Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 12 z 12

Téma: Emulace sítě na jednom PC

  1. #1
    Čestný člen Avatar uživatele P@pi
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    1,688

    Zdravim,
    mám naprogramovaný jednoduchý chatovací program, je ozkoušený na loopbacku, i v provozu mezi dvěma PC v LAN. Problém je, že jen stále komunikace klient -> server -> klient ... , ale já potřebuji spustit více klientů, abych mohl zjistit, zda server přeposílá správně zprávy. K tomu potřebuji 3 PC, což nemám. Je nějaká možnost emulace sítě na jednom PC (tedy spuštění 3 exe, jeden server a dva klioši, každý s unikátní IP adresou, ale problém je, že oba naslouchají na stejném portu, což mi jeden PC nebere a upravovat server tak, aby posílal na více portů se mi nechce).

    Existuje tedy nějaký SW, který běží na OS Win XP 32bit, který by toto pohodlně umožňoval? Hlavně ne nějaké extra-složité-ještě-nezkompilované-prostředí-v-příkazovém-řádku .

    Díky
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    1,391

    A co nejaky sw na virtualni stroj? Zde je vlakno na toto tema: http://www.svethardware.cz/forum/showthread.php?t=4445
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Čestný člen Avatar uživatele P@pi
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    1,688

    Já měl za to, že na to potřebuji CPU s podporou virtualizace a to AXP 2000+ asi nebude . Ale možná se pletu, to není moje parketa.

    Ale vypadá to, že jsem to už zprovoznil na dvou PC pomocí kombinace wifi a ethernetu, ale víc jak dva usery a server už z toho stejně nedostanu, takže stále je to aktuální (i když ne akutně).
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    44

    Nepotrebujes procesor, ktery by to umel ale je to lepsi

    Ja mam dobry zkusenosti s Virtual PC od Microsoftu. Jejich produkty mi na tom chodej bezvadne (mam to na NB, C2D, 2GB RAM).

    Pokud to chces simulovat na linuxu tak VirtualBox.

    Oboji jak VirtualPC tak VirtualBox jsou free veci.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Čestný člen Avatar uživatele P@pi
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    1,688

    Ok ok, díky a omlouvám se za zbytečné vlákno, myslel jsem, že je na virtualizaci je potřeba extra CPU, takže jsem jí rovnou vyřadil hned na počátku .
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,011

    No moc nerozumím proč na to potřebuješ 3 PC. Je možné pustit na jednom PC dva klienty a rozlišovat je dle id socketu, který dostaneš z accept(....). S tou virtualizací nevím jak to bude rychlé. Na Athlonu XP 1700+ jsem instaloval Win2003 asi 10 hodin.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Čestný člen Avatar uživatele P@pi
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    1,688

    Citace Původně odesláno od pavel_p Zobrazit příspěvek
    No moc nerozumím proč na to potřebuješ 3 PC. Je možné pustit na jednom PC dva klienty a rozlišovat je dle id socketu, který dostaneš z accept(....). S tou virtualizací nevím jak to bude rychlé. Na Athlonu XP 1700+ jsem instaloval Win2003 asi 10 hodin.
    No ono to nebude tak jednoduché, protože já mám natvrdo nastavený naslouchací port klienta a těch víc na jednom PC nepustim (to samozřejmě vyhodí výjimku). Leda změnit ten port u dalšího klienta, ale to by zase na druhou stranu vyžadovalo změnu serveru tak, aby odesílal na na jiný port a to jo zase práce navíc.

    Jinak už mi ten program funguje (hurááá).
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,011

    Hlavně že to funguje, jinak je možnost, aby každý port naslouchal na jiném interfacu (síťovka s ip + loopback a možná lze přiřadit dvě ip jedné síťovce). To ale vyžaduje aspoň nějaký parametr při spuštění klienta, takže také zesložitění.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    1,391

    Citace Původně odesláno od P@pi Zobrazit příspěvek
    No ono to nebude tak jednoduché, protože já mám natvrdo nastavený naslouchací port klienta a těch víc na jednom PC nepustim (to samozřejmě vyhodí výjimku). Leda změnit ten port u dalšího klienta, ale to by zase na druhou stranu vyžadovalo změnu serveru tak, aby odesílal na na jiný port a to jo zase práce navíc.

    Jinak už mi ten program funguje (hurááá).
    Presne tak jak pises. Na naslouchani nabindujes port jenom jednou z jedne aplikace. No to by me sameho zajimalo jestli to v tech virtualnich masinach bude chodit. Jinak zajimavy programek na hrani si TCP clientem a TCP serverem je na http://www.hw-group.com/download/sw/HerculesSetup.zip
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    Citace Původně odesláno od pavel_p Zobrazit příspěvek
    S tou virtualizací nevím jak to bude rychlé. Na Athlonu XP 1700+ jsem instaloval Win2003 asi 10 hodin.
    to bylo asi nejaky porouchany, na P-M bezne jedu pres VMWare XP, kubuntu a obcas i neco jinyho a rychlost vsecho je uplne OK (ted co uz mam dost ram tak mi notas klidne zvlada 3 virtualni systemy jak nic...)
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    1,391

    Citace Původně odesláno od mech13 Zobrazit příspěvek
    to bylo asi nejaky porouchany, na P-M bezne jedu pres VMWare XP, kubuntu a obcas i neco jinyho a rychlost vsecho je uplne OK (ted co uz mam dost ram tak mi notas klidne zvlada 3 virtualni systemy jak nic...)
    Jj. Nevim jak ostatni sw, ale VMWare potrebuje hlavne hodne pameti. A kdyz rikam hodne tak myslim hodne . A pak to jede vcelku svizne. Myslim, ze ostatni sw na tom bude podobne.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    31

    Něco podobného jsem řešil nedávno, udělal jsem to přes Virtual PC od Microsoftu - udělal tři virtuální PC - server a dva klienti a tesoval jsem to tak. A co se rychlosi týká, mám 2Ghz Celeron a 2GB RAM a docela to ujde, ale musí být vypnutý veškeré vizuální kraviny v XP/Vista
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 02-05-2014, 20:23
  2. Rozhraní USB, BT...: čtečka čár. kódů - emulace USB - COM
    Od vsn v sekci Periferie
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 13-02-2013, 09:53
  3. Sítě: jaký print-server do domácí sítě
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 30-08-2008, 14:38
  4. emulace starých zvukovek
    Od adolfik v sekci Zvukové karty a kodeky
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 23-08-2008, 13:38
  5. ePSXe - emulace PSX
    Od P@pi v sekci Volná témata
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 02-04-2008, 23:31