Strana 3 z 4 PrvníPrvní 1234 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 31 až 45 z 57

Téma: Sekají se hry (P4 + Radeon X1650)

  1. #31
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    53

    Citace Původně odesláno od Pavel Boček Zobrazit příspěvek
    Mno, ono P4 Prescott má o dost větší spotřebu než Celeron 2,4 GHz (to bude ještě Northwood ne ?). Takže narážíme zase na zdroj

    Mohl bys vyzoušet stabilitu Orthosem, ale podle mě to moc význam nemá, protože kdyby to padalo, tak na 90 % kvůli zdroji...jen bys musel hlídkovat u PC s hasícím přístrojem no.

    Jestli se ti chce, tak se schválně podívej na desku a do zdroje...tipuji to na >3 vyteklé kondenzátory ve zdroji.
    pri zakladnim taktu to nepada, spadne to jen nekdy a kdyz je pretaktovanej..instaluju jeste ovladace z pribalenyho ceda tk uvidim..pak ten zroj mozna kuchnu a uvidim..deska v je pohode
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #32
    Moderátor / Poděs SHW Avatar uživatele ICEBOSS
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,495

    Otevri pocitac a vycisti vetrak od CPU, vycisti taky grafiku a zdroj to muze delat taky. V BIOSu nastav AGP na 4x, a vypni fast writes. Zdrojem to byt taky muze, prescott je na napajeni narocnej docela brutalne, X1650 si taky neco rekne a poddimenzovany zdroj tohle delat muze.

    Jinak VIA chipsety jsou fakt otresny.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #33
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    53

    Citace Původně odesláno od ICEBOSS Zobrazit příspěvek
    Otevri pocitac a vycisti vetrak od CPU, vycisti taky grafiku a zdroj to muze delat taky. V BIOSu nastav AGP na 4x, a vypni fast writes. Zdrojem to byt taky muze, prescott je na napajeni narocnej docela brutalne, X1650 si taky neco rekne a poddimenzovany zdroj tohle delat muze.

    Jinak VIA chipsety jsou fakt otresny.
    procisteny to mam..v tom biosu mam enabled aj dalsi write a read a calibration cycle..to mam nechat tak?..ale videl bych to na ten via chipset a ten intelackej zmetek..na tomshardware.com driv meli porovnani cpu a ta p4 tak tak dohanela low endovej sempron 3000+(v hernich testech)...agp 4x a vyply fast write nemelo zadnej efekt
    Naposledy upraveno uživatelem congi: 10-05-2008 v 17:54
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #34
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    To jsme se brzy dozvěděli, že jsi taktoval procesor. Ještě řekni, že jsi zvyšoval napětí...Každopádně na tomhle zdroji je to sebevražda, natož s VIA.

    Btw, podíval jsem se teď na ty tvoje snímky a je to jak říkám - to, že máš na +12 V větvi 10,43 V asi nebude úplně v pořádku, s tím souhlasíš...?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #35
    Moderátor / Poděs SHW Avatar uživatele ICEBOSS
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,495

    jezis tyhle kecy miluju. procesoru nic neni, jenom ty ses BFU. V BIOSu fast writes dej DISABLED a rychlost AGP sniz na 4x. Hral jsem Oblivion na PIII 1755MHz, 512MB RAM a GF4Ti4400, tak si nestezuj na vykon P4 s X1650.

    BTW, ted me PB upozornil, ze na +12V vetvi ti to ukazuje zhruba 10,5V, to neni uplne super - to se uplne divim, ze to jeste jede. Proste potrebujes novy zdroj, spravne nastavit BIOS a mozna jeste zkontrolovat chladic, jestli dobre drzi. A ted uz tady prestan ztracet cas, rozumovat, vymyslet kraviny a udelej to.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #36
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    1,391

    Citace Původně odesláno od Pavel Boček Zobrazit příspěvek
    To jsme se brzy dozvěděli, že jsi taktoval procesor. Ještě řekni, že jsi zvyšoval napětí...Každopádně na tomhle zdroji je to sebevražda, natož s VIA.

    Btw, podíval jsem se teď na ty tvoje snímky a je to jak říkám - to, že máš na +12 V větvi 10,43 V asi nebude úplně v pořádku, s tím souhlasíš...?
    No hezke napeti tam ma. A co ty minusova napeti? To je normalni nebo jen keca ten sw?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #37
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    53

    Citace Původně odesláno od ICEBOSS Zobrazit příspěvek
    jezis tyhle kecy miluju. procesoru nic neni, jenom ty ses BFU. V BIOSu fast writes dej DISABLED a rychlost AGP sniz na 4x. Hral jsem Oblivion na PIII 1755MHz, 512MB RAM a GF4Ti4400, tak si nestezuj na vykon P4 s X1650.

    BTW, ted me PB upozornil, ze na +12V vetvi ti to ukazuje zhruba 10,5V, to neni uplne super - to se uplne divim, ze to jeste jede. Proste potrebujes novy zdroj, spravne nastavit BIOS a mozna jeste zkontrolovat chladic, jestli dobre drzi. A ted uz tady prestan ztracet cas, rozumovat, vymyslet kraviny a udelej to.
    no podle tech vysledku co sem videl me to cpu moc nepresvedcilo ale melo by to jet lip to je jasny..nastaveni v bisu nepomohlo a ty voltaze sou k hovnu no ale jelikoz bracha chodi na zakladku tak si na novej zdroj jen tak nevydela..si asi objednam 400W fortron tak to pak u nej zkusim a pripisu sem jakej to melo efekt..ja bych to videl na desku ale bohuzel byla pred rokem posledni na sklade v tsbohemii a kolem taky uz zadna pro soc.478 nebyla tk sem nemohl vybirat
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #38
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    53

    Citace Původně odesláno od hl.hl Zobrazit příspěvek
    No hezke napeti tam ma. A co ty minusova napeti? To je normalni nebo jen keca ten sw?
    tk to nvm nemam to jak overit bios ukazuje jen 3.3V - 3.29V a 5V - 4.86V
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #39
    Moderátor / Poděs SHW Avatar uživatele ICEBOSS
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,495

    objednej to pres net, at ho kdyztak muzes do 14 dnu vratit...

    minusovy voltaze takovy hodnoty klidne mit muzou, pokud je ten zdroj nacatej... nic je stejne myslim nepouziva.

    BTW, dela to i bez toho skinu co mas na tech XPckach?

    nema deska vytekly kondiky?

    a +12V ti bios ukazuje kolik?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #40
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    1,391

    No ja mam pocit, ze neni v poradku deska. Uz jen ty teploty co to ukazuje. A mozna odesla deska prave kvuli tomu zdroji. Zkus jeste nejake jine monitorovaci sw co budou ukazovat za udaje. Ale kazdopadne bych si od nekoho pujcil zdroj a vyzkousel co to udela. Takove koupim a uvidim ja osobne odsuzuji.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #41
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    53

    Citace Původně odesláno od ICEBOSS Zobrazit příspěvek
    objednej to pres net, at ho kdyztak muzes do 14 dnu vratit...

    minusovy voltaze takovy hodnoty klidne mit muzou, pokud je ten zdroj nacatej... nic je stejne myslim nepouziva.

    BTW, dela to i bez toho skinu co mas na tech XPckach?

    nema deska vytekly kondiky?

    a +12V ti bios ukazuje kolik?
    jj dela je to jen obycejnej skin ne naky vista pack kterej to cely rozkope...dival sem se a kondiky sou ok..12V bios neukazuje
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #42
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Citace Původně odesláno od ICEBOSS Zobrazit příspěvek
    nema deska vytekly kondiky?

    a +12V ti bios ukazuje kolik?
    jsem se už ptal...a ten BIOS jsem to pochopil tak, že +12 V neuakzuje vůbec...možná kvůli tomu, že tam měří úplné blbosti nebo vůbec nic.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #43
    Moderátor / Poděs SHW Avatar uživatele ICEBOSS
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,495

    Citace Původně odesláno od hl.hl Zobrazit příspěvek
    No ja mam pocit, ze neni v poradku deska. Uz jen ty teploty co to ukazuje. A mozna odesla deska prave kvuli tomu zdroji. Zkus jeste nejake jine monitorovaci sw co budou ukazovat za udaje. Ale kazdopadne bych si od nekoho pujcil zdroj a vyzkousel co to udela. Takove koupim a uvidim ja osobne odsuzuji.
    no tak ja to taky osobne odsuzuju, ale potom co jsem zjistil v nejakym pruzkumu, ze se na netu vrati snad az 80% tak to uz moc neresim. A pokud nema nikoho se slusnym zdrojem... U toho zdroje navic neni ani zadny opotrebeni a obchod to proda znova.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #44
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    53

    Citace Původně odesláno od ICEBOSS Zobrazit příspěvek
    no tak ja to taky osobne odsuzuju, ale potom co jsem zjistil v nejakym pruzkumu, ze se na netu vrati snad az 80% tak to uz moc neresim. A pokud nema nikoho se slusnym zdrojem... U toho zdroje navic neni ani zadny opotrebeni a obchod to proda znova.
    ja bych si ten fortron jako nechal ne ze bych ho pak vratil..az ho budu mit tak to vyzkousim...este zkusim jinej program na monitoring..
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #45
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    1,391

    Citace Původně odesláno od ICEBOSS Zobrazit příspěvek
    no tak ja to taky osobne odsuzuju, ale potom co jsem zjistil v nejakym pruzkumu, ze se na netu vrati snad az 80% tak to uz moc neresim. A pokud nema nikoho se slusnym zdrojem... U toho zdroje navic neni ani zadny opotrebeni a obchod to proda znova.
    Tak ja to snad budu muset zkusit taky. Nikdy jsem nic koupenyho pres net nevracel.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 3 z 4 PrvníPrvní 1234 PosledníPoslední