narozdil od toho 370W trust kterej uz v idle vali teplej vzduch a pri pareni se zahraje i case
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #22
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Citace Původně odesláno od congi Zobrazit příspěvek
    kterej uz v idle vali teplej vzduch a pri pareni se zahraje i case
    Mizerný zdroj = mizerná účinnost. Platíš prostě za zdroj

    No, podívej, já ti řekl čím to s velkou pravděpodobností bude, jak s tím naložíš je tvoje věc. Howg.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #23
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    53

    Citace Původně odesláno od Pavel Boček Zobrazit příspěvek
    Mizerný zdroj = mizerná účinnost. Platíš prostě za zdroj

    No, podívej, já ti řekl čím to s velkou pravděpodobností bude, jak s tím naložíš je tvoje věc. Howg.
    jo sak ja nic nerikam a dekuju za pomoc ale jestli to myslis tak ze kdyz zapojis do serie tri 500w fortrony tak ze budes mit o 30% vykonejsi sestavu tak ti to brat nebudu
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #24
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    1,391

    Vykon podle 3DMarku05 vypada OK. Ale napadle me jedna vec. Na nekterych zahranicnich forech jsem obcas zahlid, ze meli problem s vykonem pri pretaktovani grafiky. Je to nepochopitelne, ale mozna bych ji zkusil na default taktu co to udela. Holt pekne tady hledame duchy.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #25
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    53

    Citace Původně odesláno od hl.hl Zobrazit příspěvek
    Vykon podle 3DMarku05 vypada OK. Ale napadle me jedna vec. Na nekterych zahranicnich forech jsem obcas zahlid, ze meli problem s vykonem pri pretaktovani grafiky. Je to nepochopitelne, ale mozna bych ji zkusil na default taktu co to udela. Holt pekne tady hledame duchy.
    no nevim o kolik ju sapphire pretaktoval ale ja ji netaktoval..nejde o celkovy fps ale o minimalni v tom vietcongu to jen nekde pada pod 25fps ale treba ty nfsu2 jedou skoro porad ve 20fps..no a v assasins creed vic jak 30fps pri cumeni do zdi neda ale toe jasny ale u tech starsich her me to stve pritom by to melo behat aspon 50+fps
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #26
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    To OC je také možné, pokud se to přežene, ovladač to vrátí na nějakou bezpečnou úroveň (většinou hodně málo). ačkoli je to záležitost spíše GeForce. je to podobné jako s nedostatečným napájením a přehřátím - prostě sníží frekvenci a většinou i napětí, což má za následek vedle snížení teploty (spotřeby) snížení výkonu.

    congi: za tu dobu, kterou pročítám různé problémy, jsem už viděl tolik kuriozit, které měly za následek zdroje, že se ničemu nedivím. Většinou to má nějaké logické vysvětlení (viz. výše) a navíc jsi už vyzkoušel všechno ostatní, čím by to mohlo být, tak proč nechceš věřit, že je to zdrojem ? když ne přímo tak může nějaká komponenta důsledkem zdroje odcházet.

    ADD// Tři Fortrony v sérii jsou nesmysl, to by sis udělal pěkný ohníček Když, tak paralelně a to by rozdíl potenciálů také mohl dělat pěknou paseku.
    Naposledy upraveno uživatelem Pavel Boček: 10-05-2008 v 17:20
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #27
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    53

    Citace Původně odesláno od Pavel Boček Zobrazit příspěvek
    To OC je také možné, pokud se to přežene, ovladač to vrátí na nějakou bezpečnou úroveń (většino hodně málo). ačkoli je to záležitost spíše GeForce. je to podobné jako s nedostatečným napájením a přehřátím - prostě sníží frekvenci a většinou i napětí, což má za následek vedle snížení teploty (spotřeby) snížení výkonu.

    congi: za tu dobu, kterou pročítám různé problémy, jsem už viděl tolik kuriozit, které měly za následek zdroje, že se ničemu nedivím. Většinou to má nějaké logické vysvětlení (viz. výše) a navíc jsi už vyzkoušel všechno ostatní, čím by to mohlo být, tak proč nechceš věřit, že je to zdrojem ? když ne přímo tak může nějaká komponenta důsledkem zdroje odcházet.
    no protoze mi prijde divny ze s tim samym zdrojem mam v NFS Underground 2 pri high detailech +- stejne jako na minimum(v obou pripadech se to kouse) a v NFS Carbon(high detaily) to nespadne pod 30fps..no ja to nemyslel jako doslova to s tema zdrojema
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #28
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    1,391

    Citace Původně odesláno od congi Zobrazit příspěvek
    no nevim o kolik ju sapphire pretaktoval ale ja ji netaktoval..nejde o celkovy fps ale o minimalni v tom vietcongu to jen nekde pada pod 25fps ale treba ty nfsu2 jedou skoro porad ve 20fps..no a v assasins creed vic jak 30fps pri cumeni do zdi neda ale toe jasny ale u tech starsich her me to stve pritom by to melo behat aspon 50+fps
    Jejda jejda, sorry sorry. To o tom pretaktovani jsem nejak spletl. Ono to bylo v nejakem jinem tematu kde mel nekdo taky X1650 a ja si to nejak vsugeroval sem.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #29
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    53

    v poho..ted me jeste napadlo ze kdyz tam byl jeste Celeron 2,4Ghz kterej byl pretaktovanej na 2,9Ghz protoze pak vsechno jelo vyrazne rychleji i Half-Life 2 Episode 1 se celkem dala a i pri podtaktovani grafiky na polovinu se fps snizilo jen tak o 2fps tkze tam mela grafika rezervu jako prase a u toho pentia to zkusit nemuzu ptze i ty 3Ghz je moc a vic jak na 3,2 to nedam a navic to neni stabilni ale i tak bych rekl ze to cpu si to vubec nedava no celeron + P4 shit nejvic
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #30
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Mno, ono P4 Prescott má o dost větší spotřebu než Celeron 2,4 GHz (to bude ještě Northwood ne ?). Takže narážíme zase na zdroj

    Mohl bys vyzoušet stabilitu Orthosem, ale podle mě to moc význam nemá, protože kdyby to padalo, tak na 90 % kvůli zdroji...jen bys musel hlídkovat u PC s hasícím přístrojem no.

    Jestli se ti chce, tak se schválně podívej na desku a do zdroje...tipuji to na >3 vyteklé kondenzátory ve zdroji.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 2 z 4 PrvníPrvní 1234 PosledníPoslední