Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 6 z 6

Téma: problém s tiskárnou Brother DCP 115C

  1. #1
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele billy_86
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    161

    Čau. Kámoš u téhle tiskárny vyměnil náplně a vytisknul asi 3 stránky. Druhý den chtěl tisknout a na LCD panelu mu to píše "nelze čistit" a tiskárna se ani nehne, akorát jsem zkusil nahrát nový firmware, vyndat a zandat náplně, vytáhnout ze sítě a stále to samé. Díky za radu
    Naposledy upraveno uživatelem billy_86: 11-05-2008 v 18:16
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Maximus12
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    768

    Co reinstal ovladačů???
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele billy_86
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    161

    Citace Původně odesláno od Maximus12 Zobrazit příspěvek
    Co reinstal ovladačů???
    ...to sem udělal jako první
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Sieben
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    520

    http://www.fixya.com/support/t247395..._110c_error_51

    zkus si to pročíst, třeba tam narazíš na něco užitečného..
    jinak pokud tiskárna není v záruce, tak bych ji (já osobně bych to udělal) rozebrat...vyčistit...možná je někde zašpiněnej senzor (plnej zásobník odpadního inkoustu a pod) a proto to hází tuhle hlášku..

    Možná se taky třeba zasekly cartridge...

    asi rozdělat, vyčistit..a smotnovat...ono to není ani tak složité (nejhorší je, dostat se dovnitř..pak už to je easy)
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    1

    Mám multifunkční tiskárnu Brother DCP 115C. Vyměnil jsem tonery a netiskne mi černá barva. Provedl jsem několikrát čištění a nepomohlo.Nemáte někdo zkušenost, co a jak udělat? Děkuji za rady.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    1

    Krátká životnost zařízení DCP-115C z důvodu hlášky - „Nelze čistit“
    Můj postup resetu hlášky „Nelze čistit“ na základě dosud zveřejněných a pro mě dostupných návodů:
    Pravdu mají ti, kteří tvrdí, že tato tiskárna má v sobě nastaven určitý počet čistění (či spíše čidlo hlídá přeplnění odpadní nádobky) a když dosáhne maxima, není jiz další čišteni není možné bez dvou níže uvedených operací. Nabídka opravy tohoto problému za cenu až cca 1500,-Kč (lze si dát dohromady z jedné nabídky řešení) se mi zdá příliš drastická při dnešní ceně těchto zařízení (multifunkce již od cca 1000,-Kč).

    A) Vyčištění nádobky odpadního inkoustu:
    1)Je třeba zkotrolovat stav odpadní nádobky umístěné na opačné straně doku tiskové hlavy. Je zde vložena na vstupu malá houbička, v tomto případě zcela nasáklá a promočená odpadním inkoustem.
    2)Provést opatrně (houbička je křehká) odsátí co největšího množství odpadního inkoustu přiložením savého materiálu, odstranit případné nečistoty a provést reset čitače.
    3)Pokud chce někdo provést demontáž víka (nezkoušel jsem to) měl by být přístup snadnější a odsátí dokonalejší.

    Potom je nutné provést resetování, což je věc relativně jednoduchá, ale ne vždy lze postupovat přesně podle dosud uveřejněných návodů, vzhledem k tomu, že se mohou někdy asi objevovat trochu jiné údaje a postupuje se trochu jinak jak je uvedeno v následujícím návodu.

    B) Reset „Nelze čistit“:
    Pomocí tlačítek se musíme dostat do servisního menu.
    1)Střídavě mačkáme tlačítka MON START a MENU až začne blikat červený vykřičník a PHOTO CAPTURE zároveň. Při dalším stisku se objeví na displeji MAITENANCE 10 (případně jiné číslo).
    2)Stiskem šipek (+ nebo -) nastavíme MAITENANCE na 80 a potvrdíme stiskem SET. Objeví se 00:00 15:35 OK.
    3)Pomocí tlačítka Mono Start postupně vyhledáme: PURGE: XXXXX (XXXXX je číslo např u mě 06485).
    4)Zadáme nový kód 2,7,8,3 (tedy pouze čtyři čísla) a to tak, že je zadáváme v uvedeném pořadí pomocí šipek (nejlépe šipkou +, ale má-li tiskárna numerickou klávesnici, využijeme ji)) a po každém čísle je jednotlivě potvrdíme SET. Po potvrzení posledního čísla se automaticky resetuje PURGE na 0 (tedy se objeví PURGE: 00000).
    5)Stiskem tlačítka STOP/EXIT se vrátíme na úvodní displej režimu údržby.
    6)Odchod z režimu údržby: navolení dvakrát 9 a potvrzení SET mě nyvyšlo. Proto jsem sáhl k drastičtější metodě a to resetu napájení celé tiskárny. Tiskárna pak po zapnutí přejde do stavu 100% NORMAL nebo stavu s hláškami v závislosti na naplnění zásobníků a pod. Nesmí se objevit blikající červený vykřičník jinak je nutné operaci zopakovat a dávat si pozor co volíte!!! Nepovede-li se Vám přesto tato akce, bude patrně nutné vyhledat příslušný odborný servis.
    7)Můžeme zkontrolovat stav PURGE výše uvedeným postupem (vynecháme bod 4). Hodnota PURGE by měla být velmi nízká (u mě 00022, takže se zdá, že bylo odsáto maximum inkoustu). Pokud je vysoká je tam patrně ještě hodně odpadního inkoustu a nejde-li odstranit výše uvedeným postupem (odsátím třeba pijavým papírem, poslouží i papírové ručníky-pozor na nečistoty-zbytky papíru apod.) bude patrně nutné vyhledat příslušný servis nebo provádět tuto akci častěji (po hlášce „Nelze čistit“, případně před jako součást normální údržby.

    Pozn.: Nezkoušel jsem pouhé odsátí houbičky bez resetování PURGE, je-li potom čidlo schopno tuto změnu zaregistrovat a provést automaticky reset nebo ne?!?

    Barva:
    Chcete-li šetřit, tak nedostatek zejména černé barvy lze řešit označením v dokumentu některou z ostatních barev. Vhodná je modrá a červená, žlutá není moc vidět, případně jejich odstíny.
    1)Musí být ale pouze nedostatek inkoustu, nikoliv úplně prázdný zásobník (viz graf naplnění).
    2)Navolený odstín by měl být takový, aby nebylo třeba míchání s nedostatkovým inkoustem.
    3)To znamená mít znalosti míchání odstínů, dobré oči, nebo znát kódy barev a smícháním kterých kódů vznikne požadovaný odstín tak, aby nebylo nutné přimíchat nedostatkový inkoust.
    4)Nechcete-li šetřit, je nutné vložit nový zásobník!
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Tiskárny: Problém s tiskárnou Canon MP-210
    Od Alan Grey v sekci Periferie
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 16-08-2010, 22:00
  2. Tiskárny: Problém s tiskárnou
    Od Lailah v sekci Periferie
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 04-01-2009, 13:25
  3. problém s tiskárnou - spool32
    Od haniccka v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 28-01-2008, 12:28